Eerste Boeing 737 MAX voor TUI

Geschreven op 30 januari 2018 door Vanessa

Delegatie van TUI bij oplevering Boeing 737 MAX
Delegatie van TUI bij oplevering Boeing 737 MAX
Luchthaven Zaventem had vandaag de eer om de eerste Boeing 737 MAX van TUI fly Benelux te verwelkomen. Dit nieuwste Boeing model is een belangrijke stap in de modernisering van de TUI fly vloot. Het toestel verbruikt 14% minder brandstof in vergelijking met de 737 Next Generation toestellen uit de TUI fly vloot. Deze energie-efficiëntie is te danken aan een nieuwe motor en een verbeterd aerodynamisch ontwerp. De impact op het milieu wordt daarmee gereduceerd en ook het geluidsniveau wordt met 40% verminderd ten opzichte van vliegtuigen van de vorige generatie.

TUI Group, waartoe TUI fly behoort, is een van de eerste kopers van het nieuwste model van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Met de aanschaf van in totaal 70 Boeing 737 MAX toestellen investeert de reisorganisatie bewust in de toekomst én het milieu. TUI Group zal in haar 150 vliegtuigen tellende Europese vloot steeds meer duurzame en moderne toestellen opnemen. TUI fly Benelux is de eerste luchtvaartmaatschappij in de Benelux die met de 737 MAX gaat vliegen. In mei zal de Benelux vloot met nog drie 737 MAX toestellen worden uitgebreid, in december volgt een vierde toestel. Ook de TUI airlines in Zweden en Groot Brittannië ontvangen dit jaar nog toestellen.

Gunther Hofman, Managing Director TUI fly Benelux:

 "Dankzij zijn efficiënte aerodynamica en geavanceerde technologie bereikt de 737 MAX een ongeëvenaard niveau in de luchtvaart. Zijn prestaties sluiten perfect aan op de filosofie van TUI fly die gebaseerd is op efficiëntie, vernieuwing en duurzaamheid. Door te kiezen voor nieuwe vliegtuigen biedt TUI fly haar reizigers het modernste comfort en realiseren we tegelijkertijd een kleinere impact op het milieu."

Nieuws

Artikelen