In 2017 gratis toegang tot alle nationale parken in Canada

Geschreven op 7 juni 2016 door Felice

Yoho National Park in Canada
Yoho National Park in Canada

Canada bestaat 150 jaar in 2017, daarom heeft iedereen in dat jaar gratis toegang tot de schitterende nationale parken van het land.

Er zijn veel nationale parken in Canada waar je de prachtige natuur van het land kunt zien. Zo kun je de warmwaterbronnen, de Rocky Mountains en de gletsjers bewonderen in het nationale park Banff National Park of ontdek het Jasper National Park. Daar zijn spectaculaire watervallen en ondergrondse rivieren. Een jaarpas kost normaal gesproken rond de 68 dollar per persoon en een groepspas voor maximaal zeven personen is 137 dollar. In 2017 krijg je een gratis jaarpas, wegens de 150e verjaardag van het land.

De minister president Justin Trudeau was diegene die met het idee kwam om alle nationale parken van Canada in 2017 gratis toegankelijk te maken. Hij gaf deze opdracht aan de minister van Milieu en Klimaatverandering.

Vanaf 2018 hebben bovendien alle nationale parken in Canada gratis entree voor jongeren die jonger zijn dan 18 jaar en voor nieuwe inwoners van Canada. Deze nieuwe inwoners mogen het 1e jaar dat ze in het land wonen de nationale parken gratis gaan bezoeken. Dit zodat zij kennis kunnen maken met Canada.

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen