Spectaculaire nieuwe toeristische attractie in IJsland

Geschreven op 2 augustus 2012 door Lindsey

REYKJAVÍK – IJsland heeft een spectaculaire nieuwe toeristische attractie: in het land met de meeste actieve vulkanen ter wereld is het namelijk sinds kort mogelijk om in zo’n vuurspuwende berg af te dalen. Het betreft hier de slapende vulkaan Thrihnukagigur, die al meer dan 4000 jaar inactief is. Er wordt gezegd dat deze spectaculaire afdaling toch behoort tot één van de dingen die je beslist moet hebben gedaan in je leven.

Een bezoek aan het natuurwonder kan wel behoorlijk wat energie vergen. Want hoewel de natuurlijke attractie op slechts een half uur rijden van de hoofdstad Reykjavik ligt, moet er om de vulkaan te bereiken nog zo’n veertig minuten over een lavaveld gewandeld worden. Daar aangekomen, kan er dan met een kabellift worden afgedaald in de magmakamer van de vulkaan.

Als bezoeker kun je, voor een bedrag van omgerekend ongeveer 225 euro, een uur in het hart van de Thrihnukagigur doorbrengen en per dag mogen niet meer dan dertig toeristen afdalen. Bij de sensationele tour, die alleen in de zomermaanden georganiseerd wordt, sta je onder begeleiding van een team van experts. Bezoekers die het met eigen ogen hebben kunnen aanschouwen, beschrijven de intense kleurenpracht in het binnenste van de vulkaan als ongelooflijk indrukwekkend en ongeëvenaard.

Een deel van de opbrengst wordt door IJsland aangewend om onderzoek te verrichten naar de andere vulkanen op het eiland, die nog lang niet al hun geheimen hebben prijsgegeven.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen