Isingqisethu festival in Afrikaanse Oost-Kaap

Geschreven op 16 oktober 2013 door Anique

PORT ST. JOHNS – Eastern Cape Park and Tourism Agency organiseert van 24 tot 26 oktober 2013 het Isingqisethu Wild Coast Cultureel Festival. Dit doen ze in samenwerking met het ministerie van Recreatie, Sport, Cultuur en Kunst en het House of Traditional Leaders.

Het Isingqisethu is een festival met muziek, dans en zang waarbij bezoekers kennis kunnen maken met de verschillende culturen in de Oost-Kaap. Het festival is ontstaan om meer aandacht te vestigen op de prachtige en ongerepte provincie Eastern Cape. Hierbij is het behoud, de bevordering en de bescherming van het culturele erfgoed en het toerisme belangrijk. Het thema dit jaar is 'de Afrikaanse Renaissance', waarmee de organisatie de lokale bevolking wil stimuleren om trots te zijn op hun land en afkomst. Ook leren ze op deze manier hun te afkomst waarderen en kunnen ze hun cultuur inzetten bij het creëren van welvaart, sociale cohesie en het bestrijden van armoede.

Wild Coast

Het festival zal gehouden worden in de plaats Port St. Johns in de Wild Coast. Dit gebied kenmerkt zich door zijn ruige natuur en loopt van East Londen tot aan Port Edward. De adembenemende kustlijn met kliffen, verlaten stranden en de mooiste baaien staan centraal in het landschap van de Wild Coast. Ook leeft de Xhosa bevolking hier nog in de oorspronkelijke hutten van riet en is Nelson Mandela hier geboren.

Oorspronkelijke culturen

Mzolisi Matutu van de organisatie van het festival legt uit dat het feest als doel heeft iedereen kennis te laten maken met de oorspronkelijke culturen door middel van eten, dans, zang, muziek en kunst. 'Door het organiseren van dit soort evenementen kunnen we ook toeristen de gebieden als Port St. Johns en de Wild Coast laten ontdekken'. Op het gebied van toerisme zijn deze gebieden nog niet volledig ontwikkeld.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen