Arke krijgt de naam TUI

Geschreven op 13 mei 2015 door Anique

Een van de vliegtuigen van Arke
Een van de vliegtuigen van Arke
De naam Arke gaat verdwijnen. TUI Nederland heeft vandaag bekend gemaakt dat de naam van Arke gaat veranderen in TUI. Op deze manier wil TUI Nederland voor één globaal merk binnen de TUI Group gaan zorgen. TUI Nederland heeft hiermee een pioniersrol binnen het merk.

Merkenstrategie

Op 1 oktober 2015 gaat de nieuwe naam in. De naamsverandering is een van de punten die horen bij de internationale merkenstrategie van TUI Group. Er wordt op deze manier beter gebruik gemaakt van de schaalgrootte van het bedrijf. Eén groot en gezamenlijk consumentenmerk past zeer goed in deze strategie. Nederland is de eerste binnen de groep die van naam zal veranderen, op den duur volgen ook andere landen die de kenmerkende smile als logo hebben. Hier valt bijvoorbeeld het Engelse Thomson ook onder. Kras Reizen blijft wel onder zijn eigen naam bestaan. Holland International wordt een jaar later pas geïntegreerd in het TUI-merk.

Alleen naamsverandering

Er verandert niets voor de klanten van Arke, alleen de naam zal veranderen. Het bedrijf blijft een van de grootste reisorganisaties van Nederland met een groot aanbod aan vakanties. De website Tui.nl is vanaf 1 oktober 2015 operatief.

Nieuws

Artikelen