Griekenland populaire lastminute bestemming bij TUI

Geschreven op 4 juli 2016 door Anique

Een kustplaatsje op het eiland Lesbos
Een kustplaatsje op het eiland Lesbos
Griekenland lijkt bezig te zijn met een comeback. Er was vorige week een verdriedubbeling te zien in het aantal boekingen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar bij TUI. Als deze cijfers zich voort blijven zetten, wordt Griekenland dé lastminute bestemming van deze zomer. 

Vluchtelingen

Onlangs werd door het ministerie van Buitenlandse Zaken nog bekendgemaakt dat Griekenland veel minder een doorreisland voor vluchtelingen is dan voorheen. Dit komt door het sluiten van de grens tussen Macedonië en Griekenland, maar ook door het sluiten van grenzen op de Westelijke Balkanroute. De vluchtelingen die nog op de Griekse eilanden te vinden zijn, verblijven in opvangcentra, onder andere op Kos, Leros, Lesbos, Samos en Chios. Dit leidt dan ook niet tot veiligheidsrisico's voor de Nederlandse reizigers. Mensen zijn duidelijk minder huiverig.

Populariteit

De populariteit van Griekenland kan tevens te wijten zijn aan het feit dat er nog voldoende hotelkamers beschikbaar zijn, de tarieven voor lastminutes zeer gunstig zijn en Griekenland een bestemming blijft met mooie eilanden en een goed klimaat. 

Slecht weer

Het weer van de afgelopen weken heeft veel Nederlanders doen besluiten de zon op te zoeken. Hierdoor steeg het aantal boekingen vorige week met 79% ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. Spanje blijft hierin onverhinderd de nummer één. ook Portugal, Curaçao en Kaapverdië zijn populair.

Extra vluchten

Er worden door TUIfly extra vluchten ingezet naar Griekenland om aan de vraag te kunnen voldoen. 

Nieuws

Artikelen