Nieuw bij TUI: Fair Travel

Geschreven op 2 maart 2021 door Anique

Een elektrische huurauto draagt bij aan het milieu
Een elektrische huurauto draagt bij aan het milieu
TUI heeft een nieuw concept geïntroduceerd, waarbij ze meer stil staan bij bewust reizen. Want reizen doen we graag en het verruimt je blik, maar willen we dat de volgende generaties er ook nog van kunnen genieten dan is het belangrijk dat we bewuster gaan reizen. TUI heeft in kaart gebracht waar en hoe de reizen een grotere bijdrage kunnen leveren aan milieu en mens op de bestemming. Dit heeft geleid tot Fair Travel, (h)eerlijk op vakantie.

Lokale bevolking steunen

Wat houdt dit precies in? Als je voor een Fair Travel reis kiest dan steun je ten eerste de lokale bevolking en economie. Uit onderzoek bij TUI blijkt dat klanten zeer veel waarde hechten aan het welzijn van de lokale gemeenschap. TUI heeft diverse projecten die daarvoor zorgdragen. Zo zien ze erop toe dat eten, drinken en andere ingrediënten zo veel mogelijk lokaal worden gekocht. Ook wordt er voor verantwoorde excursies gekozen met eerlijke prijzen. Tevens leidt de TUI Academy locals op om in te hotels te werken en een baan te vinden in het toerisme.

Accommodatie met eco-label

Vervolgens verblijf je tijdens een Fair Travel reis in een accommodatie met een eco-label. Er zijn meer dan 1.000 hotels in het aanbod van TUI met een eco-label. De hotels met dit label letten op het duurzaam gebruik maken van energie, water, biodiversiteit en verantwoord omgaan met afval. Denk ook aan zonnepanelen, recyclen en afval scheiden. 

Verduurzaming van vervoer

Ook draag je bij aan de verduurzaming van de mobiliteit. Vervoer gaat vaak per vliegtuig, maar er wordt ook steeds vaker gekozen voor treinreizen, een reis met de auto of het verhuren van elektrische auto's bij de autoverhuur. Tevens worden er ter plaatse bijvoorbeeld elektrische tranferbussen ingezet. 

Kies je voor een Fair Travel vakantie dan betaal je een bijdrage van 2 euro per persoon. TUI verdubbelt deze bijdrage nog eens, zodat dit kan worden uitgegeven aan de juiste projecten. 

Nieuws

Artikelen