TUI speelt in op toenemende belangstelling Senegal

Geschreven op 3 juli 2019 door Gina

Strand in Senegal
Strand in Senegal
Er is een toenemende belangstelling voor de zonnige bestemming Senegal. Reisorganisatie TUI speelt hierop in door vanaf begin november tot half april twee keer per week naar deze bestemming te vliegen. Vanaf 1 oktober vliegt tui elke dinsdag naar Senegal en vanaf 2 november ook elke zaterdag. De terugvluchten worden gecombineerd met Gambia.

Senegal is vooral een populairder wordende winterzonbestemming. De bestemming is zich goed aan het ontwikkelen en er vinden steeds meer vernieuwingen plaats. Zo wordt er verbouwd, vernieuwd en worden er zelfs nieuwe toeristische gebieden ontwikkeld. Er werd ruim een jaar geleden een nieuwe luchthaven geopend: Blaise-Diagne, op nog geen 30 kilometer van de hotelgebieden Saly en Somone. Ook de hotelketen RIU investeert flink in de bestemming door alle hotels en het strand in Saly een upgrade te geven én door haar nieuwe bouwplannen op de bestemming, specifiek in het gebied rond Pointe Saréne. Dit gebied staat namelijk op het lijstje om nieuw ontwikkeld te worden. Op dit moment zit het project nog in de ontwerpfase, maar de werkzaamheden moeten in november al van start gaan. Niet alleen RIU is bezig met het upgraden, ook andere hotels in de toeristische gebieden geven hun kamers een opfrisbeurt. Door alle verbouwingen, vernieuwingen en ontwikkelingen krijgt het toerisme in Senegal nieuw elan.

Naast de vluchten die twee keer per week naar de bestemming vliegen, heeft TUI ook een divers aanbod van hotels en dagexcursies in Senegal. De absolute topper onder de hotels is het 4-sterrenhotel Royal Horizon Baobab, gelegen op het brede zandstrand van Somone. Dit hotel is een hit bij de Nederlandse vakantieganger en is exclusief bij TUI en haar partners te boeken. 
Nieuws

Artikelen