TUI stopt met merknaam KRAS

Geschreven op 30 september 2020 door Anique

Het kantoor van TUI
Het kantoor van TUI
Vanaf 1 april 2021 zal TUI niet langer reizen aanbieden onder het merk KRAS, waarmee de merknaam gaat verdwijnen. Een groot deel van het productaanbod van KRAS gaat ondergebracht worden bij het merk TUI. Op het moment biedt TUI nog producten aan onder de merken TUI en KRAS. 

Vanwege de digitale transformatie en de kostenbesparingen die er moeten komen vanwege de coronapandemie, zijn bepaalde maatregelen gewoon onvermijdelijk. Hierdoor heeft TUI Nederland besloten de focus te gaan leggen op het hoofdmerk TUI. Het aanbod van KRAS zal voor een groot deel wel behouden blijven, maar voortaan onder het hoofdmerk TUI. Hierdoor kunnen er kosten worden bespaard en de efficiëntie juist verhoogd. KRAS richt zich met het aanbod voornamelijk op de actieve 50+ers, hiermee wordt ook de doelgroep bij TUI aangesproken. 

KRAS is een van de oudste reismerken van Nederland. Het is ontstaan in 1922 en zou in 2022 het 100-jarig jubileum vieren. 'Het besluit om het merk nu van de markt te halen is verstandig en noodzakelijk, maar valt me zwaar', aldus Arjan Kers, general manager TUI Nederland. 

Nieuws

Artikelen