Arezzo

Piazza Grande, Arezzo, Italie
Piazza Grande, Arezzo, Italie

Arezzo ligt in het oosten van Toscane, ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van Florence. Arezzo is een van de rijkste stadjes van Toscane. Hier worden gouden sieraden gemaakt voor juweliers in heel Europa. Arezzo is prachtig gelegen op de samenkomst van verschillende valleien. Verder kun je in het stadje genieten van de prachtige sfeer en de fantastische keuken.

Landkaart Arezzo

Ervaringen

Hetty Rietsema op 18 november 2012 plaats: Arezzo, reisperiode: oktober 2011

Arezzo is een prachtige, romantische stad met veel bezienswaarigheden, eigenlijk een buitenlucht museum, alles wat je ogen zien is cultuur en vooral schoonheid, een stad met een enorme geschiedenis. Maar ook, je kunt er zo heerlijk neuzen in winkeltjes en op de markten struinen, als je wilt uitrusten vind je overal restaurantjes, een stad met alure......tip, verwen jezelf met een mooie tas, ze zijn van goede kwaliteit en zeker niet duur.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 10
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Ligging 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Arezzo

Museo Archeologico Mecenate
Museo Archeologico Mecenate

In Arezzo kun je een bijzonder museum bezoeken, namelijk het Museo Archeologico Mecenate. Het werd gebouwd op een oud amfitheater uit de Romeinse tijd. Het gebouw is een tijdje gebruikt als klooster en later is het een museum geworden. Het Archeologisch Museum Arezzo laat de geschiedenis van de stad en haar nabije omgeving zien. Zo kun je er onder andere enkele vondsten die in Arezzo zijn gedaan bezichtigen.

Piazza Grande
Piazza Grande

In het centrum van Arezzo vind je het prachtige plein Piazza Grande. Tijdens een bezoek aan de stad kun je moeilijk aan deze bezienswaardigheid ontkomen. Op het plein wordt maandelijks twee keer een grote antiekmarkt gehouden. Dit vindt elke eerste zaterdag en zondag van de maand plaats. Deze antiekmarkt is zeer bekend onder zowel Italianen als buitenlanders. Tijdens een bezoek aan deze bekende antiekmarkt zul je het idee krijgen dat je je op een middeleeuwse markt begeeft. Je zult niet snel een koopje vinden, maar alleen al over de markt lopen is een hele ervaring.

San Francesco
San Francesco

In Arezzo staat de kerk van San Francesco. De kerk van San Francesco is al van een grote afstand te bewonderen. Wanneer je in de kerk zelf staat kun je echter pas echt je ogen uit kijken. Deze mooie kerk beschikt over veel fraaie fresco's die je kunt er kunt bewonderen. Een van de fresco's die je er vindt, is het werk van Pierro della Francesca.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

Vervoer

Arezzo ligt aan de belangrijkste weg- en spoorverbinding tussen Noord-Italië en Rome. De stad zelf kun je verkennen op de bekende Italiaanse brommers, maar ook te voet is de stad goed te doen.

Geschiedenis

Arezzo werd gesticht door de Etrusken en was het centrum van één van de twaalf Etruskische vorstendommen. In de Romeinse rijk heette de stad Arretium en was het bekend als centrum van metaalbewerking en pottenbakkers. In de Middeleeuwen was het een zelfstandige stadstaat, tot het in 1384 toekwam aan Florence. Het verleden leeft nog voort in Arezzo. Op de laatste zondag van juni, en de eerste zondag van september wordt nog altijd het Steekspel der Saracenen (Giostra dei Saraceni) gehouden, waarin de verschillende buurten van de stad het tegen elkaar opnemen, en menigeen zich uitdost in middeleeuwse kostuums.

Bekijk onze reizen naar Arezzo