Emilia-Romagna

Landschap Emilia Romagna, ItaliŽ
Landschap Emilia Romagna, ItaliŽ

Emilia-Romagna is een zeer grote regio in het noorden van Italië. De hoofdstad van Emilia-Romagna is Bologna. De regio bestaat uit negen provincies, namelijk Bologna, Ferrare, Forlì-Cesena, Modena, Parma, Piacenza, Ravenne, Reggio Emilia en Rimini. De kustlijn ligt aan de Adriatische Zee, waar tevens veel bekende badplaatsen liggen die in trek zijn bij toeristen. In het noorden van de regio stroomt de rivier de Po. Meer dan de helft van deze regio hoort bij de Povlakte wat inhoudt dat het een van de meest vlakke regio's is in heel Italië. Verder is de keuken van Emilia-Romagna erg bekend door onder andere de herkomst van de Parmaham. De regio Emilia-Romagna is erg geliefd bij kunstliefhebbers. Uit deze regio komen veel succesvolle mensen waaronder Georgio Armani, van het bekende kledingmerk, Enzo Ferrari, de oprichter van het automerk Ferrari en Ferruccio Lamborghini, de oprichter van het bekende automerk Lamborghini.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Emilia-Romagna
Plaatsen in de buurt van Emilia-Romagna:
 • Bologna (30 km)
 • Cinque Terre (45 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Emilia-Romagna

  De stad Bologna (Emilia-Romagna)

  De stad Bologna
  De stad Bologna

  Bologna is een prachtige stad met een mooi historisch stadscentrum, waar je veel kerken en musea vindt. Bologna is de hoofdstad van Emilia-Romagna. In deze stad staat de oudste universiteit van Europa. De universiteit is gebouwd in het jaar 1088. Vroeger waren er veel torens in Bologna. Deze werden gebouwd om rijke families tegen volksopstanden te beschermen. Tegenwoordig staan er niet zo heel veel meer. De Toren van Asinelli is 97 meter hoog en is daarmee de hoogste toren van Bologna. De toren telt 498 treden. Het is meer dan de moeite waard om deze te betreden, want het uitzicht is adembenemend.

  Ravenna (Emilia-Romagna)

  Ravenna
  Ravenna

  Ravenna is een prachtige stad gelegen in Emilia-Romagna. Doordat Ravenna lange tijd bezet is geweest is de Byzantijnse stijl nog zeer aanwezig. Een bouwwerk dat zeker het bezichtigen waard is, is de Basiliek van San Vitale. In deze mooie basiliek bevinden zich prachtige mozaïeken. De Basiliek van San Vitale werd al in 526 gebouwd. Verder heeft de stad ook veel interessante musea waar verschillende tentoonstellingen te zien zijn, zoals het Aartsbisschopsmuseum 'Museo Arcivescovile'.

  Riccione (Emilia-Romagna)

  Riccione
  Riccione

  Riccione is een prachtig plaatsje gelegen aan de kust van Emilia-Romagna. Riccione heeft een zandstrand dat maar liefst 6 kilometer lang is. De stranden zijn uitstekend en het is er zeer kindvriendelijk. Riccione beschikt tevens over uitstekende restaurants en hotels. Dit alles maakt Riccione tot een geliefde badplaats. Verder is er in Riccione een waterpark waar de kinderen zich goed kunnen vermaken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

  Vervoer

  De drie luchthavens waarop gevlogen kan worden zijn Rimini, Bologna en Forli. Op de luchthavens zijn verschillende autoverhuurbedrijven te vinden. Daarnaast is de regio Emilia-Romagna goed bereikbaar met de auto. Het is namelijk een vlakke regio dus je hebt geen last van hoge bergen en diepe afgronden.

  Mocht je met het openbaar vervoer willen reizen, kun je de bus pakken. De meeste steden zijn namelijk goed bereikbaar met de bus. Ook rijden er in sommige steden de 'hop on, hop off' bussen. Dit zijn speciale toeristenbussen die langs de mooiste plekjes van de stad rijden.  

  Geschiedenis

  Emilia-Romagna is ontstaan door de samenvoeging van twee historische regio's, Emilia en Romagna. Op het gebied van onderwijs kent Emilia-Rogmagna een interessante geschiedenis. De universiteit van Bologna is een van de oudste van Europa en trekt nog steeds veel internationale studenten aan.

  Heb je interesse in een reis naar Emilia-Romagna? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Emilia-Romagna, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een offerte aan voor een reis naar Emilia-Romagna