Lombardije

Kasteel in Cavernago in Bergamo-Lombardije
Kasteel in Cavernago in Bergamo-Lombardije

Lombardije is een regio in het noordwesten van Italië en is de op drie na grootste regio van Italië. Er wonen veel mensen in Lombardije, namelijk meer dan 10 miljoen. De regio bestaat uit twaalf provincies namelijk Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Lecco, Lodi, Mantua, Milaan, Monza e Brianza, Pavia, Sondrio en Varese. De hoofdstad is het beroemde Milaan. In de regio vind je verschillende landschappen zoals de povlakte, verschillende meren zoals het bekende Gardameer en Lago Maggiore en de Alpen. Het grootste deel van de Alpen is een beschermd natuurgebied. Lombardije is een populaire regio onder toeristen en daardoor ook belangrijk voor de economie van Italië.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lombardije
Plaatsen in de buurt van Lombardije:

Ervaringen

Steendam op 27 augustus 2017 plaats: Lombardije, reisperiode: augustus 2017

Erg leuk maar toeristisch plaatsje aan het Gardameer

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 7
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 7
 • Ligging 8
Peter op 12 september 2017 plaats: Lombardije, reisperiode: augustus 2017

Torno bij Como is een heerlijk plekje om te vertoeven, alleen minder als je mindervalide bent.alleen steile trappen en weggetjes.

 • Algemeen 9
 • Cultuur 9
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 10
 • Ligging 8
Kevin Brouns op 29 augustus 2017 plaats: Lombardije, reisperiode: juni 2017

Garda is een leuke plaats, centraal gelegen aan het Gardameer. Leuke plaatsjes in de buurt om te bezoeken.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lombardije

Como (Lombardije)

Como
Como

De stad Como is erg bekend dankzij de zijde die afkomstig is een van de verschillende top producenten uit de stad. Zo komt onder andere al het zijde dat gebruikt werd in Vaticaanstad hier vandaan. In Como vind je dan ook niet voor niets het zijdemuseum. De meeste winkels in Como zijn erg duur en exclusief, maar de meeste fabrieken hebben weleens een fabrieksverkoop. Je kunt dan voordelig zijde kopen in een winkeltje bij de fabriek zelf.

De stad Milaan (Lombardije)

De stad Milaan
De stad Milaan

Milaan is een prachtige stad die bekend staat als modestad en vanwege het levendige voetbal. Milaan is een geschikte bestemming wanneer je van shoppen houdt. Er zijn ook veel exclusieve winkels te vinden. Verder zijn er in Milaan veel gezellige en leuke cafeetjes te ontdekken. In Milaan kun je tevens het Leonardo da Vinci Museum vinden. In het museum, dat compleet aan Leonardo da Vinci is gewijd, vind je onder andere werken van de grote meester zelf. Je kunt aantekeningen vinden over machines die hij nooit heeft gebouwd. Er is zelfs een tekening van de voorloper van de fiets.

Gardaland (Lombardije)

Gardaland
Gardaland

Gardaland is een mooi pretpark en ligt in Castelnuovo del Garda. Het is het bekendste pretpark van Italië. Het pretpark heeft veel verschillende attracties. De attracties zijn geclassificeerd in drie categorieën, namelijk adrenaline, fantasie en avontuur. Hiermee bieden ze attracties aan voor jong en oud. Er gaat ook een leuk treintje door het park. In het park is ook een spa, hotel en theater. In het theater worden Broadway musicals opgevoerd.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

Vervoer

In Lombardije bevinden zich drie luchthavens namelijk Milaan Lunate Airport, Milaan Malpensa Airport en Bergamo Airport. Op iedere luchthaven vind je verschillende autoverhuurbedrijven. Je kunt ter plekke op de luchthaven een auto huren, maar je kunt er ook voor kiezen om van te voren online een auto te huren. Dit is vaak goedkoper door de online aanbiedingen en je weet zeker dat er een auto beschikbaar voor je is. Met de auto kun je gemakkelijk de verschillende steden en dorpen van Lombardije bezoeken.

In de hoofdstad van Lombardije, Milaan, kun je reizen met de tram, de bus en de metro. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de stad te ontdekken met de Hop On Hop Of bus. Vanuit Milaan kun je met het uitgebreide treinnetwerk verschillende steden bezoeken. Het openbaar vervoer in de regio Lombardije is erg uitgebreid en goed.

Geschiedenis

De geschiedenis van Lombardije bestaat uit conflicten tussen verschillende stammen. Alle stammen die gevochten hebben voor Lombardije, hebben een eigen historie achtergelaten. Dit is terug te zien in de verschillende landschappen van de regio.

Milaan, de hoofdstad van Lombardije, was vroeger de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk. De stad was dus erg belangrijk. Toen het Romeinse Rijk verloren ging, werd Lombardije het doelwit van het noorden. Lombardije had namelijk een goede geografische ligging voor invasies. Na een constante oorlog kreeg de bevolking van Lombardije het beheer over het gebied waardoor het een stuk rustiger werd in de regio. De inwoners van Lombardije werden gemengd met de Romeinse bewoners, waardoor er een rijke en uniek cultuur is ontstaan. Vanaf 1859 behoort Lombardije tot het Koninkrijk van Italië.  

Heb je interesse in een reis naar Lombardije? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Lombardije, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen