Trento

Plein in de stad Trento, ItaliŽ
Plein in de stad Trento, ItaliŽ

Trento is de hoofdstad van de regio Trentino-Alto-Adige en is een grote stad met 120.000 inwoners. Het is gelegen tussen hoge bergen. In de winter is de stad erg populair onder de skiërs en in de zomer onder de wandelaars. De stad staat bekend om zijn prachtige natuur. Ook heeft het stadscentrum door haar rijke geschiedenis prachtige historische bezienswaardigheden zoals onder andere de stadskathedraal en de fontein van Neptunus. Trento heeft een gastvrije atmosfeer, goede winkelgelegenheden en een heerlijke keuken.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Trento
Plaatsen in de buurt van Trento:
 • Trentino-Alto-Adige (42 km)
 • Ervaringen

  Fam. H.F.A. Oorschot op 21 december 2018 plaats: Trento, reisperiode: augustus 2018

  Levico is een gezellige plaats, met veel leuke winkeltjes, vriendelijke mensen en een goede sfeer. De restaurants en ijssalon, en zeker de pizzeria zijn aan te bevelen. Ook het park is erg mooi. Wij hebben veel gebruik gemaakt van treintje dat stopte t.o. Het hotel en bracht ons naar het centrum, ideaal als je niet zo goed ter been bent.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 9
  • Ligging 9
  Mark Prummel op 13 maart 2018 plaats: Trento, reisperiode: februari 2018

  prachtige stranden met heel veel zand!

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  Corry op 5 oktober 2014 plaats: Trento, reisperiode: augustus 2014

  Prachtige stad waar je ogen te kort komt

  • Algemeen 9
  • Cultuur 9
  • Bezienswaardigheden 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trento

  Castello Del Buonconsiglio (Trento)

  Castello Del Buonconsiglio
  Castello Del Buonconsiglio

  Het is een van de bekendste en belangrijkste gebouwen van Trento: Castello Del Buonconsiglio. Als je Castello Del Buonconsiglio vanaf de buitenkant bekijkt is het net een ford. Het heeft hoge muren en een hoge toren. De grote buitenmuren waren gebouwd om de bewoners te verdedigen. Dit kasteel is gebouwd in opdracht van verschillende bisschoppen. Zo bevinden zich in Castello Del Buonconiglio veel verschillende fresco's over de leefstijl van toentertijd bisschoppen.Tegenwoordig wordt het monument opengesteld voor diverse tentoonstellingen. 

  Kathedraal di San Vigilio (Trento)

  Kathedraal di San Vigilio
  Kathedraal di San Vigilio

  De Rooms-Katholieke kathedraal di San Vigilio is de moederkerk van Trento. De Kathedraal di San Vigilio is een eenvoudige kerk vanuit de buitenkant. Wel heeft het schitterende fresco's op de muren. Van binnen is het echt een indrukwekkende kathedraal. Je hebt een trap die voor de helft in de muren is verwerkt en schitterende beelden. Ook is het vrij donker van binnen, maar dit heeft wel iets bijzonders. De kathedraal is gratis te betreden.

  Piazza Duomo (Trento)

  Piazza Duomo
  Piazza Duomo

  Het Piazza Duomo is het centrale plein van Trento. Op het plein bevindt zich de de kathedraal ''di San Vigilio'' en de echte eyecatcher van het plein is de Neptunusfontein. Het plein is omringd met middeleeuwse gebouwen, winkeltjes en oude stadsmuren. Vanuit het plein kun je smalle straatjes inlopen die uitmonden op het plein. Ook tijdens de kerstdagen in dit plein een echte aanrader.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde luchthaven bij Trento is Verona Airport. Hier kun je naartoe vliegen met onder andere Transavia en Ryanair. De afstand tussen de luchthaven en de stad is ongeveer 95 kilometer. Vanaf het treinstation van Verona kun je met een rechtstreekse trein naar Trento. Dit duurt 70 tot 100 minuten. Daarnaast is het mogelijk om op de luchthaven van Verona een auto te huren. Er bevinden zich namelijk verschillende autoverhuurders op het vliegveld. Je kunt er ook voor kiezen om van tevoren een auto te huren. Je kunt dan profiteren van de online aanbiedingen en je weet zeker dat er een auto voor je klaar staat. De rit met de auto van Verona Airport naar Trento duurt ongeveer één uur.

  Omdat Trento een vrij grote stad is, is het handig om een auto tot je beschikking te hebben. Verder heeft de stad een goed en betrouwbaar openbaar vervoersysteem. Het treinennetwerk is namelijk erg goed. Ook kun je de taxi nemen. Als je met eigen auto door Trento rijdt, moet je goed oppassen waar je precies rijdt. Veel straatjes zijn namelijk erg nauw.

  Geschiedenis

  In de middeleeuwen was Trento officieel de stad van de Kelten. Daarna namen de Romeinen het over. Na de val van het Romeinse Rijk werd Trento het bisdom van verschillende volkeren en stammen. 

  Nu zijn de naamborden in de stad geschreven in twee talen, namelijk in het Italiaans en in het Duits. Trento (en de provincie waarin de stad ligt) is namelijk in handen geweest van verschillende landen. Zo hebben Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Italië zelf de macht over de provincie gehad. Vanaf de 14e eeuw tot het einde van de Eerste Wereldoorlog, was Trento in handen van Oostenrijk en heette Süd-Tirol. Na de Eerste Wereldoorlog kreeg Italië Trento en de regio weer in handen.

  Heb je interesse in een reis naar Trento? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Trento, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen