Piemonte

Wijngaard Piemonte, ItaliŽ
Wijngaard Piemonte, ItaliŽ

Piemonte is een regio in noordwesten van Italië en grenst aan Frankrijk. De hoofdstad is Turijn. De naam van de regio betekent 'aan de voet van de berg'. Deze naam is afgeleid van de ligging dichtbij de Alpen. Er wonen ongeveer 4,3 miljoen mensen in deze regio. De taal die het meeste wordt gesproken is Italiaans, maar er zijn ook bepaalde delen in deze regio waar men Frans en Occitaans spreekt. Piemonte is een mooie vakantiebestemming voor mensen die van kunst en cultuur houden. Daarnaast kun je er ook heerlijk genieten van verschillende wijnproeverijen en natuurlijk van de Italiaanse keuken.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Piemonte
Plaatsen in de buurt van Piemonte:
 • Turijn (27 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Piemonte

  Museo Nazionale del Cinema (Piemonte)

  Museo Nazionale del Cinema
  Museo Nazionale del Cinema

  In Turijn staat het Museo Nazionale del Cinema. Dit is een fantastisch museum voor zowel jong als oud. Er is veel te beleven in het museum. Zo kun je bijvoorbeeld de lift nemen die je naar boven leidt vanaf waar je van een prachtig uitzicht over de stad kunt genieten. Je kunt in het museum ook op de set van de film 'Matrix' stappen. Geniet daarnaast eens van heerlijke bioscoopstoelen met ingebouwde headset. Iets dat je niet kunt overslaan is het restaurant beneden in het museum.

  Reggia di Venaria Reale (Piemonte)

  Reggia di Venaria Reale
  Reggia di Venaria Reale

  Een mooie bezienswaardigheid in Piemonte is zeker het Reggia di Venaria Reale. Het is een prachtig paleis gelegen in Venaria Reale, in de buurt van Turijn. Dit grote paleis werd in 1675 in opdracht van het Huis van Savoye gebouwd. Het was vroeger hun koninklijke residentie. Tegenwoordig is het paleis mooi gerestaureerd en kun je er de tuinen van het paleis al wandelend bewonderen.

  San Lorenzo (Piemonte)

  San Lorenzo
  San Lorenzo

  Een bezienswaardigheid die je niet kunt overslaan in Piemonte is de San Lorenzo kerk in Turijn. De kerk mag je zeker niet op basis van de buitenkant veroordelen. De binnenkant van de kerk is namelijk echt prachtig. Dit mede dankzij de vele kleuren die gebruikt zijn, zoals wit, groen, grijs en geel. Daarnaast staan er in de kerk veel standbeelden, waaronder een beeld van de apostel Paulus.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

  Vervoer

  Één van de dichtstbijzijnde luchthavens bij de regio Piemonte is de luchthaven in de hoofdstad Turijn, genaamd Turijn Airport. Vanaf Nederland kun je hier heen vliegen met onder andere KLM, Transavia en Ryanair. In Turijn bevinden zich drie treinstations. Vanaf deze stations kun je verschillende kanten op reizen. Vanaf de luchthaven kun je met de bus deze treinstations bereiken. Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren op het vliegveld. Er bevinden zich hier namelijk verschillende autoverhuurbedrijven. Het is ook mogelijk om van te voren een auto te huren. Zo weet je zeker dat er een auto beschikbaar is en kun je profiteren van de aanbiedingen die je vindt op de websites van de autoverhuurders.

  In de regio Piemonte is het openbaar vervoer goed geregeld. Er rijden voldoende treinen en bussen en het is redelijk goedkoop. Ook zijn er meestal voldoende taxi's beschikbaar. Mocht je een rondreis door de regio willen maken, kun je het beste een auto huren.  

  Geschiedenis

  Na de val van het Romeinse rijk vertrokken de Romeinen uit Piemonte. Het Huis van Savoye nam toen de macht over. Ook Frankrijk en het Huis van Habsburg hebben veel om Piemonte gestreden. Vanaf 1718 vormde Piemonte samen met Sardinië het Koninkrijk Sardinië. Napoleon had het bezet en in 1798 werd het door de Oostenrijkers bezet. De inwoners van Piemonte waren ontevreden en er kwam steeds meer verzet. In 1859 zijn, met hulp van de Fransen, de Oostenrijkers verjaagt. In 1861 ging Piemonte bij Italië horen.

  Heb je interesse in een reis naar Piemonte? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Piemonte, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen