Ervaringen Buro Scanbrit

Pagina 1 van 1 met 70 resultaten

op 6 februari 2020 bestemming: Finland / Akaslompolo, reisperiode: januari 2020

Net terug van een meer dan fantastische vakantie in Fins Lapland. Wat was het mooi, leuk, rustig, spannend, gezellig en ontspannen en wat hebben we geweldige excursies gedaan. De accommodatie was super en van alle gemakken voorzien. Open haard en sauna, heerlijk. En alles was top geregeld. Wij hebben al besloten om volgend jaar weer te gaan. :-) ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 12 januari 2020 bestemming: Ierland / Rondreis, reisperiode: mei 2019

We hebben een rondreis Niall langs b&b’s gemaakt. Het was een prachtige reis met mooie accommodaties gelegen op mooie plekjes. We konden de reis ook zonder problemen veranderen naar onze voorkeur.
Kortom niks aan te merken op onze prachtige reis. ... Lees meer

  • Algemeen 9




op 12 juli 2019 bestemming: Noorwegen / Rondreis, reisperiode: juni 2019

Graag wilden wij een rondreis door Noorwegen maken en omdat afstanden in Noorwegen erg lastig in te schatten zijn en lastig op kaart te zien zijn (ivm veerboten, bruggen, afgesloten wegen enz) besloten we een specialist in de arm te nemen. Scanbrit had een rondreis die ons wel aansprak, we hebben zelf wat aanpassingen aangegeven, die bleken mogelijk. Ook wilden we nog wat excursies doen, dus die hebben we ook meteen geboekt. Wij overnachtten in hotels en hebben enkele daarvan hp geboekt, mn op de dagen dat we de excursies hadden. De excursies bleken erg onhandig, zo niet onmogelijk gepland te zijn. Op weg van Geiranger naar Loen kwamen we langs het vertrekpunt van de gletsjertocht, die we de volgende dag zouden doen. De volgende ochtend moesten we daar om half 10 zijn, we zijn tot 17 uur op de gletsjer geweest en moesten daarna nog 3,5 uur rijden naar ons volgende hotel (kwamen na 1 uur rijden eerst weer langs hotel in Loen waar we die ochtend vertrokken waren, voor de 3e keer dus). We hebben aan een stuk door gereden, geen tijd om te stoppen want anders waren we te laat voor het eten. Aangekomen in Balestrand waren wen net op tijd voor het eten. De ober vroeg meteen, hoe laat we de volgende dag zouden dineren want vandaag, aankomstdag, was niet zo een probleem , maar normaal kun je maar tot 21 uur terecht. Wij zeiden dat we dan een excursie Flåmbaan hadden tot 19.30 en geen idee hoe lang we dan nog moesten rijden. Ober keek een beetje vreemd en zei dat hij daar zelf ooit 1 keer was geweest, hij keek vervolgens op google maps en zei dat het 2,5 uur rijden was. Maw de volgende dag zouden we ook weer niet op tijd kunnen zijn voor het eten. In de ochtend (zondag) hadden we een cruise op Sognefjord om 9 uur (ook 2,5 uur rijden). Met receptie van hotel besproken hoe we daar op tijd konden komen, enige mogelijkheid was om 6 uur in de ochtend vertrekken (zonder ontbijt werd er bij gezegd) en dan hopen dat alles mee zit. Dit zagen wij niet zitten, we hadden net een hele vermoeiende, lange maar leuke dag achter de rug en het risico dat we niet op tijd zouden zijn was te groot. Dit zou ook het geval geweest zijn want later bleek, we moesten nog een veerboot nemen onderweg en die ging op zondag alleen om 6 uur en dan pas weer om 7.30 uur. Volgende dag alarmcentrale gebeld en probleem uitgelegd. De reactie was erg teleurstellend en onbegrijpelijk voor ons, omdat ze wist van de afstand waren deze excursies bewust op dezelfde dag geboekt met een ruime lunchpauze, ontbijt hadden we gemakkelijk wat vroeger kunnen krijgen volgens haar en diner om 11 uur is volgens haar ook geen probleem. Kortom er werd niks voor ons gedaan, eigen schuld, dikke bult. Vervolgens hebben wij zelf onze excursie van de Flåmsbaan nog kunnen verzetten op onze reisdag naar Bergen. We hebben een mooie reis gehad maar hadden deze beter zelf kunnen regelen!
Dus dankjewel voor niks Scanbrit ... Lees meer

  • Algemeen 7
op 10 juli 2019 bestemming: Schotland / Rondreis lodges, reisperiode: juni 2019

Uitstekend geholpen bij het boeken. Goede informatie via e-mail en op de persoonlijke omgeving van de website met informatie over de overtocht en rondreis. Leuk de vele informatie over bezienswaardigheden en activiteiten onderweg en ter plaatse. Alles is prima bevallen. De drie lodges lagen op goede afstanden van de boot en van elkaar. Lodges bij Oban en Plockton op leuke kleinschalige parken. Huisjes over het algemeen goed verzorgd en ingericht. Loch Taye was wat groter en commerciëler en huisje wat gedateerder (vooral de douche) maar daar maakte het fantastische uitzicht veel goed. Kortom, een fijne vakantie gehad in prachtig Schotland dankzij buro Scanbrit.

  • Algemeen 8
op 7 maart 2019 bestemming: Engeland / Rye, reisperiode: mei 2019

Ik ben zeer teleurgesteld in het persoonlijke reisvoorstel dat Buro Scanbrit mij heeft gestuurd naar aanleiding van mijn uitgebreide mail met ideeën voor onze vakantie en een telefoongesprek met een reisspecialist daarna.
Het hele reisvoorstel bestond slechts uit een lijstje van 5 hotels.
Het heeft mij veel tijd gekost om alle hotels op te zoeken en beoordelen, te zien hoever alles uit elkaar ligt, welke steden en dorpen er in de buurt liggen, wat er daar allemaal te doen is etc.
Eigenlijk precies wat ik verwacht had dat Buro Scanbrit zouden doen.

Ik werd na het voorstel door een reisspecialist gebeld om te horen wat ik van het voorstel vond en deze gaf aan dat dit alles is wat we doen. Als ik meer verwacht dan kan ik beter een reisbureau bellen, zei ze.
Ik weet niet zo goed wat dan de meerwaarde is van deze organisatie, ik dacht dat ze reizen regelden.
Op de site staat dat ze een persoonlijk reisvoorstel van A tot Z kunnen maken waarbij ze overnachtingen regelen, voorstellen doen voor leuke uitstapjes en handige routes aangeven.
Maar van de reisspecialist begreep ik dat ze dat dus juist niet doen.

Ik blijf wat teleurgesteld achter en zal inderdaad dan maar een andere reisorganisatie bellen om een mooie vakantie te regelen.
Aanvullend nadeel van Buro Scanbrit is dat ze telefonisch slecht bereikbaar zijn. Ik heb meerdere dagen achter elkaar geprobeerd om terug te bellen op het aangegeven telefoonnummer maar stond steeds ellenlang in de wacht om vervolgens op een bandje te horen dat ik later terug moest bellen vanwege grote drukte.

  • Algemeen 1
op 7 maart 2019 bestemming: Noorwegen / Svolvaer, reisperiode: maart 2019

Deze reis de winter advenger Lofoten bracht alles, helemaal nergens kritiek op. Het was gewoon helemaal geweldig, kan niets bedenken wat er miste
Een aanrader voor een ieder die van natuur en Noorwegen houdt.

  • Algemeen 10
op 7 maart 2019 bestemming: Finland / Kittila, reisperiode: februari 2019

Begin februari een husky safari geboekt via Buro Scanbrit. alle info leek op zich prima. Bij aankomst was de lodge wel vergeten dat wij aankwamen maar na gebeld te hebben kwamen ze dan toch maar wel te laat. Excuus was dat de auto niet startte vanwege de kou. Koud was het zeker, - 37C. De volgende dag maakten wij onze eerste tocht. Uiteraard de juiste kleding, dacht ik, want de gids vond het blijkbaar niet nodig te wijzen op het gevaar van de kou. Goed, ondanks de dubbele wollen sokken en de juiste kleding toch 4 tenen bevroren in de 2e graad waardoor we de volgende dag de vakantie moesten afbreken. Enige reactie van Buro Scanbrit was jammer maar helaas want volgens de gids van de Akaskero lodge was het mijn eigen schuld, tsja ik vind dat men de verantwoordelijkheid wel erg gemakkelijk afschuift. Dus mocht je deze tocht boeken let dan erg goed op of je juist gekleed bent want de gids vindt het niet nodig om je op eventuele risico's te wijzen.

  • Algemeen 2
op 26 februari 2019 bestemming: lapland, reisperiode: februari 2019

Alles was zoals de brochure aangaf. Wat een geweldige reis. Hotel was simpel maar erg leuk met hele vriendelijke eigenaren die elke avond kwamen informeren hoe de dag was geweest. Prachtig uitzicht over het meer en de skipiste. het was daar zo rustig dat onze zoon samen met 2 andere jongens soms maar met zijn 3en op de piste waren. Excursies waren ook super, als er dan een minpuntje moet zijn, dan was dat de sledetocht met de rendieren. Was best een beetje zielig voor die beesten. Wij hebben het noorderlicht ook gezien dus dat was helemaal geweldig. Al met al een reis om nooit te vergeten, met een hele gezellige groep die hier ook was via buro scanbrit, was erg leuk om met ze op te trekken. Als je de hele week een gevoel wil hebben alsof je in een kerstkaart loopt, kom dan naar hotel Kirrikeskus in Posio. Wij willen zeker nog een keer terug.

  • Algemeen 10
op 24 oktober 2018 bestemming: IJsland / Rondreis, reisperiode: oktober 2018

We hebben van een uitstekend verzorgde vakantie genoten.
Alles klopte tot in de details.
De hotels waren buitengewoon goed.
De bedden, eigenlijk nog het belangrijkste waren fantastisch.
We zijn nu al verschillende keren naar diverse landen gereisd maar elke keer is hun belofte waargemaakt en onze droom uitgekomen.

  • Algemeen 9
op 15 augustus 2018 bestemming: Engeland, reisperiode: juli 2018

Afgelopen maand hebben mijn vrouw en ik de rondreis Ethan gedaan. Dik in orde, mooie gebieden en prima hotels. Eén opmerking: in the Lizard hadden we 3 overnachtingen en zo had het in Exford en Tavistock ook moeten zijn. 2 overnachtingen is te kort, je hebt maar 1 dag om het gebied te verkennen en de volgende dag is het weer reizen.

  • Algemeen 7
op 14 augustus 2018 bestemming: Zweden / Zuid westen, reisperiode: augustus 2018

Zweden is een prachtig land, maar alles is gemakkelijk zelf te regelen. Echter Buro Scanbrit heeft geen goede info gegeven over hotels en zeer verouderd en bureau zelf zeer klant onvriendelijk. Beloven een bepaald hotel maar je zit elders. Zij beweren het tegenovergestelde maar ik heb alle mails van hen nog. Een reis voor 3 mensen geboekt overal een kamer voor 2 mensen. En wie Zweden kent weet dat de kamers erg klein zijn. Vaak erg verlaten plekken. Andere dorpjes die niet door heb worden aangeboden zijn veel mooier. Camping in Denemarken erg verlaten en ver van Legoland. Krijgen geen geld terug ondanks wij hier geen gebruik van hebben gemaakt. Vieze bedden en zeer klein huisje. Nee nooit meer Bureau Scanbritt. Wil je naar Zweden erg gemakkelijk te regelen. Wil je wel een mooi hotel waar er iets valt te beleven dan via Tui. Hadden ongeveer de zelfde reis en goedkoper en mooie hotels

  • Algemeen 3
op 6 augustus 2018 bestemming: Schotland, reisperiode: mei 2018

De land en de reis op zich waren dik in orde maar de reisorganisatie is druk met elk jaar hetzelfde te doen. Verouderde hotels, hotels in the middle of nowhere (altijd onhandig met kinderen en een duur eigen restaurant), standaardinformatie (ook als de reis op hun verzoek aangepast wordt), een reisgids die het bekijken niet waard is etc.
Oftewel: land 10, hotels tussen 4 en 10, Buro Scanbritt een 4. En de ingeleverde recensie: nergens te vinden

  • Algemeen 6
op 2 augustus 2018 bestemming: Zweden / zweden, reisperiode: augustus 2018

Rondreis geboekt bij buro scanbritt. Na veel telefoontjes en mail, uiteindelijk heel laat papieren gekregen. Was voorteken, ons idyllische vakantiehuisje (brochure buro scanbritt) stond lettrlijk OP de parkeerplaats naast de slagboom van een enorme camping. Receptie werkte niet mee, toen maar gebeld naar buro scanbritt. Het antwoord was duidelijk, "wij kunnen er niets aan doen en we vinden het vervelend. Ongelovelijk wat een bedrijf. Was eerste en laatste keer bij buro scanbritt!!!

  • Algemeen 1
op 30 januari 2018 bestemming: IJsland, reisperiode: augustus 2017

Rondreis Gudrun, aangepast door Annette Ransz naar onze wensen.
We nemen eerst een rondreis uit de brochure van Buro Scanbrit, pluizen dan zelf uit wat we allemaal in de omgeving van de route willen zien en laten dan de reis aanpassen als we ergens een nacht meer of minder willen zijn. Per mail hebben we contact met Annette. We krijgen dan voorstellen van beschikbare hotels, indien we toch op een andere locatie willen kan dit altijd aangepast worden. We zijn erg tevreden over hoe Annette dit voor ons regelt, altijd zeer snelle reactie!

  • Algemeen 10
op 8 september 2017 bestemming: Noorwegen / Rondreis, reisperiode: september 2017

Tijdens een rondreis van drie weken door Noorwegen wilde wij Noorwegen toch anders beleven dan vanuit een rijdende auto, overnachtingen in niet interessante steden of lege winter resorts.

De door Buro Scanbrit aangeboden reisinformatie bleek op enkele (te veel) plaatsen niet actueel, onvoldoende gecontroleerd en/of verouderd en last but not least voornamelijk gericht op massa toerisme.
Wij zaten vaak tegelijkertijd tussen meerdere bussen Japanners, Russen etc etc. Ook in hotels daardoor erg veel drukte, de hotelboekingen lagen natuurlijk al vast dus had het geen zin daar energie in te stoppen. Wij hebben daarom onze energie gericht op het op internet zoeken naar relevante informatie waarmee wij ons dagprogramma konden aanpassen. Omdat er zoveel uren gereden moest worden kon de "bijrijder" dat op enkele plaatsen met succes doen. Dat heeft ons echt de allermooiste vakantie ervaringen bezorgd.

De telefonische bereikbaarheid en informatie vanuit Buro Scanbrit wordt door ons, ook achteraf, als echt onvoldoende beoordeeld. Buro Scanbrit lijkt succes te beoordelen op het, met zo min mogelijk personeel, boeken van zoveel mogelijk overnachtingen.

Klanten die de rondreis door Noorwegen als kwalitatief goed beoordelen weten gewoon niet wat ze gemist hebben. Nieuwe klanten raden wij daarom aan zelf actief op internet te zoeken naar voor hun interessante plaatsen ( kijk vooral naar de alternatieven voor massatoerisme die zijn er zo vaak!) , de tijd daar ter plaatse nodig is in te schatten en dan zelf de hotels te gaan boeken.

Buro Scanbrit raden wij aan de reis te laten beoordelen door een wezenlijk geïnteresseerde deskundige en op basis van de opgedane ervaringen de reis(beschrijving) aan te passen.

Ons persoonlijke vakantie ervaringen beoordelen wij op een acht, de prestaties van Buro Scanbrit 4.

  • Algemeen 4
op 31 augustus 2017 bestemming: Noorwegen / Voss, reisperiode: juli 2017

10, Wat een super reis. En wat een super advies gehad van Buroscanbrit. Volledig alles op maat samen gesteld volgens onze wensen en overal was aan gedacht. Noorwegen raad ik iedereen aan. Het is net een groot sprookjesbos. We hebben genoten.

  • Algemeen 10
op 4 augustus 2017 bestemming: , reisperiode: augustus 2017

Buro Scanbrit maakt duidelijk gebruik van een reisformule die ze steeds herhalen. Als je een budgetreis wil maken is het misschien een goed reisbureau. Ik wilde een bijzondere reis door de bovengenoemde Scandinavische landen. We zitten nu in het zoveelste winter resort in de regen met weinig activiteiten. Volgende keer boek ik toch echt liever alles zelf; hotels, mooie en bijzondere vakantiewoningen (in plaats van een troosteloos grijs vakantiepark). Ik vond ook dat er vrij gehaast met de boeking omgegaan werd. Dat het hoogseizoen is kan ik begrijpen, maar daar moet dan wel professioneel mee omgegaan worden. Ik wil heel graag nog een keer naar IJsland met het gezin, maar zal dan zeker niet via buro Scanbrit boeken. Wij zitten nu in de bergen in het prachtige Noorwegen en in plaatst van de voorgeboekte reis af te maken en naar het zoveelste vakantiepark in de bergen in Zweden te gaan, zullen wij zelfs nu last minute de bestemming veranderen. Teleurstellende ervaring.

  • Algemeen 5
op 29 juli 2017 bestemming: , reisperiode: juli 2017

Prachtige rondreis Jonas met uitbreiding van extra dagen in de fjorden in Noorwegen.
Perfect verzorgd, goede hotels en de reis goed geregeld, uitgevoerd met eigen auto.
Prachtig en complimenten aan Scanbritt.

  • Algemeen 9
op 28 juli 2017 bestemming: Schotland / Rondreis, reisperiode: juli 2017

Reis op zich goed georganiseerd. Echter 2 van de 6 hotels waren onacceptabel. Voldeden helemaal niet aan de verwachtingen en de in het vooruitzicht gestelde kwaliteit. De route omschrijvingen zouden completer mogen zijn.

  • Algemeen 7
op 15 juli 2017 bestemming: Engeland, reisperiode: juli 2017

Mooie accomodatie en prachtig gebied, en perfect kontakt reisburo met een lage prijs.

  • Algemeen 10
op 22 juni 2017 bestemming: Schotland / Rondreis, reisperiode: juni 2017

1e hotel kon echt niet door de beugel, erg gedateerd en smoezelig, en niet alles in de reisbeschrijving klopt ook. Vraag me af hoe vaak de reis ook gecontroleerd wordt. Op aanwezigheid van bezienswaardigheden, hotels en wat ze bieden. Ook niet vermeld dat op de eilanden Harris en Lewis op zondag niets open is, zelf het hotel waar je verblijft niet! Die moet je zelf openen en sluiten als je weg gaat

  • Algemeen 7
op 21 augustus 2016 bestemming: Schotland / Rondreis, reisperiode: augustus 2016

We wilden een bestaande rondreis Schotland boeken, van hotel naar hotel. 5x 2 nachten en de heen en terugreis op de boot overnachten. Op schiereiland Skye zou geen hotel meer vrij zijn. Gevraagd naar een B&B, was er ook niet!! Hierdoor zouden we niet op Skye overnachten en 4 overnachting in dezelfde regio hebben. Maar we wilden persé naar Skye, maar dit was absoluut niet mogelijk, vlg Buro Scanbrit. Uiteindelijk thuis naar een reisburo gestapt en zij hebben uiteindelijk in overleg met Buro Scanbrit een B&B geboekt op Skye, maar natuurlijk belachelijk dat t dan wel kan!! Reisburo zei ook, het ligt er maar aan wie je aan de telefoon krijgt! De hotels waren niet echt goed, 2 hotels oud met slechte bedden en 1x zelfs een andere kamer gevraagd! Zonder problemen kregen we een mooie kamer met goede bedden, maar wel zelf aan de bel trekken! Vlg keer boeken we niet weer bij Buro Scanbrit, terwijl we het jaar ervoor, naar Ierland heel goed geholpen zijn.

  • Algemeen 6
op 18 augustus 2016 bestemming: Noorwegen, reisperiode: juli 2016

Ongemotiveerde dames, zullen niets extra's beantwoorden of doen. De routes zijn aangeduid in graden, erg lastig. Geboekte huisjes komen niet overeen, mede omdat niemand kan zeggen wat je nu echt geboekt hebt. Tijden niet bij de huisjes of campings langs geweest, weten dus niet wat ze verhuren. Service slecht. Wij hadden via Vakantiexpert geboekt, zij werken zoals het hoort.

De ligging was bij de meeste goed, schoon niet altijd.

De route 17 konden ze ons helemaal niets over vertellen en we konden 1 keer de accomodatie niet vinden, dat wisten ze zelf ook niet, van horen zeggen kreeg wij als antwoord. Ik boek hier geen 2de x meer.

  • Algemeen 6
op 12 augustus 2016 bestemming: Zweden / Safsen, reisperiode: juli 2016

Geboekte appartement lag 3,2 km buiten het park. Dus we hadden geen faciliteiten van het park tot onze beschikking. Terwijl er niks over in de folder stond. Het appartement stond in één grote grindbak met veel containers en andere troep er omheen. Niet bepaald een plek waar je wil zitten in je zomervakantie. De medewerker van Buro Scanbrit toonde totaal geen begrip. En nu we na de vakantie een klacht hebben ingediend reageren erg traag. (kan wel 4 tot 6 weken duren). Voor ons geen Buro Scanbrit meer in de toekomst.

  • Algemeen 3
op 26 juli 2016 bestemming: Noorwegen, reisperiode: juni 2016

Vanwege een staking onder de Zweedse piloten konden wij niet vliegen naar onze begin bestemming, Kiruna. We hebben onze tickets om laten boeken naar Narvik en BuroScanBrit gevraagd om de huurauto die we eigenlijk in Kiruna zouden ophalen, klaar te zetten in Narvik. We zouden dan vanuit Narvik naar Kiruna rijden, zo'n twee en een half uur. Dit was netjes geregeld via BuroScanbrit.
Uiteindelijk bleek, dat toen wij op Narvik stonden, Narvik twee vliegvelden had, Narvik AirPort en Evenes-Narvik-Harstad. Een vliegveld voor drie steden zeg maar. Wij stonden op Evenes en de auto stond bij Narvik. De medewerkers van Buro ScanBrit hebben ons weer verder geholpen samen met de medewerkers van het autoverhuurbedrijf, zodat wij toch onze auto hadden uiteindelijk. Onze vakantie kon beginnen.
Bij terugkomst in Nederland bleek dat de return fee voor de auto, want die hebben we uiteindelijk ergens anders, Kiruna, ingeleverd dan waar we hem hadden opgehaald, Narvik, niet juist was. De heer Snel van BuroScanBrit heeft ons snel en vakkundig geholpen om dit met het verhuurbedrijf op te lossen.
Wij hebben het als erg prettig ervaren dat je er in zo'n situatie niet alleen voorstaat.

  • Algemeen 8
op 3 juni 2016 bestemming: Schotland / South Laggan, reisperiode: april 2016

Reis, overtocht IJmuiden<>Newcastle met DFDS en huisje in South Laggan met uitzicht over meer, heb ik geboekt via Buro Scanbrit. Van af eerste tot laatste contact verliep dit uitstekend, vriendelijk, geduldig, inleven vragen/wensen, adequaat, snel en houden aan afspraken. Aan het einde van onze vakantie was er een onaangename verrassing mbt kosten die het park in rekeningen werd gebracht voor elektra en gas. De klacht die ik hierover ingediend heb bij Buro Scanbrit is met inleving en adequaat opgelost. Niet door het park maar door Buro Scanbrit en haar agent Hoseasons, alle lof. Dit in tegenstelling tot personen op complex Glen Water Park, rond uit niet geïnteresseerd. Park ligt echter op een mooie locatie en wij hadden leuk gezellig comfortabel huisje. We hebben top week gehad.

  • Algemeen 8
op 24 maart 2016 bestemming: Finland / Lapland, reisperiode: januari 2016

Lapland is fantastisch. Zeker de moeite waard om van je bucketlist af te strepen. Wees voorzichtig met excursies boeken vooraf, kan altijd nog op locatie zelf en ze zijn lang niet allemaal even de moeite waard. Wij hebben 2 dagen geskied, 2 dagen gelanglauft, huskeytocht van 16 km gedaan en een middag hiken met sneeuwschoenen met een gids. Deze hike-tocht was uiteindelijk de leukste excursie van allemaal en tevens de goedkoopste! De huskey-tocht was meer gewoon een must en ook gewoon leuk. Maar bedenk wel dat dit puur voor toeristen is ontworpen, niet heel lang duurt en duur is. Kortom, leuk om 1x te doen, maar dat is het dan ook wel. Die honden zijn overigens wel echt fantastisch en er is genoeg tijd om daar nog even mee te spelen. Skiën was ook een super mooie ervaring, alles stijf bevroren, lege pistes en prima afdalingen. Verwacht geen Oostenrijkse taferelen, daarvoor kom je niet naar Lapland. Stijf bevroren betekend ook goed koud! We zijn de week begonnen met -15C, gedurende de week naar -35C! en weg gegaan bij -6C wat dan warm aanvoelde. Langlaufen is de nationale sport daar, veel mooie routes en prachtige natuur, doen dus! Wij kregen bij het huisje een set langlaufski's en sneeuwschoenen. De sneeuwscootersafari niet gedaan, maar daar alleen maar slechte verhalen over gehoord. Verder elke avond lekker de open haard aan, saunatje pakken en later in de avond op het bevroren meer het noorderlicht kunnen aanschouwen. Lapland heeft alles om een onvergetelijke vakantie te hebben, boek dit alleen niet via Buro Scanbrit.

Buro Scanbrit werkt nauw samen met Tui (lees: koopt vliegtuigstoelen van Tui over en regelt verhuur van aantal huisjes), maar alles wat wel goed ging was te danken aan Tui, niet aan Buro Scanbrit.

Ten eerste: tickets/ alle info niet gemaild gekregen, 2x achteraan moeten bellen op de dag voor vertrek.

Ten tweede: voor het blok gezet omdat economy seats niet meer beschikbaar waren en daarom 100 euro meer moesten betalen voor de vlucht. Daarnaast waren cabins voor 2 personen niet meer beschikbaar en moesten we een hut boeken die geschikt was voor 6 personen, uiteraard ook hogere kosten.
Eenmaal in het vliegtuig, heen & terug gewoon in economy seats gezeten i.p.v. de comfort seats. Niet dat ik überhaupt in comfort seats wil zitten, maar eerst melden dat deze op zijn, meer laat betalen en dan gewoon economy laten vliegen slaat nergens op. Eenmaal op locatie is praktisch het hele park uitgestorven, wat doet vermoeden dat het verhaal dat alle 2 persoonshutten ook allemaal bezet waren ook onzin was. En net zoals bij eerdere reisverslagen, konden we niet in de hut de eerste dag en zit je de eerste dag in een restaurant te wachten.

Ten derde: In het vliegtuig door het personeel van Tui uitermate aardig geholpen en een restitutie formulier gekregen omdat het overduidelijk was dat we gewoon in economy seats zaten. Ze hadden deze klacht overigens van meerdere reizigers ontvangen. Eenmaal in Nederland contact opgezocht met Buro Scanbrit, vervolgens 8 weken kunnen wachten op een reactie, waarin vervolgens doodleuk gezegd wordt dat ik in de brochure moet kijken op pagina 104 en het blijkbaar fout heb.
Heel vreemd, aangezien zelfs het cabinepersoneel van Tui aangaf dat er maar 2 typen stoelen waren en dat wij in economy zaten.

Samenvatting: Lapland top! Boek blokhut. Boek niet alle excursies van tevoren. Laat je niet wijs maken dat er alleen maar duurdere plekken beschikbaar zijn, ga dan gewoon naar een andere operator of regel je reis gewoon zelf. Excursies hiken, huskeys doen, sneeuwscooter niet doen, skien&langlaufen top! Neem een paar flessen sterk mee! :) Drank is duur, wij hadden wat flesjes rum mee, goed te mixen met warme choco of cola, blijf je lekker warm bij.

  • Algemeen 5
op 29 februari 2016 bestemming: Finland / Yillas, reisperiode: februari 2016

Deze vakantie zou ik vanwege de prijs kwaliteit verhouding niet bij vrienden of bekenden aanbevelen. Ondanks de hoge prijzen voor de excursies en de mooie omgeving hebben wij de aangeboden excursies als minimaal ervaren. de nachtwandeling duurde met wandelen slechts 45 minuten de sneeuwscootersafari was maar 20 km de icefishingtocht slechts 30km en een uur vissen de Husky hondensleetocht slechts 10 km, en dat terwijl je de excursie toch als dag onderdeel ziet. Bovendien gingen de sneeuwscooterstocht telkens naar het zelfde gebied dezelfde wegen. de prijs kwaliteit verhouding klopt hier gewoon niet.Wij hebben 1550 euro betaald voor alleen deze excursies.
Voor de boeking bleek alleen nog maar comfort seats beschikbaar tegen een meerprijs van 200 euro, herhaalde malen zag ik later dat er andere stoelen ook beschikbaar waren(economy) tot 3 maal toe heb ik scanbritt hiernaar gevraagd maar bleek economy toch vol te zitten. Tijdens de vlucht heb ik zeker 10 lege stoelen gezien in de economyklasse ik vind dus dat ik onnodig 200 euro teveel heb betaald voor mijn vlucht. Het is zeker niet de accommodatie zoals afgebeeld op de site, want in de kleine letters na lang zoeken blijkt dat een blokhut ook een geschakelde woning kan zijn wij zaten in een rij van 4, maar veel vervelender was dat deze langs de drukke doorgaande hoofdweg lag.De Hostes van Scanbritt verdiend een groot compliment voor haar inzet, presentaties en betrokkenheid.
Jammer voor alle reizigers was dat ondanks een vroege aankomst (9.00 uur) .
's morgens we moeste wachten in een restaurant tot 16.30 's middags voordat we konden inchecken bij destination Lapland, hierdoor hebben wij een vakantiedag verloren en extra kosten moeten maken. Overigens bij navraag bleek later dat vroeger inchecken wel mogelijk was??? Als je met je gezin om 2 uur 's nachts start met reizen wil je niet een hele dag(middag) rondhangen omdat 6 huisjes nog niet schoongemaakt zijn. Het sloeg nergens op en was een slechte start van de vakantie.Onze boeking voor 4 personen was 5442,= euro, maar was het toch niet waard.

  • Algemeen 6
op 13 februari 2016 bestemming: Ierland / Dublin, reisperiode: juni 2015

Fantastische bestemming. Ierland is een geweldige bestemming. Buro scanbrit is echt een specialist.

  • Algemeen 9
op 25 november 2015 bestemming: Engeland / rondreis Rosie, reisperiode: juli 2015

Rondreis Rosie: het was een geweldig mooie rondreis. De kinderen hebben ook genoten. Jammer dat niet op alle parken een zwembad aanwezig was, hebben we niet goed op gelet. De huisjes waren prachtig! De bedden sliepen voortreffelijk. We hebben van alles genoten. De heritage pass en de national trust pass zijn aan te bevelen, scheelt veel in de kosten van de toegangsprijzen van excursies

  • Algemeen 8
op 8 november 2015 bestemming: IJsland / Reykjavík, reisperiode: augustus 2015

Bij problemen ter plaatse dien je contact op te nemen met het callcenter van de alarmcentrale van ANWB. Hoogst klant onvriendelijk. Na anderhalf uur en drie nieuwe pogingen werden door hen beslissingen genomen die nadien niet ondersteund en terugbetaald worden door Buro Scanbrit die hiermee zijn verantwoordelijk ontloopt. TIP: Ijsland is uitstekend georganiseerd om zijn toeristen op te vangen. Boek zelf uw hotel en vlucht (met Icelandair). Op de luchthaven kan u zelf uw vervoer en excursies reserveren bij Grayline. Uitstekende service van deze maatschappij.

  • Algemeen 6
op 14 oktober 2015 bestemming: Zweden / diversen, reisperiode: juli 2015

Ondanks dat ik laat was en iets zocht in de drukste periode van het jaar , met ook nog eens veel wensen op het gebied van aankomst/vertrektijden , ben ik fantastisch geholpen/geadviseerd door een medewerker van Buro Scanbrit. Geen spijt van!

  • Algemeen 8
op 13 oktober 2015 bestemming: Denemarken / Rondreis, reisperiode: augustus 2015

Via VakantieXperts Hagen uit Soest een rondreis geboekt door Denemarken naar vier verschillende locaties gebaseerd op het aanbod van Buro Scanbrit. Er is een mooie reis samengesteld met mooie accommodaties. Alles keurig in overleg tegen een zeer nette prijs. Was Top!!

  • Algemeen 8
op 7 oktober 2015 bestemming: Engeland / Zuid-west, reisperiode: juli 2015

Mooie rondreis (Rosie) op drie leuke bungalowparken op drie mooie locaties in Zuid-West Engeland: dagje Oxford, mooie kustpaden en indrukwekkende kliffen.

  • Algemeen 8
op 24 september 2015 bestemming: Engeland / Rondreis, reisperiode: augustus 2015

Goed georganiseerd. Veel achtergrond info gekregen.

  • Algemeen 8
op 21 september 2015 bestemming: Schotland / Rondreis Schotland, reisperiode: augustus 2015

Scanbritt heeft zich een professionele en plezierige organisatie getoond. Zij verzorgde een rondreis langs BenB,s in Schotland. Op 1 uitzondering na waren de BenB 's prachtig gelegen en van prima kwaliteit. De ene uitzondering bleef daarbij ver achter en hebben we snel de rug toegekeerd. Scanbritt erkende per ommegaande de misser en heeft het royaal gecompenseerd. We kijken terug op een prachtige en plezierige reis, mede door Scanbritt. Het komende jaar zullen we zeker weer een beroep op ze doen.

  • Algemeen 9
op 18 september 2015 bestemming: IJsland / rondreis, reisperiode: juni 2014

Tot in de puntjes geregeld! Alles mooi en netjes! Wilde zelfs enkele van onze gemaakte foto's hebben om deze te delen op hun pagina! Super vriendelijke en behulpzame mensen!

  • Algemeen 9
op 15 september 2015 bestemming: Engeland / poole, reisperiode: augustus 2015

Via buro scanbritt hadden we een korte rondreis van 2 weken langs drie stacaravans. De caravans en parken waren prachtig!schoon en mooie speelgelegenheden en zwembaden. Ook de medewerkers (zowel van buro scanbritt als op de patien)waren erg vriendelijk en behulpzaam. Wij hebben met onze kinderen van 1, 9 en 10 erg genoten!

  • Algemeen 8
op 9 september 2015 bestemming: Finland / Helsinki, reisperiode: juli 2015

Na 6 dagen Helsinki, auto gehuurd en kleine rondreis gemaakt door Zuid-Finland. Geboekt via D-reizen. Mooie hotels op mooie locaties. Al is het in Finland wel iets meer zoeken naar de mooie wandelplekken als in bijv. oostenrijk. Wel mooie nationale park gevonden en schitterend gewandeld.

  • Algemeen 8
op 20 augustus 2015 bestemming: Denemarken / Karrebaeksminde, reisperiode: augustus 2015

We zaten in een jaren 70 vakantiehuisje waar niets aan gedaan was. Sterk verouderd, muf, een badkamer dat meer op een ouderwetse kleedkamer leek, inrichting dat simpel en verouderd was etc. Hier gaan we nooit meer heen.

  • Algemeen 2
  • Accommodatie 2
  • Prijs / kwaliteit 1
op 15 juli 2015 bestemming: Noorwegen / Oslo, reisperiode: juli 2015

Geweldige reis. Informatie was duidelijk en alles was goed verzorgd en het klopte allemaal. Ook mijn zus , die voor mij meeging, is overstag en vindt Noorwegen geweldig.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 8
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 6 juli 2015 bestemming: Schotland / Calander, reisperiode: juni 2015

De reis was prachtig. Hadden rondreis kristy geboekt .maar we kwamen niet op de gegeven plaatsen die in de gids worden aangegeven .We hadden al begin februari geboekt.isle of skye hebben wij niet overnacht. We hebben op heel afgelegen B&B overnacht . Geen restaurant in de buurt zat.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 6
op 19 mei 2015 bestemming: Ierland / Rondreis, reisperiode: april 2015

Alles was prima geregeld voor een erg schappelijke prijs.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 13 maart 2015 bestemming: Noorwegen / lofoten, reisperiode: februari 2014

Positief! Zullen zeker weer boeken bij Buro ScanBrit

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 8
op 31 januari 2015 bestemming: Ierland / rondreis, reisperiode: juni 2014

Fantastisch verzorgd, zoals ook het jaar ervoor door Buro Scanbrit! Een Fijne reisorganisatie waar je jaren bij blijft boeken !(ha,ha)

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 28 december 2014 bestemming: Wales / Breton, reisperiode: september 2014

We wilden eerst naar Schotland, maar boot was te duur. Er werd geen alternatief geboden. Toen naar Wales. Niets was mogelijk: een dag eerder, een dag langer op een locatie, een andere 'inn' omdat we ergens al gewest waren. Was BuroScanbrit eerder flexibel, nu kon niets. T was Nb september. Inns waren op afgelegen locaties en niet leuk. We zaten meer dan 50 km van de bedoelde locatie. Belofte is binnen 50 km. Nergens hadden we het gevoel dat het buro waar Buroscanbrit in GB mee samenwerkt iets leuks voor ons had gezocht integendeel, we waren er om hotels te vullen.. Burobrit accepteert alles waar dat Britse buro mee komt. We vragen vooraf om 2 nachten Oxford, we zitten er 20 km vandaan. Waarom? Bb reageert niet op onze klachten, terwijl we al jaren bij hen boeken. Dit was de laatste keer. Mijn advies is aan anderen, zoek zelf leuke hotels op leuke locaties. Ook de boot kun je zelf voor een goede prijs boeken.

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 5
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 4
op 6 oktober 2014 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: juli 2014

Het was een hele leuke ervaring met Buro Scandinavia! Alles was goed geregeld. Boot zag er netjes uit, trein was prima te doen en het hotel zag er redelijk netjes uit. Helaas kon het hotel wel beter (Onze glazen in ons kamer waren vies). Dat was wel een minpuntje. Gelukkig waren de bezienswaardigheden op loopafstand. Dit was mijn eerste bootreis en wat heb ik mijn ogen uitgekeken. Een mooi groot schip met vele faciliteiten.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 7
  • Prijs / kwaliteit 7
op 6 oktober 2014 bestemming: Noorwegen / lofoten, reisperiode: juni 2014

Geweldige rondreis op de lofoten. Op 1 hotel na, was alles prima verzorgd door Buro Scandinavia.

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 10
  • Prijs / kwaliteit 10
op 30 september 2014 bestemming: Noorwegen / Diverse plaatsen, reisperiode: september 2014

De reispapieren waren erg uitgebreid en duidelijk. Goede wegenkaart erbij en een informatie boek over Noorwegen. We hebben een rondreis gemaakt en de routebeschrijving naar onze volgende bestemmingen waren heel uitgebreid waardoor je zonder navigatie of wegenkaart makkelijk op de plaats van bestemming kon komen. De accommodaties waren netjes en gezellig. We hadden al een positieve ervaring met Buro Scanbrit met onze vakantie naar Schotland vorig jaar en deze vakantie bevestigde dit opnieuw. Bij de laatste accommodatie was het een en ander mis gegaan. Dit was buiten de schuld van Buro Scanbrit om maar zij hebben binnen een uur voor een vervangende accommodatie gezorgd en al onze extra onkosten vergoed. We zijn zeer goed door hen geholpen. Dus voor ons alleen maar positieve reclame voor deze reisorganisatie.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 27 juli 2014 bestemming: Zweden / 31 dagen, reisperiode: juni 2014

Veel gereden en veel gezien.leuke huisjes,mooie route,s en veel zon.Goede tips vanuit het boekje.Noordkaap was geweldig.De camping,s waren ook goed.De fjorden waren heel indrukwekkend.Mooi om mee te maken deze trip, georganiseerd door Buro Scanbrit.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 10
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 7
op 30 mei 2014 bestemming: Engeland / Wheymouth, reisperiode: mei 2010

Heel behulpzaam en attent zijn ze bij buro scanbrit, denken goed mee.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 7
  • Prijs / kwaliteit 8
op 27 mei 2014 bestemming: Zweden / Säfsen, reisperiode: april 2013

Het leuke van de bestemmingen van Buro Scanbrit is dat zij door hun intensieve verkenning vooraf en kennis van de landen de krenten uit de pap weten te halen in het grote Scandinavië. Als je dan een locatie boekt, weet je dat je goed zit. Bestemming en accommodatie samen waren een perfecte ervaring voor het ultieme Zweden-gevoel.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 16 februari 2014 bestemming: Noorwegen / Bergen, reisperiode: december 2013

In de Kerstvakantie 2013 hadden we via Scanbrit een reis geboekt naar Noorwegen. Een prachtig land, no doubt about that! Echter over de geboekte reis zijn we toch teleurgesteld thuisgekomen. Het bleek dat echt bijna alles gesloten was rond en met Kerst. Winkels, restaurants en zelfs de skipistes waren niet open. Betekende ook dat we 4 dagen geen Wifi hadden omdat de mensen van de receptie weekend/Kerst vierden. Verder hadden we de (dure) excursie Norway in a nutshell erbij geboekt. Ook een aanrader, echter: de wachttijd tussen de treinreis en de bootreis in Flamm duurde 4 uur. Wel heel lang als ook daar alles, behalve 1 souvenirshopje en een restaurantje, gesloten is. En als dan eindelijk de bootreis begint door de prachtige fjorden, blijkt het na een half uur donker te zijn dus geen fjord gezien vanaf de boot! Dus mocht je in deze periode die excursie doen, dan plan je de reis andersom, eerst de boot en dan de trein. Dit had een reisorganisatie (met veel ervaring!) ook even aan ons moeten doorgeven, alvorens je deze excursie erbij boekt. Verder hebben we veel gedoe gehad met de betaling van de huurauto. De huurauto zat bij de reissom in, maar blijkt achteraf ook nog eens via onze creditcard afgeboekt te zijn door het autoverhuurbedrijf in Bergen omdat de voucher niet is afgenomen. De afhandeling door Scanbrit om dit bedrag terug te krijgen was teleurstellend. Resumé: voor een reisorganisatie met veel ervaring hadden wij toch een beter advies en medewerking verwacht.

  • Algemeen 5
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Excursies 5
  • Prijs / kwaliteit 5
op 19 december 2013 bestemming: Engeland / Petty france, reisperiode: september 2013

De 2 geld allen voor het hier omschreven hotel. Wij waren op rondreis en logeerden de laatste twee nachten In the bodkin house in Petty France, bij Badminton. Het hotel was afschuwelijk, wilde er geen nacht blijven. Het stonk, het was smerig, kortom de laatste bestemming was vreselijk. We moesten er helaas 1 nacht slapen maar zijn de volgende dag in overleg met buro Scanbrit doorgereden naar de boot. Waren hierdoor eerder thuis, jammer dat je vakantie op die wijze moet eindigen. Uiteindelijk hebben we een officiele klacht neergelegd bij buro Scanbrit en die hebben de klacht naar alle tevredenheid afgehandeld. Wij kregen mede dankzij medewerker van Scanbrit de kosten terug voor het Bodkin House.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 2
  • Vervoer 10
  • Prijs / kwaliteit 2
op 22 oktober 2013 bestemming: Noorwegen / Oslo, reisperiode: september 2013

Wij hebben met 2 stellen een prachtige autorondreis :” Finn”van 21 dagen door Noorwegen geboekt. Het boeken ging heel prettig en makkelijk op internet. Daarna hebben wij telefonisch contact gehad omdat wij de reis zelf nog wilden aanpassen ook dit ging heel prettig en plezierig. De reisspecialist die ons geholpen heeft had veel kennis.

Wij hadden eerst uren zelf gezocht op internet maar kwamen er snel achter dat het sneller en goedkoper is om via Buro Scanbrit te boeken. Zij weten waar je moet zijn en bovendien garanderen ze dat alle boekingen van de totale reis kloppen.

Wat ons verbaasde was dat wij nog een heel mooi en uitgebreid pakket met heel veel informatie ontvingen voor de reis. Met oa een speciale beschrijving van onze hele reis, landkaart, dominicus boek Noorwegen, vouchers. Het zou wel heel prettig zijn dat zij dit eerder konden sturen. Nu kregen wij dit 3 weken voor vertrek.

De reis was erg mooi en alles was goed geregeld. Onze reis was met vakantiehuizen en appartementen en ferry overtochten met Stena Line. Allemaal van goede kwaliteit. Prijs kwaliteit verhouding meer dan goed in ieder geval een stuk beter dan wat wij zelf hadden geprobeerd samen te stellen.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 12 september 2013 bestemming: Zweden / Rondreis Ewa, reisperiode: juli 2013

Het boeken van rondreis Ewa verliep heel prettig. We wilden deze reis op bepaalde punten aanpassen en dat was geen probleem. De reispapieren ontvingen we ruim op tijd; we waren zeer verrast met het dikke boek over Zweden dat erbij zat. De beschrijving van de rondreis vonden we af en toe onduidelijk, maar met navigatie konden we toch alle door ons uitgekozen uitstapjes makkelijk vinden. Hotel Rex in Stockholm kunnen wij iedereen aanbevelen. De kamers waren niet groot, maar als je in een stad bent en veel wilt zien, heb je dat niet echt nodig. De stuga's waren redelijk eenvoudig, een soort donkerbruine wintersporthuisjes, maar ze voldeden prima.
Na afloop van de reis hebben wij Buro Scanbrit een mail gestuurd met daarin een aantal kritische noten. Die hebben zij op een voor ons heel prettige manier opgepakt.
Wat we jammer vonden was dat op de twee kleine parken (22 en 48 huisjes) de Nederlanders aan de ene kant geboekt waren en de Zweden aan de andere kant.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 7
  • Prijs / kwaliteit 7
op 30 augustus 2013 bestemming: Schotland / Rondreis, reisperiode: juli 2013

Wij hebben de rondreis Lily gemaakt met verblijf op 3 verschillende plaatsen (Pitlochry, Dornoch en Dailly). Een geweldige reis van Buro Scanbrit! Wij hadden keurig op tijd onze reisbescheiden binnen. Hierbij werd ook een reisgids van Schotland (ANWB gold) geleverd. Leuk en handig voor de voorbereidingen! De verblijven waren erg goed voor elkaar. Wij hadden tweemaal een verblijf in een stacaravan en eenmaal een verblijf in een vakantiehuisje. De verblijven waren schoon, linnen was aanwezig, en van alle gemakken voorzien! In de reisbeschrijving worden een aantal tips gegeven voor uitstapjes en bezienswaardigheden, deze zijn de moeite waard! Kortom wij zijn er tevreden over de aangeboden reis en de dienstverlening van Buro Scanbrit.

Reisgezelschap: 4 personen ( 2x 2 volwassenen).

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 13 augustus 2013 bestemming: Zweden / Harjaro, reisperiode: juli 2013

Hierbij de beschrijving van het huisje in Harjaro, Zweden en de klachten die hierop aan te merken zijn;
In de beschrijving stond dat er een camping bij was(leuk voor onze zoon) was afgestoten, er zou een botenverhuur zijn,was er niet,er zou een oversteek gemaakt kunnen worden naar een van de ijlandjes(was niet mogelijk) animatie was niet aanwezig.
Het huisje was uitgeleefd en erg gedateerd, de inboedel was incompleet , zelfs de deur was niet op slot te draaien, de bedden waren smerig (vlekken en kringen) schimmel stond in de douche,het terras was rot en de stoelen stonden op instorten.
samengevat we hebben dik betaald voor iets wat erg ver onder de maat was, reclameren was ter plaatse niet mogelijk omdat er alleen een erg jonge kok aanwezig was die niets van de huisjes wist , hij wist zells niet welke sleutel bij welke huisjes hoorde??
zijn engels was zo beroerd dat de communicatie onmogelijk was
wil je slechte aftersales kies dan voor scanbrit!!! en veel betalen voor een slechte accomodatie

  • Algemeen 5
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 7
  • Prijs / kwaliteit 1
op 1 juni 2013 bestemming: IJsland / Reykjavík, reisperiode: oktober 2010

Ik had geen idee wat k van IJsland kon verwachten, maar wow wat n bestemming!!
We gingen in oktober dus allemaal herfstkleuren buiten. We hebben t Zuiden van t eiland gezien. Echt te gek! De reis is geboekt bij Buro Scanbrit, alles was prima geregeld. Van tevoren krijg je een heel pakketje met reisbescheiden, keurig! Op de site staan allemaal mooie reizen, k boek daar nog wel een keer!

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 8
op 24 april 2013 bestemming: Noorwegen / Zweden, reisperiode: september 2012

Hele fijne en mooie autorondreis gemaakt door Noorwegen en Zweden. Alles perfect geregeld en verzorgd door Buro Scanbrit. Wij kregen voor de reis een heel mooi pakket mee met landkaarten, dik boek over de bestemmingen en een op maat gemaakte beschrijving van de reis en alles wat je tegenkomt onderweg. Zoiets hebben wij van andere reisorganisaties nooit ontvangen. Alle accommodaties waren goed tot zeer goed. Wij gaan volgende keer weer met deze reisorganisatie. Trouwens het boeken ging ook heel persoonlijke aan de telefoon nadat wij eerst een mail hadden gestuurd.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 19 maart 2013 bestemming: Noorwegen / Rondreis, reisperiode: augustus 2012

Perfecte rondreis door Noorwegen (Ivar) samen gesteld. Klacht over hotel adequaat afgehandeld door Buro Scanbrit!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 7 maart 2013 bestemming: Finland / Levi, reisperiode: februari 2013

We hebben een geweldige reis gemaakt met Buro Scanbrit. Nooit geweten dat wintersport zoveel fun en rust tegelijkertijd kan opleveren. Of we dit ooit nog een keer gaan overdoen weet ik niet maar voor ons was het een once in a lifetime ervaring in Lapland tussen Sneeuw en Ijs en cultuur.
Tav Buro Scanbrit kunnen we alleen maar zeggen dat ze waarmaken wat ze aanbiden wij zijn super tevreden.
Jordy @ Daan Bloem

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 9
op 11 september 2012 bestemming: Zweden / rondreis, reisperiode: augustus 2012

Negatief: we boekten online een 4-persoonshut voor ons gezin met kinderen. Deze was er echter volgens Buro Scanbrit niet meer en we moesten tegen 58 euro omboeken naar twee 2-persoonshutten.
Op de boot bleken er 4-persoonshutten in overvloed te zijn: we bleken er zelf twee te hebben. Daarvan hebben we er één gebruikt.
Na terugkomst gevraagd om terugboeken van de o.i. ten onrechte extra gemaakte kosten wordt met vage mails afgewimpeld. Jammer.
Na twee reizen daar geboekt te hebben, zullen we dit niet meer doen.

Overigens: de locatie Syssleback is geen aanrader wanneer de Zweden weer aan het werk zijn. Het park is dan uitgestorven en er zijn nul activiteiten.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 6
  • Prijs / kwaliteit 7
op 13 augustus 2012 bestemming: Finland / Rovaniemi, reisperiode: juli 2012

Buro scandinavia zegt hoge eisen te stellen aan accomodaties. Wij hebben op onze rondreis naar de noordkaap in huisjes gezeten die absoluut niet meer kunnen. Tweepersoonsbedden van 1.20 cm breed. In het keukengedeelte wel kookpitten maar geen pannen. Overgordijnen die niet sluiten (niet echt fijn als het 24 uur licht is). Van pure armoede zelfs een hotel genomen omdat een huisje echt niet aan de eisen voldeed (huisje stond midden op parkeerterrein naast de slagbomen van de camping). Documentatie van buro scandinavia ziet er prima uit maar komt niet overeen met de werkelijkheid.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 5
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 5
op 28 juni 2012 bestemming: Schotland / nvt, reisperiode: juni 2012

Slechte voorlichting op de site van Buro Britain over de geboden kwaliteit (kwalitatief mindere accommodaties (B&B) op slechtere locaties dan gewend). Men geeft aan in te staan voor hoge kwaliteit, maar maakt dit niet waar.

  • Algemeen 6
  • Accommodatie 5
  • Vervoer 6
  • Prijs / kwaliteit 5
op 26 augustus 2011 bestemming: Kanaaleilanden / Guernsey, reisperiode: augustus 2011

De 'host' waar wij op Guernsey mee te maken hadden is geen reclame voor de reisorganisatie. Hij hield zich niet aan afspraken (zoals op tijd komen), gaf verkeerde informatie en als klap op de vuurpijl hebben we, toen we onze door Buro Britain vastgelegde vaartijd van de ferry wilden verzetten van 's avonds naar 's morgens (we zouden dan een dag langer op Jersey kunnen zijn), dit helemaal zelf moeten regelen omdat hij zei dat het niet mogelijk was en er kosten aan verbonden waren.

We zijn toen zelf maar naar het ferry-kantoor gegegaan waar we hoorden dat het wel mogelijk was dit kosteloos te verzetten, als onze host dit maar namens de organisatie wilde bevestigen. We hebben hem echt moeten vertellen wat hij moest doen, anders hadden we een dag langer op Guernsey gezeten dan nodig was. En we hoorden achteraf dat er al vaker problemen met hem zijn geweest omdat hij veel te laks is en in plaats daarvan lekker op vakantie denkt te zijn. Een luisterend oor is hem ook totaal vreemd. Overigens: De host op Jersey was wel hulpvaardig en kundig.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 3
  • Prijs / kwaliteit 8
op 21 september 2010 bestemming: Noorwegen / Oslo, reisperiode: juni 2010

Het laatste deel van de reis ( Arendal) valt behoorlijk tegen en is niet echt het beste deel van deze fjordenreis.
Vanaf Arendal geeft uw reis naar Oslo geen meerwaarde. Eigenlijk zou de reis het beste in Kristiansand kunnen stoppen en men daar de boot kunnen nemen naar Denemarken.

Wat opbouwende kritiek of plus punten;

• Stena Line Kiel- Gotenburg is het sinaasappelsap is knap verdund met water ( buffet). Verder netjes, inchecken echter wel 2 uur later dan de afspraak.
• Karl Johan hotel is een heel mooie locatie en goed ontbijt. Parkeren is daar duur. Men moet hier zelf op zoek naar een restaurant.
• Hotel Ulvik is formidable en goed eten, de kamer is helaas op achterzijde waar ook de groeps bussen en of vrachtauto’s lossen met draaiende motoren. Hier krijgen we de invalidenkamer. Een ware deceptie en protest helpen niet, bij de receptie geeft men gelijk aan dat voor 50 euro per kamer per dag extra wel wat geregeld kan worden!
• Hotel Bjornefjorden Gjestetun is een fantastische plek en we krijgen een kamer met uitzicht op de fjord met balkon. Het eten is hier ook geweldig maar met te veel zeezout. Min puntje is het doorgezakte gedateerde meubilair. Twee persoonbed met matras van bonnell veren zakken ver door en de matras geeft geen ondersteuning.
• Stavanger is een bulk hotel Thon zonder restaurant. We krijgen 2 mogelijkheden waarvan de locatie aan de haven perfect is maar het pizzeria restaurant is een ramp en men kan geen 3 gangen menu aanbieden wat wel op het kaartje staat. Hierover opmerking aan receptie doorgegeven en die waren op de hoogte van dit onder de maat scorende eethok. De hotel locatie is prima voor stadsbezoek en parkeren tegen betaling bij het busstation.
• Kvinesdal is een 1 dag verblijf en langer moet je daar ook niet zijn. Modern ****hotel met ook hier krijgen we weer een invalidenkamer wat blijkbaar standaard is voor deze reis. Eten is goed en uitzicht geweldig.
• Dan het Thon hotel in Arendal, in het centrum, parkeergarage nodig tegen betaling. De 2 dagen hier geven echt geen meerwaarde aan deze reis.
• Dan de terugreis via Oslo naar Frederikshavn met de Saga boot van Stena. Hier is het buffet slechter dan die op de heenreis en de wijn is nu niet inclusief zoals het bier. Vreemd verschil. Boot checkt hier ook weer 2 uur te laat in en vertrekt ook nog eens 1 uur te laat. Geen vorm van excuus gehoord.

Conclusie; Wij hebben door deze reis een goede indruk van Noorwegen gekregen en hebben ook goed weer gehad. Totaal 3050 km gereden en 49,5 uur reistijd met de auto.
Helaas kan deze Leif reis ons niet motiveren om opnieuw te boeken en we zullen deze reis ook niet direct bij anderen aanprijzen. Nav deze klacht geen enkele reactie van het Buro Scandinavia ontvangen!

  • Algemeen 5
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 5
  • Prijs / kwaliteit 4
op 11 augustus 2010 bestemming: Noorwegen, reisperiode: juli 2010

Geboekt bij Buro Scandinavia. Een groot negatief punt is alhoewel we de reis Keiko hadden geboekt ( incl. auto) ik na afloop nog 1810 noorse kronen moest betalen aan de autoverhuur,omdat we de auto huurde in Tromso en inleverde in Evernes.

  • Algemeen 6
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 3
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 5
op 21 december 2009 bestemming: Engeland / Lenham, reisperiode: december 2009

Wij hebben een fantastische 3 dagen gehad in het Chilston Hotel, geboekt bij Buro Britain. Helemaal in kerstsfeer en overvriendelijk personeel. Helaas kreeg het hotel op 17/12 ernstige electriciteitsstoring, waardoor het hele hotel zonder licht en warmte zat (zeker 25 uur)... Men moest veel moeite doen om electriciens te krijgen, daar engeland volkomen ingesneeuwd zat. Ondanks deze voor het hotel zeer ernstige storing (200 gasten!), bleef het personeel heel behulpzaam en zorgzaam: de open haarden werden flink opgestookt en overal was kaarslicht. Heel veel lof voor het personeel! We hebben zeer genoten van de prachtige ambiance. Nogmaals veel lof en geef het door!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 7
  • Prijs / kwaliteit 7
op 13 augustus 2008 bestemming: Schotland, reisperiode: juli 2008

Uitstekend bevallen busexcursiereis naar Schotland. Zeer kundige en aardige chauffeur (van Pelikaan reizen) die overal de weg wist en perfect heeft gereden. Sommige hotels konden beter voor wat betreft de kamer (maar dit is ook een beetje inherent aan Schotland). Het eten was in alle hotels uitstekend. Pluspunt was dat we twee weken goed weer hebben gehad. Bureau Scandinavia is een aanrader.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 6
  • Prijs / kwaliteit 8
  • 1