Scandinavische thrillerreis bij Buro Scanbrit

Geschreven op 25 maart 2014 door Anique

Stockholm
Stockholm
Buro Scanbrit heeft als specialist van het noordwesten van Europa een nieuwe reis samengesteld. Bij de Scandinavische thrillerreis kom je lans bekende plekken in Zweden die ook voorkomen in de populaire Scandinavische thrillers van onder andere Mari Jungstedt (Gevaarlijk Spel), Stieg Larsson (Millennium reeks), Henning Mankell (Wallander) en Camilla Läckberg (Fjällbacka Murders).

Thrill van Zweden

De reis duurt in totaal 13 dagen en heeft de naam 'thrill van Zweden' gekregen. Het is een individuele autorondreis waarbij je in hotels verblijft in verschillende kustplaatsen en steden in Zweden. De fans van de Scandinavische thrillers kunnen hun hart onderweg ophalen bij de plaatsen die bezocht worden uit de boeken of films.

Route

De thrillerreis begint in Fjällbacka, waar de misdaadromans van Camilla Läckberg zich afspelen. In Södermalm, een hippe wijk in Stockholm, sta je in de voetsporen van de personages uit de Millennium reeks. Vervolgens bezoek je Gotland, een Zweeds vakantie-eiland. Mari Jungstedt werd hier geïnspireerd voor haar boeken. Je verblijft in de 1000 jaar oude stad Visby. Ystad ligt verder naar het zuiden, wat het decor voor de beroemde boeken en films van Wallander is.

Thrillerreis Zweden Buro Scanbrit
Thrillerreis Zweden Buro Scanbrit

Ongekende populariteit

Esther Hoeksema, Project Manager Marketing, laat weten dat Buro Scanbrit heeft besloten deze thematische rondreis samen te stellen door de ongekende populariteit van de Scandinavische thrillers. Er worden diverse hoogtepunten in Zweden meegenomen in de reis, waardoor het voor ook de niet-thrillerfans leuk is.

Nieuws