Website Buro Scanbrit nu leesbaar voor mensen met dyslexie

Geschreven op 8 april 2014 door Anique

Website dyslexie Buro Scanbrit
Website dyslexie Buro Scanbrit
Buro Scanbrit biedt de bezoekers van de website nu als eerste reisorganisatie in Nederland een speciale functie aan voor mensen met dyslexie. De webteksten worden dan getoond in een speciaal ontwikkeld lettertype voor dyslectici.

Op de website is aan de linkerkant een functiebutton geplaatst, waarmee alle tekst in het speciale lettertype voor dyslectici wordt weergeven. Ook is het mogelijk om de nieuwsbrief in dit lettertype te zien.

Naar schatting heeft 7 tot 10 procent van de Nederlanders een dyslexieprobleem. Door middel van deze aanpassing wil Buro Scanbrit ook hen beter bedienen. De letters van het lettertype zijn speciaal ontworpen voor mensen met dyslexie. Uit onderzoek van de reisorganisatie is gebleken dat een groot deel van de klanten het op prijs zou stellen als ze een oplossing zouden bieden voor mensen met dyslexie. Felix Hendriks, Managing Director bij Buro Scanbrit, laat weten blij te zijn dat ze hen tegemoet kunnen komen in samenwerking met Dyslexie Font B.V. ''We hopen op deze manier meer Nederlanders te bereiken en enthousiast te maken voor onze rondreizen naar Noordwest-Europa''.

Nieuws