Tico Reizen

Url: https://www.tico.nl/
Aangesloten bij: SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van Tico Reizen

In het jaar 1993 is de reisorganisatie Tico Reizen opgericht. De organisatie is begonnen als een bureau waar je vliegtickets kon kopen naar Latijns-Amerika. De jaren daarna kwam de focus van de reisorganisatie te liggen op het samenstellen van reizen voor de individuele reiziger. Tico organiseert reizen naar 31 bestemmingen naar Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Oceanië en naar de Poolgebieden. De reisspecialisten hebben een passie voor reizen en iedere bestemming die ze aanbieden hebben ze zelf bezocht.

Naast de verschillende reisbestemmingen staan er ook reisthema's op de website. Zo kun je onder andere kiezen voor avontuurlijke reizen, safarireizen, cultuurreizen, luxe reizen, natuurreizen, duikreizen en cruises. Je kunt bijvoorbeeld de prachtige natuur van Botswana ontdekken, de indrukwekkende cultuur ervaren in Vietnam en duiken op de Malediven. Daarnaast vind je op de website wat de beste reistijd is. Zodra je een maand aanklikt zie je welke bestemmingen het meest geschikt zijn voor de geselecteerde maand.

Op de website wordt tevens een blog getoond. Op de website zijn verschillende voorbeeldreizen te vinden ter inspiratie. Ook arrangementen zijn te vinden. Deze voorbeeldreizen en arrangementen zijn te combineren. Cruises zijn tevens mogelijk bij de reisorganisatie. Zo kun je bijvoorbeeld een Antarctica cruise boeken en de schiereilanden en pinguïns bewonderen.

Je kunt gemakkelijk contact opnemen met de reisorganisatie door te bellen of een e-mail te sturen. Langskomen op het kantoor is ook mogelijk. Tico Reizen is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds waardoor je je nergens zorgen over hoeft te maken op jouw vakantie.

Ervaringen met Tico Reizen

Tico Reizen krijgt gemiddeld een 9,6
op basis van 5 ervaringen:

9,6 + Ervaring delen
op 4 november 2019 bestemming: Indonesië, reisperiode: oktober 2018

Geweldige reis, van het begin tot het einde volledig ontzorgd! Kwaliteit van chauffeurs en gidsen was erg groot. Ze wisten veel en waren erg vriendelijk. ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 23 augustus 2018 bestemming: Ecuador, reisperiode: juni 2018

Twee reizen met Tico Reizen gemaakt. Goede reisorganisatie. Gaan snel en vakkundig te werk en kennen de reisbestemmingen door en door. Onderweg sliepen we in de mooiste hotels en de vertegenwoordigers in zowel Ecuador waren punctueel en betrouwbaar. ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 6 juli 2018 bestemming: Japan, reisperiode: september 2017

Zeer persoonlijke service en adequaat advies bij het samenstellen van de reis. Wij hebben een werkelijk fantastische reis door Japan achter de rug. Een bijzonder programma met voldoende rust en sfeervolle accommodaties. ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 4 juli 2018 bestemming: Myanmar, reisperiode: mei 2018

Mijn reis afgelopen maand door Myanmar en Laos is mij heel goed bevallen. Heel veel gezien en erg indrukwekkend. De reis was goed georganiseerd. Het reizen met een taxi en gids is mij ook goed bevallen omdat je zoveel ziet als je door de dorpjes rijdt. Soms zaten we een paar uur in de auto maar er werd regelmatig even gestopt om de benen te strekken en om door het dorpje te lopen of om wat te drinken of eten in een local eetgelegenheid. De gids vertelde over bezienswaardigheden of vertelde andere belangrijke informatie. Heel fijn om een gids erbij te hebben want je krijgt zoveel te horen wat je anders niet te horen krijgt. Het is anders dan als je erover leest. De gidsen die wij hebben gehad vertelden met zoveel passie en liefde dat je er vanzelf enthousiast werd en geďnteresseerd in raakte. Ze waren ook erg behulpzaam en zorgzaam voor ons. Heel fijn!! Ook hebben we een aantal binnenlandse vluchten gehad die ook goed verliepen zonder vertragingen.

De meeste accommodaties waren erg sfeervol en schoon. In Ngapali Bay Villas was het geweldig met uitzicht op het mooie strand en zee. Wanneer je onder de douche stond keek je door een raampje naar de zee... In Muang La (Laos) gelegen aan de Nam Ou rivier verbleven we in de Muang La Lodge. Heel sfeervol en mooi uitzicht over de rivier en zonsondergang. Ontzettend aardige mensen, echt geweldig!!
De excursie die er voor mij uitsprong was naar het dorpje Pan Nyo in Myanmar. Dit dorpje is bekend om de vele waterbuffels, en dat hebben we gezien. Geweldig hoe ze naar de rivier renden om er heerlijk in te kunnen wassen. Kinderen springen op de waterbuffels en rijden mee het water in. Als je door dat dorpje loopt lijkt het wel alsof je in de middeleeuwen terecht gekomen. Overal karren met waterbuffels ervoor en omdat het zandpaden zijn lijkt het soms of je in een zandstorm terecht bent gekomen. Maar een heel sfeervol dorp. Ook Yandabo en Bagan zijn zeer zeker de moeite waard.
In Yangon Shwedagon bezocht, heel indrukwekkend. Daarna was China town erg leuk om te bezoeken. ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 25 juni 2018 bestemming: Sri Lanka / vooral rondreis, reisperiode: februari 2015

Prima verzorgd op alle fronten, uitstekende service en know how, men is er zelf geweest. Heldere, overzichtelijke, niet volgeladen reisprogramma's zodat je ook rustpunten hebt. Wij hebben sinds 2007 reeds 6 grote reizen in diverse landen door Tico laten verzorgen. Altijd tot grote tevredenheid. De volgende zal ook door hen verzorgd worden. ... Lees meer

  • Algemeen 9