Schrijf een ervaring over Unico Travel en maak kans op mooie prijzen!

Unico Travel

Url: https://www.unicotravel.com
Aangesloten bij: Calamiteitenfonds / GGTO
Type reizen: rondreizen

Logo van Unico Travel

Unico Travel organiseert al bijna tien jaar maatwerkreizen naar Latijns-Amerika. Bij Unico Travel vinden ze persoonlijk contact erg belangrijk. Sinds 2017 organiseert Unico Travel ook groepsreizen voor maximaal negen reizigers. De reisorganisatie biedt acht bestemmingen aan. Zo kun je met Unico Travel reizen naar Belize, Costa Rica, Colombia, El Salvador, Guatemala, Mexico, Nicaragua en Panama. Naast deze bestemmingen heeft de reisorganisatie vier themareizen waar je als reiziger uit kunt kiezen. Zo kun je gaan voor fotoreizen, combinatiereizen, huwelijksreizen of yogareizen. Bij een fotoreis bezoek je bijvoorbeeld speciale fotografieplekken en unieke lodges die je de mooiste foto's opleveren en bij een yogareis heb je twee yogalessen per dag en lodges met schitterende uitzichten.

Op de website staan verschillende voorbeeldreizen die je exact kunt boeken zoals ze worden aangeboden. Je kunt ook de reizen aanpassen op jouw wensen. Je ontvangt een persoonlijk reisvoorstel na een gesprek met de reisorganisatie waarin je jouw wensen kunt aangeven. Bij de reizen staat tevens een fotogalerij. Zo krijg je een goede indruk van de accommodaties en het land waar je verblijft. Op de site staat tevens het kopje 'Reiservaringen' waarin reizigers hun ervaringen delen over de reizen die ze met deze organisatie gemaakt hebben. Met de ervaringen kun jij weer extra inspiratie opdoen voor jou reis.

Daarnaast is Unico Travel aangesloten bij het Calamiteitenfonds en GGTO zodat jij met een gerust hart op reis kunt.

op 16 april 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: maart 2020

Als afwisseling van ons hectisch leven tijdens het jaar, zoeken we altijd prachtige natuurgebieden op om onze vakantieperiodes door te brengen. Costa Rica stond al vanaf het begin op de bucketlist. We vonden echter tussen de vooraf samengestelde reizen nooit helemaal onze gading. Al surfend op internet, op zoek naar een reis op maat, kwamen we op de site van Unico Travel terecht. Na het doorgeven van onze reiswensen, kregen we van Barbara, eigenaresse van Unico Travel, kort daarop een aansluitend reisvoorstel. We hadden een fijn contact en ook snelle onderlinge communicatie om de laatste puntjes te bespreken en op 13 maart 2020 vertrokken we voor een veertiendaagse vakantie naar Costa Rica. We hebben enorm genoten van dit prachtige land vol wonderschone natuur en hun gastvrije bevolking. De eerste dagen verbleven we in het Nevelwoud van Costa Rica en zijn we voor dag en dauw de quetzal (volgens veel vogelliefhebbers de mooiste vogel ter wereld) gaan zoeken en hebben deze gevonden! Vervolgens via de Sierpe rivier een boot nemend, avontuurlijk de branding trotserend ter hoogte van de oceaan en met blote voeten uitstappen in de zee voor het hippie-achtige Drake Bay. Andere hoogtepunten van onze reis waren genieten van de natuur in de buurt van het Corcovada park, zoeken naar de luiaard op het domein van Luna Lodge en tot slot ons laten verwennen door de kookkunsten van Filip bij Las Nubes, nadat we zijn lodge na een avontuurlijke 4x4 tocht bereikten op de top van een berg!
Speciaal is dat deze reis doorging toen de Corona crisis uitbrak. Dat we aan deze vakantie met goede herinneringen zullen blijven terugdenken heeft ook vooral te maken met Barbara van Unico Travel. De naam Barbara doet in Costa Rica zoveel deuren openen en daarnaast was ze een steun en toeverlaat tijdens het uitbreken van de Corona crisis. Steeds snel reageren op onze app-jes en goed overleggen samen met haar over de situatie, heeft voor veel rust gezorgd tijdens ons verblijf in Costa Rica. Kunnen vertrouwen op een goede tour operator, ook in moeilijke tijden, daar heeft een mens wat aan .

Bedankt Barbara! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 29 maart 2020 bestemming: Colombia, reisperiode: maart 2020

In maart 2020 hebben wij een schitterende rondreis door Colombia gemaakt, mede mogelijk gemaakt door Unico Travel. Na al enkele verre reizen te hebben gemaakt met zijn tweeen, is dit de eerste keer geweest samen met onze dochter (toen 2,5 jaar). Ondanks een hectisch einde (het Corona-virus deed zijn entree) hebben wij volop genoten wat van Colombia te bieden heeft: zeer indrukwekkende natuur, unieke koloniale dorpjes en het altijd vrolijke en vriendelijke volk. We hebben ons altijd veilig gevoeld. Sterker nog, het rondreizen met een klein kindje opent juist vele deuren en tovert altijd een grote glimlach op de gezichten van de Colombianen! Van kleine rustieke dorpjes tot levendige grote steden, van hooggebergtes met waanzinnige uitzichten tot aan werkelijke bounty eilandjes, Colombia heeft het allemaal. De overnachtingen waren heel leuk en divers en op unieke locaties. Unico was een van de weinige reisorganisaties die echt met ons mee heeft gedacht om het reizen met onze jonge dochter soepel te laten verlopen. Ze hebben ons ook zeer goed ondersteund en geholpen op het moment dat het wat kritischer werd (ook Colombia sloot haar luchtruim, notabene 1 dag na ons vertrek!). Wij gaan zeker een keer terug om nog meer te ontdekken van dit land, en ook de volgende keer zullen wij hiervoor zeker Unico Travel inschakelen! ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 29 maart 2020 bestemming: Costa Rica / n.v.t., reisperiode: maart 2020

Het was een oude wens om een reis te maken naar Costa Rica, met mijn achtergrond als bioloog en fotograaf. Daarom hebben wij contact gezocht met Barbara van UnicoTravel. Naar aanleiding van ons gesprek en wensen heeft ze een prachtige rondreis samengesteld met uitstekende accommodaties en vervoer. De accommodaties zijn schitterend gelegen; je wordt overrompeld door de pracht van flora en fauna. Kundige gidsen zorgen voor de nodige extra kennis en structuur in hetgeen je allemaal ziet en meemaakt en dat is heel veel. In onze rondreis hebben we een aantal van de mooiste gebieden van het land bezocht; we hebben ons geen seconde verveeld. Zelden een land getroffen waar de lokale bevolking zo aardig en behulpzaam is; ook dit zorgt dat het je steeds op je gemak voelt. Van tevoren maak je uiteraard een voorstelling van je reis; onze verwachtingen worden ver overtroffen. Een prachtige reis is het geworden waar we nog lang aan zullen terugdenken.
Barbara (en Elise) heeft goed naar onze wensen geluisterd en tijdens de reis geregeld contact gehouden. Dat geeft een veilig gevoel in een onbekend land.
Bedankt Barbara en Elise! ... Lees meer

  • Algemeen 9

Meer ervaringen

Nieuws