Unico Travel

Url: https://www.unicotravel.com
Aangesloten bij: Calamiteitenfonds / GGTO
Type reizen: rondreizen

Logo van Unico Travel

Unico Travel organiseert al bijna tien jaar maatwerkreizen naar Latijns-Amerika. Bij Unico Travel vinden ze persoonlijk contact erg belangrijk. Sinds 2017 organiseert Unico Travel ook groepsreizen voor maximaal negen reizigers. De reisorganisatie biedt acht bestemmingen aan. Zo kun je met Unico Travel reizen naar Belize, Costa Rica, Colombia, El Salvador, Guatemala, Mexico, Nicaragua en Panama. Naast deze bestemmingen heeft de reisorganisatie vier themareizen waar je als reiziger uit kunt kiezen. Zo kun je gaan voor fotoreizen, combinatiereizen, huwelijksreizen of yogareizen. Bij een fotoreis bezoek je bijvoorbeeld speciale fotografieplekken en unieke lodges die je de mooiste foto's opleveren en bij een yogareis heb je twee yogalessen per dag en lodges met schitterende uitzichten.

Op de website staan verschillende voorbeeldreizen die je exact kunt boeken zoals ze worden aangeboden. Je kunt ook de reizen aanpassen op jouw wensen. Je ontvangt een persoonlijk reisvoorstel na een gesprek met de reisorganisatie waarin je jouw wensen kunt aangeven. Bij de reizen staat tevens een fotogalerij. Zo krijg je een goede indruk van de accommodaties en het land waar je verblijft. Op de site staat tevens het kopje 'Reiservaringen' waarin reizigers hun ervaringen delen over de reizen die ze met deze organisatie gemaakt hebben. Met de ervaringen kun jij weer extra inspiratie opdoen voor jou reis.

Daarnaast is Unico Travel aangesloten bij het Calamiteitenfonds en GGTO zodat jij met een gerust hart op reis kunt.

op 27 september 2021 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: juli 2021

Droomreis toch kunnen maken dankzij de inspanningen van Unico Travel!

Op 21 juli 2020 zouden we vlak na ons huwelijk naar Costa Rica gaan voor onze honeymoon. Samen met Unico Travel hadden we een prachtige reis op maat voorbereid, maar helaas kon het door Covid 19 niet doorgaan. Ondanks dat de fondsen toen nog niet volledig opgezet waren, kregen we van Unico Travel heel netjes een groot deel van onze aanbetaling terug. De plannen gingen even in de ijskast.

In juni 2021 zag het er allemaal al wat rooskleuriger uit. Na een belletje met Barbara bleek dat Costa Rica best wel veilig was qua Covid, al stond het land nog wel op oranje. Zou het dan toch mogelijk zijn onze droomreis te maken? De situatie bleef zich verbeteren, en we wilden héél graag deze zomer de reis maken. Na goed advies over de veiligheid, coronaregels, verplichtingen en een extra zorgverzekering voor corona besloten we de stap te wagen. En man, wat pakte het fantastisch uit!

Na aankomst in Costa Rica leek onze reis nog eventjes letterlijk in het water te vallen door een record hoeveelheid regen die was gevallen. Daardoor konden we niet naar Tortuguero, want de wegen waren overstroomd. Maar niet gevreesd, Barbara en Elise boekten in korte tijd onze hele reis om zodat we eerst naar de zonnige oostkust konden. Zo zaten we om half 6 's avonds toch met prachtig uitzicht aan een heerlijke cocktail. De vakantie kon beginnen...

In de volgende 15 dagen bezochten we de mooiste plekjes van Costa Rica en zagen we prachtige uitzichten, kleurrijke vogels en de meest bijzondere dieren. Zo was de jungle tour in Corcovado echt een super beleving en hadden we een top uitzicht over zee en jungle vanaf het balkon van onze hut in Drake Bay. Vervolgens hadden we een zeer luxe overnachting in Las Nubes bij Belgische Chef Kok Filip. Wat was het mooi om in zijn haast Gaudi-achtige lodge te verblijven en te genieten van uitzichten, natuur, overslingerende apen op nog geen 5 meter, de infinitypool en het lekkere eten. Ook de maquenque Lodge in Boca Tapada was fantastisch, met een overnachting in een boomhut en een park met allerlei schitterende vogels, kaaimannen en meer.

Uiteindelijk sloten we af in het wonderschone Tortuguero. Met diverse boottours struinden we de prachtige kanaaltjes af naar kaaimannen, kleurrijke vogels, otters, slangen en nog veel meer moois. Zowel overdag als 's nachts. Vooral dat laatste is een echte aanrader door de stilte, sterren en de kans om vogels van héél dichtbij te zien. Vergeet ook zeker niet turtle nesting tour te doen. Wij zagen twee groene zeeschildpadden een enorme hoeveelheid eitjes leggen en bedekken. Echt heel bijzonder om mee te maken.

Uiteindelijk gingen we met een berg foto's en prachtige ervaringen terug naar Nederland. Unico Travel heeft een fantastische reis voor ons in elkaar gezet en geregeld, waarbij ze goed luisterden naar onze wensen. Onze reis verliep top, en ook bij hier en daar wat tegenslag waren Barbara en Elise goed bereikbaar om ons weer verder te helpen. Daardoor hebben we goed kunnen genieten van onze prachtige huwelijksreis! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 16 april 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: maart 2020

Als afwisseling van ons hectisch leven tijdens het jaar, zoeken we altijd prachtige natuurgebieden op om onze vakantieperiodes door te brengen. Costa Rica stond al vanaf het begin op de bucketlist. We vonden echter tussen de vooraf samengestelde reizen nooit helemaal onze gading. Al surfend op internet, op zoek naar een reis op maat, kwamen we op de site van Unico Travel terecht. Na het doorgeven van onze reiswensen, kregen we van Barbara, eigenaresse van Unico Travel, kort daarop een aansluitend reisvoorstel. We hadden een fijn contact en ook snelle onderlinge communicatie om de laatste puntjes te bespreken en op 13 maart 2020 vertrokken we voor een veertiendaagse vakantie naar Costa Rica. We hebben enorm genoten van dit prachtige land vol wonderschone natuur en hun gastvrije bevolking. De eerste dagen verbleven we in het Nevelwoud van Costa Rica en zijn we voor dag en dauw de quetzal (volgens veel vogelliefhebbers de mooiste vogel ter wereld) gaan zoeken en hebben deze gevonden! Vervolgens via de Sierpe rivier een boot nemend, avontuurlijk de branding trotserend ter hoogte van de oceaan en met blote voeten uitstappen in de zee voor het hippie-achtige Drake Bay. Andere hoogtepunten van onze reis waren genieten van de natuur in de buurt van het Corcovada park, zoeken naar de luiaard op het domein van Luna Lodge en tot slot ons laten verwennen door de kookkunsten van Filip bij Las Nubes, nadat we zijn lodge na een avontuurlijke 4x4 tocht bereikten op de top van een berg!
Speciaal is dat deze reis doorging toen de Corona crisis uitbrak. Dat we aan deze vakantie met goede herinneringen zullen blijven terugdenken heeft ook vooral te maken met Barbara van Unico Travel. De naam Barbara doet in Costa Rica zoveel deuren openen en daarnaast was ze een steun en toeverlaat tijdens het uitbreken van de Corona crisis. Steeds snel reageren op onze app-jes en goed overleggen samen met haar over de situatie, heeft voor veel rust gezorgd tijdens ons verblijf in Costa Rica. Kunnen vertrouwen op een goede tour operator, ook in moeilijke tijden, daar heeft een mens wat aan .

Bedankt Barbara! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 29 maart 2020 bestemming: Colombia, reisperiode: maart 2020

In maart 2020 hebben wij een schitterende rondreis door Colombia gemaakt, mede mogelijk gemaakt door Unico Travel. Na al enkele verre reizen te hebben gemaakt met zijn tweeen, is dit de eerste keer geweest samen met onze dochter (toen 2,5 jaar). Ondanks een hectisch einde (het Corona-virus deed zijn entree) hebben wij volop genoten wat van Colombia te bieden heeft: zeer indrukwekkende natuur, unieke koloniale dorpjes en het altijd vrolijke en vriendelijke volk. We hebben ons altijd veilig gevoeld. Sterker nog, het rondreizen met een klein kindje opent juist vele deuren en tovert altijd een grote glimlach op de gezichten van de Colombianen! Van kleine rustieke dorpjes tot levendige grote steden, van hooggebergtes met waanzinnige uitzichten tot aan werkelijke bounty eilandjes, Colombia heeft het allemaal. De overnachtingen waren heel leuk en divers en op unieke locaties. Unico was een van de weinige reisorganisaties die echt met ons mee heeft gedacht om het reizen met onze jonge dochter soepel te laten verlopen. Ze hebben ons ook zeer goed ondersteund en geholpen op het moment dat het wat kritischer werd (ook Colombia sloot haar luchtruim, notabene 1 dag na ons vertrek!). Wij gaan zeker een keer terug om nog meer te ontdekken van dit land, en ook de volgende keer zullen wij hiervoor zeker Unico Travel inschakelen! ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 29 maart 2020 bestemming: Costa Rica / n.v.t., reisperiode: maart 2020

Het was een oude wens om een reis te maken naar Costa Rica, met mijn achtergrond als bioloog en fotograaf. Daarom hebben wij contact gezocht met Barbara van UnicoTravel. Naar aanleiding van ons gesprek en wensen heeft ze een prachtige rondreis samengesteld met uitstekende accommodaties en vervoer. De accommodaties zijn schitterend gelegen; je wordt overrompeld door de pracht van flora en fauna. Kundige gidsen zorgen voor de nodige extra kennis en structuur in hetgeen je allemaal ziet en meemaakt en dat is heel veel. In onze rondreis hebben we een aantal van de mooiste gebieden van het land bezocht; we hebben ons geen seconde verveeld. Zelden een land getroffen waar de lokale bevolking zo aardig en behulpzaam is; ook dit zorgt dat het je steeds op je gemak voelt. Van tevoren maak je uiteraard een voorstelling van je reis; onze verwachtingen worden ver overtroffen. Een prachtige reis is het geworden waar we nog lang aan zullen terugdenken.
Barbara (en Elise) heeft goed naar onze wensen geluisterd en tijdens de reis geregeld contact gehouden. Dat geeft een veilig gevoel in een onbekend land.
Bedankt Barbara en Elise! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 29 maart 2020 bestemming: Panama / Rondreis, reisperiode: februari 2020

We hebben een schitterende rondreis gemaakt door Panama. De organisatie door Unicotravel was zeer goed. Prachtige kleinschalige locaties die zeer zorgvuldig uitgezocht waren. Aantal dagen per locatie was uitstekend. Wij waren erg gecharmeerd van Elle Valle en Mount Totumas, alhoewel Bocas del Toro, Playa Bluff, ook heel unique was. Panama is een prachtig veilig land om zelf in rond te rijden. We kunnen het iedereen aan bevelen. ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 23 februari 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2020

In januari/februari 2020 hebben we een prachtige fotoreis in Costa Rica gedaan. Met een kleine groep van 8 personen, onder begeleiding van een fotograaf, hebben we heel veel gezien en kunnen fotograferen. Het was onze eerste fotografiereis en het is heel goed bevallen. We hebben ook veel gelachen met de groep. Allemaal enthousiaste mensen met hetzelfde doel. Top! Barbara van Unico Travel weet uit eerdere ervaringen wat goede locaties voor fotografie zijn en heeft vele contacten in Costa Rica. Alles was goed georganiseerd, de lodges, het vervoer, de gidsen en de verschillende tours. Als wij nog eens naar Midden-Amerika willen gaan dan gaan we zeker weer naar Unico Travel. We hebben erg genoten van de reis en kijken er met veel plezier op terug! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 14 februari 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2020

Onze huwelijksreis laten regelen door Unico Travel. Vanaf het eerste contact werd ons duidelijk dat Unico Travel daadwerkelijk voor een unieke reis zorgt. Het meedenken en ons anders laten denken en de fijne en persoonlijke service vonden wij erg prettig. We hebben geen moment spijt gehad dat wij onze reis door Unico Travel hebben laten regelen. Tijdens onze reis was alles perfect geregeld. Ook was het erg prettig dat Unico Travel ook tijdens de reis altijd bereikbaar was. De aanbevelingen en tips in het reisplan hebben ons zeker geholpen en we hebben super mooie dingen gezien. Het vervoer en de reserveringen (van de accommodaties) waren allemaal goed geregeld. Ook waren alle accommodaties goed op de hoogte van onze huwelijksreis (wat ook erg fijn was).

Kortom hebben wij een hele goede ervaring gehad en wij raden Unico Travel zeker aan. Onze reis was fantastisch en onvergetelijk. ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 27 december 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: december 2019

De dames van Unico hebben een erg persoonlijke aanpak die er voor zorgt dat de reis helemaal op maat wordt samengesteld. Met name de persoonlijke ‘intake’ waarbij ze jou als persoon willen leren kennen is top en zorgt er voor dat de reis volledig naar wens, voorkeuren en wensen wordt samengesteld. De jarenlange ervaring is merkbaar en zorgt ervoor dat de beste locaties worden gekozen. De service is uitstekend, ook tijdens de reis met last minute reserveringen, en je wordt helemaal ontzorgd! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 24 oktober 2019 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: september 2019

Onze reis door Costa Rica is mede dankzij de goede voorbereiding en service van de dames van Unico Travel geweldig geweest. Geen enkele zorg over transfer, accommodatie of het missen van bijzondere plekken in dit prachtige land. Ook een last-minute wijziging, als gevolg van een cadeau in de vorm van een extra activiteit, werd zonder problemen ingepast. Met de adviezen en uiteindelijke organisatie hebben we veel van de mooiste plekken kunnen zien en beleven. De gidsen zijn kundig en alert en bieden een meerwaarde door te zorgen voor zicht op waardevolle 'foto momenten'. Absoluut een reis waar we nog heel lang met plezier aan zullen terugdenken. ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 16 oktober 2019 bestemming: Guatemala, reisperiode: september 2019

We hebben een rondreis door Guatemala en Belize gedaan. Guatamala is een land vol cultuur, natuur, avontuur, gastvrije mensen, rust, zon en strand (met name Belize) waar we door de reisopstelling van Unico travel veel diversiteit hebben gezien. We zijn heel Guatemala doorgereisd en alles was perfect geregeld en op elkaar aangesloten. Het is enorm genieten dat jij als reiziger enorm kan genieten en alles op kan nemen van een nieuw land, terwijl Unico travel op een afstand alles voor jou heeft samen gesteld en geregeld. ... Lees meer

  • Algemeen 9

Meer ervaringen

Nieuws