Voigt Travel

Url: https://www.voigt-travel.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van Voigt Travel

Voigt Travel is een specialist in het aanbieden van rondreizen naar bijzondere en nog vrij onbekende bestemmingen in het noorden van Europa. Met het diverse aanbod laten ze je graag kennismaken met verschillende culturen, interessante landen en nieuwe mensen. Voigt Travel is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

De bestemmingen zijn Lapland, IJsland, Finland, Zweden, Spitsbergen en Noorwegen. Dit zijn voornamelijk winterreizen. De mogelijkheden zijn hierbij zeer divers, uiteenlopend van avontuurlijke en actieve (wintersport)vakanties tot fly-drives, camperreizen en zelfs scheepsreizen. De reisorganisatie neemt je mee in adembenemende natuurgebieden, weg van het massatoerisme. Tijdens deze winterreizen bewonder je de sprookjesachtig besneeuwde bossen, imposante fjorden en natuurlijk het Noorderlicht. Zit jouw ideale reis hier niet tussen? Bij Voigt Travel kun je ook je reis zelf samenstellen. Hiernaast heb je de mogelijkheid om de reis individueel te maken of met een groep. Zowel langere rondreizen als 'short breaks' worden aangeboden.

Het hoofdkantoor van Voigt Travel is gevestigd in Naarden. Je kunt er langskomen op afspraak, maar je kunt de reisorganisatie ook bereiken per telefoon, e-mail, via de chat op de website en de sociale mediakanalen Facebook en Twitter. Als kers op de taart is het ook nog mogelijk om reisadvies bij je thuis te ontvangen: een reisspecialist van Voigt Travel komt dan persoonlijk naar je toe. Op de website van de reisorganisatie vind je hier meer informatie over.

Ervaringen met Voigt Travel

Voigt Travel krijgt gemiddeld een 6,8
op basis van 8 ervaringen:

6,8 + Ervaring delen
op 24 juli 2019 bestemming: Schotland, reisperiode: september 2019

Op de site stond dat de reis 525 euro pp zou kosten, een reis van 7 dagen. Bij ontvangst bevestiging bleek de site een storing te hebben, kregen we naderhand te horen en konden de prijzen niet weergeven worden. Na een aantal telefoontjes ( zouden terug gebeld worden, wat niet gebeurde) werd door reismedewerkster bevestigd dat er een storing was en kreeg ik te horen dat het bedrag 695 euro was en altijd zo was en dat het niet kon dat er 525 euro stond op de site. Jammer dat er over gelogen wordt door hun, aangezien zowel mijn vrouw en ik het zelf gezien hebben. Geannuleerd en nooit meer boeken daar. ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 10 september 2018 bestemming: Finland / Himos, reisperiode: februari 2018

Huisje Himoshovi is top: ruim, schoon, sfeervol, relaxed (sauna & haard) en met veel privacy. Excursies waren wat kort (1-2 uur), maar voor onze 8-jarige zoon prima. De bootreis was relaxed en rijden met winterbanden is goed te doen. Verwacht niet teveel van het skigebied, maar oké voor een dagje. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 28 januari 2017 bestemming: Finland / Iso syote, reisperiode: januari 2017

Als je niet te maken wil hebben met slechte service of niet teleurgesteld wil worden boek dan niet met Voigt. Zij denken absoluut niet mee met hun klanten.

Ten eerste had ik de beschikbaarheid opgevraagd van een suite overnachting, ik wilde graag weten op welke dag we daar konden overnachten (ivm oud&nieuw). Vervolgens ontvang ik direct een factuur, de suite was meteen definitief geboekt. (€320,-) Uiteindelijk heb ik het wel kunnen annuleren, maar moest hiervoor behoorlijk door het stof. Terwijl ik het nooit had bevestigd.

Ik heb Voigt regelmatig aan de telefoon gehad om activiteiten etc. te bespreken voor onze reis. Ze hebben mij er nooit op gewezen dat je de Schiphol parkeerplaats die bij de reis zit inbegrepen 8 dagen van te voren moet boeken. Natuurlijk stond het wel ergens in de vele papieren die ik heb ontvangen, maar eind van het jaar periode van kerst, twee fulltime werkende mensen, dan werk je alleen maar toe naar je vakantie. Het zou dan zou prettig zijn als de reisorganisatie je daar even op attent maakt. Maar zover denken ze niet mee helaas. Wij hadden inderdaad niet goed gelezen, maar het was ook nooit eerder ter sprake gekomen terwijl ik regelmatig contact hebt gehad met Voigt.

We hadden een Iglo overnachting geboekt, helaas moeten wij na 1.5 uur al uitchecken want mijn partner kreeg ademhalingsproblemen. De speciale slaapzak was van dons en hij heeft een dons allergie. We hebben het gemeld bij de accommodatie en bij degene die de informatie avond voor Voigt verzorgde op de locatie. Dit was helaas niet genoeg volgens Voigt, we hadden het noodnummer moeten bellen. Wat in mijn ogen alleen is voor echte nood situaties. Toen we uit de Iglo waren was nam de allergische reactie meteen af. Dus €150,- weggegooid en volgens Voigt dikke pech. Volledige restitutie had echt niet gehoeven, maar een beetje meedenken met je klanten lijkt me niet meer dan normaal.

Voor ons dus NOOIT meer met Voigt, erg jammer. ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 31 augustus 2016 bestemming: Finland / Helsinki, reisperiode: augustus 2016

Bespaar jezelf teleurstelling en ergernis; boek geen reis met Voigt.

We gaan regelmatig naar Scandinavië op vakantie. Deze zomer een rondreis door Finland met Voigt geboekt. Dit is een enorme teleurstelling gebleken. Je betaalt veel geld, maar afspraken worden niet na gekomen, de boot naar Helsinki blijkt op een ander dag te vertrekken (waar we achter kwamen toen we 's avonds laat wilden inchecken in Noord-Duitsland), huisjes zijn veel te klein voor vier personen, een huisje is erg oud en heeft doorgezakte bedden, en de rendierenexcursie bleek nauwelijks rendieren te bevatten.
We hebben onze klachten meerdere malen via telefoon en email doorgegeven. Deze teleurstellingen zijn door medewerkers van Voigt echter nog erger gemaakt; alles lag aan ons, en we zijn rondom slecht te woord gestaan. Er werden geen serieuze oplossingen geboden. Voor ons nooit meer via Voigt! ... Lees meer

 • Algemeen 6
op 8 januari 2016 bestemming: Finland / Lapland, reisperiode: december 2015

VOIGT TRAVEL! Jawel! Alles wat je zoekt. Super goed georganiseerd , vriendelijke mensen vanaf het eerste contact, al voordat je boekt! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 15 september 2015 bestemming: Finland / Sallatunturi, reisperiode: maart 2015

Geweldig mooie vakantie! Winterwonderland. Al het mooi's van Lapland. Bijzonder! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 2 november 2014 bestemming: Finland / Lapland, reisperiode: februari 2013

Vanuit ons vliegtuig raampje zien we sneeuwwitte vlaktes met hier en daar een hoge boom. De landingsbaan is nog nergens te bekennen terwijl we al aan het dalen zijn. We naderen de grond snel en nog steeds zie ik alleen eindeloze vlaktes. En opeens staan we op de grond. Met een lichte boink raken de wielen de grond en zijn we geland. Wanneer ik uit het vliegtuig stap kan ik mijn ogen niet geloven, de landingsbaan is een ijsbaan! We lopen het vliegveld binnen en daar ligt onze bagage al. Het is het kleinste vliegveld dat ik ooit gezien heb met maar twee bagage banden, een welkomsruimte en voor zover ik kan zien 2 landingsbanen. Daar worden we al opgewacht door iemand van Voigt travel die ons meevoert naar een bus. We moeten tot boven de Artic Cirlce en zitten even in de bus. Er wordt ons van alles verteld over de omgeving en wat ons allemaal te wachten staat komende week. Ik en zo benieuwd en kijk mijn ogen uit. Daar tussen de bomen zien we een eland en langzaam droom ik weg.

Ons huisje is geweldig: groot en vooral heel erg warm. We krijgen overals en grote handschoenen, alles om in deze kou goed warm te blijven. We worden verwacht op een welkomspraatje waarin nog meer uitleg komt over wat ze allemaal gepland hebben voor ons: Huskytocht, rendiertocht, worstjes roosteren op een open vuur en ijsvissen. Ik kan niet wachten! Het is nu al geweldig georganiseerd.

Hoge bomen, meters sneeuw, snelstromende rivieren. We dwalen met spikes aan door een stuk natuur waar je u tegen zegt. De stilte is overweldigend. Het gekraak van jassen wanneer sneeuwvlokjes erop neerkomen is hier hoorbaar. Net zoals de rivier de Oulankajokidie die vijf kilometer verderop stroomt en het geritsel van een vogeltje in de sneeuw. Je gehoor lijkt verder te rijken dan ooit in 'onze’ wereld het geval is en het is verbluffend. We lopen door Oulanka National Park terwijl er gekraak te horen is van de sneeuw onder onze voeten. We zien een gammele hangbrug die meters boven een gevaarlijk en snelstromend stuk water hangt. We zien ronde ijsschotsen dobberen over het water. Perfect rond door de stroming waar ze in terecht komen. Het is rustig hier, op de mensen van de groep na, zijn wij de enigen. De dieren ritselen rondom onze voeten en boven onze hoofden. We zien een sleepspoor van een visotter aan de overkant van het water. Een oud huisje staat er verlaten bij met een dik pak sneeuw op het dak. Het wordt gebruikt door de backpackers die door het park heen trekken, sommige voor weken. Het is één van de enige plekken waar zowel Europese, Arctische als Siberische dieren voorkomen en waar allerlei soorten bomen verweven met elkaar zijn tot een groot bos. We zien allerlei soorten vogels rustig zoeken naar eten en we zien compleet ingesneeuwde bomen. Rood oranje uitgesleten rotsen steken af tegen de witte natuur. Het is een plek uit sprookjes waar de moderne mens nog niet is doorgedrongen. Het is een plek vol rust en vrede. Een plek waar je kippenvel krijgt als je met je ogen dicht luistert naar de natuur om je heen. Het is schitterend. ... Lees meer

 • Algemeen 10
 • Accommodatie 9
 • Vervoer 8
 • Prijs / kwaliteit 9
op 3 juni 2012 bestemming: Finland / Lapland, reisperiode: maart 2012

Ondanks dat wij in ons leven al veel gereisd hebben, beleefden wij dankzij Voigt Travel één van onze mooiste vakanties in Fins Lapland. Kwalitatief hoogstaande excursies, professionele reisbegeleiding en een goede accommodatie. Wat ons opviel was dat aan de informatie en promotie vooraf niets gelogen was. Het overtrof zelfs onze verwachtingen. Een aanbeveling voor iedereen. ... Lees meer

 • Algemeen 9
 • Accommodatie 9
 • Vervoer 9
 • Reisbegeleiding 9
 • Excursies 10
 • Prijs / kwaliteit 10

Nieuws