Schrijf een ervaring over Djoser en maak kans op mooie prijzen!

Djoser

Url: http://www.djoser.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van Djoser

Djoser is een reisorganisatie die rondreizen organiseert met oog voor de wereld. Voor een mooie fiets- of wandelvakantie zit je bij Djoser ook goed. Bij Djoser boek je 'de andere manier van reizen' en dat wil zeggen dat de reis geschikt is voor iedereen die van individuele vrijheid wil genieten, maar wel het gemak wil hebben van een groepsreis. Je ziet tijdens de rondreizen meer van de cultuur en natuur en wijkt af van de gebaande paden. Je bent bij de rondreizen dan ook vrij om een dag je eigen weg te gaan en niet met de groep mee te gaan. Het vervoer is op iedere bestemming al geregeld.

De minimum leeftijd voor de reizen is 18 jaar. Reis je met jongere kinderen dan kan je een kijkje nemen op de site van Djoser Family.

Djoser begon 30 jaar geleden met het aanbieden van reizen en heeft daarom al veel ervaring in de reisbranche. Tijdens de reis met Djoser geniet je van individuele vrijheid, comfortabele hotels en een deskundige vertegenwoordiging op de plaats van bestemming. Djoser begon ooit met het aanbieden van reizen naar Egypte. Tegenwoordig zijn bestemmingen op alle continenten opgenomen in het programma. Er worden meer dan 200 verschillende reizen georganiseerd naar wel 100 landen. Denk bijvoorbeeld aan een 21-daagse rondreis door Peru, de rondreis Nieuw-Zeeland & Fiji van 28 dagen of een 7-daagse winterreis door IJsland.

Het kantoor van Djoser is gevestigd in het centrum van Leiden. Daarnaast beschikt de organisatie over een reiswinkel. Contact opnemen met Djoser kan via de telefoon of via de live chat op de website. Djoser is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Djoser organiseert meerdere malen per jaar informatiedagen. Tijdens deze dagen kan je je door medewerkers en reisbegeleiders laten informeren over reizen van de organisatie. Ook kan je inspiratie opdoen. Toegang is gratis, wel moet je je even aanmelden.

Wil je op vakantie met Djoser? Bekijk dan eerst eens onderstaande organisaties die mogelijk beter aan je wensen voldoen.

9,2
op basis van 188 reviews

1 consumenten award

PANGEA Travel won in 2015 de Reisgraag award
Lees meer
8,5
op basis van 345 reviews

1 consumenten award

FOX, verre reizen van ANWB won in 2018 de Reisgraag award
Lees meer
8,5
op basis van 100 reviews

1 consumenten award

Sawadee Reizen won in 2014 de Reisgraag award
Lees meer
op 18 mei 2018 bestemming: Japan, reisperiode: mei 2018

Japan is een geweldig land en deze reis biedt de kans om veel verborgen plekken te verkennen. Spijtig genoeg stopt daar de positieve commentaar over Djoser.
Het vervoer: chaotisch met vaak pas uitleg gegeven op het laatste moment, of onnodige overstappen maken. Vaak reden er rechtstreekse treinen naar de bestemming en toch deden we een overstap, zonder enige uitleg waarom.

Hotels: het eerste hotel on Tokio was ruim, knap, verzorgd en aangenaam. Een perfecte eerste indruk. Spijtig genoeg was elk hotel daarna dat niet. Kleine kamers die vuil waren en vol met stof hingen, schimmel in de badkamer! Helemaal niet waarvoor je betaald.

De groep: als je Japan wilt ervaren en een goed beeld als toerist wil overbrengen, ga dan NIET met djoser. Onze groep was luid en ongelofelijk boers. Meermaals vielen ze de lokale bevolking lastig op alle mogelijke manieren (luidkeels praten/roepen in het openbaar vervoer, mensen die naar hun werk gaan voor de voeten lopen, een moeder met baby in de armen tegen het lijf lopen zonder een enkele vorm van verontschuldiging, Japanners na-apen en in hun gezicht uitlachen, schoolkinderen uit de rij plukken gewoon om te lachen met hun outfit en te zeggen dat ze identieke koffers hebben,...). De groep kan je niet kiezen bij djoser, maar als je naar Japan wilt gaan om het land te ervaren zonder een slechte indruk na te laten, kies dan niet voor Djoser.

En als laatste: reisbegeleiding. Onze gids sprak geen woord Japans en sprak iedere Japanner in het Engels aan, een taal die hier niet ruim gesproken wordt. Als de Japanner dan niet kon antwoorden of haar niet begreep, lachte onze gids ze in het gezicht uit. Op de kogeltrein ben je normaal stil, men vraagt hier zelfs om je gsm op stil te zetten. Dit om zo slapende of werkende mensen niet te storen. Onze gids vond het perfect normaal om recht te staan en luidkeels info over de volgende stad door de wagon te roepen. Als er iemand door moest ging ze met tegenzin opzij.
Ook was het "vrij en vrolijk" motto van Djoser niet toepasselijk. Telkens ik en mijn partner op ons eigen iets gingen doen kregen we een zure blik te verduren. Heel fijn!

Kies alsjeblieft niet voor Djoser. Je gaat geen magische reis tegemoet maar een reis waar je jezelf continu wilt verontschuldigen tegen de lokale bevolking. Met een simpel zakwoordenboek Japans kom je al ver, en mensen zien je liever komen als je wat moeite doet.

  • Algemeen 2
op 18 mei 2018 bestemming: Japan, reisperiode: mei 2018

Kort samengevat: boertige, vervelende mensen samen met een niet-georganiseerde reisbegeleidster in vuile hotels.

Ik en mijn partner begonnen met goede moed aan de reis maar al vlug werden we zwaar teleurgesteld. We kijken al jaren uit om een lange reis door Japan te maken en uiteindelijk kwamen we bij Djoser terecht. Na het boeken hebben we intensieve research gedaan naar de cultuur, taal en sociale etiquette om de trip zo vlot mogelijk te laten verlopen. In Japan is het namelijk de gewoonte om o.a.: te zwijgen op trams, bussen en treinen; niet in de weg lopen op drukke plaatsen en mensen met rust te laten. Japanners zijn op zichzelf en hechten veel waarde aan hun Ďpersonal space.í Dat houdt in dat je niet zomaar een luid gesprek moet beginnen met de persoon naast je op een drukke trein. Er is een tijd en plaats voor zulke gesprekken (bars, restaurant) maar elke goede reisblog en website zegt dat Japan niet het land is waar je Ďgezelligí kan babbelen met iedereen die je tegenkomt. Je laat mensen met rust.

Al deze punten die ik net heb opgenoemd, heeft onze groep het volledig tegenovergestelde gedaan! Mensen omver duwen, in het midden van de weg stoppen en tegen mensen botsen, hysterisch luid roepen en lachen op openbaar vervoer, geen enkele moeite te doen om vijf Japanse basiszinnen te leren en zelfs te eisen dat Japanners Engels praten (ook al spreken er niet zo veel Japanners Engels, laat staan dat ze het verstaan), ...

Deze groep waande zich precies in een zoo of pretpark. Van de banaalste zaken, zoals iemand die in een metrostation een van de deuren repareerde tot een groep schoolkinderen die verzamelden voor de halte van een bus, trokken ze duizend fotoís. Desondanks de duidelijke ergernis van de personen in kwestie bleven ze onbeschaamd verder doen. Bij de shinkansen stonden ze over de veiligheidslijn, waarbij de conducteur ze luid moest toeroepen om achteruit te stappen. Bij elke omroep in stations of treinen aapten ze al lachend de woorden na als belachelijke papegaaien. Een oude vrouw van de groep begon zelfs een klein kindje in een buggy lastig te vallen terwijl de moeder ongemakkelijk probeerde achteruit te stappen.

De hotels waren niet altijd proper, soms zelfs met schimmel in de badkamer en grote stofplukken in de kamer.

Het vervoer was chaotisch en vermoeiend, aangezien iedereen met twee of meerdere koffers moest sleuren tussen verschillende treinen en bussen.

Voor degenen die geÔnteresseerd zijn om deze trip te maken, heb ik 1 advies: plan het allemaal zelf.

Tenzij je het fijn vind om jezelf, de reisorganisatie en je thuisland belachelijk te maken. Want hiermee bevestig je nogmaals het stereotype dat toeristen boertige, vervelende lastpakken zijn. En ik kan het bevestigen want op een gegeven moment hoorde ik een Japans koppel praten over onze groep en hoorde ik ze zeggen dat de groep Ďmendokusaií is.

Google dat woord maar.

  • Algemeen 4
op 13 mei 2018 bestemming: Ecuador / GalŠpagos Eilanden, reisperiode: februari 2018

Djoser is een onbetrouwbare partner gebleken!

  • Algemeen 4

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen