Rosetta Reizen

Url: https://www.rosettareizen.nl/
Aangesloten bij: SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van Rosetta Reizen
Rosetta Reizen won in 2013 de Reisgraag award Rosetta Reizen won in 2015 de Reisgraag award

Rosetta Reizen is een reisorganisatie die al meer dan 25 jaar reizen organiseert naar minder voor de hand liggende bestemmingen. Tijdens de reizen is er aandacht voor natuur, cultuur, architectuur en wordt er gestreefd naar direct contact met de lokale bevolking. De reizen die worden aangeboden door Rosetta Reizen zijn voornamelijk naar het Midden-Oosten en Afrika. Je kunt bijvoorbeeld op vakantie naar Libanon, Soedan, Iran, Tunesië en Turkmenistan. De reisorganisatie biedt maatwerkreizen en groepsreizen aan. De groepsreizen worden onder andere georganiseerd voor families, stichtingen, scholen en instellingen. De groepsgrootte ligt tussen de tien en zeventien reizigers. Een kleine afwijking hiervan is mogelijk. Daarnaast is er een aanbod voor individuele rondreizen. De verblijfplaatsen zijn voornamelijk kleinschalige hotels.

Op de website vind je naast de reizen informatie over het land. Zo kun je onder andere lezen over de temperaturen, het klimaat, feestdagen en de munteenheid. Dankzij deze informatie kun je goed voorbereid op reis gaan. Op de site van Rosetta Reizen staat tevens het kopje 'specials'. Dit zijn bijzondere reizen die slechts een keer per jaar worden aangeboden. Deze reizen kunnen fotografiereizen, architectuurreizen of festivalreizen zijn. De reizen kunnen tevens buiten de genoemde vertrekdata gemaakt worden op individuele basis.

Je kunt contact opnemen met de organisatie door te bellen of mailen of door langs te gaan op het reisbureau in Nijmegen. Daarnaast is Rosetta Reizen aangesloten bij SGR en het Calamiteitenfonds.

AsiaDirect
9,3
op basis van 82 reviews
Lees meer
PANGEA Travel
9,3
op basis van 269 reviews

2 consumenten awards

PANGEA Travel won in 2021 de Reisgraag award
Lees meer
Unico Travel
9,1
op basis van 76 reviews
Lees meer
op 4 februari 2020 bestemming: EthiopiŽ / rondreis, reisperiode: januari 2020

Ik heb van begin tot het eind van deze reis genoten. Het landschap van EthiopiŽ is prachtig. Verrassende wandelingen naar de watervallen van de Nijl, het Simiengebergte. Het Timkatfestival een groot feest van dansende en zingende mensen, de priesters in hun kleurige gewaden met kruisen en parasols / een belevenis. En alles liep als een trein dankzij de perfecte organisatie en begeleiding van de reisleider Marleen Polderman. Een aanrader!

  • Algemeen 9
op 27 november 2019 bestemming: Libanon / privereis, reisperiode: november 2019

Buiten het feit dat Libanon een heel bijzondere bestemming is om te bezoeken (denk aan hoge bergen, groene valleien ,cederbossen, grotten, romeinse opgravingen, kerken, moskeeen, paleizen, kastelen, souks, uitzichtspunten, heerlijke keuken) is de rondreis die Rosetta Reizen in haar programma heeft een zeer goede mix van de stad Beirut (5 nachten) en natuur ( 2 nachten bij de ceders).
Wij hebben de vlucht los geboekt met Transavia, waardoor de reis exact 8 dagen was. En we hebben gekozen voor een privechauffeur ipv zelf te rijden en dat was een zeer goede keuze.
De hotels zijn erg goed en comfortable, het programma is uitgebalanceerd en er is genoeg vrije tijd om zelf te besteden. Ook de locale agent is erg behulpzaam en zeer oplossingsgericht en klantvriendelijk mocht er zich een problem voordoen.
Libanon is nu een land in revolutie, maar met gezond verstand en een goede voorbereiding is het inderdaad de parel van het Midden-Oosten!

  • Algemeen 9
op 2 november 2019 bestemming: Iran, reisperiode: oktober 2019

Het cijfer 9 geef ik voor Rosetta reizen, welverdiend! Wat was het fantastisch , heb genoten van een prachtige reis door Iran. Alles was tot in de puntjes verzorgd, zowel het reizen in een comfortabele touringcar als ook de binnenvlucht van Teheran naar Shiraz in het zuiden. De mooie highligts kunnen zien waarbij er ook tijd overbleef om echt de mensen van het land te spreken. De Perzen zijn bijzonder gastvrij en zeer vriendelijke , toegankelijke mensen. Iran is een echte aanrader!
De hotels waren goed tot uitstekend en wat hebben we geboft met 2 geweldige reisleiders , een jongeman/ gids uit Teheran en onze Nederlandse reisleider Theo die zeer gepassioneerd is en ons heel veel wist te vertellen en waar we ook verbleven , ze toverden moeiteloos de leukste restaurants uit hun hoed. De communicatie met Rosetta was van het begin tot het eind heel plezierig , heel persoonlijk, zelfs het regelen van de visum werd voor je gedaan zo zorgeloos! En wat het ook zo prettig maakt, het reizen in een kleine groep (17 totaal) maakt het extra exclusief. Het was ook nog eens een heel leuke groep, boffen dus.
Ik kan iedereen van harte Rosetta aanbevelen !

  • Algemeen 9
op 12 juli 2019 bestemming: Iran, reisperiode: juni 2019

Mooi land.Zeer gastvrij. Spontane contacten met mensen. Reis was goed georganiseerd.

  • Algemeen 9
op 17 mei 2019 bestemming: Iran / Noorden, reisperiode: april 2019

Rosetta organiseert haar reizen goed. Dit is de 2e keer dat ik met Rosetta naar Iran ben gereisd. De vorige keer naar het zuiden met rondreis 'Iran klassiek ', deze keer een rondreis door het Noorden. De reisebegeleiders vanuit Nederland zijn kundig en prettig in de omgang. Hetzelfde geldt voor de (verplichte) Iraanse gidsen. Iran is een fantastisch land, zeker de moeite waard! Ik kan het iedereen aanraden. Ik ga zeker nog weer terug! En dat zal dan vast weer met Rosetta zijn:-).

  • Algemeen 9
op 10 mei 2019 bestemming: Iran / rondreis, reisperiode: april 2019

In alle opzichten GENOTEN ! onze ogen maakten over uren van al het moois wat we zagen . Dankzij de goede zorgen van Rosetta ( onze Iraanse Gids , Nederlandse Reisleidster en kundige Chauffeur) kunnen we terug kijken op een PRACHTIGE (sprookjes) rondreis in een land vol lieve,geÔnteresseerde mensen .Het eten was zalig ! We voelden ons heel veilig en zeer Welkom. Deze reis is een echte aanrader , niet luisteren naar "slechte" raad van familie of buren ,maar je hart volgen en thuis komen met een "rugzak " vol mooie herinneringen en momenten . Wij gaan de volgende keer
( Insallah ) zeer waarschijnlijk weer met Rosetta (een ander land bereizen) De wereld is nl veel TE mooi en TE interessant om thuis te blijven .

  • Algemeen 10
op 29 april 2019 bestemming: Iran / klassieke steden, reisperiode: april 2019

Iran een land met vele hoogtepunten. Historie, cultuur, natuur en natuurlijk godsdiensten en politiek. Met Rosetta twee weken de klassieke steden bezocht. Dankzij de uitstekende reisgidsen, Koen en Hourieh veel gezien en geleerd. Het vervoer was ook prima geregeld. De hotels waren soms wat minder, maar ik denk niet dat je dat Rosetta kunt aanrekenen. Een schitterende reis. Een intrigerend land waar ik natuurlijk maar een klein deel van zag. Ik ga zeker nog eens naar Iran en dan zeker weer met Rosetta.

  • Algemeen 10
op 17 april 2019 bestemming: Iran, reisperiode: april 2018

Ik heb de 15 daagse klassieke reis naar Iran gemaakt en echt alles klopte. Het programma was top: we hebben zoveel gezien. Ook werd in geval dat iets niet bezocht kon worden er goede en leuke vervanging gevonden. Aan alles werd door onze gidsen
Koen en Hourieh aandacht besteed. Goede uitleg, niet alleen info over wat we bezochten maar ook over het alledaagse leven. Leuke en verrassende testaurants, picknicks onderweg: elke keer werden we weer verrast! Iran zelf is prachtig maar de echte verrassing zijn de hartelijke lieve mensen die zoveel veerkracht tonen in moeilijke omstandigheden en grenzen opzoeken binnen wat voor hen mogelijk is. En dan had ik ook nog het geluk zulke leuke medereizigers te hebben die er elke dag ook weer zoín zin in hadden. Kortom: een onvergetelijke reis! Dikke complimenten voor Rosetta!

  • Algemeen 10
op 4 februari 2019 bestemming: EthiopiŽ / Timkat, reisperiode: januari 2019

Deze groepsreis, in een krappe bus, was zeer vermoeiend. De groep (17) was te groot volgens de reisbegeleider. Van het voorziene programma werd meermaals afgeweken. Sommige lokale gidsen deden maar wat. We kregen een beperkt beeld van Noord-EthiopiŽ. Informatie was oppervlakkig. Dit kon veel beter.

  • Algemeen 6
op 3 februari 2019 bestemming: Egypte, reisperiode: december 2018

Wij hebben een mooie (individuele) rondreis gemaakt, maar helaas klopte het een en ander ter plekke niet. Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen, maar het was toch vervelend. Ook was de informatie vooraf uiterst summier, en kregen we ter plaatse geen vouchers of nadere informatie. Dit had veel beter gekund.

  • Algemeen 6

Meer ervaringen

Nieuws