Koning Aap

Url: https://www.koningaap.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van Koning Aap

Reisorganisatie Koning Aap is vernoemd naar de hoofdrolspeler uit een roman uit de 16e eeuw, genaamd 'De reis naar het Westen'. In deze roman uit China symboliseert Koning Aap de eigenschappen van een reiziger: doorzettingsvermogen, optimisme en vindingrijkheid.

Koning Aap creëert al meer dan 35 jaar bijzondere reiservaringen en onvergetelijke herinneringen. Je reist bij deze reisorganisatie in kleine groepen van zes tot twintig personen met deskundige en ervaren reisbegeleiding. Voor individuele vrijheid is veel ruimte en er is tijdens de reis veel persoonlijke aandacht voor de reizigers. Ook het op een verantwoorde manier omgaan met de wereld staat centraal. De routes zijn zeer zorgvuldig uitgekozen en er wordt gevlogen met uiterst betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. De accommodaties zijn ook speciaal geselecteerd en zeer sfeervol.

De reizen worden samengesteld door gepassioneerde medewerkers met veel reiservaring. Zij kennen de routes door en door en zijn echte specialisten op het gebied van hun land. De reizen zijn gericht op het beleven van de lokale cultuur. Je kunt kiezen uit meer dan honderd prachtige rondreizen naar de mooiste bestemmingen wereldwijd.

Koning Aap doet aan duurzaam toerisme. Tijdens alle reizen van Koning Aap wordt er rekening gehouden met het milieu, de natuur, de lokale bevolking en hun cultuur. Om te bereiken dat reizen in de toekomst mogelijk blijft, steunt Koning Aap verschillende projecten, biedt Koning Aap geen dieronvriendelijke excursies aan en compenseert Koning Aap de CO2 uitstoot van de internationale vluchten. Voor deze bijdrage aan duurzaam toerisme is Koning Aap verschillende keren onderscheiden.

Je kunt met een gerust hart op reis: Koning Aap is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

op 21 september 2020 bestemming: Japan / Tokyo, reisperiode: juli 2018

Erbarmelijke reisbegeleiding.
Never again!!!

  • Algemeen 4
op 3 juli 2020 bestemming: , reisperiode: januari 2020

KA spiegelt deze reis mooi voor, maar dit wordt niet waargemaakt. Maak deze reis niet zolang Al Ula en omgeving nog niet vrijgegeven zijn voor bezoek door toeristen. KA heeft ondanks dit deze reis willens en wetens door laten gaan zonder vooraf ter plekke de situatie door iemand van de reisorganisatie zelf te laten beoordelen, zoals wel beweerd wordt. Een pertinente leugen.
De prijs/kwaliteitverhouding is geheel zoek; Koning Aap lijkt meer geÔnteresseerd in de centen dan in het aanbieden van een kwalitatief goede reis.
Daarnaast doet KA aan zelfcensuur: op de site geen reviews van deze reis omdat deze stuk voor stuk negatief waren.
Boek deze reis bij voorkeur bij een andere reisorganisatie, b.v. Battuta of desnoods Djoser, die compenseren het gemis aan het niet kunnen bezoeken van de twee belangrijkste hightlights van het land nog enigszins en zijn qua prijs veel vriendelijker.
Omdat dit niet de eerste keer is dat er een issue was met een reis van KA en zij blijkbaar niet in staat zijn tot verbetering van hun producten, is het voor mij duidelijk: bij deze amateurclub zal ondergetekende geen enkele reis meer boeken.

  • Algemeen 1
op 5 juni 2020 bestemming: Oman, reisperiode: december 2019

Omdat er niet is geleverd wat werd beschreven, na heel veel heen en weer gemail heb ik t uiteindelijk maar opgegeven. Het land, de bevolking en de gids waren prima.

  • Algemeen 4
op 25 april 2020 bestemming: Japan, reisperiode: april 2020

De reis werd door AAP twee weken voor vertrek geannuleerd. Er werd binnen drie weken een voucher beloofd. De wettelijke terugbetaling van de reissom was geen optie. Het wachten is nu op het faillissement van AAP zodat de stichting garantiefonds reizen uitbetaald.

  • Algemeen 1
op 24 januari 2020 bestemming: , reisperiode: september 2019

Afgelopen zomer overleed zeer plotseling mijn broer. Hij had een mooie, langere reis geboekt bij Koning Aap. . Ofschoon 2 maanden voor vertrek hebben wij na zijn overlijden meteen Koning Aap geÔnformeerd. Ons goedbedoeld initiatief werd de dag erna reeds gehonnoreerd met een additionele faktuur van 25% voor gemaakte kosten bovenop de reeds gedane aanbetalingÖReisverzekering keert dit niet uitÖKoning Aap gevraagd om deze vordering te laten vervallenÖwederom een zeer snelle reactie met incasso en gerechtelijke procedure. Het gaat hier niet om het geld maar om het imago dat Koning Aap pretendeert te hebbenÖĒonvergetelijke herinneringenĒ. In werkelijkheid is dit een knalharde club met geen sprank menselijkheid, ik hoop dat hun niet overkomt wat ons overkomen is.

  • Algemeen 1
op 10 november 2019 bestemming: ArmeniŽ, reisperiode: augustus 2019

Het was voor mij de eerste reis met Koning Aap. Ik heb al verschillende groepspreizen meegemaakt, dus heb enige ervaring. Deze reis vond ik niet goed. Waarom:
Het programma liet geen ruimte om het actuele ArmeniŽ te leren kennen. Buiten Yerevan, dat een mooie stad is, hebben we nauwelijks kennis gemaakt met steden, dorpen waar de huidige ArmeniŽrs wonen. Het programma reeg het ene bezoek aan een klooster aan het andere. Vele uren in het busje, langs mooi landschap.
De kloosters waren beslist niet allemaal de moeite waard. Informatie over de kloosters ontbrak grotendeels.

De reisleider presenteerde zich als reisbegeleider. Dat heeft hij ook waargemaakt. De organisatie van de reis liep goed. Goed in de logistiek en het vinden van gelegenheden met lekkere koffie, maar die weinig Armeens hadden. Weinig informatie over, en geen inspiratie en enthousiasme voor het land en voor onze bestemmingen. Jammer!

De groep was gelukkig heel leuk.

  • Algemeen 5
op 10 september 2019 bestemming: Vietnam / Utrecht, reisperiode: juni 2019

Oplichters, excursies veel te duur aangeboden, lunches die optioneel waren schandalig duur de gids vult zijn zakken. Logeren bij mensen thuis lachwekkend. Halong bay bezoekje aan een strand? Welk strand zag alleen maar mensen zon druk.

  • Algemeen 2
op 13 augustus 2019 bestemming: Zuid-Korea, reisperiode: juli 2019

Korea is een prima land, maar ga er niet met Koning Aap naartoe. De prijs-kwaliteit verhouding grenst aan oplichting zo slecht! Waardeloze chaotische lokale gids waar we zeer ontevreden over zijn. Beloofde excursies die niet of half of slecht doorgingen. Geen Nederlandstalige reisbegeleiding. Slechte kwaliteit hotels en vervoer. Dan kan het net zo goed helemaal zelf doen tegen veel geringere kosten!

  • Algemeen 1
op 3 december 2018 bestemming: Marokko, reisperiode: november 2018

Je krijgt geen waar voor je geld. Kwaliteit van hotels waren zeer ondermaats en de ligging was vaak ver van de bezienswaardigheden.De reis werd door de gids erg afgeraffeld. Weinig gelegenheid om onderweg te stoppen en foto's te maken van landschap of de stops werden simpelweg overgeslagen. Slechte engels van de gids en geen nederlandse begeleiding. Al met al een teleurstelling

  • Algemeen 4
op 22 september 2018 bestemming: IndonesiŽ / Kleine Sunda eilande, reisperiode: juli 2018

Een reisbegeleider die van niets wist en er ook geen zin in had; wel overal vooraan stond om fotoís te maken om die vervolgens op Facebook te zetten.Ratten op de kamer en soms geen eten vanwege te late aankomst. Slechts twee uur op Komodo en Rinca samen. Koning Aap is hiervan tijdens de reis in een vroeg stadium van op de hoogte gesteld; kon er helaas niets aan veranderen.

  • Algemeen 3

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen