Schrijf een ervaring over Koning Aap en maak kans op mooie prijzen!

Koning Aap

Url: https://www.koningaap.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van Koning Aap

Reisorganisatie Koning Aap is vernoemd naar de hoofdrolspeler uit een roman uit de 16e eeuw, genaamd 'De reis naar het Westen'. In deze roman uit China symboliseert Koning Aap de eigenschappen van een reiziger: doorzettingsvermogen, optimisme en vindingrijkheid.

Koning Aap creëert al meer dan 35 jaar bijzondere reiservaringen en onvergetelijke herinneringen. Je reist bij deze reisorganisatie in kleine groepen van zes tot twintig personen met deskundige en ervaren reisbegeleiding. Voor individuele vrijheid is veel ruimte en er is tijdens de reis veel persoonlijke aandacht voor de reizigers. Ook het op een verantwoorde manier omgaan met de wereld staat centraal. De routes zijn zeer zorgvuldig uitgekozen en er wordt gevlogen met uiterst betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. De accommodaties zijn ook speciaal geselecteerd en zeer sfeervol.

De reizen worden samengesteld door gepassioneerde medewerkers met veel reiservaring. Zij kennen de routes door en door en zijn echte specialisten op het gebied van hun land. De reizen zijn gericht op het beleven van de lokale cultuur. Je kunt kiezen uit meer dan honderd prachtige rondreizen naar de mooiste bestemmingen wereldwijd.

Koning Aap doet aan duurzaam toerisme. Tijdens alle reizen van Koning Aap wordt er rekening gehouden met het milieu, de natuur, de lokale bevolking en hun cultuur. Om te bereiken dat reizen in de toekomst mogelijk blijft, steunt Koning Aap verschillende projecten, biedt Koning Aap geen dieronvriendelijke excursies aan en compenseert Koning Aap de CO2 uitstoot van de internationale vluchten. Voor deze bijdrage aan duurzaam toerisme is Koning Aap verschillende keren onderscheiden.

Je kunt met een gerust hart op reis: Koning Aap is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

op 25 april 2020 bestemming: Japan, reisperiode: april 2020

De reis werd door AAP twee weken voor vertrek geannuleerd. Er werd binnen drie weken een voucher beloofd. De wettelijke terugbetaling van de reissom was geen optie. Het wachten is nu op het faillissement van AAP zodat de stichting garantiefonds reizen uitbetaald. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 24 januari 2020 bestemming: , reisperiode: september 2019

Afgelopen zomer overleed zeer plotseling mijn broer. Hij had een mooie, langere reis geboekt bij Koning Aap. . Ofschoon 2 maanden voor vertrek hebben wij na zijn overlijden meteen Koning Aap geÔnformeerd. Ons goedbedoeld initiatief werd de dag erna reeds gehonnoreerd met een additionele faktuur van 25% voor gemaakte kosten bovenop de reeds gedane aanbetalingÖReisverzekering keert dit niet uitÖKoning Aap gevraagd om deze vordering te laten vervallenÖwederom een zeer snelle reactie met incasso en gerechtelijke procedure. Het gaat hier niet om het geld maar om het imago dat Koning Aap pretendeert te hebbenÖĒonvergetelijke herinneringenĒ. In werkelijkheid is dit een knalharde club met geen sprank menselijkheid, ik hoop dat hun niet overkomt wat ons overkomen is. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 10 november 2019 bestemming: ArmeniŽ, reisperiode: augustus 2019

Het was voor mij de eerste reis met Koning Aap. Ik heb al verschillende groepspreizen meegemaakt, dus heb enige ervaring. Deze reis vond ik niet goed. Waarom:
Het programma liet geen ruimte om het actuele ArmeniŽ te leren kennen. Buiten Yerevan, dat een mooie stad is, hebben we nauwelijks kennis gemaakt met steden, dorpen waar de huidige ArmeniŽrs wonen. Het programma reeg het ene bezoek aan een klooster aan het andere. Vele uren in het busje, langs mooi landschap.
De kloosters waren beslist niet allemaal de moeite waard. Informatie over de kloosters ontbrak grotendeels.

De reisleider presenteerde zich als reisbegeleider. Dat heeft hij ook waargemaakt. De organisatie van de reis liep goed. Goed in de logistiek en het vinden van gelegenheden met lekkere koffie, maar die weinig Armeens hadden. Weinig informatie over, en geen inspiratie en enthousiasme voor het land en voor onze bestemmingen. Jammer!

De groep was gelukkig heel leuk. ... Lees meer

  • Algemeen 5

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen