NRV Reizen

Url: https://www.nrv.nl
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van NRV Reizen

NRV is een reisorganisatie die gespecialiseerd is in rondreizen. Met een wereldwijd aanbod, bieden we de mooiste rondreizen aan naar Europa, Afrika, Azië, Noord- Midden en Zuid Amerika en Oceanië. Tijdens deze rondreizen wordt veel aandacht besteed aan nog onbekende parels. De reisspecialisten van NRV gaan regelmatig zelf op reis naar de bestemmingen om de accommodaties, excursies en reisprogramma's te inspecteren, uit te breiden en te verbeteren.

Je kunt reizen naar ruim 55 bestemmingen met NRV waaronder: Zuid-Afrika, Australië, Nepal, Brazilië, Sri Lanka, Peru, Argentinië, Canada en Amerika. Onder de bestemmingen bevinden zich ook Europese bestemmingen, zoals Italië, Spanje, Portugal, Ierland en Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft NRV ook nog een uniek aanbod in wereldwijde Cruises.

De reisorganisatie biedt groepsreizen met een Nederlandssprekende reisleiding en privéreizen aan. Bij privéreizen kan je kiezen uit meerdere luchtvaartmaatschappijen en verschillende hotelcategorieën. Maar je kunt ook zelf een reis samenstellen. Bij de reizen van NRV worden comfort, avontuur en natuur met elkaar gecombineerd voor een goede balans tijdens je vakantie.

NRV is aangesloten bij SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Ervaringen met NRV Reizen

NRV Reizen krijgt gemiddeld een 7,1
op basis van 239 ervaringen:

7,1 + Ervaring delen
op 13 oktober 2023 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: juli 2023

Echt niet doen!! Wij zijn met vele mee geweest, Fox, Shoestring en nog vele andere maar dit nog nooit meegemaakt. Slechte hotels, slecht geregeld, 0,0 excursies die vergoed worden. Je moet alles ter plekke betalen. Zelfs de gids en de bestuurder en bijrijder moesten wij als reizigers betalen. Het was ronduit slecht. Beloofd werd dat we alleen gezamenlijk middag gingen eten als het echt nodig was, nou was ELKE middag, want het bedrijf ontving hier provisie over. Wij werden echt uitgekleed qua geld betalen!! Echt niet te geloven deze organisatie! ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 29 september 2023 bestemming: Egypte / CaÔro, reisperiode: september 2023

Was het een leuke reis -- Ja
Was het een leuke reis -- Ja
Zou ik het aanraden ------ Ja

Reis was goed georganiseerd. De reisleider IHAB was in 1 woord "Geweldig" IHAB heeft Egyptologie gestudeerd en heeft 2 jaar Nederlands gestudeerd in Amsterdam. Hij was bijzonder betrokken bij alles wat "zijn" groep deed (hij noemde ons "Horus"). Hij geeft veel en duidelijke uitleg zodat je weet waar bent en wat je ziet. Hij regelt alles en als er problemen zij lost hij die op.
Cairo is een hele grote stad. 18 miljoen inwoners. Het verkeer is ťťn grote georganiseerde chaos. Geen
regels en je doet gewoon waar je zin in hebt. Het hotel was The Grand Nile Tower. Een prima hotel.
De Piramide zijn in het echt heel wat indrukwekkender van op welke foto dan ook. Je rijdt er in een paard en wagen omheen en kunt zo foto's maken van een hele mooie lokatie.
Het "Oude Museum" Is vergane glorie. Het is binnen niet best. De Egyptische voorwerpen e.d zijn indrukwekkend maar dit museum ziet er uit alsof er in 120 jaar niets aan is gedaan. De kamer met ToutAnchAmons Dodenmasker en sarcofagen was klein en ongelooooofelijk druk. Een man die de hele tijd schreeuwd dat er geen foto's mogen worden gemaakt. Doe je dat toch dan moet je die verwijderen.
Het nieuwe museum zal een stuk indrukwekkender zijn.
Dan de Nijlcruise:
De boot (5 sterren in Egypte bij ons 3) waar wij op zaten was netjes geschilderd, De kamers net aan voldoende. De bedden lagen voor wat mij betreft uitstekend. Zwembad is te doen maar de andere boten hebben vaak veel betere. Eten is inbegrepen en goed verzorg. Het is een Islamitisch land dus veel droge kip en rundvlees. Drinken moet je betalen en dat is dus duur. Wij hebben drinken in een "supermarkt" gekocht. 15 pond per blikje, op de boot is dat 70 pond. Verse sap is 100 pond. En dan de vliegen, je wordt gek van de vliegen. Het personeel was heel vriendelijk en ze doen alles voor je. Achmed hield onze kamer keurig schoon en elke dag zat er weer een nieuw figuur op je bed gemaakt van handdoeken e.d.
Je met elke morgen erg vroeg opstaan om de warmte maar vooral de drukt te vermijden. Het kan snel heel erg druk worden. IHAB is hier weer heel goed in en zorgt dat je op het juiste moment op de juiste plek bent. Hij verschuift desnoods het programma om het zo leuk mogelijk te maken.
Nadeel:
Er komen erg veel extra kosten om de hoek. Eten inbegrepen maar drank dan weer niet en daar rekenen ze overal veel geld voor bij de trempels kan een colaatje wel oplopen tot 6.80 per blikje. Water kun je bijna niks kopen in de bus. Het welkomst diner was een complete schande. Koude soep met een vel erop, 50gr kip met rijst en een sausje uit een zakje aangemaakte rotzooi. Het dessert was ....... 2 hele kleine banaantjes. En dan top geld rekenen voor de drankjes. NRV hiervan op de hoogte gesteld maar die deden er niets mee.
Heel erg vervelend zijn de Egyptenaren die ALLEMAAL geld van je willen hebben, je met alles proberen af te zetten en zelfs 3 euro willen hebben voor 4 velletjes WC Papier. Dus zorg zelf voor wc papier. Je zult het nergens aantreffen.
Ga je iets kopen betaal dan nooit meer dan de helft van de helft of in ieder geval niet meer dan wat je er voor over hebt. Wij hebben meestal de spullen gekregen voor 20% van wat ze vroegen. Let op dat de gids overal een commissie van krijgt. Soms is hij zeer behulpzaam maar soms is het beter om ergens anders wat te kopen. Tevens is de gids een meer dan effectieve bescherming tegen opdringerige mensen.
NRV zelf.
Voorstelling van zaken is niet goed. Je krijgt te maken met veel extra kosten en als er wat mis gaat dan zijn ze er niet. Onze terugreis was niet best. Van Luxor naar Cairo ging goed. Daarna overgedragen aan een "vertegenwoordiger van NRV" die zelf niet wist wat hij moest doen. Overstaptijd in Wenen zou 20 min. zijn. Vlucht vertraagd dus aansluiting gemist. Overnachten in NH Hotel in Wenen, Daarna naar Frankfurt. aansluitende vlucht ook weer uren vertraagd. In totaal hebben we er 34 uur over gedaan...
NRV DOET IN DIT GEVAL DUS HELEMAAL NIETS VOOR ZIJN KLANTEN. ... Lees meer

 • Algemeen 7
op 14 september 2023 bestemming: , reisperiode: juni 2023

Prijs van de reis daalde voor vertrek 1200 euro. Reactie NRV: pech gehad. Ze beloofde goede middenklasse hotels. In de praktijk zijn het de meeste dagen 2 sterrenmotels met gebreken in de middle of nowhere. Reisprogramma niet uitvoerbaar door lange reistijden en reisleidster die pas na 9 uur wil vertrekken. De optionele excursies in LA is niet mogelijk. Dat hoor je pas ter plekke. Chauffeur reed gevaarlijk. Terplekke geklaagd bij reisleidster. Die zei je hebt gelijk over de hotels maar ik kan niks doen. Regel het thuis maar met NRV. Bij thuiskomst klacht ingediend bij NRV. Reactie: je had ons terplekke midden in de nacht moeten bellen. Alle klachten afgewezen.. Ondertussen hebben ze wel de site aangepast, maar negatieve reviews worden niet geplaatst.
Nooit meer op reis met NRV ... Lees meer

 • Algemeen 4
op 14 juli 2023 bestemming: / Rondreis, reisperiode: april 2023

Geen meet&greet en geen auto beschikbaar; moesten die volgende dag zelf maar halen en 30 min terug naar vliegveld. Ticket binnenlandse vlucht pas gekregen nadat we gebeld hadden op dag van vlucht! In contact met NRV alleen sorry en geen oplossingen niet meedenken. Totaal klant onvriendelijk, alleen redeneren vanuit hun eigen positie. Vlucht om 16 uur kwamen dan in donker aan en dan nog 2 uur reizen. Om laten boeken naar 14 uur. Zelf betalen 2 keer 163 euro!!! Op onze klachten wordt pas 1 maand later gereageerd en waardepunten twv 75 euro aangeboden, op een reis van meer dan 8000 euro. Uiteindelijk 1 keer 163 euro als coulance gekregen. Was zwaar ondermaats en de reacties en contact zeer klant onvriendelijk en niet empathisch en zeker niet gericht op oplossingen. In contact afstandelijk en je voelt je totaal niet serieus genomen. Was eens en nooit meer met NRV. ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 20 juni 2023 bestemming: ItaliŽ / Toscane, reisperiode: mei 2023

5 nachten geslapen in hotelkamer met oude, kleine badkamer. Douche 80x80 cm. Aan drukke straatzijde, balcondeuren (geen balcon) dus niet open 's nachts vanwege lawaai, airco deden ze niet aan, bloedheet. Wij hebben net zoveel als onze medereizigers betaald en dan de slechtste kamer. Dat kan toch eigenlijk niet, dat daar zoveel verschil in zit. Maar het ergste was het vreselijk slechte eten, ontbijt zťťr karig, geen keuze voor het diner, hťťl weinig ook, vlees niet te eten. Andere gasten (achter kamerscherm) kregen wel meer, omdat hun reisorganisatie meer betaald had! Dan voel je je 3e rangs gasten. Onze hele groep heeft het er 5 dagen over gehad, hoe erg dit wel niet was. Geklaagd bij reisleidster, die belde met NRV: we konden 9 euro p.p.p.d. bijbetalen voor salade bij diner en broodje, ei en vers fruit bij het ontbijt! Klacht ingediend bij NRV, maar die geven geen sjoege: Ä50,-- aan reispunten uit coulance....
Het was een rondreis door Toscane, echt geen budgetreis en we moesten al veel zelf bijbetalen. De eigenlijke reisleidster was er niet, dus ze hebben hals over kop een andere moeten vinden, aardige persoon, maar zij wist niet veel over Toscane te vertellen. Tijdens 1e wandeling met gids werkte geluidsapparatuur niet, dus niet veel gehoord. Kan allemaal gebeuren en dat was ook niet zo erg. Wel het eten in het 1e hotel. Hotel zei dat NRV te weinig aan hen betaalt om meer te kunnen serveren. Ontbijt in 2e hotel (3 nachten) was prima. Diner daar zelf regelen en betalen (was bekend en dat liever dan slecht diner). Triest en zakelijk gezien niet handig hoe NRV deze gerede klacht afhandelt. We hadden hogere verwachtingen van NRV, maar we hebben ons vergist. Jammer van onze vakantie, we houden er een katerig gevoel aan over. ... Lees meer

 • Algemeen 6
op 24 april 2023 bestemming: Costa Rica, reisperiode: maart 2023

NRV "verkocht"' ons een hotelkamer aangeduid als "Grand Room".
Kamer bleek zo klein dat er geen ruimte was voor je koffer. Zo klein dus! Koffer maar in de auto gezet. Foto's beschikbaar van het kamertje.
Bij aanvang en ook later klacht gemeld, maar NRV gaf niet thuis. Gewoon dus belazerd. ... Lees meer

 • Algemeen 3
op 19 april 2023 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: april 2022

Relaxed door JordaniŽ - NIET DOEN
Het land met zijn ď attracties ď is te klein om de dagen te vullen.
Hierdoor kom je vroeg aan bij hotels.
De kamers zijn pas vanaf 15.00 uur te betrekken of je moet bijbetalen.
Onze reisleider, Abdul, heeft geen meerwaarde.
Hij vertelt niets over het land en is alleen bezig met geld verdienen door gezamenlijke restaurants te bezoeken voor het diner.
Tijdens de reis, in de bus, geen enkele informatie over het land.
Hij spreekt trouwens gebrekkig Vlaams en is ook niet te verstaan.
Bij politie-controle onderweg kreeg de chauffeur een bekeuring doordat de bus geen APK keuring had. ... Lees meer

 • Algemeen 6
op 4 april 2023 bestemming: Thailand / Rondreis, reisperiode: maart 2023

Geweldige reis gehad , bijna alles positief , behalve de treinreis naar Surat Thani . Had liever het vliegtuig ✈️ genomen. Verder ontzettend veel gezien. Goede gids die veel informatie gaf kortom fantastische reis gehad met een ontzettend leuke groep ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 16 december 2022 bestemming: / Balie, reisperiode: september 2022

Slechte gids. Programma wordt aangepast zonder uitleg vooraf. Hotels gemiddeld matig. Afspraken groepsreis komen niet door bij NRV Balie. Van alles gaat er mis en NRV Nederland vind alles jammer enz. maar komt ons op geen enkele manier ons tegemoet terwijl de reis duidelijk ondermaats was. Triest. ... Lees meer

 • Algemeen 3
op 29 november 2022 bestemming: JordaniŽ / Petra, reisperiode: november 2022

Zo fantastische rondreis met prachtige plaatsen en goeie hotels en top gids Abdul ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 28 november 2022 bestemming: JordaniŽ / Rondreis, reisperiode: juni 2022

Goed opgevolgd in Nederland, goede gids ter plaatse.. Geen 10 omdat we vonden dat we veel te veel echt als groep zijn gegaan. We moesten, volgens velen van onze groep, toch ietwat vrijgelaten moeten worden. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 28 november 2022 bestemming: NamibiŽ / Rondreis, reisperiode: oktober 2022

We hebben veel gezien maar er zijn wel lichte verbeter punten kwa hotels
Verder een mooie rondreis waar je veel ziet van het land ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 28 november 2022 bestemming: India / Zuid-india, reisperiode: december 2019

Topvakantie! Alles verliep vlotjes! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 28 november 2022 bestemming: / Rondreis, reisperiode: juli 2018

Super georganiseerd en een supere reisleidster Suzette, geweldig ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 28 november 2022 bestemming: Colombia / rondreis, reisperiode: januari 2019

Was een suuper mooie reis. Ik ben fotograaf dus hou er wel van als je ook tijd hebt op een locatie. En die was er.
Wel soms hele lange bus dagen met kleine stops. Dit zou misschien opgelost kunnen worden door de reis wat langer te maken en dan langere stops. Nu was het soms alleen even een plaspauze.
Maar ik klaag zeker niet. het was een prachtige reis en heel veel mooie foto's kunnen maken. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 28 november 2022 bestemming: / Costa rica, reisperiode: augustus 2022

Costa rica is een zeer mooi land, onze reisbegeleiding Marianne was top, als er iets was, kon je bij haar terecht. Eerste keer met NRV, is ons goed bevallen, zowel telefonisch contact of via email, stonden ze ons direct tewoord. Enige minpunt van de reis, was vliegen met united airlines, weinig service ,zeker bij de 2de vlucht ( geen service),geen comfort bij de 2de vlucht en lange overstap. Dan kan je beter 1 overnachting in de luchthaven plannen. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 28 november 2022 bestemming: JordaniŽ / rondreis, reisperiode: november 2022

Wat een fantastische rondreis! Het ene hoogtepunt na het andere. Adembenemende natuur, antieke cultuur, verwend worden door BedoeÔenen, lekker eten. Prima gids, goed georganiseerd, luxe bus. Geen 10 omdat we sommige hotels minder vonden en toch niet in een BedoeÔenentent sliepen. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 28 november 2022 bestemming: Vietnam, reisperiode: oktober 2022

Prachtig land zeer afwisselende reis.
Iedere dag een andere belevenis. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 3 november 2022 bestemming: Colombia, reisperiode: september 2022

Houden programma niet aan. Zijn niet voor commentaar bereikbaar. De dames en heren die kunnen beslissen verschuilen zich achter kantoorpersoneel. NRV WEG ERMEE ... Lees meer

 • Algemeen 3
op 2 november 2022 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: oktober 2022

Reisroute was prima. Reisleider slecht; gaf geen extra informatie, slecht te verstaan, niet duidelijk over fooienpot, niet bereikbaar als hij niet bij de groep was. Petra schitterend maar geen info van reisleider; de backdoor route naar de Monastery hoorden we per toeval van anderen bijvoorbeeld. Hotels wisselend van kwaliteit evenals het eten. Bus was prima en ruim genoeg; chauffeurs ook goed. Wadi Rum veel te toeristisch en de info van NRV klopte niet met de werkelijkheid. Al met al mooie reisroute maar NRV voegt weinig toe. ... Lees meer

 • Algemeen 6
op 2 november 2022 bestemming: Vietnam, reisperiode: december 2022

Het blijkt volgens NRV niet mogelijk om een zitje te reserveren op de vlucht van Turkish Airlines. Pas 10 dagen voor vertrek krijgen we de gegevens. De reis is volgeboekt. Contact opgenomen met de Airline en deze wist ons te vertellen dat onze namen nog niet bij hun doorgegeven zijn. Na een nieuw contact met NRV hierover kreeg ik de uitleg dat ze hiervoor tijd hadden tot 10 dagen voor vertrek.

Als zo een simpele vraag al niet opgelost kan worden ben ik al bang voor de reis zelf. ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 11 oktober 2022 bestemming: Egypte, reisperiode: augustus 2021

Zeer slechte begeleiding nrv en vanuit vakantiebestemming slecht te bereiken, denken niet mee in oplossing nadat reisprogramma gewijzigd is. BeŽindigen gesprek en je mag het zelf uitzoeken ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 26 september 2022 bestemming: Zuid-Afrika / Kaapstad, reisperiode: oktober 2022

Nooit doen, wij zijn geen moeilijke mensen, maar dit is een bijzonder slechte organisatie. We hadden een dure rondreis bij ze geboekt voor Zuid Afrika. We werden zojuist gebeld en on the spot gezet om onze vlucht akkoord te geven binnen een half uur. Ze hadden echter onze accomodaties en huurauto nog niet rond, dus dat zou dan op eigen risico zijn met kans dat we dan in Zuid Afrika geen auto of overnachtingsplekken zouden hebben. Geen enkele garantie of inzet dat ze ons zouden helpen, eigen risico. We konden ook nog even wachten totdat de accomodaties en huurauto wel bevestigd waren, maar dan zouden er duizenden euro's toeslagen op onze vliegtickets komen. En of we dat dan NU meteen wilden laten weten. Kom op zeg, wat een bizarre manier van met je klanten omgaan. Mensen een half uur van tevoren on the spot zetten midden op een werkdag. Dat je dit uberhaupt durft aan te bieden. We hebben geannuleerd, twee weken voor vertrek. Hebben nu niks als vakantie. Nooit meer NRV ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 18 augustus 2022 bestemming: KroatiŽ, reisperiode: augustus 2022

De 11-daagse rondreis door DalmatiŽ was prachtig maar helaas is dat niet door de hulp van NRV. Bij het boeken van de reis heb ik mijn vertrouwen (en geld) in het reisbureau gelegd zodat zij met een mooie route en bijbehorende hotels kwamen. Helaas bleek de route en hotels totaal niet aan onze verwachtingen te doen. Wij als jong stel van eind 20 kregen diverse gedateerde massa hotels aangewezen in (nabijgelegen) dorpen rondom de grote steden waar niets te doen was. Zo werden we o.a. in Biograd na Moru in een all-inclusive familiehotel geplaatst (terwijl wij alleen ontbijt hadden geboekt bij onze reis) waarbij de slaapkamers vol vlekken zaten, de badkamer vol kalk en schimmel zat, de zwembaden overvol waren zodat we daar niet eens gebruik van konden maken en het hotelpersoneel amper Engels sprak. Ook lagen de hotels op onze route dus totaal niet nabijgelegen. Zo stelde NRV voor om onze laatste dagen in Gradac door te brengen en de stad Dubrovnik voor een dag te bezoeken. Echter ligt Dubrovnik op ruim 2 uur rijden vanaf Gradac en zou je dus voor een dagbezoek aan deze stad ruim een halve dag kwijt zijn aan reistijd. Zodoende hebben wij op eigen initiatief nog een AirBNB in Dubrovnik geboekt om zo de stad rustig te kunnen bekijken terwijl we dus al voor een overnachting in Gradac betaald hadden. Wat ons betreft heeft NRV niet goed meegedacht over onze reis en zeker niet aan onze wensen voldaan. Zodoende zullen wij dan ook nooit meer een reis met NRV boeken, helaas. ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 15 augustus 2022 bestemming: Noorwegen, reisperiode: augustus 2022

Super leuke gezellige rondreis gemaakt met een groep van 3 verschillende generaties. Goeie hotels,lekkere buffetten.
Goeie bus met WiFi, ervaren chauffeur en een leuke reisleidster ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 28 juli 2022 bestemming: Mexico / rondreis, reisperiode: augustus 2021

Reis naar mexico geboekt met verlenging. we hadden er zo'n zin in. bij de boeking hadden ze al aangegeven dat alles al akkoord was incl prijs en dat alleen de aanvraag voor verlenging hotel nog goed gekeurd moest worden. dit kon ongeveer een week duren. na die week maar eens gebeld, door de drukte hadden ze nog niets gehoord van de reisagent. na 2 dagen maar eens gemaild, en weer gebeld. uiteindelijk heeft het bijna 3 weken geduurd. totaal ongeveer 10 x contact gehad. doordat ik zelf weer eens gebeld had. op donderdag nog gehoord dat alles rond was en dat ik de rekening uiterlijk maandag zal ontvangen. waren blij en hadden er nu zin in , want het vertrouwen was al aardig weg. elke keer te horen gekregen dat het goed kwam. op maandag kregen we een telefoontje dat de luchtvaartmaatschappij de prijs van de vluchten had verhoogd. en of we even 1500 euro bij wilden betalen. voor 3 dagen verlenging. ongelofelijk. zij hadden aangegeven dat het ergens is blijven liggen. alles was toch al die tijd akkoord? ja wat doe je dan zo 4 weken voor vertrek. De enige optie die ze gaven, betalen, alleen de rondreis of annuleren.
daar over terug gebeld en gemaild, ze konden helaas daar niets aan veranderen.
je boekt een reis die je in gedachten had, al die weken in onzekerheid en de beloftes dat alles was geregeld. totaal geen tegemoetkoming voorgesteld. door hun toedoen is onze reis in duigen gevallen. uiteindelijk hebben we geannuleerd. totaal geen vertrouwen meer in de reis. over de kosten die wij hebben gemaakt wordt niet op terug gekomen. wat zijn wij teleurgesteld in deze organisatie. de site ziet er prachtig uit, maar de afhandeling is waardeloos, beschamend. reis niet durven maken, want wat kom je op reis nog allemaal tegen wat niet goed georganiseerd is. nog naar overzicht gevraagd waarom vlucht duurder was geworden. maar daar geven ze geen reactie op. ze kunnen zoveel vragen. voor 3 personen 1500 extra voor 3 dagen later terug vliegen klinkt ongeloofwaardig. zij hadden deze vluchten al lang kunnen vast zetten. al met al waardeloze organisatie ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 24 juli 2022 bestemming: Verenigde Staten / Ro dreis, reisperiode: juni 2021

De reis is fantastisch maar de meeste hotels zijn oud en sommige in uithoeken van de plaats van overnachting. Het ontbijt zat een paar keer bij de prijs in en kon je tegen meerprijs overal krijgen. Sommige hadden dat betaald en sommige niet. Toen kregen we te horen dat overal ontbijt bij inwas wat natuurlijk niet goed viel bij de mensen die daar extra voor betaald hadden. Er waren ook hotels waar je helemaal niet kon ontbijten! Ook in het reisprogramma staan dingen die heel onlogisch zijn bv in L.A. daar liggen bezienswaardigheden zover uit elkaar dat je er zelf niet heen kunt. Gelukkig hadden wij een fantastische reisleider en een goede chauffer die ons overal naar toe brachten. Al met al een fantastische reis met een paar minder goed geregelde zaken. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 16 juni 2022 bestemming: Schotland / rondreis, reisperiode: juni 2022

Site beloofd veel maar als je geboekt hebt worden er andere goedkope hotels geboekt ondanks de betaalde superiorklasse, ook de geboekte extra betaalde plaatsen in het vliegtuig waren niet beschikbaar voor ons, NRV weg ermee pure misleiding!! ... Lees meer

 • Algemeen 3
op 8 oktober 2021 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: september 2021

Site ziet er erg mooi uit, met mooie hotels en goede vluchttijden, dit zijn slechts voorbeeldhotels en voorbeeldvluchttijden. Zodra je geboekt heb, gaan ze ineens veel goedkopere hotels en andere vluchten voor je boeken met slechtere tijden zonder overleg. Er is dan zogenaamd niets meer aan te veranderen volgens NRV. Veel te dure reis voor wat je krijgt. De dure upgrades die je zelf kunt kiezen zijn wel prima, maar zodra hun de keuze hebben pakken ze het goedkoopste hotel, ipv de betere hotels op hun site. Pure misleiding dus. Ook ter plekke, hotel volgeboekt, zijn er andere reisroutes geboekt dan je geboekt had, geen vegetarische maaltijden in het vliegtuig heen en terug terwijl we dat wel nadrukkelijk bij boeking gevraagd hadden. Dus je krijgt niet zonder slag of stoot wat je geboekt hebt. Veel gedoe en gediscussieer in een korte vakantie is niet waar je op zit te wachten als je boekt. Dus nee NRV raden wij niet aan. ... Lees meer

 • Algemeen 6
op 25 april 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: maart 2020

Geweldige bestemming, afwisselend programma. Een heel goeie reisleider die aandacht had voor een ieder persoonlijk en veel energie stak om onze reis te begeleiden. Daarnaast onze natuurgids uit Costa Rica die goed Engels sprak en onvermoeibaar was om samen met ons al t moois te spotten!! Onze chauffeur reed ons veilig naar al onze bestemmingen. Ondanks het Corona virus hebben wij enorm genoten van een onvergetelijke reis en hebben wij gewaardeerd hoe zorgvuldig hier, ook door de organisatie zelf, mee is omgegaan. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 23 april 2020 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: maart 2020

Bij aankomst in Johannesburg eerst 2 uur wachten op transport naar hotel Hotel in Johannesburg was een achteraf budget kamer ipv geboekte superior class De 3 opvolgende lodges waren prima echter vanwege de covid19 situatie moeten wij onze reis afbreken
Enige vorm van vergoeding voor de niet gebruikte lodges en verkorte autohuur wordt afgedaan dat hun leveranciers geen vergoeding geven
Jammer ik had beter verwacht vaandel organisatie Even nadenken voor je deze organisatie gebruikt ... Lees meer

 • Algemeen 4
op 13 april 2020 bestemming: IndonesiŽ / Java, reisperiode: februari 2020

Met NRV de sumatra, Java en bali reis gedaan.
Sumatra was fantastisch, een maal in Java aangekomen was het zwaar teleurstellend.
Reisleiding die niet de goede informatie gaf, koffers vergat, reisplanning omgooide waardoor aommige excursies niet door kunnen gaan.
De bromo vulkaan waar je niet naar toe kon maar alleen naar mocht kijken,maar wel veel geld voor moest betalen(hierbij weer dat de reisleiding verkeerde info gaf).
Dit en nog veel meer aangegeven bij NRV, in bali een andere reisleider die ons verhaal kwam aanhoren en dit doorgaf aan NRV.
Helaas veranderede deze reisleider al onze woorden, in nederland er nog 2 maanden mee bezig geweest.

NRV komt alleen met smoesjes waarmee waarom dingen niet doorgingen. Steeds andere die je heel makkelijk kan weerleggen waardoor weer een nieuw smoesje kwam.

NRV lijkt alleen op geld uit te zijn, de klanten staan op een heel laag pitje. ... Lees meer

 • Algemeen 3
op 20 maart 2020 bestemming: India, reisperiode: november 2019

Zeer slecht georganiseerde en door de gids totaal verprutste reis. Nrv gaf toe dat de gids niet voldeed maar reageert op geen enkele mail meer voor een nette afhandeling ,je krijgt zeker geen waar voor je geld bij Nrv ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 16 maart 2020 bestemming: Thailand, reisperiode: maart 2020

De reis en accomedaties waren super, alleen een paar principiele punten ,je boekt een reis met fietstocht maar moet de terugreis naar hotel zelf betalen,een welkomst diner ga je vanuit met 1 drankje nee die moet jezelf betalen plus we hebben daar ons niet leren kennen was meer om excursies te verkopen,fooiengeld vond ik echt dubieus weet niet wie er fooi heeft gekregen dus heb zelf nog eens fooi gegevenwant daar is helemaal geen informatie over gegeven ... Lees meer

 • Algemeen 7
op 30 januari 2020 bestemming: India, reisperiode: februari 2020

Ik moet de reis nog maken met nrv naar Inda Nepal helaas nu al onenigheid over de reis. Bij boeking stond inclusief en exclusief door middel van sterretje en niet blijkt ze waren sterretjes vergeten erachter te zetten dus moet gewoon nog de entreegelden betalen.Och ja menselijke fout en daar moet je het mee doen.Erg misleidend als je denk dat het inclusief is en achter af exclusief ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 3 januari 2020 bestemming: JordaniŽ / Rondreis, reisperiode: november 2019

Prachtig land . Veel oudheid te bewonderen. Geweldige Nederlands sprekende gids Moawia Habiba. Vriendelijke bevolking. Geen opdringerige kooplui. Overnachting in Wadi Rum een mooie ervaring. Onze gids had ervoor gezorgd dat onze overnachtings tenten voorzien waren van eigen douche en toilet. Rustig reisschema. Hotels over het algemeen niet luxe maar ok. Begin november prima temperatuur en dat alles op slechts 5 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam. Wel komen er nog behoorlijk wat kosten voor excursies bij. Maar dat geldt ook voor andere reisaanbieders . ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 28 december 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: november 2019

We hebben in november 2019 de groepsrondreis "hoogtepunten van Vietnam" gedaan met jullie organisatie.
De vakantie was super, prachtige dingen gezien, supermooie hotels.
Zowel de cruise, de fietstochten, de bootjes, de treinreis en de uitstappen waren top.
We hadden een super toffe groep, allemaal heel lieve en aangename mensen. Onze gids"Mao" was top.
Veel informatie,heel bekommerd om ons welzijn, veel humor maar vooral heel erg goede gids.
Zeker een aanrader deze reis.
Heel erg vol en druk, dus misschien nadien enkele dagen vakantie plannen maar dit wisten we op voorhand.
Hierdoor hebben we ook heel veel van het mooie land gezien. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 1 december 2019 bestemming: Peru, reisperiode: november 2019

We hebben een hele mooie vakantie gehad, dankzij Maxime onze reisleidster die zeer klantgericht was. Prachtige dingen gezien en goed georganiseerd! Minpunt waren enkele hotels in de reis ,voorbeeld: een kamer van 4 bij 5 meter zonder raam!! waar je geen koffers kwijt kon,daardoor op 2 lokaties van kamer moeten wisselen.Sellectie voor hotelkamers zou strenger moeten zijn ! Dit gebeurde meerdere mensen in onze groep. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 24 november 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: november 2019

Prachtige reis maar dat was in de eerste plaats niet de verdienste van NRV maar van het schitterende land Zuid Afrika. NRV heeft in de service verlening alswek in het reserveren van de accomodaties ernstig tekort geschoten. De Superior klasse accomodaties bleken in werkelijkheid op z'n best midden klasse accomodaties terwijl cvoor Superior klasse wel een fors bedrag betaald was. Geen sprake van enige vorm van compensatie . ... Lees meer

 • Algemeen 6
op 8 november 2019 bestemming: IndonesiŽ / Rondreis, reisperiode: september 2019

Deze rondreis Java-Bali was geweldig. We hebben ontzettend veel gezien. Onze reisleidster Johanna was top. Johanna mocht je dit lezen nogmaals bedankt voor alle goede zorgen. We hadden een leuke groep. De reis was wel intensief maar zťťr goed georganiseerd door NRV. Chapeau.
De volgende reis wordt weer via NRV.
Wim en Els de Keijzer. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 24 oktober 2019 bestemming: IndonesiŽ / Doorreis vakantie, reisperiode: oktober 2019

Net terug van een perfect geregelde rondreis door Java en Bali. Perfect geregeld door een gedreven, enthousiaste gids. We verbleven in een breed scala aan 3 tot 4 sterren hotels. Werden vervoerd in een luxe touringcar die van vele moderne snufjes was voorzien waaronder Wi-Fi enz. Voor de lunch werden unieke restaurantjes aangedaan die elk uitspatten in authenticiteit. Kortom een heerlijke onbezonnen vakantie achter de rug waar ik met weemoed aan terug denk. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 16 oktober 2019 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: augustus 2019

Superior klasse besteld en betaald en voor het merendeel 2 sterren hotels gekregen, het extra betaalde van middenklasse naar superior klasse niet terug gekregen van Nrv. Tevens bij twee hotels was het niet goed geregeld waardoor we niet voor 5 personen kamers hadden maar voor 4 personen, al met al een hele vervelende ervaring bij Nrv die ook niet door hun is opgelost. Reactie op mijn mail vanuit vakantieadres dat we in 2 sterren zaten was, ja de standaard is in Amerika wat anders...... Nooit meer Nrv. ... Lees meer

 • Algemeen 2
op 3 oktober 2019 bestemming: China / Beijing en verder, reisperiode: september 2019

De door ons bij NRV geboekte individuele rondreis door China was een groot succes: uitstekend georganiseerd, afwisselend van programma en deskundig door de Chinese gidsen begeleid. Transfers tussen hotels en vliegvelden of stations werden punctueel uitgevoerd.
De door Cathay Pacific veroorzaakte problemen -het cancellen van vluchten- werden door de NRV-medewerkers, zelfs midden in de nacht, vlot en adequaat opgelost. De NRV verdient een groot en dik verdiend compliment. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 9 september 2019 bestemming: MaleisiŽ / ind. rondreis, reisperiode: juli 2019

We boekten een individuele rondreis door MaleisŽ met verschillende transfers die allemaal even vlot verliepen. De rondreis op zich en de accommodaties waren ook dik in orde. Prijs-kwaliteit een topreis! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 2 september 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: mei 2019

We hebben een schitterende rondreis gemaakt van Noord naar Zuid incl. Halong Bay en Sapa. Een geweldige groep. Een geweldige reisleider Mao die elke dag met een goed humeur de groep (26 personen) liet genieten van de vele hoogtepunten die Vietnam te bieden heeft. Dit was onze 2e groepsrondreis met NRV (de vorige reis was Java/Bali) en wij zijn wederom zeer tevreden. Overigens moet wel gezegd dat de invulling van het dagprogramma wel eens afweek van het programma zoals beschreven op de website van NRV. Vanwege weersomstandigheden e.d. moet een deelnemer aan een groepsreis echter ook een flexibele instelling hebben. Mao, de reisleider, bood naast het reguliere programma en excursiemogelijkheden ook zelf schitterende excursies aan zoals bijv. de dinner cruise en de riksja-tour in Ho Chi Minh City. Wij kijken terug op een zeer geslaagde - zo niet de mooiste die we ooit gemaakt hebben - rondreis. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 30 augustus 2019 bestemming: ArmeniŽ / Yerevan, reisperiode: augustus 2018

Waardeloos hotel in Yerevan . Zeer onvriendelijk personeel. Slechte oploskoffie uit een zakje met klontjes en zonder lepeltje om te roeren . Terrasje om iets te drinken zo der stoelen . Zwembad kost 3 euro per keer , stond niet in de reisbeschrijving .
Kamer met uitzicht op een achterstandswijk waar een brand was die nog 4 dagen lag na te smeulen. Hotel op een half uur lopen naar een plekje om te eten of wat te drinken. ... Lees meer

 • Algemeen 5
op 23 augustus 2019 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: augustus 2019

Een fantastische reis (16 dagen Costa Rica) gehad. Erg veel gezien van het land, de aangeboden excursies waren heel goed en er was voor elk wat wils. Onze reisleidster Diana wist vol enthousiasme zeer veel over de flora, fauna en de bevolking te vertellen en wist zo nu en dan plekken om t elaten zien die niet in het programma opgenomen waren, maar wel zeer interessant waren om te bezoeken, betere reisleider kun je je niet wensen.
Alle accommodaties, van basic tot luxe, waren goed en schoon, met meestal een uitgebreid ontbijt-aanbod. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 9 augustus 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: augustus 2019

Niet geattendeerd door de medewerkers van NRV op het aanvragen van een ESTA. Daarmee op Schiphol geconfronteerd, de vlucht moeten omboeken en twee dagen later via Amerika gevlogen naar het fantastische Costa Rica. Geen enkele hulp ervaren van de medewerkers en benadeeld in onze reis. Geen enkele compensatie ontvangen. En dit terwijl wij voorafgaand aan de reis veel telefonisch contact hebben gehad met NRV om de reis te bespreken.

De Travel Key app was niet op onze reis aangepast. Veel verwarring over de invulling van de dagen (bijvoorbeeld 2 nachten en 4 activiteiten). Daar moesten wij ons niets van aantrekken volgens NRV.

Zowel op de website als in onze reisbescheiden stond geen woord over het aanvragen van een ESTA. Een week voor vertrek ontvingen wij een Travel Key app. In een Engels document stond in 2 regels dat een ESTA nodig is om via Amerika te kunnen reizen. Hier zijn wij niet op attent gemaakt en je moet maar net uitstekend Engels kunnen spreken en lezen. Het lijkt ons een kleine moeite, dat wanneer je zowel de vlucht, hotels als auto via NRV boekt, dat er met dikke rode letters ergens kenbaar wordt gemaakt dat je zonder ESTA niet via Amerika mag reizen. ... Lees meer

 • Algemeen 3
op 4 augustus 2019 bestemming: MaleisiŽ / Robdreis, reisperiode: juli 2019

Privťrekening door Maleisie gemaakt . Alles was tip top in orde. Transfers heel vlot gelopen en alle hotels ook boven het gemiddelde.
Prijs kwaliteit een topreis! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 31 juli 2019 bestemming: IndonesiŽ, reisperiode: mei 2018

Prima Reis goede gids alles keurig verzorgd. Ben er vanmorgen toen ik een nieuwe reis wilde boeken erachter gekomen dat NRV met Altijd de beste prijs bedoeld: De beste prijs voor NRV en niet de beste prijs bij vergelijk met andere aanbieders. Ga nu naar andere reisorganisatie, scheelt behoorlijk. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 19 juli 2019 bestemming: Thailand / Klassiek Thailand, reisperiode: juni 2019

Bij Nrv een klacht ingediend over de slechte hotels, veel zakelijke hotels buiten het centrum. Daarnaast waren de dagen heel lang door de vele extra excursies. Nam je hier niet aan deel dan kon je wachten in de bus.Dus extra kosten.
NRV gaf aan het vervelend voor ons te vinden, maar gaf aan geen compensatie te kunnen bieden. Voor ons dus geen NRV meer. ... Lees meer

 • Algemeen 5
op 19 juni 2019 bestemming: Thailand / Rondreis, reisperiode: juni 2019

Klassiek Thailand is een geweldige rondreis die wij met het gezellige duo reisleider Nick (een topper!) Thaise gids Pete 16 dagen mochten beleven. Alles was werkelijk perfect geregeld voor een absoluut zorgeloze vakantie met veel bezienswaardigheden. Naast de extra excursies werden we ook meegenomen naar een basisschool, erg leuk om te zien hoe dit in dit land geregeld is. Met een zeer bijzondere les van Nick aan de kinderen van groep 8 werd het ťťn groot feest op deze school! Zo nog meer geweldige ervaringen die door ons in een reisverslag te lezen zijn.

Vooral het hotel Amari in Hua Hin is een tophotel waar je kunt bijkomen van deze indrukwekkende rondreis!.......
Eťn absoluut minpunt is de extra vooraf te boeken excursie naar het Elephant Nature Park. Deze zgn 'highlight' die vooraf geboekt moet worden voor bijna 100,= per persoon voldeed totaal niet aan de geschetste verwachtingen en gaat door NRV vanaf november 2019 vervangen worden (eigenlijk schandalige 3/4 dagtrip : niet boeken dus!) De olifanten excursie van de locale gids is vele malen goedkoper, heeft meer inhoud en is veel vermakelijker!
Met dank aan NRV voor deze voortreffelijke rondreis door Klassiek Thaliland! ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 17 juni 2019 bestemming: Cambodja, reisperiode: mei 2019

Wat een goed georganiseerde reis. Wat hebben we veel gezien en gedaan. Wij hadden de verlenging naar Sapa dit is zeker een aanrader. Hier lopen de bergstammen nog in klederdracht, zeer kleurrijk is dit. Verder hadden wij ervoor gekozen niet met de nachttrein te reizen maar met binnenlandse vlucht, ook hier geen spijt van gehad. Het overnachten op de boot hebben wij niet gedaan maar medereizigers vertelden dat dit zeer leuk was.
Wij hadden 2 Nederlands sprekende gidsen Andre (een Belg) en na 1,5 week kregen we Mao. Met name Mao was een supergids zo hulpvaardig zo veel informatie zoveel humor. Mao sprak heel goed Nederlands! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 15 juni 2019 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: mei 2019

Geweldige reis mede dankzij reisleider Ben. Veel gezien en gehoord over de bestemming. Goed georganiseerd. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 14 juni 2019 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: augustus 2019

Hebben een rondreis naar JordaniŽ geboekt. Inmiddels is de prijs al flink gezakt. Dat is nog tot daar aan toe, maar nu krijgen we een aanbieding om te upgraden naar een 4-sterren hotel voor Ä 44 per persoon. Mensen die later hebben geboekt en MINDER hebben betaald krijgen dit hotel standaard. Mooie aanbieding, voor een standaard hotel extra moeten betalen. Als antwoord krijg je dat je misschien later had moeten boeken, vervelend voor je. Ze doen er NIETS aan . Slechte service die ik hier ook al eerder tegen kom.
Dit was de laatste keer met NRV reizen. ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 11 juni 2019 bestemming: IndonesiŽ / Bali, reisperiode: mei 2018

Wij hebben een ongelofelijk mooie reis gehad. De inhoud de reis was de lange vermoeiende dagen meer dan waard. We hebben ongelofelijk veel gezien en gedaan. De hotels waarin wij verbleven waren allen mooie nette verzorgde hotels. Andi was onze reisgids echt een topper deed veel dingen extra en vertelde ronduit als we onderweg iets tegen kwamen. Rondreis java en bali is een echte aanrader!!!! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 9 juni 2019 bestemming: Thailand / Rondreis, reisperiode: mei 2019

De reis was erg goed met mooie bestemmingen ECHTER de reisleider, was vaak in geen velden of wegen te bekennen.. Later bleek dat hieraan ten grondslag lag dat hij woonde in Thailand maar niet mocht werken hij was bang gezien te worden met de groep op de lokatie"s Bang voor de autoriteiten . Het kan niet zo zijn dat NRV met illegale werkernemers reizen doet waarvan de betalende klant de dupe wordt. Daarnaast heb ik hem in een persoonlijk gesprek aangegeven dat zijn wijze van communiceren met zijn gasten, op de momenten dat hij er wel was,niet altijd even correct was. Persoonlijk denk ik dat hij te lang op een stek zit of aan vervanging toe is. Te veel verweven al met de Thaise gemeenschap en niet meer kunnen begrijpen als mensen iets niet willen. Bij het doorlezen van de reviews stuitte ik op een dergelijk verhaal van mensen die een belgische reisleider hadden. Didier.
Persoonlijk vind ik het niet acceptabel dat goed betalende gasten de dupe worden van het beleid van NRV. Dit wilde ik ff kwijt. Thailand daarentegen blijft prachtig. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 28 mei 2019 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: augustus 2018

Heb in maart 2019 een rondreis West-Amerika geboekt bij NRV. Blijk nu 2 maanden later zoín 630 euro goedkoper uit te vallen. Hierdoor heb ik contact gezocht met NRV mbt het grootte prijsverschil (circa 18%). Zij gaf mij te kennen dat de prijs was aangepast omdat er nog niet voldoende mensen hadden geboekt. Het gaat om een reis de gepland staat in augustus 2019, naar mijn inziens nog voldoende tijd.

Als je vraag om een compensatie of tegemoetkoming mbt het grootte prijsverschil, krijg je te horen. WE VINDEN HET HEEL VERVELEND, MAAR WE DOEN ER NIKS AAN.

Dit voelt voor mij als het belazeren van de klanten tot aan oplichting toe!

NRV is dan ook naar mijn inzien een organisatie waar het alleen draait om incasseren van geld, maar zorgdragen voor tevreden klanten, ho maar...

Ik zal dan ook nooit meer een reis boeken bij NRV en ik adviseer iedereen om bij NRV geen reis te boeken. NRV zijn naar mijn inziens OPLICHTERS eerste klas. Die tevens verschuilen achter allerlei onzin verhalen!

Tevens heb ik een klacht ingediend bij de Geschillencommisie mbt NRV. Ben benieuwd hoe dit verder verloopt... ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 12 april 2019 bestemming: Vietnam / rondreis, reisperiode: maart 2019

Geweldige reis, goede gids ( John). Slechts een paar minpuntjes, ossenkar-tocht Cambodja svp schrappen , is niet meer van deze tijd. Liever extra tijd in Angkor Wat dan naar Tonle Sapmeer. 3 dagen Saigon vonden wij te lang ( te drukke stad). Restaurant bij hotel in Ben Tre was een aanfluiting, slecht gegeten en slecht georganiseerd. overig met een heel tevreden gevoel thuisgekomen, we zullen zeker nog een keer bij NRV boeken. Hebben begrepen dat 2 mensen van ons ries gezelschap commentaar op de gids hadden, we zouden het fijn vinden als er aan Saffron doorgegeven wordt dat de overige 20 mensen van onze groep zeer tevreden waren over de gids. Willen dit ook wel zelf doorgeven, maar zijn evaluatieformulier kwijt en weten geen email adres van Saffron. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 10 april 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: maart 2019

Dagprogramma is mooier omschreven dan de werkelijkheid, klopt niet helemaal met wat we hebben gedaan/gezien. Na opmerkingen van mij werd de schuld mij lokale reisorganisatie gelegd en vice versa.
Fotostops waren meer plekken waar souvenirs werden verkocht. Hotels waren wel goed ... Lees meer

 • Algemeen 6
op 9 april 2019 bestemming: Sri Lanka / Diversen, reisperiode: februari 2019

Dit is geen cijfer voor de reis maar over NRV, de reisorganisatie an sich. Als je een klacht bij ze neerlegt, verschuilen ze zich achter het slecht presteren van diensten die ze inhuren en bieden geen oplossing of compensatie. ... Lees meer

 • Algemeen 5
op 24 maart 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: februari 2019

We hebben erg genoten van de reis veel gezien en gedaan.
En onze complimenten gaan vooral naar onze gids Martin , wat een geweldige gids een man met veel kennis en humor hij heeft heel veel voor de groep gedaan bedankt hiervoor. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 4 maart 2019 bestemming: Kenia / rondreis, reisperiode: januari 2019

Zijn erg tevreden over de reis onbekend Kenia, veel gezien en een prima gids. Wel lange dagen in de auto. Tijdens ons verblijf in Nairobi was er een bom aanslag, wij zaten gelukkig in een ander hotel. NRV heeft direct met ons contact gezocht. Op onze laatste dag nog kwam er tijdens de lunch iemand langs van de organisatie om te vragen of de aanslag in Nairobi ons had gehinderd om te genieten tijdens onze reis. Thuis gekomen heeft NRV nogmaals via mail contact gezocht mbt de aanslag, kortom een prima nazorg. Het enigste wat tegen viel was het laatste hotel maar dan hadden we zelf een upgrade kunnen doen en dat hebben we niet gedaan. Wij hebben al heel veel reizen gemaakt via andere organisaties maar de volgende reis in 2020 doen we weer met de NRV. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 19 februari 2019 bestemming: Thailand / Verschillende, reisperiode: februari 2019

Het was een mooie reis Relaxt Zuid Thailand maar wat ons betreft mocht het in Bangkok een dagje minder en in Khao Sok een dagje meer zijn!
Het welkomstdiner was sfeerloos en karig. Schandalig! Dat kan beter overgeslagen worden of in een gezellig restaurant! Er werd ook niets verteld of info gegeven over de reis enz. Voor ons was het een perfecte keuze met als toetje "de parel van het zuiden" Phuket! Helaas niet getroffen met de reisleider. Belgische Didier bijna niet gezien, weinig info meegekregen voor iemand die daar al 15 jaar woont. Laatste dag als reisleider van onze groep, van Krabi naar Phuket, hebben we hem ook niet gezien omdat hij op het laatste moment nog met een klein groepje een excursie deed. Op die dag was de helft van onze groep goed ziek (2 aan infuus in ziekenhuis) en mochten we het allemaal zelf uitzoeken! In hotel in Phuket aangekomen, nam hij snel afscheid en wťg was hij! Zonder te vragen hoe of wat of verontschuldigingen hoe chaotisch die dag verliep! Het voordeel was weer dat we echte relaxte dagen hadden in Phuket. Niets hoefde meer, alleen genieten! ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 16 februari 2019 bestemming: Thailand, reisperiode: februari 2019

Fantastische reis door Thailand, alle hotspots gezien. Helaas door ongeval beeindigd. Geweldige hulp van NRV medewerkster BARBARA. Onze dank is groot. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 13 februari 2019 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: mei 2018

Wij hadden een rondreis geboekt ,gegarandeerd vertrek mei 2019,maar NRV heeft reis geannuleerd omdat er te weinig boekingen waren,ondanks vertrekgarantie.
NRV gaat aan vertrekgarantie volledig voorbij,dus let op bij het boeken dat vertrekgarantie bij NRV niets voorspelt
Gaan aan deze regeling volledig voorbij,zeer slecht zo kun je dus niet regelen/vastleggen. ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 8 februari 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: juni 2019

Uitermate slechte service, onjuiste prijzen. Na het boeken kwam NRV met een reisvoorstel dat ruim 400 Euro duurder uitkwam met de prijs op de website!! Ook alternatieve vluchten stonden niet vermeld, erg bittere nasmaak!! ... Lees meer

 • Algemeen 3
op 16 januari 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: februari 2019

Nog voor we aan de reis beginnen al teleurstellende ervaringen. NRV is alleen maar een tussenpersoon: heeft gťťn lokale kennis en is geheel afhankelijk van lokale partners. Communiceert al lastig bij de voorbereidingen: we kregen bijvoorbeeld gťťn routebeschrijvingen maar een setje linkjes voor de Map.me app. Niet erg betrouwbaar en als je bijna 4000 km gaat rijden wil je graag wat goede voorbereiding.... ... Lees meer

 • Algemeen 6
op 14 januari 2019 bestemming: JordaniŽ / hele land, reisperiode: oktober 2018

Prima reis m.u.v. bestemming Wadi Rum. Tentenkamp gelegen aan doorgaande weg (hele nacht door auto's komen en gaan), preken imam vanuit nabij gelegen dorp midden in de nacht (2 keer langere tijd), enorme lichtvervuiling vanuit dat dorp (geen heldere sterrenhemel) en erbarmelijke tent (mag niet eens tent genoemd worden, bed past er net in, geen plaats voor koffers) en ontzettend veel snurkers bij de buren. Dit was waardeloos!! Klacht ingediend bij NRV, maar die bagatelliseren alles en vertellen onwaarheden. Nemen op geen enkele wijze verantwoordelijkheid. Dat is een zware domper op de beloofde sprookjesachtige bestemming. ... Lees meer

 • Algemeen 5
op 10 januari 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: december 2018

Alles was prima verzorgt .veel gezien ,goede hotels, goede reisgids ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 10 januari 2019 bestemming: Marokko / Rondreis twee gezichten, reisperiode: december 2018

We hebben een geweldige reis gehad! Alles perfect geregeld zoals afgesproken. Afwisseling was erg leuk. Steden/natuur. En het slapen in de tent in de woestijn is ook echt een belevenis. Drommedaristocht, eten, kampvuur, muziek. Zelf rondreizen met auto prima te doen.De tips voor onderweg ook zeker de moeite waard. De temperatuur was overdag 20/26 graden dus perfect, Ďs avond koelt het flink af. Wij kijken allemaal terug op een prachtige reis die zeker de moeite waard is. bedankt!!! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 10 januari 2019 bestemming: Ecuador, reisperiode: december 2018

Prachtig georganiseerde rondreis in zeer afwisselend land, prima lodges, supergids Tua die goed voor ons zorgde en de sfeer in de groep was opperbest, als afsluiter mijn droom: de Galapagos Eilanden...beter kon haast niet...echt een topreis! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 9 januari 2019 bestemming: IndonesiŽ / Java, reisperiode: december 2018

Een prachtige reis van NRV. Een goed georganiseerde reis met fijne en luxe hotels en een heel goede Nederlandssprekende gids / reisbegeleidster. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 9 januari 2019 bestemming: Ecuador / rondreis, reisperiode: december 2018

Dit was een heel mooie reis op alle aspecten. In Ecuador hadden we Tuamari als gids en die heeft dat fantastisch gedaan. Als echte indiaan kon hij enorm goed vertellen. Hij kende zijn eigen cultuur heel goed en zorgde er steeds voor dat elkeen voldoende tijd had voor wat hij/zij belangrijk vond.
De gids op de Galapagos, Ricardo, das een ander paar mouwen, die kon telkens niet snel genoeg van ons af zijn. Gelukkig zijn de dieren er heel talrijk en hebben we ons maar niet te veel aan de gids gestoord. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 9 januari 2019 bestemming: Vietnam / Rondreis, reisperiode: december 2018

Fijn en goed contact met NRV. Zowel persoonlijk als via mail. Rondreis prima geregeld. Schone, mooie hotels. Veel dingen bekeken. Goede mix tussen de drukte van de steden en de mooie natuur en cultuur die Vietnam te bieden heeft. Erg vriendelijke, Nederlands sprekende gids. Fijne reisgroep, niet te groot/niet te klein. Goede mix van leeftijden. Kortom als eerste groepsreis hebben wij het erg naar onze zin gehad. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 9 januari 2019 bestemming: Ecuador, reisperiode: december 2018

Prijs-kwaliteit=perfect! goede voorlichting over het land, wat we mee moesten nemen etc. kleine groep goede bus zeer bekwame reisleider ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 9 januari 2019 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: december 2018

Alles was tot in de puntjes verzorgd, prima geregeld, prachtige accommodaties. Er was niks aan het toeval overgelaten. Een 10 en een griffel! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 9 januari 2019 bestemming: IndonesiŽ / Bali, reisperiode: december 2018

Zeer goed georganiseerd, goede balans tussen actief en rust. Goede gids en chauffeur en prachtige bestemming. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 9 januari 2019 bestemming: Thailand / rondreis, reisperiode: november 2018

De reis was mooi, goede hotels, i.o.m. medewerker mijn wensen kunnen vervullen. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 9 januari 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: december 2018

Goede indruk van het land gekregen. Geschiedenis van de Vietnam-oorlog indrukwekkend. Jammer dat onze vietnamese gids over het algemeen geen achtergrondinformatie gaf waar ik wel behoefte aan had. Dat maakt zoín reis nl. interessanter. ... Lees meer

 • Algemeen 7
op 9 januari 2019 bestemming: Peru / Rondreis, reisperiode: december 2018

Super geregeld, gevarieerd, leuke en mooie hotels ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 3 januari 2019 bestemming: China, reisperiode: juli 2018

Gekozen voor deze reis i.v.m. de compleetheid. Zeer intensief programma, waarbij weinig vrije tijd is. NRV suggereert op de website dat je zelf kunt bepalen of je aan een excursie meedoet door aan te geven dat je lokaal de excursie moet betalen en een indicatie van een totaal bedrag. NRV gaat er echter vanuit dat je het totaal bedrag op dag twee betaald en dus aan alle excursies meedoet. De reisleider was hopeloos. Hij werd volledig gestuurd door de lokale gidsen en handelde totaal niet vanuit het belang van het reisgezelschap. De informatie die hij verstrekte was achterhaald of onjuist. Hij nam deel aan excursies alsof hij zelf op vakantie was. De afhandeling van de klachten van het reisgezelschap is niet bevredigend afgehandeld door NRV. Dit was eens, maar nooit meer met NRV. ... Lees meer

 • Algemeen 3
op 20 december 2018 bestemming: Sri Lanka / Sri lanka, reisperiode: december 2018

Net al Deen eerdere ervaring: oneerlijke prijzen. Had vroeg geboekt op aanraden, en vlak na de boeking werd prijs verder verlaagd. Kon niet annuleren, geen compensatie. Vroegboekkorting is een lokkertje en wassen neus. ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 7 december 2018 bestemming: , reisperiode: november 2018

Veel bezienswaardigheden van in de bus gezien. Nooit uitgestapt voor foto-stops. Hotels meestal OK, maar zeer slecht gelegen buiten het centrum (taxiritten van meer dan 1 uur om naar het stadscentrum te gaan). Heel veel in de bus zitten om eigenlijk geen interessante dingen te zien (8 uur in de bus om bv de Botanische tuin van Bogor te zien, die eigenlijk de moeite niet is). De gids gaf geen restaurantsuggesties voor 's avonds (en buiten het hotelrestaurant was er in de omgeving niets).
Bij andere groepsreizen van andere reisorganisaties hebben we dit nog nooit meegemaakt. Dit was de eerste en laatste keer NRV. ... Lees meer

 • Algemeen 3
op 1 december 2018 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: oktober 2018

Geweldig mooie rondreis gemaakt . Heel veel van dit mooie land mogen zien. De safariparken waren super mooi . Het gezelschap , de gids Christo een de goede chauffeur Chris en niet te vergeten de prachtige natuur. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 1 december 2018 bestemming: Peru, reisperiode: november 2018

Goed georganiseerde reis, mooie mix van natuur en cultuur.
Eerste week behoorlijk zwaar, vroeg op, lange reisdagen.
Bijna alle hotels keurig met goede wifi. Porties eten bij lunch en diner vaak erg groot. Wilfred prima reisleider.Balestas, vliegen over Nasca Titicacameer en Machu Piccu staan in mijn top vier. Extra uitgaven ong. 450 pp ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 30 november 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: november 2018

Goede hotels, niet altijd goed gelegen, te commercieel, goede reisleider,wel tevreden over de reis ... Lees meer

 • Algemeen 7
op 30 november 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: november 2018

Goed geregelde rondreis. Alles"klopte" ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 30 november 2018 bestemming: Sri Lanka / rondreis, reisperiode: november 2018

Goede reisleiding prima vervoer,goed uitgezochte bestemmingen door NRV ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 28 november 2018 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: november 2018

We hadden geboekt bij NRV, de eindprijs die er staat wordt uiteindelijk anders ivm het wel of niet beschikbaar zijn van de vlucht die je aangeeft. Verder een mooie reis (zelf gereden) en vele onvergetelijke hoogtepunten gezien. Wel inspannend omdat er veel (trap) gelopen en geklauterd moet worden. Minder geschikt voor moeilijk ten been mensen. Verder in JordaniŽ ook veel echte armoede gezien, tentenkampen en veel geconfronteerd met checkpoints waar de politie/militairen je aanhouden en de reden van je bezoek willen weten. Hotels erg verschillend van matig tot zeer luxe. Tenten kamp in de woestijn was dan wel te simpel dus zelf een upgrade gedaan. Dus naast de vlucht en de autohuur zijn alle hotels zijn geboekt, maar moet je alles zelf doen. entree gelden zijn best wel pittig dus nog echt veel geld uitgegeven voor de bezienswaardigheden en eten/drinken. JordaniŽ is een duur land voor de toerist, dus budget flink overschreden! ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 19 november 2018 bestemming: IndonesiŽ / rondreis, reisperiode: augustus 2018

De reis moet nog beginnen.Op 30-9-18 geboekt naar Indonesie 4 pers.Als ik voor 2-10-18 zou boeken zou er korting op de reis zitten. Echter binnen 2 weken was de korting zo hoog geworden dat ik bijna 400 euro meer heb betaald. Kreeg een of ander verhaal te horen. Wat een onzin. Er werd aangeraden vroeg te boeken. Wat een onzin. volksverlakkerij. Ik kan helaas niet annuleren anders had ik het zeker gedaan. Had verwacht dat ze tenminste met een tegemoetkoming zouden komen. Dus als je boekt en je denkt een hoop korting te krijgen, even later boeken scheelt een paar honderd euro. Voel mij knap belazerd. ... Lees meer

 • Algemeen 1
op 10 november 2018 bestemming: Vietnam, reisperiode: oktober 2018

Geweldige reis! Wel intensief want zoveel gezien en ondernomen. Wat een impact! Alles was prima geregeld en dan een groot complimenr voor Mao onze gids in Vietnam. Heel veel kennis van zaken , sprak goed Nederlands en een flinke dosis humor. Kortom deze reis is beslist een aanrader!! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 6 november 2018 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: september 2018

Een denigrerende gids, vieze bus en hotels, zelf slepen met bagage en erg zwaar parcours (wat nergens vermeld stond, anders hadden we deze reis niet geboekt). NIET het beloofde tentenkamp maar een minderwaardig, GEEN bezoek aan een natuurpark (doen we niet voor 2 personen - terwijl het in onze bescheiden stond), fooienpot (VERPLICHT!) ongeveer 2 maal duurder dan vermeld stond enz, enz. Onze klacht werd telefonisch afgewimpeld na meer dan 4 weken (en een herinneringsmail later). Triest.
Ons niet meer gezien, wij gaan terug naar FOX waar je krijgt wat er beloofd is (of er een alternatief geboden wordt, ook in het geval iets te zwaar blijkt voor iemand) en een klant nog als een klant behandeld wordt ipv als een melkkoe. ... Lees meer

 • Algemeen 2
op 9 oktober 2018 bestemming: Japan, reisperiode: september 2018

Een geweldige vakantie, niet zoín hele grote groep (19) wat prettig was omdat alle transport met het openbaar vervoer ging. Wat een belevenis, tussen de lokale bevolking naar de volgende bestemming te reizen. Even dreigde tyfoon Trami roet in het eten te gooien, maar dank zij onze fantastische reisgids Bastiaan, die continue, samen met de lokale contacten en met NRV in Nederland, anticipeerde op de bewegingen van de tyfoon en ervoor zorgde dat wij heel snel in ons volgende hotel waren. Dit hotel lag in bergachtig gebied, waardoor we, behalve veel regen, weinig last van de tyfoon hebben gehad. Slapen in een ryokan was een ervaring. De ryokan werd gerund door lieve mensen, die heel erg hun best. Deden om het ons naar de zin te maken. Japan leren kennen als een schoon, gediciplineerd land. Zeer beleefde mensen. Geweldige tempels, shrines, excursies, zoals een workshop Samoerai, en het leven zoals dat in japan is en gaat te ervaren. Nogmaals hulde aan onze gids Bastiaan die geweldig was. En daar was de hele groep het ook over eens ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 1 oktober 2018 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: augustus 2018

Om te beginnen kregen wij geen goede reisleiders. De eerste kwam van kantoor om even reisleider tevervangen. De tweede sprak niet echt goed Nederlands en kreeg NIET het predikaat GOED, hij was wel aardig.Het programma was overvol, geen vrije tijd zoals in de reisbeschrijving stond. Voor de mooie treinreis was het duwen en trekken voor een zitplaats. Hotels waren OK, behalve dat in Kandy. Wat een enorme herrie tot diep in de nacht, onbeschrijflijk. Wij vonden de organisatie niet best en zij hebben ons slordig behandeld. 4 Weken na klachtenbrief als reactie een telefoontje. Er werd nogal onbekommerd verteld dat er helaas sprake was van overmacht. Ook SLORDIG! ls laatste hotel zou ik maar het Tangerine opnemen in de keuze, echt heel goed. Vlucht met Etihad is geen pretje. ... Lees meer

 • Algemeen 7
op 25 september 2018 bestemming: Ecuador / GalŠpagos Eilanden, reisperiode: september 2018

Mijn reisgenoten en ik zijn helaas teleurgesteld in onze reis naar de Galapagos. Van te voren waren we blij verrast over de schoonheid en diversiteit van Ecuador. Je komt de Galapagos binnen en direct moet je gaan betalen. Gelukkig wisten we van te voren welke kosten ons te wachten stonden. De lokale bevolking van Ecuador betaald aanzienlijk minder overal voor. Maar wij krijgen voor onze forse meerprijs geen betere service. Bij aankomst in Santa Cruz worden we met 9 mensen in een oud busje gepropt. Er zitten 2 klapstoelen in anders passen we er niet in. Ricardo is vanaf het begin niet echt enthousiast. Een andere medereiziger, Jean Marie voelt zich door hem betutteld alsof hij een klein kind is. Iedereen heeft honger of wil naar toilet maar daar geeft Ricardo geen ruimte voor. Het hotel in Santa Cruz is goed. In de excursies missen we helaas steeds het enthousiasme van onze gids. Het tweede hotel op Isabella is beduidend minder. Het ontbijt ronduit slecht. We hebben 3 x moeten vragen om een boterham, boter en jam bij ons eitje te krijgen. Er staat geen buffet dus je moet echt om dingen vragen. Met pijn en moeite komt er 1 sneetje brood. Ricardo is in geen velden of wegen te zien. Als we er later bij hem over klagen zegt hij dat we hem dit hadden moeten zeggen. Maar hij kwam pas een kwartier voor vertrek naar onze excursie en ging zelf flink zitten schransen.. we hebben bepaalde dieren die in de prospectus worden genoemd echt niet gezien. De pinguÔn, walvissen, roodborstvogel. Het waren vooral heel veel schildpadden en leguanen. In het Darwin museum verteld Ricardo andere zaken dan wat op de borden staat. Hij zit vaak op zijn telefoon. In het kleine derde eilandje is vrijwel geen dier te bekennen. Super jammer. Ricardo geeft voor de wandeling op de vulkaan voortdurend aan dat het er modderig en glad is dus je moet het echt wel kunnen om daar aan te beginnen. Resultaat, er gaan slechts 3 van de 9 mensen mee op excursie. Als we vragen of er alternatieven zijn geeft hij alleen aan dat het zo in het programma staat....Tijdens onze wandeling zien we mountainbike en kanomogelijkheden........ Bij ons vertrek naar Ecuador zien we zijn desinteresse nog beter. Daar waar wij bij elkaar zitten staat hij meters verder tegen een paal. En als we moeten instappen in het busje bij ons vertrek hangt hij ook meters verder tegen de muur. Ik heb er foto's van gemaakt dus als jullie deze willen hebben hoor ik het graag. Ik zie op vele sites de enthousiasmes van andere bij hun bezoek aan de Galapagos. Helaas voelen wij ons bekocht. Misschien waren onze verwachtingen te hoog. Maar voor een heleboel schildpadden en leguanen vooral in kooien was het een dure dierentuin. Als NRV zou ik in overweging nemen om het aantal dagen op Isabella terug te brengen naar 1 en voor een ander hotel kiezen. Dat wat ons toetje op de mooie reis in Ecuador had moeten worden werd een kater! Nog een tip: geef bij de reispagina van de NRV ook de link aan waarop je je reviews kwijt kunt. ... Lees meer

 • Algemeen 4
op 28 augustus 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: augustus 2018

Rondreis relaxt Thailand gedaan met gezin. Helaas was laagseizoen ( regenseizoen) toch hoogseizoen, want Chinese toeristen bleken massaal op vakantie naar Thailand te gaan. Helaas op geen enkele manier van tevoren ergens gelezen, maar onze gids bracht dat bij aankomst al ter sprake. Op dag van aankomst gelijk inschrijven voor de optionele excursies en aanbetalen, terwijl je net een vermoeiende reis hebt gehad. Eerste hotel in Bangkok lag een uur rijden met de taxi van de bezienswaardigheden. In laatste hotel Ramada Phuket is de helft van onze reisgroep goed ziek geworden ( buikloop en overgeven).
Op laatste vakantiedag een teleurstellende excursie naar de Phi Phi eilanden door matige weersomstandigheden en drukte Chinese toeristen. Helft van de groep is zeeziek geworden, nauwelijks gesnorkeld door ruwe zee en niks relaxen op witte stranden. Stranden bleken te vol om aan te meren omdat de voorgaande dagen de eilanden niet te bevaren waren geweest en andere eilandengroep nog dicht waren voor boten, waardoor er een extra toeloop was rond de Phi Phi eilanden. Geen transparante informatie vooraf hierover, excursie gewoon laten doorgaan en achteraf leeft NRV wel mee maar compenseert niks. Verschuilen achter een kladje over de weersomstandigheden wat in het hotel hing ( zonder verdere uitleg). NRV zegt hiervan te leren, maar laten klant de dure les betalen! Eerste en laatste reis met NRV ... Lees meer

 • Algemeen 5
op 23 augustus 2018 bestemming: Vietnam / rondreis, reisperiode: juli 2018

Perfecte reis, alles was tot in de puntjes geregeld, goede hotels, geweldige reisleider Dược (John), prachtig programma, fijne touringcars, gezellig gezelschap, kortom Vietnam was een een onvergetelijke ervaring dankzij NRV en Dược (John). ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 9 augustus 2018 bestemming: Thailand / Koh Samui, reisperiode: juli 2018

Via Bangkok naar Hua Hin, Koh Tao, Koh Pangan en Koh Samui. Schitterende eilanden en mooi land, maar wat een drastisch slechte reisorganisatie is NRV zeg. Eens en nooit meer. Van reisleider (freelancer) tot en met de hotels die ze geboekt hebben: een groot drama. Ik denk dat een kind van 13 die een middagje achter de computer zit een betere 14-daagse reis kan boeken dan NRV, die niet eens de ballen hebben om de telefoon op te nemen als je wilt zeggen hoe slecht het op vakantie is en of ze er iets aan kunnen. Ik raad iedereen aan om via Kras of Fox te gaan met een groepsreis, 100x beter! ... Lees meer

 • Algemeen 2
op 9 juli 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: september 2018

Deze review heeft vooralsnog betrekking op de eerste persoonlijke ervaring met NRV. We hebben de informatieochtend bezocht voor onze reis naar Thailand in het zogenaamde "reiscafe". Wij hebben de rondreis 18 dagen Eilandhoppen inclusief Bangkok geboekt voordat het bezoek aan het reiscafe heeft plaatsgevonden, maar helaas tijdens de film presentatie werd alleen Bangkok getoond, gemiste kans voor mensen die de reis willen boeken als je maar 25% beeldmateriaal voorgeschoteld krijgt. Ook de bekwaamheid van de medewerkers was niet op orde, voor redelijk eenvoudige vragen werd al snel doorverwezen naar een andere collega die ook niet alles op adequate wijze kon beantwoorden. Als voorbeeld gaven wij aan dat de rekentool op de site op het moment van samenstellen niet die bedragen gaf welke wij hadden verwacht. Gemiste kans, jammer als NRV deze mogelijkheid biedt om je alvast in vakantiestemming te brengen maar met een onbestemd gevoel huiswaarts laat keren. We hopen dat de vakantie een heel ander gevoel gaat geven en de beloftes worden waargemaakt welke NRV ons mondeling heeft toegezegd, review van daadwerkelijke vakantie volgt na thuiskomst op deze site. ... Lees meer

 • Algemeen 6

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen