Kuyo Afrika

Url: https://www.kuyoafrika.nl/
Aangesloten bij: GGTO
Type reizen: rondreizen

Logo van Kuyo Afrika

Kuyo Afrika biedt betaalbare reizen aan naar Zuidelijk Afrika voor de zelfstandige reiziger. Dit is een ideale reisorganisatie voor als je reislustig en avontuurlijk bent. Je houdt er van om zelfstandig op safari te gaan en naar de Big Five te speuren. Of wil je de oudste woestijn ter wereld ontdekken en kennismaken met de lokale bevolking. Dit alles moet natuurlijk wel betaalbaar zijn zonder in te leveren op comfort en kwaliteit. Daar kan Kuyo Afrika bij helpen. Natuurlijk blijf je zelf de regisseur van je eigen individuele rondreis. Bepaal in wat voor accommodaties je verblijft en welke route je aflegt.

MDe medewerkers van Kuyo Afrika hebben de afgelopen 15 jaar veel tijd doorgebracht in Zuidelijk Afrika. Ze kennen Zuid-Afrika, Namibië en Botswana op haar duimpje. Deze kennis en ervaring zetten ze graag in om jouw droomreis te organiseren. Vooral de schoonheid van Zuidelijk Afrika, het wildlife en de vriendelijke mensen hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Dit willen ze graag delen met andere reizigers. De populairste reizen zijn de 21-daafje reizen naar Zuid-Afrika en de rondreis Namibië en Botswana. Ook de Zuid-Afrika Garden Route, een reis die 15 dagen duurt, wordt vaak geboekt. Op de website van Kuyo Afrika vind je meer voorbeeldreizen om een idee te krijgen van hoe zo'n reis eruit ziet.

Ervaringen met Kuyo Afrika

Kuyo Afrika krijgt gemiddeld een 9,5
op basis van 37 ervaringen:

9,5 + Ervaring delen
op 22 mei 2024 bestemming: Botswana, reisperiode: mei 2024

We hebben een geweldige vakantie gehad. Vanaf Johannesburg in een 4 x 4 (zonder daktent) naar Botswana gereisd en als toetje de Victoria Falls in Zimbabwe. Met Kuyo was het contact zonder meer goed en alles was uitstekend georganiseerd.

 • Algemeen 9
op 22 mei 2024 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: april 2024

Van 14 april tot 10 mei 2024 hebben we met ons 4, leeftijd tussen 59 en 75 jaar, een 4x4 selfdrive avonturenreis gemaakt doorheen NamibiŽ en Botswana. Twee prachtige en complementaire landen.

Kuyo Afrika heeft ons op een fantastische manier geholpen om van deze avontureneis een onvergetelijke mooie reis te maken.
De verblijven waren uitstekend gekozen evenals de timing per verblijf was perfect.

De route en de documentatie was zeer professioneel opgesteld.
Ter plekke kregen we ongelooflijke hulp van de organisaties waarmee Kuyo Afrika werkt.

Wat Kuyo Afrika zo anders maakt is de enorme flexibiliteit bij het samenstellen van de reis, de opvolging tijdens de reis de vriendelijkheid en de warme hulp van Linda, Marije en Kim.

We zijn super blij dat we met Kuyo Afrika deze reis mochten boeken.
Klaar om onze volgende reis met Kuyo Afrika te bespreken en te boeken!

 • Algemeen 10
op 3 mei 2024 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: april 2024

Het was een geweldige vakantie in een super mooi land en het was door Kuyo allemaal super goed geregeld

 • Algemeen 9
op 20 november 2023 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: oktober 2023

Kuyo Afrika heeft mijn man en mij geholpen onze reis naar Zuid-Afrika te regelen. Onze wens was 4 weken rondreizen in oktober/november. Na een uitgebreid Ďintakeígesprek met Kim heeft zij onze wensen en ideeŽn omgezet in een reisplan. Daarin kwam heel duidelijk naar voren hun kennis van het land en de mogelijkheden, maar vooral ook bleken ze goed aangevoeld te hebben wat wij qua accomodaties en reiswensen voor ogen hadden. Ook het overleg daarna met wat aanpassingen in route, verblijfsduur of overnachtingsadres liep goed. Fijn contact met Kim en later ook Linda. Duidelijke offertes, ook daar was overleg over mogelijk.
In oktober was het zover en het was fantastisch! Je probeert een voorstelling te maken van wat je zal zien, hoe het zal zijn, we bereidden ons goed voor, maar echt ervaren doe je het pas als je er bent! Eenmaal daar werd contact gehouden door zowel Linda en Kim als het reisbureau in Zuid-Afrika. We voelden ons mede hierdoor heel veilig en realiseerden ons dat men wist dat wij daar aan het rondreizen waren.
Al met al een heel bijzondere, op maat gemaakte, reis waar we op dit moment nog van nagenieten! Dank jullie wel!

 • Algemeen 9
op 10 november 2022 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: oktober 2022

Op deze is werkelijk niks aan te merken! Goed georganiseerd, veel persoonlijke aandacht, geweldige accomodaties!

 • Algemeen 10
op 29 augustus 2022 bestemming: Zuid-Afrika / Kaapstad, Johannesburg, Krugerpark, Mauritius, reisperiode: juli 2022

Marije @ Kuyo Afrika heeft op uitzonderlijke wijze bijgedragen aan een voor ons onvergetelijke fantastische reis naar Zuid-Afrika en Mauritius! De reis was door haar zťťr goed en doordacht samengesteld met de juiste duur/het aantal dagen per verblijf, tips & adviezen met 'wat te zien/te doen' ťn de gekozen accommodaties. Vooral de Ukuthula Bush Lodge in Hoedspruit was een TOP ervaring - erg vriendelijk en servicegericht personeel, kwaliteit van de kamers, ligging van de accommodatie ťn het heerlijke eten!
Vanwege corona hebben we de reis een paar keer moeten uitstellen, maar heeft Marije @ Kuyo Afrika op voortreffelijke wijze geholpen bij het aanpassen van de reserveringen. Haar positieve, accurate en vasthoudende werkwijze zijn bijzonder en zeer prettig en is daarom ook de keuze voor Kuyo Afrika een goede beslissing geweest.
We hebben meerdere aanbieders van reizen naar Zuid-Afrika benaderd, maar heeft de persoonlijke warme benadering van Marije en kennis van het gebied de doorslag gegeven.
Nogmaals enorm bedankt Marije en Kuyo Afrika!!

 • Algemeen 10
op 26 augustus 2022 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: juli 2022

In juli en augustus zijn wij met drie kinderen, drie weken lang op reis geweest in Zuid-Afrika. Dankzij de geweldige hulp van Marije hadden we een onvergetelijke reis. Zij wist voor ons de perfecte route samen te stellen en boekte prachtige accommodaties.

We begonnen onze reis in Kaapstad, waar we tijd tekort kwamen. Wat een leuke stad! Hierna zijn we de Tuinroute gaan rijden. Hoogtepunt hiervan was toch wel de walvissen spotten in Hermanus. De kinderen vonden het fantastisch. Na de Tuinroute, vlogen we met een binnenlandse vlucht van Port Elizabeth naar Johannesburg. Daar hebben we met een hele enthousiaste gids een fietstour door Soweto gedaan. Wat was dat indrukwekkend! Vervolgens ging de reis verder naar onze laatste bestemming, Hoedspruit. Hier zaten we op een prachtige plek midden in een natuurreservaat waar de impalaís en giraffen langs ons huis kwamen. Het moment in het Krugerpark dat er zowel voor als achter onze auto olifanten overstaken was onvergetelijk.

Tijdens de reis hield Marije regelmatig contact met ons, wat wij als zeer prettig hebben ervaren. Kuyo Afrika is een absolute aanrader!

 • Algemeen 9
op 8 augustus 2022 bestemming: Zuid-Afrika / Meerdere, reisperiode: juli 2022

Natuurlijk is eigenlijk niets 100% perfect. Maar voor ons voelde dit wel zo. Vanaf het boeken in januari 2020 t/m de thuiskomst in augustus 2022 hebben wij de begeleiding door Kuyo Afrika, in de persoon van Marije, als super ervaren. Zij heeft naar aanleiding van onze wensen en aandachtspunten een mooie reis samengesteld, met vele schitterende hoogtepunten. Deze reis moest twee maal een jaar worden uitgesteld. Toch bleef Marije periodiek contact houden; hield ons op de hoogte van de corona-ontwikkelingen in Zuid-Afrika; waren wijzigingen nodig (locatie niet meer beschikbaar), of hadden wij nieuwe wensen of ideeŽn, kwam zij direct met meerdere alternatieven of gewenste aanpassingen. Ook tijdens de reis was er regelmatig contact. Zij informeerde naar ons welzijn, vroeg of alles nog naar wens was verlopen en informeerde of er nog zaken waren waarbij zij alsnog iets voor ons kon betekenen. Wij hebben al echt heel veel gereisd, met vele grote en kleine organisaties, maar een dergelijke persoonlijke begeleiding en ondersteuning zoals nu bij Kuyo Afrika hadden we nog nooit.
Heel fijn was ook het uitgebreide reisdocument dat we vooraf kregen. Bij alle (overnachting)locaties waren meerdere ideeŽn beschreven die voor ons interessant zouden kunnen zijn. Mede hierdoor kunnen wij terugkijken op een schitterende en indrukwekkende rondreis door Zuidelijk Afrika, waarin we heel veel moois gezien en gedaan hebben.
Uiteraard natuurlijk de bekende toeristische hoogtepunten in en rondom Kaapstad. (inclusief Robbeneiland) Ook het Addo Elephant Park is een absolute must. Minder bekend, maar schitterend en zeker een aanrader om heen te gaan en mee te maken waren voor ons bijvoorbeeld ook nog:
- "Wandelen" met de giraffen in het Bellevue Forest Reserve (nabij Addo). In dit wildpark zijn we te voet tot op enkele meters van een groep giraffen geweest. Onvergetelijk mooi en indrukwekkend!
- De Hoop Nature reserve. Binnen dit enorme natuurgebied ligt ook "Koppie Alleen". Een plek waar walvissen in grote getalen vlakbij de kust komen. We hadden in Plettenberg al enkele walvissen gezien tijdens en boottocht, maar hier hebben we er tientallen gezien, gewoon vanaf de kust. Je wilt hier langer blijven dan je wellicht kunt. - Dan zijn er nog de Cango Caves, Cape Agulhas (waar Indische en Atlantische oceaan officieel samenkomen, enz., enz.
Op de route ligt ook de Blauwkrans brug. Volgens het Guiness Book of Records met zijn 216 meter de hoogste brug ter wereld waarvan je kunt bungeejumpen. (wat onze meereizende kleinzoon ook heeft gedaan).
Dit was voor ons - in bijna 20 jaar - de derde keer dat we een rondreis door Zuid-Afrika hebben gemaakt. Mochten we ooit overwegen een vierde reis te gaan maken, weten we in elk geval nu al bij wie we dan zullen aankloppen...

 • Algemeen 10
op 13 juli 2022 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: april 2022

Wij zijn in mei teruggekomen van een onvergetelijke reis door Namibie. Een prachtig land, maar het begon en eindigde met de niet aflatende inzet en betrokkenheid van Marije. Geen standaardreis, maar een reis die nauwkeurig werd afgestemd op onze wensen. De reis werd voor Coronatijd geboekt en moest twee keer worden uitgesteld. Alleen maar lof hoe Marije zich hierbij heeft opgesteld. Haar inzet ging onverminderd door! Alles werd tot in de puntjes verzorgd en steeds nauwkeurig teruggekoppeld. Ook tijdens de reis was zij voor ons steeds bereikbaar. Meer dan een aanrader voor mensen die een reis naar Zuidelijk Afrika willen maken. Marije weet waar ze het over heeft en je bent in goede handen. Marije, nogmaals dank voor alles. Wij komen graag bij jou terug.
Sonja, namens de rest.

 • Algemeen 10
op 3 juni 2022 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: februari 2022

In februari en maart van 2022 zijn we drie weken met auto en daktent door NamibiŽ en Botswana gereisd. Al meer dan 10 jaar droomden we ervan om op safari in Afrika te gaan. En dankzij Marije is deze droom werkelijkheid geworden en zijn al onze verwachtingen overtroffen.

De coronacrisis gaf alles natuurlijk een extra uitdaging en dimensie, zowel bij de voorbereiding als ook tijdens de reis. Ook dat heeft Marije perfect georganiseerd en begeleid! Zij was ten alle tijden bereikbaar, als we het niet meer overzagen of als we vastliepen b.v. met alle paperassen. Haar enthousiasme stak ons nog meer aan en het was duidelijk dat zij precies wist waar ze het over had als ervaringsdeskundige. Ook tijdens de reis reisde ze als het ware met ons mee. Zij was geÔnteresseerd en betrokken van A tot Z. Het gaf ons een enorm vertrouwt gevoel en een gevoel van geruststelling dat we altijd op haar expertise terug konden vallen.

Een van de mooiste belevenissen vonden wij de overnachting bij Namib Dune Star Camp. Hier hebben we heerlijk onder de sterrenhemel geslapen hebben nadat we een VIP-diner hadden genuttigd en een privť schorpioen-safari in het donker hadden gemaakt. Deze overnachting had Marije buiten ons om geregeld omdat mijn man bij de oorspronkelijke reisdatum dan zijn 60e verjaardag zou vieren. Het was een geweldige verrassing voor ons allebei.

Marije heeft niets aan het toeval overgelaten. Ze was altijd bereikbaar, voor en tijdens onze reis. Vaak nam zij het initiatief om te vragen of we nog vragen hadden en dat leek altijd alsof zij het aanvoelde wanneer we het nodig hadden. Zij was erg betrokken en enorm kundig tijdens het hele proces. Daarnaast luisterde zij altijd goed naar wat we wilden en nodig hadden. Dat merkten we dan ook aan hoe zij de accommodaties en locaties heeft gekozen.

Wij zijn enorm dankbaar dat wij voor Marije hebben gekozen en willen graag nog meer van Afrika zien, dat willen we heel graag weer met Marije organiseren.

 • Algemeen 10
op 10 april 2022 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: augustus 2022

Het had elk cijfer kunnen zijn, want uiteindelijk is de reis niet doorgegaan. We zouden in 2020 naar SA gaan. Eerst twee weken naar Joburg, Krugerpark, Drakenbergen om de laatste week naar de Westkaap door te reizen waar vrienden van ons wonen. En toen kwam Corona. Reis een jaar uitgesteld. Vliegtickets geannuleerd, maar verblijf kon niet geannuleerd worden. Dus een jaar doorschuiven. 2021 was SA nog niet safe. 2022 laatste poging, maar waren onze vrienden niet in SA. Dus definitief geannuleerd. Tijdens alle voorbereidingen zijn we bijgestaan door Marije van Kuyoafrika. Zij heeft ons in eerste instantie wegwijs gemaakt in de vele mogelijkheden van reizen in SA. Tips voor leuke excursies en mooie accomodaties gedurende de reis. Ook met veel geduld alle moeite gedaan de accomodaties twee jaar voor ons vast te houden. En toen het uiteindelijk niet doorging, bleek dat ongeveer de helft van de kosten alsnog terugbetaald werden.
Dus heel jammer dat we niet zijn gegaan, maar een reisorganisatie die alle moeite voor ons heeft gedaan, heel flexibel is en goed advies geeft. Marije had snel door waar onze belangstelling lag en stemde ons programma daar goed op af. Kortom, een reis naar SA maken? Wij bevelen Kuyoafrika van harte aan.

 • Algemeen 10
op 20 februari 2022 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: november 2021

Nadat eerst onze reis naar NamibiŽ al 2 keer wegens Covid moest worden uitgesteld, konden wij op 12 november 2021 dan toch eindelijk vertrekken. Het is een onvergetelijke reis geworden met overnachtingen afwisselend in mooie lodges en hele leuke campsites. Het door Marije van Kuyo Afrika op maat uitgewerkt reisplan was tot in de puntjes geregeld. Deze reis heeft onze verwachtingen zeer zeker overtroffen. In 4 weken tijd hebben wij veel van NamibiŽ kunnen zien. Schitterende landschappen in het zuidelijke woestijnachtige gedeelte en daarna meer groen en wilde dieren in het noorden. De Big-5 hebben wij gespot. De rust en ruimte in NamibiŽ waren overweldigend en de mensen zeer vriendelijk. Een veilig land om doorheen te reizen. Toen de Omikron variant halverwege onze reis opspeelde heeft Marije ons uitstekend bijgestaan en goed op de hoogte gehouden waardoor wij met vertrouwen onze reis rustig konden volbrengen. Met dank aan de deskundigheid van Marije hebben wij een top-vakantie gehad.

Annelies & Jitze

 • Algemeen 10
op 7 februari 2022 bestemming: / Johannesburg, Hoedspruit, Stellenbosch en kaapstad, reisperiode: januari 2022

We hebben met 2 personen de reis naar Zuid-Afrika geboekt bij Marije van Kuyo Afrika. Marije heeft ons perfect geholpen, zeker als je kijkt naar de hoeveelheid problemen die we hebben gehad door onze grote vriend Covid.
We hebben deze vakantie 2x moeten verzetten. Dit is nog relatief soepel verlopen omdat ik goede hulp had van Marije. Zij heeft elke keer probleemloos de accomodaties kunnen verzetten naar andere data. Uiteindelijk zijn we 27-12 op het vliegtuig gestapt.
We begonnen 1 dag in Johannesburg waar overdag de fietstocht door Soweto gepland stond. Dit was heel indrukwekkend, maar wel gek. Het voelde soms erg gek om als toerist in iemands woongebied rond te fietsen waar zoveel sociale armoede heerst. Op dag 2 zijn we gaan rijden naar Hoedspruit, waar onze 2de accomodatie was genaamd Ukuthula Bush Lodge. Dit was een hele mooie en luxe accomodatie midden in een private game reserve. Hier liepen de wilde zwijnen en impala's langs je terwijl je aan het zwembad lag. Hoedspruit ligt naast het Kruger National park, waar we ons 2 dagen volledig hebben overgegeven aan de natuur en wilde dieren. Echt ongelooflijk om mee te maken. De mooiste ervaring vond ik de wilde honden die samen een prooi verscheurde waar wij 3 meter vanaf stonden met onze auto. Dit schouwspel werd nog beter door 2 hyena's die ook de prooi wilden hebben. Toen hebben we toch maar de ramen dicht gedaan.
Na Kruger Park/Hoedspruit reden we terug naar Joburg en hebben we een binnenlandse vlucht genomen naar Kaapstad. Vanaf Kaapstad airport zijn we met een nieuwe huurauto naar Stellenbosch gereden. Hier hebben we meerdere wijnhuizen bezocht en heerlijke wijnen gedronken(en thuis laten bezorgen).
Het laatste gedeelte was Kaapstad. Hier hebben we uiteindelijk met zijn 2en ongeveer 5 dagen gezeten. In die 5 dagen hebben we de hele stad gezien. Heerlijk gegeten, een ballonvaart, het strand en het uitgaansleven van Kaapstad ontdekt.

Helaas eindigde onze vakantie lichtelijk bitter. Ik ben zelf positief getest op covid 1 dag voor onze vlucht terug. Daardoor moest ik in mijn eentje nog 11 dagen in een airbnb zitten. Gelukkig had ik zelf kookfaciliteiten en Netflix. Daarnaast voelde ik me op een bepaald punt weer prime, dus ben ik nog gaan rijden naar mooie stukken zoals Kaap de goede Hoop en mooie kliffen bekeken.

Ik zou Kuyo Afrika aan iedereen aanraden die een reis wil gaan maken naar dit mooie continent. Marije heeft ons zo goed en met overgave geholpen met alle problemen die we zijn tegen gekomen vanaf het moment dat we geboekt hadden. Daarnaast heeft Marije me elke dag van de quarantiane geappt hoe het met me ging. Dat is echt top!

 • Algemeen 10
op 16 december 2021 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: november 2021

Van 8 tot en met 29 november hebben we een rondreis gemaakt in Zuid-Afrika. We zijn begonnen in Johannesburg en zijn daarna per auto naar Durban gereden alwaar we met een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth zijn gevlogen. Van daaruit zijn we per auto naar Kaapstad gereden en uiteindelijk weer naar Nederland gevlogen. Voor onze reis hadden we intensief contact gehad met Marije van Kuyoafrika.nl. We wilden namelijk graag een persoonlijk mogelijk contact met iemand die van de hoed en de rand zou weten en zo zijn we bij Kuyoafrika.nl terechtgekomen.In overleg met haar hebben we de route uitgestippeld en zij heeft de lodges/guesthouses uitgezocht.Daar waren we ontzettend blij mee want wat hebben we overnacht op geweldige plekken en in schitterende lodges/guesthouses. Met name de Ukuthola Bush Lodge in Hoedspruit was geweldig! De lodge zelf was gelegen in een klein wildpark en onze kamer was fantastisch. Ook het personeel was erg aardig en het eten in de lodge was geweldig en dat op een half uur rijden van het Krugerpark! Zonder hulp van Marije hadden we niet van het bestaan geweten van deze schitterende lodge. In Zuid-Afrika werden we de laatste dagen van onze vakantie geconfronteerd met de uitbraak van de Omikron-variant en was het onzeker of en zo ja wanneer we terug naar huis konden vliegen. Ook in deze situatie heeft Marije van Kuyoafrika.nl zich van haar beste kant laten zien. Er was bijna dagelijks contact met haar en zij heeft uitgezocht waar in Kaapstad we ons het beste konden laten testen op Corona en dat was voor ons een hele geruststelling. Gelukkig konden we met de geplande vlucht naar huis en kijken we terug op een geweldige vakantie! We zullen in de toekomst zeker weer gebruik maken van de kennis en kunde van Marije!

 • Algemeen 10
op 9 november 2021 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: oktober 2021

Ondanks COVID met enig geregel - PCR tests, extra grensperikelen - een schitterende vakantie gehad. Mede door de grote betrokkenheid van Marije voor, tijdens en na de reis. Waarbij ze ons voortdurend op de hoogte hield van alle mogelijke veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Gelukkig konden we de reis die we vorig jaar af moesten breken vanwege de lockdown nu volgens plan afmaken. Marije bedankt!

 • Algemeen 9
op 5 augustus 2021 bestemming: Zuid-Afrika / Diverse, reisperiode: oktober 2020

Helaas hebben wij door Covid onze reis niet kunnen maken.
Marije was enorm vriendelijk en behulpzaam in het gehele proces en heeft er alles aan gedaan om onze reis te verplaatsen en was super flexibel. Helaas kon onze reis in zowel 2020 als 2021 niet doorgaan. Hopelijk kunnen wij in de toekomst toch nog een keer Afrika beleven. Wij raden zeker aan om Kuyo in te schakelen!

 • Algemeen 9
op 20 december 2020 bestemming: Zuid-Afrika / Johannesburg, reisperiode: april 2019

Wij zouden in april onze reis gaan maken welke wij via Marije hadden geboekt.
Helaas moesten wij door COVID-19 onze plannen wijzigen. Wij zijn in deze tijd goed geÔnformeerd door Marije en hielden tussentijds contact om de situatie te bespreken zodat we de opties konden bespreken.
Marije was hierbij enorm hulpzaam waarna wij samen naar een oplossing konden zoeken gezien huidige situatie.

Mochten wij de reis naar Zuid-Afrika toch nog gaan maken zouden wij zeker weer gebruikt maken van Marije haar diensten, gezien haar persoonlijke aanpak en de kennis van de verschillende landen.

 • Algemeen 10
op 7 juni 2020 bestemming: Zuid-Afrika / West Kaap, reisperiode: maart 2020

Wij hadden via Marije een mooie 30 daagde reis gepland via Kaapstad naar Port Elizabeth en daarna een 4x4 door Botswana en het Krugerpark. Helaas gooide COVID 19 roet in het eten en konden we alleen het eerste gedeelte doen. De accomodaties (guesthouses) die Kuyo geboekt had waren uitstekend. Wij vonden het bezoek aan de botanische tuin van Kirstenbosch en Kaap de Goede Hoop hoogtepunten. Helaas was Robbeneiland wegens COVID 19 gesloten. De reisvoorbereiding, het contact met Marije en de uiteindelijke uitvoering waren prima voor elkaar. Ook zijn we tevreden over het contact tijdens de reis en de begeleiding en afhandeling toen we de reis helaas af moesten breken. We hopen het ontbrekende gedeelte van onze trip op een later tijdstip te kunnen doen en zullen dan ook weer gebruikmaken van de diensten van Kuyo Afrika. Marije bedankt! Familie de Wit.

 • Algemeen 8
op 8 maart 2020 bestemming: Zuid-Afrika / Johannesburg en Kaapstad, reisperiode: februari 2020

Wat een geweldig en fantastische reis hebben we mogen beleven in Zuid Afrika. Deze mooie vakantie is mogelijk gemaakt door Marije met haar persoonlijke benadering en op maat gemaakte reisprogramma.
Marije steekt er veel tijd in om een super vakantie van te maken, zij bespreekt de reisprogramma, voor, tijdens en na.
Super bedankt Marije en Kuyo
Van Arjo en Magali

 • Algemeen 9
op 5 maart 2020 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: november 2019

Whaaa! Deze reis was het mooiste wat ik ooit heb gedaan. Rijden in een dikke Toyota, de mooiste plekken gezien en oog in oog gestaan met zoveel wild; het voelt heel bijzonder. Ik kijk er met enorm veel plezier op terug.

De goede zorgen en deskundige reisadviezen van Marije zorgden ervoor dat ik me nergens druk om hoefde te maken.

 • Algemeen 10
op 11 januari 2020 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: november 2019

Wat hebben wij een fantastische reis gehad. Vol avontuur, nieuwe ervaringen en bijzondere gebeurtenissen. En dat allemaal dankzij het kundige advies van Marije van Kuyo Afrika! Haar eigen ervaringen, en tips wat je op welke plek kunt doen hebben gemaakt dat we alles uit onze vakantie hebben kunnen halen. Het contact met Kuyo tijdens het plannen is superfijn, Marije staat altijd voor je klaar. En denkt heel goed met je mee. De hele reis ging erg soepel, en Marije zoekt soms even contact om te kijken waar ze eventueel nog kan helpen. Waar vind je dat nou nog?

Wij kunnen het iedereen aanraden om je reis naar Zuidelijk Afrika bij Kuyo te boeken. Het was voor ons zelfs al de tweede keer dat we bij Marije hebben geboekt. Vorig jaar Zuid-Afrika en dit jaar Namibie-Botswana. En wanneer wij weer richten Afrika willen, gaan we dat zeker met Kuyo doen!

 • Algemeen 10
op 11 december 2019 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: november 2019

Marije heeft voor ons een fantastische rondreis van 5 weken door Namibie en Botswana georganiseerd. Het was een aaneenschakeling van hoogtepunten, van Fish River Canyon via Kolmanskop naar Sossusvlei, Spitzkoppe, Swakopmund, Opuwo, Etosha, Caprivistrook, Victoria falls, Chobe, Makgadikgadi en Okavango Delta. Een geweldige onvergetelijke reis.
Waar een ontmoeting met de kleine stand van Kuyo tussen de Cruiseschepen op de vakantiebeurs toe kan leiden!
Vooral het persoonlijke contact met Marije, haar altijd snelle reactie, haar adviezen, en het goed aanvoelen van onze wensen maakten de voorbereiding, de reis zelf en het nagesprek helemaal compleet.
We hebben gekampeerd op unieke plekken en overnacht in heel bijzondere sfeervolle lodges waar het wild direkt om ons heen was. Deze mix van avontuur en luxe paste helemaal bij ons. Vooral het kamperen met de tent op de auto en alle voorzieningen op de eigen plek was voor ons een nieuwe , geweldige ervaring.
Sommige excursies waren van te voren vastgelegd, zoals het bezoek aan een Himbadorp, de rondvlucht over de Okavangodelta en de Mokoro boottour. Daarnaast hadden we veel vrijheid om zelf activiteiten te plannen. Marije gaf daar perfecte tips voor.
Zo is het voor ons een fantastische en onvergetelijke reis geworden.
We willen graag nog een keer een reis door Zuid-Afrika maken en daarbij zullen we zeker weer gebruik maken van Kuyo Afrika.

 • Algemeen 10
op 21 oktober 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: september 2018

Wij reizen graag, maar hebben vaak te weinig tijd om de organisatie van onze reis geheel zelf uit te voeren. Na wat verkenning van mogelijkheden kwamen we in contact met Kuyo Afrika, die goed begreep wat wij verwachten van een rondreis. Marije van Kuyo heeft zelf in Zuid-Afrika gewoond en dat houdt in dat ze bekend is met de doís and donít, goede adviezen geeft als het gaat om de opbouw van de reis, het bezoek aan nationale parken en private game reserves. En ook snel de accommodaties heeft weten te selecteren, waar wij naar op zoek waren. Ze waren perfect !
Wat wij als groot voordeel hebben ervaren is het directe contact en de snelle en uitvoerige toelichting op vragen die we hadden. Niet alleen voordat we vertrokken, maar ook tijdens de rondreis.
De combinatie van op een geweldig prettige en professionele wijze ontzorgd worden en toch voldoende vrijheid te hebben om er een eigen reis van te maken heeft deze rondreis door Zuid-Afrika een hele fijne vakantie gemaakt: onze reis ging van Kaapstad via de wijnroute naar de great Karoo en daarna richting Addo National Park en de tuinenroute weer naar Kaapstad terug via Hermanus (walvissen). Alle accommodaties waren prachtig gelegen (uitzicht op bergen, de zee, de Karoo).

 • Algemeen 10
op 18 augustus 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: juli 2019

We hebben een heerlijke vakantie gehad! Marije heeft ons geholpen om de rondreis prima aan te laten sluiten op onze wensen. Zowel qua locaties, reistijd, accomodaties als activiteiten.

Het contact met Marije hebben we als erg prettig ervaren. Een beetje als de ervaren zus die je om tips kan vragen. Op de achtergrond aanwezig en beschikbaar wanneer het nodig/gewenst is. Ook nadat de reis geboekt is.

De tocht door Soweto was indrukwekkend. Het Krugerpark was een schot in de roos. En de dagen aan het strand in Sodwana ondanks een stevige wind heerlijk. Het reizen op eigen gelegenheid was - ook in Johannesburg & Durban - prima te doen.

We bevelen Kuyo Afrika/Marije dan ook van harte aan!

 • Algemeen 9
op 24 juni 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: juni 2019

Dankzij Marije hebben wij een fantastische reis in Zuid-Afrika gehad, helemaal afgestemd op onze wensen. We hebben ons hier enorm vermaakt en vielen dagelijks van de ene in de andere verbazing. Geen hotels, maar unieke locaties met mooie lodges en geweldig uitzichten om mee wakker te worden. Tijdens de reis was Marije 24/7 bereikbaar, wat ons een erg fijn gevoel gaf. Echt een vakantie om nooit meer te vergeten.

 • Algemeen 10
op 28 februari 2019 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: oktober 2018

Nadat wij al eerder in Zuid-Afrika waren geweest, kwamen wij voor een nieuwe vakantiereis van 18 dagen door Zuid-Afrika in contact met Marije van reisbureau Kuyo Afrika. Marije kwam bij ons aan huis om de beoogde route en wensen van onze kant aan te horen en door te nemen. Het contact voelde direct goed aan omdat zij enkele zeer fraaie locaties aanbood. Niet overnachten in een hotel, maar bij mensen thuis (bread and breakfast). In bijzonder de locaties in Hazyview, Paulpietersburg en Paarl waren van ongekende kwaliteit. Al met al heeft Marije voor ons een geweldig pogramma samengesteld. Zo ondervonden wij een onvergetelijke vakantie in een prachtig land met een geweldige dierenpracht.
Onze dank hiervoor.
Fam. Backx en fam. Fokker

 • Algemeen 9
op 22 februari 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Gardenroute, reisperiode: februari 2018

Wij hebben een heerlijke reis gehad! Marije van Kuyo Afrika heeft alles perfect geregeld, de fijnste accomodaties en prima reisbeschrijving met op alle plaatsen weer tips om daar te doen! Zelfs tijdens onze reis nog contact gehad of alles naar wens verliep. Het fijne van Kuyo is het persoonlijke contact en dat ze echt proberen om een droomreis op maat te maken. Wat ook gelukt is! Heel veel dank voor de geweldige reis! Tot een volgende keer want zeker willen wij terug naar zuid afrika en weer met Kuyo Afrika!

 • Algemeen 9
op 15 februari 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: januari 2019

Wij hebben een topvakantie gehad dankzij Marije. Zelf hadden we geen tijd om een reis op korte termijn samen te stellen en dit was echt een uitkomst. Top accommodaties, goede tips en een mooie reis om nooit te vergeten.

 • Algemeen 9
op 30 december 2018 bestemming: , reisperiode: december 2018

Begin november het plan opgevat om naar Zuid Afrika te gaan. Via de website van Kuyo kregen we snel het gevoel dat zij ons behulpzaam konden zijn bij het samenstellen van de reis. Het is een bovenverwachting mooie reis geworden, mede door de goede begeleiding en adviezen van Marije. Zij voelt goed aan wat je graag wil en kent de regio zowel qua accommodatie als bijzondere plekken .
Hoogte punten voor ons waren Kaapstad ( Robbeneiland,Tafelberg en Kaap de Goede Hoop), de zeiltocht op zee in Knysna, olifanten in Addo en sterrenkijken in Buffelsdrift. Wij hebben echt iedere dag genoten
Voor en na de reis was er bijzonder plezierig persoonlijk contact. We kunnen het iedereen aanraden!

 • Algemeen 10
op 10 november 2018 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: oktober 2018

Wij hebben met het gezin een onvergetelijke reis gemaakt in Zuid-Afrika. Heel blij waren we met de hulp van Marije (Kuyo ontmoet op de vakantiebeurs) met het boeken van de accommodaties en alle tips die zij heeft gegeven vooraf en tijdens de reis. Ook haar adviezen bij het boeken van de vluchten en de autohuur werd op prijs gesteld. We konden altijd op haar terugvallen wat heel geruststellend was.
Vooraf was het spannend om naar Zuid-Afrika te gaan door alle goed bedoelde adviezen van de mensen thuis i.v.m. de criminaliteit daar. Dat viel allemaal reuze mee, geen moment hebben wij ons onveilig gevoeld. Wat een prachtig land en dito mensen! Panaromaroute, Krugerpark, St. Lucia en de Drakensbergen, het was allemaal indrukwekkend. Maar het hoogtepunt voor ons was toch wel het Krugerpark met alle dieren. Fantastisch!

Tips accommodaties:
* Molly's Cottage Graskop, prachtig huis met tuin.
* Welgerust B&B Piet Retief, heerlijke B&B met zalig ontbijt.
* Dragons Peak Mountain Resort Cathkin Park , voor een gezin met
kinderen een mooi park in de Drakensbergen waar je heel actief kan zijn.

Tips excursies:
*Safari met ranger door het ISimangaliso Wetland Park St. Lucia met
ontbijt en lunch.
*Veyane Cultural Village St. Lucia. Rondleiding door Zulu dorp waar je
actief bij betrokken wordt, een hele leuke ervaring voor jong en oud!
* Canopy Tour Cathkin Park Drakensbergen zipline tour met 12 slides
door het bos.

Mede dankzij Kuyo is dit een reis geworden om nooit te vergeten en een prachtige herinnering voor allemaal!
Bedankt Marije!

 • Algemeen 10
op 8 oktober 2018 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: september 2018

Dit was voor ons de eerste reis buiten Europa, dus de hulp van Marije was meer dan welkom. Maar dit was meer dan hulp, het persoonlijke contact vooraf, tijdens, na de reis beviel ons heel goed. Het gaf ons rust en een echt vakantie gevoel want marije regelt het allemaal! De accomodaties waren bijzonder. Het zijn plekjes waar je zelf niet 123 zou komen. Het was elke morgen dat we weer verder reisden een feestje om de route uit te zoeken en de accomodatie tegemoet te rijden. Zuid Afrika heeft ons een geweldige reis opgebracht met heel veel mooie herinneringen. De combinatie van natuur en stad in kaapstad vonden we een fijne afsluiting. Aan het eind hebben we wat minder kms gemaakt, want als je zuid Afrika wil zien moet je nu eenmaal veel rijden. Maar ik ben blij dat wij het op deze manier hebben gedaan. In de auto met z'n 2,onze eigen weg bepalen en de uitzichten zijn nooit saai in Zuid-Afrika. Het meest mis ik dat dan nu ook. Het autorijden met de adembenemende uitzichten voor en naast je.

 • Algemeen 10
op 7 oktober 2018 bestemming: Botswana / NamibiŽ/Botswana, reisperiode: september 2018

Kuyo Afrika was zeer klantvriendelijk en behulpzaam bij het maken van een reis naar onze wensen. Ze gaf goede tips over reis, bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden.
Voor ons waren de mooiste bezienswaardigheden de Sossusvlei en Victoria Falls, naast de vele wildparken die we hebben bezocht.
Kuyo Afrika heeft deze landen zelf bezocht en kon ons adviseren uit eigen ervaringen ipv uit brochures. En de informatie was zodanig dat er geen twijfel was over deze reis. Ze heeft vooraf onze wensen goed geÔnventariseerd, geadviseerd m.b.t. de meest gunstige vliegtickets en tijdens de reis heeft ze adequaat gereageerd op vragen.
Ons reisvoorstel was een informatief document doch kan op enkele onderdelen nog wat aanvulling gebruiken (reistips en o.a. bereikbaarheid van locaties).

 • Algemeen 9
op 10 september 2018 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: maart 2018

Kuyo Afrika heeft mijn reis naar Zuid-Afrika geregeld. En wat een verademing. Marije heeft mijn ideeŽn en dromen tot leven gebracht door precies die reis samen te stellen die ik wil maken. Kruger park, St. Lucia, Drakensbergen en via mijn 'hometown' Amersfoort. She read my mind! Fijn contact, duidelijke offertes, de perfecte route en snel geregeld. In maart was het zover, en het was echt fantastisch! Nog beter dan ik had kunnen verwachten.

 • Algemeen 10
op 10 september 2018 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: augustus 2018

Het was echt een hele mooie reis en alles was goed geregeld. We zijn twee weken in NamibiŽ geweest en Kuyo had een mooi programma op maat gemaakt voor ons. In een Jeep met een tentje bovenop hebben we een rondje door NamibiŽ gemaakt. De highlights die we hebben bekeken waren de: Sossusvlei, Walvisbaai, Swakopmund, Brandberg, Etoshapark en Waterberg plateau. Naast de highlights is het rijden in NamibiŽ prachtig, elke 2 uur bevind je je weer in een totaal ander landschap. De bijzonderste locatie waar we geslapen hebben is op de Bambatsi camping. Dit is een privť terrein met 1(!) kampeerplek op de berg die een prachtig uitzicht heeft over de vallei. Je hebt dus het hele rijk voor jezelf. Daarnaast hebben we in het Etosha park ook super veel dieren gezien. Al met al een hele goed opgezette reis waar we heel veel van genoten hebben!

 • Algemeen 10
op 2 september 2018 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: augustus 2018

Voordat de reis begon bracht Marije van Kuyo ons al in de stemming met een gratis Lonely Planet. De communicatie heel snel en soepel en ondanks dat we laten waren met het boeken, is Kuyo er toch in geslaagd prachtige accomodaties/campsites voor ons te boeken op de meest bijzondere plekken. Sommige hiervan waren wellicht niet volledig langs de route, maar zeker de moeite waard om voor om te rijden. Verder kwamen we door vertraging pas een dag later aan, Kuyo heeft geregeld dat wij zelf niemand in Namibie hierover in hoefden te lichten.
Wij hadden helaas maar 2 weken om de reis te maken, maar Kuyo heeft een mooi reisschema voor ons gemaakt, waarbij we de highlights (o.a. Ethosa, Sossusvlei, Waterbergplateau, Swakopmund) van Namibie konden zien, zonder al te veel te haasten.
Ik heb verder geen op- of aanmerkingen, behalve: ga zo door Kuyo en bedankt!

 • Algemeen 10
op 26 augustus 2018 bestemming: Zuid-Afrika / Lesotho, reisperiode: maart 2018

Kuyo Afrika heeft ons fantastisch geholpen met onze rondreis door Zuid-Afrika en Lesotho. De Sani Pass was een van onze hoogtepunten, onbeschrijfelijk mooi! De communicatie verliep heel soepel en ik vond de persoonlijke benadering van Marije heel prettig. Ze heeft goed naar ons geluisterd en er hierdoor voor gezorgd dat we een top reis hebben gehad! Mochten we nog een keer naar Zuidelijk Afrika willen, zullen we dit zeker weer via Kuyo Afrika doen.

 • Algemeen 9
op 10 augustus 2018 bestemming: Botswana / Rondreis, reisperiode: juni 2018

Marije Boom van Kuyo heeft voor ons een prachtige huwelijksreis geregeld: Een self-drive door Zuid-Afrika en Botswana. Een prachtige bestemming met afwisselende natuur en bijzondere cultuur.
De verschillende safari's waar we heel veel wilde dieren hebben gezien, de mokoro tocht door de Okavango Delta, de fietstour door Soweto en het tripje naar de Victoria Falls waren onze hoogtepunten van de reis.
Vooraf aan onze reis was de communicatie erg prettig en werd er goed meegedacht om al onze wensen mogelijk te maken. Ook tijdens de reis hielt Marije contact. Ze was benieuwd naar onze ervaringen en bij een problemen stond ze ook meteen voor ons klaar.
De overnachtingen waren in kleinschalige, sfeervolle lodges of guesthouses met heel vriendelijk en gastvrij personeel.
Kortom met dank aan Kuyo hebben wij een fantastische reis gehad.

 • Algemeen 8

Nieuws