Shoestring

Url: https://www.shoestring.nl
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van Shoestring

Shoestring is een jonge en dynamische reisorganisatie met veel rondreizen (groepsreizen, single reizen en individuele rondreizen) naar alle uithoeken van Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Europa, Noord-Amerika, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Shoestring heeft op iedere bestemming een avontuurlijke reis samengesteld. Shoestring reist in kleine groepen waarbij je zo veel mogelijk individuele vrijheid hebt. Er is zo voldoende tijd om in je eigen ritme te genieten van al het leuks dat de bestemming te bieden heeft.

Shoestring biedt verschillende themareizen aan. Dit zijn safari reizen, wandelreizen, budgetreizen, festivalreizen en singlereizen. Daarnaast zijn er ook reizen die gecombineerd zijn met vrijwilligerswerk of taalcursussen.

Bij de reizen vlieg je meestal met uitstekende luchtvaartmaatschappijen naar de gekozen bestemming. Ter plekke reis je veel met eigen vervoer, waardoor je bij interessante plaatsen en bezienswaardigheden kunt stoppen. Soms ga je een traject juist met de lokale bus, boot of trein om in contact te komen met de lokale bevolking en om de sfeer even te proeven. Verder kun je ter plekke een excursie boeken, waarbij je op een speciale manier verder reist. Zo kun je bijvoorbeeld per olifant, kameel of luchtballon reizen.

Het hoofdkantoor van Shoestring is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost (Duivendrecht). Hier kun je een afspraak maken met een landenspecialist die alles weet over een bepaald land. Hij of zij helpt je bij de reis en geeft tips en advies.

op 24 april 2021 bestemming: Nepal, reisperiode: januari 2019

Ik zwerf graag over de wereld en met Shoestring ervaar ik dat dat ook georganiseerd kan. Kleine groepjes.Met 4 in Nepal en 2x India met 6.Ik schat in dat dit voor Shoestring minder productief is maar ik heb 5 x gereisd met Shoestring en 5x genoten van het kleine gezelschap, de grote vrijheid en de fijne reisleiders en alles wat ik heb beleefd en in mn eentje had ik nooit zůveel gezien.Ik heb het gevoel met Shoestring echt op reis te zijn en het dagelijkse leven te kunnen aanschouwen.Er zijn mensen die hangen aan luxe, ik heb dat niet .Wil vooral de gewoonten en gebruiken van een land ervaren. En dat het eens wat minder (anders zeg ik dan) is maakt voor mij dat ik uit mijn comfortzone stap en evaar hoe een andere cultuur met de dingen omgaat. Lakenzak , kussensloop en schuursponsje mee en ik red mij .Wel even vermelden dat ik met Shoestring ook veel heerlijke schone en luxe hotels heb gehad. Echt boven verwachting mooi .

  • Algemeen 10
op 30 april 2020 bestemming: Cuba, reisperiode: april 2020

De reis ging logischerwijs niet door ivm het corona virus. Echter wil Shoestring mijn geld niet retourneren ondanks dat zij wettelijk verplicht zijn dit te doen. Zij zijn bang failliet te gaan. Hoe vaak ik ook aangeef dat ik nu ook in de financiŽle problemen zit, het maakt niets uit. Shoestring verkiest de wet te negeren en te negeren dat een klant ook geldproblemen heeft. En daarom besluit Shoestring onrechtmatig het geld van de klant te houden en continu af te schepen via mailtjes waarin ik wordt gevraagd begrip voor hen te hebben. Wat een ontzettend klant-onvriendelijke organisatie is dit. Onvoorstelbaar dat ze mijn geld houden, iets waar zij geen recht op hebben. En onvoorstelbaar en onsmakelijk dat ze ten koste van de klant alles eraan doen om het geld (waar ze geen recht op hebben) in hun zak te steken. Onprofessioneel, asociaal en puur voor eigen gewin en alles in strijd met de wet. Ze proberen de boel te rekken. Ze wachten waarschijnlijk totdat de overheid de wet wijzigt zodat ze helemaal nooit meer mijn kosten hoeven terug te betalen. Aan een voucher heb ik niets helaas. Walgelijke organisatie en de overheid moet echt ingrijpen. Niet alleen bedrijven gaan over de kop maar ook reizigers met een eigen bedrijf die nu ook in de problemen geraken. Dit wordt over het hoofd gezien en de klant van een dergelijk onprofessionele organisatie laten ze voor het risico van het ondernemerschap (Shoestring) opdraaien. Shoestring wil wel als ondernemers de winsten maar niet de verliezen. Ik ga NOOIT meer in zee met deze asociale organisatie en hierbij is eenieder gewaarschuwd.

  • Algemeen 1
op 11 maart 2020 bestemming: EthiopiŽ / rondreis, reisperiode: november 2019

Super slecht geregelde reis. Ging van alles fout. 's nachts 1,5 in de kou staan wachten op iemand die ons ophaalde, de 1e dag geen enkele info over de stad waar we verbleven wat we konden doen, super slechte tenten op een super onhygiŽnische camping, waarbij we 2 nachten op natte matjes sliepen, matjes die je in een stoel legt, geen slaapmatjes, veel hotels met koud water of te weinig handdoeken, toch een fooienpot terwijl de site aangeeft dit niet te doen op reis en geld wat "onbekende" bestemming heeft, chauffeurs die langs dorpjes Racen.. super onveilig voor ons, maar ook de mensen daar (kindjes langs de weg)... .... Erg slecht geregeld. Aan de klacht ook heel weinig tijd besteed en gevoel eea niet serieus te nemen....... Super jammer..

  • Algemeen 4
op 15 november 2019 bestemming: JordaniŽ / Rondreis, reisperiode: januari 2019

Prijs van vliegreis die geboekt was werd verhoogd. Daarna bleek na een week dat de geboekte kamer alleen niet kon. Uiteindelijk de trip gecanceld, iets waar ik ontzettend van baal

  • Algemeen 10
op 3 november 2019 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: december 2018

Al 2 keer is mijn (groeps)reis geannuleerd, omdat Shoestring niet voldoende stoelen op het vliegtuig had geboekt, waardoor mensen die een optie hadden genomen, niet meer mee konden met de vlucht, met als gevolg dat de reizen niet doorgingen.
Ik raad niemand aan om bij Shoestring te boeken. Want 1 teleurstelling dat een reis niet doorgaat, tot daar aan toe. Maar 2 reizen die niet doorgaan, dat is gewoon schandalig.
Helaas waren soortgelijke reizen bij andere organisaties volgeboekt op het moment dat ik te horen kreeg dat de reizen bij Shoestring niet doorgingen. Weer een jaar wachten dus om mijn eerste verre reis te maken. Maar bij Shoestring zal ik deze reis zeker niet boeken.

  • Algemeen 1
op 1 april 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: juli 2019

Ik reis in juli naar Costa Rica, maar de service vooraf vind ik al top! Telefonisch fijn en verder geholpen. Complimenten ook aan Annemarie.
dank voor de service, en ik kijk uit naar mijn reis.

  • Algemeen 8
op 16 augustus 2018 bestemming: India, reisperiode: januari 2018

Wat een heerlijke reis.
Keshah was een geweldige reisleider die (wij waren toevallig met 5 vrouwen) ťťn van ons werd Een ontzettende fijne vent die ons zoveel vertelde over het Indiase leven en ook ons meenam naar dingen die niet direct op het programma stonden .
Peryar jungle viel wat tegen Leek op een bos Jungle in Thailand of bv Costa Rica is zoveel mooier.
Ik wilde heel graag naar Auroville en daar zijn we ook geweest (begrijp niet dat dit niet vermeld wordt bij de reisbeschrijving want had bijna niet geboekt omdat ik dacht dat we er niet naar toe zouden gaan )
Fijne onderkomens gehad . Heerlijke relaxed reis en geen ellenlange busritten Die werden in ieder geval aangenaam gemaakt door de verhalen van Keshah. Wat we allemaal niets vonden is de riksha tocht door Madurai. genant om je als decadente Nederlander je te laten rijden in de verstikkende hitte door een hardwerkende chauffeur zonder schoenen Had hem liever zo het geld gegeven

  • Algemeen 10
op 15 juni 2018 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: juli 2018

Reis geboekt naar Sri Lanka met Emirates. Specifiek met Emirates ivm vluvhttijden en Airbus 380. Reis was zoín 300 euro duurder dan met andere vliegmaatschappijen via andere aanbieders maar ok. Aanbetaald. Komen we er nu zelf achter dat ze geswitched zijn naar Etihad....
Slechte overstaptijden. Andere service... geen Airbus.
Shoestring vind dat ze dit zonder info aan de boeker zelf mogen aanpassen.
Wij hebben laten weten hier niet mee akkoord te gaan.
Asociaaal aanbod van shoestring. Bijbetalen p.p of annuleren.....
annuleren kost 50%. Dus bedenk of je wel bij shoestring wilt boeken.
Wij nooit meer

  • Algemeen 1
op 22 december 2017 bestemming: JordaniŽ / rondreis, reisperiode: november 2017

Slechte service, slechte informatie voorafgaand, slecht bereikbaar en na de klacht geven ze niet thuis.

  • Algemeen 1
op 21 september 2017 bestemming: BraziliŽ, reisperiode: september 2017

De reis was 15 dagen. Er gaat veel tijd verloren met het reizen binnen BraziliŽ. Omdat je geen excursies wil missen kom je wel wat tijd te kort om tussendoor uit te rusten. Maar misschien hadden we het ook iets te gezellig onderling. En gingen nooit vroeg slapen. Maar moeste wel weer vroeg op.Het zou fijn zijn als deze reis een extra dag on Rio zou hebben en nog een extra dag strand voor vertrek. We waren best moe. Verder... Alline was geweldig. We konden volledig op haar vertrouwen. Wat een leuk mens. We hadden veel geluk met het weer en de sfeer in de groep. Alle excursies waren geweldig om te doen. En we hadden steeds weer moeite met afscheid nemen van elke lokatie. Zo veel moois! Ik ben nu een paar dagen thuis en heb heimwee naar dit land. De mensen. De steden. De natuur. De kleuren. De kust. De samba. De groep. Alles... Ik MOET terug!

Heel snel sparen dus...
*mijn duurste trip tot nu toe.. 😊

  • Algemeen 8

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen