Schrijf een ervaring over Shoestring en maak kans op mooie prijzen!

Shoestring

Url: https://www.shoestring.nl
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van Shoestring

Shoestring is een jonge en dynamische reisorganisatie met veel rondreizen (groepsreizen, single reizen en individuele rondreizen) naar alle uithoeken van Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Europa, Noord-Amerika, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Shoestring heeft op iedere bestemming een avontuurlijke reis samengesteld. Shoestring reist in kleine groepen waarbij je zo veel mogelijk individuele vrijheid hebt. Er is zo voldoende tijd om in je eigen ritme te genieten van al het leuks dat de bestemming te bieden heeft.

Shoestring biedt verschillende themareizen aan. Dit zijn safari reizen, wandelreizen, budgetreizen, festivalreizen en singlereizen. Daarnaast zijn er ook reizen die gecombineerd zijn met vrijwilligerswerk of taalcursussen.

Bij de reizen vlieg je meestal met uitstekende luchtvaartmaatschappijen naar de gekozen bestemming. Ter plekke reis je veel met eigen vervoer, waardoor je bij interessante plaatsen en bezienswaardigheden kunt stoppen. Soms ga je een traject juist met de lokale bus, boot of trein om in contact te komen met de lokale bevolking en om de sfeer even te proeven. Verder kun je ter plekke een excursie boeken, waarbij je op een speciale manier verder reist. Zo kun je bijvoorbeeld per olifant, kameel of luchtballon reizen.

Het hoofdkantoor van Shoestring is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost (Duivendrecht). Hier kun je een afspraak maken met een landenspecialist die alles weet over een bepaald land. Hij of zij helpt je bij de reis en geeft tips en advies.

op 2 november 2016 bestemming: IndonesiŽ / Java Bali, reisperiode: september 2016

Ik geef een negen omdat het een fantastische reis was ! Mede te danken aan de geweldige groep en bovenal onze reisleider Empong. Empong (met rasta haar tot op z'n kuiten) verstaat zijn vak zeer goed. Hij is goed op de hoogte van het reilen en zeilen in IndonesiŽ, is erg betrokken bij de groep geeft ook ruimte voor eigen initiatief. Altijd was alles goed geregeld en nooit heeft hij gezegd hoe laat we b.v. terug bij de bus moesten zijn.
Vol humor, een verschijning en hij lijkt iedere IndonesiŽr te kennen. Ook de buschauffeur lijkt ieder gat in de weg te kennen. Iedere morgen was de bus van binnen en buiten weer schoon. De hotels waarin we verbleven waren ver boven onze verwachting. Maar het was wel een drukke reis. Veel gezien maar ook veel gebust.
Als enig nadeel vond ik dat we met drie verschillende vluchten aan kwamen en vertrokken en niemand die dat wist. Een verbeter punt zou zijn, twee dagen voor vertrek de deelnemers hiervan op de hoogte stellen.
Voor mij is Shoestring ňmpong"en Empong "Shoestring".... Lees meer

  • Algemeen 9
op 19 augustus 2016 bestemming: IndonesiŽ / Rondreis, reisperiode: augustus 2016

We hebben met ons gezin een rondreis gemaakt op Bali, Lombok en Gili Air. De reis was goed georganiseerd. De hotels lieten wat te wensen over maar we verbleven in de meeste niet meer dan twee nachten. Toch is het fijn als je na een lange dag met veel indrukken niet nog hoeft te gaan zeuren over een kapotte airco, koud water in de douche of vieze bedden. We hadden nog wat extra dagen bij geboekt op Bali om lekker te relaxen. We kregen aangeraden dit te doen in het laatste hotel van de reis. Dit bleek echter een verschrikkelijk hotel, in verbouwing met veel te weinig zonbedjes aan het zwembad, vieze bedden etc. We hebben dit geprobeerd om te zetten maar bij Shoestring is niets zo oninteressant als een ontevreden klant. LET OP: ze werken via lokale agenten dus als er iets is moet dat lokaal worden opgelost, wat vervolgens niet gebeurd. Geen enkele compensatie. Nog een waarschuwing: via Shoestring wordt je verwezen naar Thuisvacinatie.nl. Dit is een commerciŽle instelling die vaccinaties aanpraten die je helemaal niet nodig hebt. Lees dus zelf goed op onpartijdige sites wat echt nodig is.... Lees meer

  • Algemeen 5
op 11 augustus 2016 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: juli 2016

Afgelopen juli heb ik een rondreis gemaakt met Shoestring naar JordaniŽ van 8 dagen (single reis). Hiervan zijn er twee dagen reizen, dus uiteindelijk waren we 6 dagen daadwerkelijk in JordaniŽ. Bij het boeken moet je hier rekening mee houden dat je (minimaal) twee dagen reizen aftrekt van de tijd.
Vooraf heb ik een aantal keer contact gehad met een aantal vragen. De mensen van het callcentre wisten overal antwoord op te geven en hielpen me goed met kleine problemen die ik had en waren altijd vriendelijk aan de telefoon. Als je hebt geboekt krijg je toegang tot een persoonlijke site waar alle overige informatie op staat, evenals tips en handige dingen om mee te nemen, vaccinaties en dingen die je zelf nog moet regelen (wat overigens geen gekke dingen zijn, maar bijvoorbeeld verzekeringen als je besluit die niet bij Shoestring af te sluiten).
De vlucht naar JordaniŽ was goed. Het hangt af van de vliegmaatschappij hoe de service aan boord is, maar de tickets en de begeleiding bij aankomst waren prima geregeld. Evenals het visum wat volledig door Shoestring werd geregeld.
De begeleiding in het land was top. Per land zal dit uiteraard verschillen, maar onze begeleider was zeer kundig, wist veel en leuk te vertellen en regelde heel veel voor ons.
De excursies moeten ter plekke worden betaald. Je kan een excursie pakket kopen bij het boeken, maar dit is dan alleen voor het vervoer van en naar de excursies (als je dit niet doet en je gaat wel naar de excursies, dan moeten dit bedrag ter plekke nog worden betaald). Bij alle reizen staat een richtbedrag voor het zakgeld. Dit is genoeg (in ieder geval voor deze reis) voor alle excursies en het eten en drinken (tenzij je natuurlijk zelf bij hele dure restaurants gaat eten). Tel dus dit richtbedrag op bij het uiteindelijke bedrag dat moet worden betaald voor de reis om een idee te krijgen van hoeveel je kwijt bent voor de hele reis.
Tijdens de reis was niet heel veel tijd voor jezelf. Zeker niet als je alle excursies wilt doen, dan blijft er weinig tijd over.
Ondanks de korte tijd hebben we wel heel veel gezien en heb ik niet het idee dat we veel gemist hebben.
De accommodaties waren uitstekende hotels. Bij het overnachten in de woestijn voor een nacht was er geen water voor bijvoorbeeld douchen, maar voor een dag is dit over het algemeen geen probleem en hoort bij het avontuur (van te voren was dit overigens bekend).
Bij terugkomst krijgt iedereen een mail of een telefoontje waar je eventuele klachten of tips kwijt kunt.

Al met al ben ik heel tevreden en de reis is gegaan zoals het beloofd op de site. Mijn volgende reis zeker weer bij Shoestring boeken.... Lees meer

  • Algemeen 9

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen