Cagliari

Il Poetto, Cagliari stad, Italie
Il Poetto, Cagliari stad, Italie

Cagliari is de grootste stad en tevens de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië. De stad ligt in het zuidoosten van het eiland. De stad is een populaire vakantiebestemming en biedt een mix tussen een interessante stad en prachtige stranden rondom de stad. Het bekendste strand is Il Poetto, wat op ongeveer 6 km van de stad ligt. Het uitgerekte zandstrand is 8 km lang en is perfect voor een ontspannen strandvakantie. Cagliari bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte ligt op een heuvel en hier vind je het kasteel ('Castello'), waar de stad naar vernoemd is. Vanaf Castello heb je een prachtig uitzicht over de Golf van Cagliari. Daarnaast kun je in dit gedeelte van de stad ook de intacte stadsmuur en twee torens uit de 11e eeuw na Christus bewonderen. Daarnaast heeft Cagliari een universiteit. De bruisende stad heeft gezellig restaurants en veel winkels. 

Landkaart Cagliari
Plaatsen in de buurt van Cagliari (ItaliŽ) :
 • SardiniŽ (98 km)
 • Palermo (388 km)
 • Rome (414 km)
 • Lazio (421 km)
 • SiciliŽ (470 km)
 • Napels (473 km)
 • Toscane (488 km)
 • Volterra (488 km)
 • Siena (493 km)
 • Livorno (493 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cagliari

  Cittadella dei Musei (Cagliari)

  Cittadella dei Musei
  Cittadella dei Musei
  Kaart met locatie Cittadella dei Musei

  Cittadella dei Musei is het beste archeologische museum in Sardinië. Het heeft vier verdiepingen vol interessante tentoonstellingen. Op de begane grond wordt een expositie gehouden over de prehistorische tijd tot aan de Romeinse tijd. Op de eerste, tweede en derde verdieping worden vondsten tentoongesteld. Deze vondsten zijn gedaan in verschillende gebieden in Sardinië. Het topstuk van de collectie is een lachend masker dat bedoeld was om kwade geesten weg te drijven.

  La Poetto (Cagliari)

  La Poetto
  La Poetto
  Kaart met locatie La Poetto

  In Cagliari vind je het prachtige strand La Poetto. Het is het belangrijkste strand van Cagliari. De kust van La Poetta strekt zich uit over een lengte van maar liefst 8 kilometer. La Poetta bestaat voornamelijk uit zandstrand. Het is tevens een geschikt strand voor gezinnen met jonge kinderen, omdat de zee lang ondiep is. Langs La Poetto vind je onder andere een boulevard, verschillende kiosken en restaurantjes.

  Orto Botanico dell'Universitŗ di Cagliari (Cagliari)

  Orto Botanico dell'Universitŗ di Cagliari
  Orto Botanico dell'Universitŗ di Cagliari
  Kaart met locatie Orto Botanico dell'Universitŗ di Cagliari

  Orto Botanico dell'Università di Cagliari is een mooie botanische tuin, die je kunt vinden in de universiteitswijk. Het wordt ook wel Orto Botanico di Cagliari genoemd. De botanische tuin stamt uit de 19e eeuw en is zes hectare groot. In de botanische tuin vind je allerlei planten van over de hele wereld. Het is echt adembenemend mooi. In de botanische tuin zijn kleine maar mooie watervallen te vinden. In totaal vind je er meer dan 2.000 verschillende soorten planten.

  Romeins amfitheater Cagliari (Cagliari)

  Romeins amfitheater Cagliari
  Romeins amfitheater Cagliari
  Kaart met locatie Romeins amfitheater Cagliari

  Het Romeinse amfitheater van Cagliari is lange tijd gesloten geweest, maar tegenwoordig is het gelukkig weer open voor publiek. Het amfitheater was gesloten, omdat er een groot deel van het amfitheater gerenoveerd moest worden. Vroeger werden er in het amfitheater gladiatorengevechten gehouden. Vandaag de dag kun je het bouwwerk bezichtigen. Het amfitheater is op een prachtige locatie gelegen. Het is namelijk tegen een heuvel aangebouwd, waardoor het met zijn omgeving een mooi geheel vormt.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

  Vervoer

  Door de internationale luchthaven en de grote ferry-haven is de stad Cagliari goed bereikbaar. Vanaf Schiphol Airport kun je zo direct naar Sardinië vliegen. Vanaf het vliegveld van Cagliairi is het ongeveer 9 km rijden naar de stad. Tussen de luchthaven en het centrum van de stad rijden pendelbussen, waarmee je zeer goedkoop het centrum van Cagliari bereikt. De stad heeft een belangrijke haven waar je boottochtjes kunt maken. Daarnaast rijdt er tussen Cagliairi en Isili een tram. De tramlijn bestaat uit twee trajecten, die verschillende plekken in de stad aandoen. Ook het busnetwerk is goed georganiseerd, zodat je vrijwel alle omliggende dorpjes gemakkelijk kunt bereiken. Verder is Cagliari goed lopend te verkennen.

  Geschiedenis

  Cagliari is gesticht door de Feniciërs in de 8e eeuw voor Christus. Door de grote haven was de stad een belangrijk centrum van de macht. Veel bevolkingen lieten dan ook hun oog vallen op deze strategische gelegen stad. Onder andere de Carthagers, de Romeinen en de Pisanen hebben de macht gehad over de stad. Ook de Spanjaarden en de Oostenrijkse Habsburgers hebben een korte periode over de stad geheerst. Vanaf het jaar 1870 behoorde de stad tot Italië en ontwikkelde ze zich snel als een succesvolle stad. Tegenwoordig wordt Cagliari veel bezocht door toeristen. 

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Cagliari