Lazio

Tiber Rivier, St Pietersbasiliek, Vaticaanstad
Tiber Rivier, St Pietersbasiliek, Vaticaanstad

Lazio is een rustige regio in het midden van Italië. Rome is de hoofdstad van de regio Lazio. De regio is onderverdeeld in vijf provincies, namelijk Frosinone, Latina, Rieti, Rome en Viterbo. Lazio grenst aan Toscane, Umbrië, Abruzzo, Molise, Campania en de Tyrreense Zee. Doordat Rome de hoofdstad is van deze regio is het een belangrijk gebied voor kunst, cultuur, geschiedenis en religie. Naast de overblijfselen van de geschiedenis, vind je in de regio ook prachtige landschappen en natuurgebieden. Lazio staat op de negende plaats als het gaat om de grootte van de regio's.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lazio
Plaatsen in de buurt van Lazio:
 • Rome (22 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lazio

  Aquafelix (Lazio)

  Aquafelix
  Aquafelix

  Aquafelix is een waterpretpark voor jong en oud. Voor kleine kinderen is er Bahia Felix. Dat is een bad met kleine glijbanen en speelgoed. Verder is er een animatieteam wat ervoor zorgt dat de kinderen zich geen moment vervelen. Voor de minder bange mensen onder ons is er de Catacumba. Deze glijbanen ga je af met een opblaasband onder begeleiding van licht- en geluidseffecten. Voor de echte stoere mensen onder ons is er de Mozza Flatum. Hierbij draait alles om snelheid.

  Bio Parco di Roma (Lazio)

  Bio Parco di Roma
  Bio Parco di Roma

  Bio Parco di Roma is een fantastische dierentuin met meer dan 1.000 dieren. Dierentuin is echt een bezoek waard. De dierentuin heeft zich altijd ingezet voor bedreigde diersoorten. Het meest bijzondere van het park is het 'chimpansee dorp'. Dit is een speciale ruimte voor chimpansees van ruim 4.000 m². Het bevat een binnen en buiten klimruimte, observatieruimtes en een grote waterval. Verder vind je er nog tal van verschillende dierensoorten, zoals giraffen, leeuwen en tijgers.

  De stad Rome (Lazio)

  De stad Rome
  De stad Rome

  Rome is een fantastische stad om te bezoeken. De sfeer die er hangt is geweldig en ontzettend inspirerend. Je kunt in Rome van alles doen. Zo zijn er veel bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, maar je kunt ook een cafeetje in duiken of uitgebreid winkelen. Rome wordt ook wel 'de heilige stad' genoemd. Wanneer je in Rome bent, vergeet dan zeker niet om Vaticaanstad te bezoeken. In Vaticaanstad vind je onder andere de Sint Pieterskerk, de Sixtijnse kapel en het Vaticaanmuseum.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

  Vervoer

  Er zijn twee luchthavens gevestigd in Lazio, namelijk Roma-Fuimicino en Di Roma-Ciampino. Op de luchthavens vind je verschillende autoverhuurbedrijven waar je een auto kan huren. Ook kun je van te voren alvast een auto huren. Dit kan goedkoper zijn en dan weet je zeker dat er een auto beschikbaar is. Daarnaast kun je vanuit Bologna, Florence en Napels ook met de hogesnelheidstrein naar Lazio reizen, mocht je bijvoorbeeld een rondreis maken door Italië of vliegen op een andere luchthaven.

  Omdat Lazio een grote regio is kun je het beste met de auto of per bus of trein reizen. Als je bijvoorbeeld naar Rome gaat kun je beter met openbaar vervoer gaan. Dat is een stuk sneller en veiliger dan wanneer je met de auto reist. Je kunt in Rome dagkaartjes kopen voor het openbaar vervoer. Deze dagkaartjes zijn de hele dag geldig en je kunt ze gebruiken voor alle vormen van openbaar vervoer in Rome. Mocht je met de auto willen reizen in Rome, dan is het wel gewenst dat je rijervaring hebt aangezien het verkeer in de stad altijd chaotisch en druk is.

  Geschiedenis

  Voordat Rome werd gesticht, leefden de Latijnen in de regio Lazio. Deze regio staat daarom ook bekend als de stichter van de Latijnse taal. Nadat Rome werd gesticht in 753 v. Chr., werd deze stad het middelpunt van het Romeinse Rijk en de katholieke kerk. Hierdoor zijn er veel Romeinse overblijfselen te vinden in de regio Lazio.

  Heb je interesse in een reis naar Lazio? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Lazio, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen