CalabriŽ

Kasteel Scilla, CalabriŽ, Italie
Kasteel Scilla, CalabriŽ, Italie

Calabrië is een Italiaanse regio in het zuiden van het land en ligt ten zuiden van Napels. Doordat de regio in de zuidwestelijke punt van Italië ligt, vormt Calabrië de punt van de laars. Recht tegenover de regio ligt het Italiaanse eiland Sicilië, die van elkaar gescheiden worden door de Straat van Messina. De hoofdstad van de regio is Catanzaro. In deze regio geniet je van helderblauwe golven aan het strand en steden vol cultuur. Er bevinden hier zich een groot aantal Griekse en Romeinse bezienswaardigheden. De regio is nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor je in alle rust van je vakantie kunt genieten. De regio wordt ingesloten door de Tyrreense en Ionische zee, waardoor er overal stranden te vinden zijn in Calabrië. De populaire badplaats Tropea is de perfecte combinatie tussen droomstranden en cultuur. De idyllische, pastelkleurige huizen van de badplaats vormen een schilderachtig plaatje.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart CalabriŽ
Plaatsen in de buurt van CalabriŽ:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van CalabriŽ

Parco Nazionale del Pollino (CalabriŽ)

Parco Nazionale del Pollino
Parco Nazionale del Pollino

Het Nationale Park Pollino is een prachtig natuurpark dat zich zowel strekt over de regio Calabrië als Basilicata. Het park is het grootste Nationale Park van Italië met een oppervlakte van maar liefst 1.820 km2. Het park bestaat sinds 1992. Mensen die op zoek zijn naar echte wildernis en avontuur, zijn hier op het juiste adres. Parco Nazionale del Pollino is een mooi uitgestrekt park met verschillende riviertjes.

Provincial Museum (CalabriŽ)

Provincial Museum
Provincial Museum

Het Provincial Museum is gelegen in Catanzaro. Het museum staat bekend om zijn rijke collectie aan verschillende munten. Deze collectie bestaat uit Romeinse, middeleeuwse, Griekse en moderne munten. In totaal zijn er meer dan 8.000 unieke munten te vinden in het museum. Verder is er een tentoonstelling van prehistorische vuurstenen en messen. Daarnaast zijn er veel mooie schilderijen, waaronder die van de Siciliaanse kunstenaar Antonello da Messina.

Tropea (CalabriŽ)

Tropea
Tropea

Tropea is een prachtig schilderachtig stadje aan de kust van Calabrië. Het stadje is op een rotsachtige berg gelegen. De zee waarmee Tropea omgeven is, is helder blauw van kleur. Dit steekt erg mooi af tegen de rotsachtige berg. Tropea is nog relatief onbekend onder vakantiegangers en dit geeft het stadje juist haar charme. Bij een bezoek waan je je namelijk in een romantisch idyllisch stadje. De stad heeft een aantal uitstekende restaurants. Daarnaast heeft Tropea een heerlijk strand waar je kunt zonnen, zwemmen, zeilen en kanoën.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

Vervoer

De grootste luchthaven van Calabrië is Aeroporto di Lamezia Terme, het vliegveld van de stad Lamezia Terme. Deze luchthaven is vanuit Nederland helaas niet direct te bereiken, je zult hiervoor altijd een tussenstop moeten maken. Het vliegveld is wel bereikbaar vanaf enkele luchthavens in Duitsland en België. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om naar Napels te vliegen en vanuit hier naar Calabrië te reizen. Per trein en per auto kun je vanuit Napels gemakkelijk naar Catanzaro reizen. Calabrië is het beste per auto te doorkruisen, omdat het een vrij grote regio is. Ook liggen de dorpjes allemaal wat verder uit elkaar. Als je bijvoorbeeld naar een ander provincie wilt binnen Calabrië zul je dus een flink stuk moeten rijden. De infrastructuur van Calabrië is de afgelopen jaar sterk verbeterd, waardoor je per trein en per bus gemakkelijk door de regio reist. Het naastgelegen Sicilië is per veerboot bereikbaar.

Geschiedenis

Voordat Calabrië deel uitmaakte het Romeinse rijk, vormde het een belangrijk centrum voor de Grieken. Onder andere de bekende Griekse geleerde Pythagoras woonde hier. Vervolgens kwam de regio onder de macht van het Byzantijse rijk. Toen ook dat viel kwam het in de handen van de Noormannen. Deze stichtten het koninkrijk Napels. Dit bleef bestaan tot de eenwording van Italië. Het Koninkrijk Napels werd zelf ook vaak overheerst door anderen, namelijk: de Habsburgse van zowel Spanje als Oostenrijk, de Bourbon en ook door het rijk van Napoleon. Gedurende lange tijd was Calabrië een arme regio.

Heb je interesse in een reis naar CalabriŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar CalabriŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen