- Authentieke accommodaties
- Inclusief huurauto
De regio Campania bevindt zich in het zuidwesten van Italië, net boven de punt van de welbekende Laars van Italië. Campania ligt aa de Tyrreense zee. De regio bestaat uit de vijf provincies Avellino, Benevento, Caserta, Napels en Salerno. De hoofdstad van de welbekende en toeristische regio is Napels. Daarnaast ligt de spectaculaire stad Pompeï ook in Campania. Daarnaast horen de eilanden Capri, Ischia en Procida ook bij de regio. Het imposante landschap van Campanie varieert van vulkanische kustvlakten tot een bergachtig binnenland. Daarnaast bevinden zich maar liefst zeven nationale parken in de regio, waar diverse flora en fauna te bewonderen zijn. Enkele bijzondere bezienswaardigheden van de streek zijn de vulkanen van de Vesuvius, de Griekse tempels in Paestum en de Grot van de Sibylle in Cumae. Tot slot staat de streek om heerlijke mozzarella di buffalo, die je zeker een keer geproefd moet hebben.
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Campania
Een van de bekendste steden van Campania is wellicht Napels. Het is de hoofdstad van de regio en provincie. Napels is een bruisende stad met een rijke geschiedenis vol kunst en cultuur. Napels heeft natuurlijk ook nog een zeer bekende keuken, de Napolitaanse keuken. Verder is de stad bekend om de chaos, maar ook om de bizarre rijstijl van inwoners van Napels. Daarnaast spreken de Napolitanen hun eigen taaltje, wat officieel geen taal is, maar een dialect.
Oplontis is een plaatsje aan de baai van Napels. Dit dorpje is een opgraving uit 1964. Er zijn toen verschillende huizen en villa's gevonden van een aantal rijken Romeinen. De twee belangrijkste zijn de villa van Lucius Crassus Tertius en Poppaea Sabina. Zij, Poppaea, was de tweede vrouw van keizer Nero. In de villa van Lucius Crassus Tertius werden zijn resten gevonden. Hieruit concludeert men dat Lucius Crassus Tertius een wijnhandelaar was. Verder werden er nog eens meer dan dertig skeletten gevonden. Deze gevonden skeletten waren mensen die zich tijdens de grote uitbarsting van de Vesuvius in 1944 hadden verstopt.
Breng tijdens een verblijf in Campania een bezoek aan een van de bekendste vulkanen ter wereld, de Vesuvius. Kijk je ogen uit op de vlakte van de vulkaan. Na de laatste uitbarsting in 1944 is de vulkaan gaan slapen. De Vesuvius is bekend geworden door het verhaal van Pompeii. Deze stad werd in het jaar 79 na Christus bedolven onder lava en as. Meer dan 10.000 mensen vonden toen de dood.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Italië bekijken.
De stad Napels heeft een vliegveld dat goed bereikbaar is vanuit Nederland. Zowel vanaf Schiphol Airport als Eindhoven Airport vertrekken meerdere vluchten naar de Italiaanse stad. De regio Campania kun je het beste per auto ontdekken. Op deze manier geniet je van de prachtige natuur van Campania. In de dorpjes zelf zijn genoeg busdiensten die je naar leuke toeristische attracties brengen. De eilanden zijn vanuit meerdere plaatsen per boot bereikbaar. Vanuit de haven van Napels vaar je bijvoorbeeld in 1,5 uur naar het eiland Ischa. Napels beschikt over een goed bus netwerk, een metro, enkele trams en bovendien ook vier kabelspoorwegen. Hierdoor kun je je gemakkelijk door de stad bewegen.
De geschiedenis van Campania wordt vooral overheerst door het beruchte imago van Napels. In het verleden, tussen 600 en 200 voor Christus, was Capua echter de belangrijkste stad van de regio. In deze periode was de stad de rijkste stad van de regio en na Rome de grootste stad van heel Italië. Na een rijke geschiedenis, waarin veel bevolkingsgroepen de macht hebben gehad over deze stad, werd de Lombardische prins Lando IV verslagen en viel de stad uiteen. Tegenwoordig is er maar weinig over van deze welvarende stad. In de vroege middeleeuwen vormde de stad Amalfi een belangrijk handelscentrum. De stad behoorde zelfs tot een van de belangrijkste handelssteden van Europa. Aan het einde van de middeleeuwen nam Napels een dominante positie in en werd een belangrijke stad in de streek. Jarenlang werd de stad overheerst door de maffia. Tegenwoordig is dit gelukkig een stuk minder. De naam van de regio is afkomstig uit het Latijn. Campania werd in het verleden 'Campania felix' (gelukkig landschap) genoemd door de Romeinen.