Campania

Eiland Capri, Campania, ItaliŽ
Eiland Capri, Campania, ItaliŽ

De regio Campania bevindt zich in het zuidwesten van Italië, net boven de punt van de welbekende Laars van Italië. Campania ligt aa de Tyrreense zee. De regio bestaat uit de vijf provincies Avellino, Benevento, Caserta, Napels en Salerno. De hoofdstad van de welbekende en toeristische regio is Napels. Daarnaast ligt de spectaculaire stad Pompeï ook in Campania. Daarnaast horen de eilanden Capri, Ischia en Procida ook bij de regio. Het imposante landschap van Campanie varieert van vulkanische kustvlakten tot een bergachtig binnenland. Daarnaast bevinden zich maar liefst zeven nationale parken in de regio, waar diverse flora en fauna te bewonderen zijn. Enkele bijzondere bezienswaardigheden van de streek zijn de vulkanen van de Vesuvius, de Griekse tempels in Paestum en de Grot van de Sibylle in Cumae. Tot slot staat de streek om heerlijke mozzarella di buffalo, die je zeker een keer geproefd moet hebben.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Campania
Plaatsen in de buurt van Campania:
 • Napels (46 km)
 • Ervaringen

  Dick Streefkerk op 3 oktober 2018 plaats: Campania, reisperiode: september 2018

  Solofra kent een mooie omgeving maar wel afgelegen en weinig te beleven.

  • Algemeen 5
  • Uitgaan 4
  • Cultuur 6
  • Restaurants 4
  • Bezienswaardigheden 4
  • Inwoners 5
  • Ligging 4
  Koolmees op 29 september 2012 plaats: Campania, reisperiode: september 2012

  de plaats Sorrento is uiteraard toeristisch en druk,maar uiterst Italiaans. de bediening in restaurants en zeker in het hotel heel erg vriendelijk

  • Algemeen 8
  • Restaurants 7
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Campania

  De stad Napels (Campania)

  De stad Napels
  De stad Napels

  Een van de bekendste steden van Campania is wellicht Napels. Het is de hoofdstad van de regio en provincie. Napels is een bruisende stad met een rijke geschiedenis vol kunst en cultuur. Napels heeft natuurlijk ook nog een zeer bekende keuken, de Napolitaanse keuken. Verder is de stad bekend om de chaos, maar ook om de bizarre rijstijl van inwoners van Napels. Daarnaast spreken de Napolitanen hun eigen taaltje, wat officieel geen taal is, maar een dialect.

  Oplontis (Campania)

  Oplontis
  Oplontis

  Oplontis is een plaatsje aan de baai van Napels. Dit dorpje is een opgraving uit 1964. Er zijn toen verschillende huizen en villa's gevonden van een aantal rijken Romeinen. De twee belangrijkste zijn de villa van Lucius Crassus Tertius en Poppaea Sabina. Zij, Poppaea, was de tweede vrouw van keizer Nero. In de villa van Lucius Crassus Tertius werden zijn resten gevonden. Hieruit concludeert men dat Lucius Crassus Tertius een wijnhandelaar was. Verder werden er nog eens meer dan dertig skeletten gevonden. Deze gevonden skeletten waren mensen die zich tijdens de grote uitbarsting van de Vesuvius in 1944 hadden verstopt.

  Vesuvius (Campania)

  Vesuvius
  Vesuvius

  Breng tijdens een verblijf in Campania een bezoek aan een van de bekendste vulkanen ter wereld, de Vesuvius. Kijk je ogen uit op de vlakte van de vulkaan. Na de laatste uitbarsting in 1944 is de vulkaan gaan slapen. De Vesuvius is bekend geworden door het verhaal van Pompeii. Deze stad werd in het jaar 79 na Christus bedolven onder lava en as. Meer dan 10.000 mensen vonden toen de dood.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

  Vervoer

  De stad Napels heeft een vliegveld dat goed bereikbaar is vanuit Nederland. Zowel vanaf Schiphol Airport als Eindhoven Airport vertrekken meerdere vluchten naar de Italiaanse stad. De regio Campania kun je het beste per auto ontdekken. Op deze manier geniet je van de prachtige natuur van Campania. In de dorpjes zelf zijn genoeg busdiensten die je naar leuke toeristische attracties brengen. De eilanden zijn vanuit meerdere plaatsen per boot bereikbaar. Vanuit de haven van Napels vaar je bijvoorbeeld in 1,5 uur naar het eiland Ischa. Napels beschikt over een goed bus netwerk, een metro, enkele trams en bovendien ook vier kabelspoorwegen. Hierdoor kun je je gemakkelijk door de stad bewegen. 

  Geschiedenis

  De geschiedenis van Campania wordt vooral overheerst door het beruchte imago van Napels. In het verleden, tussen 600 en 200 voor Christus, was Capua echter de belangrijkste stad van de regio. In deze periode was de stad de rijkste stad van de regio en na Rome de grootste stad van heel Italië. Na een rijke geschiedenis, waarin veel bevolkingsgroepen de macht hebben gehad over deze stad, werd de Lombardische prins Lando IV verslagen en viel de stad uiteen. Tegenwoordig is er maar weinig over van deze welvarende stad. In de vroege middeleeuwen vormde de stad Amalfi een belangrijk handelscentrum. De stad behoorde zelfs tot een van de belangrijkste handelssteden van Europa. Aan het einde van de middeleeuwen nam Napels een dominante positie in en werd een belangrijke stad in de streek. Jarenlang werd de stad overheerst door de maffia. Tegenwoordig is dit gelukkig een stuk minder. De naam van de regio is afkomstig uit het Latijn. Campania werd in het verleden 'Campania felix' (gelukkig landschap) genoemd door de Romeinen.

  Heb je interesse in een reis naar Campania? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Campania, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een offerte aan voor een reis naar Campania