Veneto

Passo Giau, Dolomieten, Veneto, berglandschap
Passo Giau, Dolomieten, Veneto, berglandschap

Veneto is een rijke, ontwikkelde regio in Italië. Het is een vrij grote regio. Veneto staat namelijk op de zevende plek qua grootte. Bijna 8 procent van de totale Italiaanse bevolking woont in Veneto. Veneto strekt zich uit vanaf de Karnische Alpen tot de rivier de Po. De kustlijn van Veneto is erg lang, dat zorgt er ook voor dat er veel toeristen naar de kustplaatsen komen. Verder heeft Veneto ook nog een kleine groep Duitstalige inwoners die Zimbern worden genoemd. Dat komt door de uit Jutland afkomstige Germaanse stammen van de Cimbren en de Teutonen die in de 2de eeuw in een rooftocht door Europa werden verslagen rond Romen. Hierna trokken zij zich terug in de alpen en zijn ze later in Noord-Italië gaan wonen.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Veneto
Plaatsen in de buurt van Veneto:
 • De Marche (40 km)
 • VenetiŽ (49 km)
 • Ervaringen

  Dora Laloo op 13 september 2017 plaats: Veneto, reisperiode: augustus 2017

  Alles prima: mooi huis en prachtige omgeving zowel cultuur als natuur

  • Algemeen 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
  Loeck Moolenaar op 13 september 2017 plaats: Veneto, reisperiode: augustus 2017

  Belluno was bij ons niet bekend, maar verraste ons behoorlijk. Gezellige stad in een prachtige omgeving.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Veneto

  Arena di†Verona† (Veneto)

  Arena di†Verona†
  Arena di†Verona†

  Arena di Verona is een van de best bewaarde bezienswaardigheden in Veneto. In deze arena werden vroeger gladiatoren gevechten gehouden, maar er waren ook circussen. De arena heeft ongeveer 22.000 zitplaatsen en in de zomermaanden worden er in de openlucht prachtige opera's opgevoerd. In 1117 verwoest een aardbeving bijna de gehele buitenmuur van het amfitheater. De buitenbuur en de bovenverdieping zijn voor een groot deel gerestitueerd in de loop van de jaren.   Grand Canal (Veneto)

  Grand Canal
  Grand Canal

  Het Grand Canal is het belangrijkste kanaal van Venetië. Het is 3,5 kilometer lang en is soms 70 meter breed. Met verschillende gondels kun je over het kanaal varen en verschillende tussenstops maken. Wanneer je in de buurt van Venetië bent, is het zeker een aanrader om een tocht over het kanaal te varen. Tijdens een boottochtje op het Grand Canal passeer je meerdere bruggen, paleizen en kerken. 


  Lido di Jesolo (Veneto)

  Lido di Jesolo
  Lido di Jesolo

  Het toeristenplaatsje Lido di Jesolo is gelegen aan de Adriatische kust van Italië. Het heeft een prachtig gouden zandstrand van 15 kilometer lang en op het strand bevinden zich talloze ligbedden waar je (tegen betaling) gebruik van kunt maken. Het is een geschikte vakantiebestemming voor zowel jong als oud. Verder is er een mooie boulevard waar verschillende winkeltjes en restaurantjes te vinden zijn.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

  Vervoer

  In Veneto heb je mooie fiets- en wandelroutes. Toch is het beter om de regio met de auto of per touringcar te ontdekken, omdat de regio zo groot is. Ook rijden in Veneto trams, treinen, bussen en waterbussen. Deze rijden en/of varen meerdere malen per uur naar de steden en belangrijke bezienswaardigheden. Alles rondom het openbaarvervoer is duidelijk voor de vele toeristen die hier jaarlijks komen. Men houdt hier goed rekening mee.

  Geschiedenis

  Veneto wordt vooral in verband gebracht met Venetië. Doordat de regio in de Middeleeuwen een grote bloei door maakte, zijn de steden in Veneto ook erg gegroeid. De Dogen hebben een rijke gastronomische geschiedenis in Veneto achtergelaten. Voor de tweede wereldoorlog kampte Veneto met enkele problemen, eigenlijk deed zich hier de zelfde situatie voor als in Trentino-Alto-Adige. Hier leefde ook veel Duitstalige Italianen, die op een gegeven moment door het land uitgezet zouden worden. Op een gegeven moment stond er te veel druk op de regering vanuit internationale partijen. Om niet te veel onrust te veroorzaken in het land, hebben ze het geheel aan het provinciaal ministerie overgedragen. Hierna zijn er wat extreme demonstraties geweest en is uiteindelijk toegegeven dat de Duitstalige Italianen in hun recht stonden. Zij mogen dus tot op de dag van vandaag gewoon in Italië blijven. Daarom is nu 15 procent van deze provincie Duitstalig.

  Heb je interesse in een reis naar Veneto? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Veneto, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een offerte aan voor een reis naar Veneto