Trentino-Alto-Adige

Kustlijn Trentino-Alto-Adige, ItaliŽ
Kustlijn Trentino-Alto-Adige, ItaliŽ

Trentino-Alto-Adige is een grote regio in het noordoosten van Italië en is Duits-Italiaans. Het is een grote regio die grenst aan Oostenrijk en de hoofdstad van de regio is Trente.. De regio is verdeeld in twee provincies, Trente en Zuid-Tirol. Ongeveer 60 procent van de bevolking spreekt Italiaans en de overige 40 procent spreekt Duits. Dat komt mede doordat de regio aan de Oostenrijkse grens ligt. De regio heeft ongeveer 940.000 inwoners, dus ongeveer 376.000 Duitssprekende inwoners. De hoofdstad Trente staat vooral bekend om zijn hoog aangeschreven universiteit. Trente telt 115.00 inwoners en is 157 km2 groot. Dit wil zeggen dat er 747 inwoners wonen op 1 km2.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Trentino-Alto-Adige
Plaatsen in de buurt van Trentino-Alto-Adige:
 • Trento (42 km)
 • Ervaringen

  Neil van Krieken op 12 september 2017 plaats: Trentino-Alto-Adige, reisperiode: juli 2017

  Leuke omgeving qua natuur etc Mooie stad/dorp en stadjes om Levico Terme Zeer gastvrije mensen

  • Algemeen 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trentino-Alto-Adige

  Brunico-Bruneck (Trentino-Alto-Adige)

  Brunico-Bruneck
  Brunico-Bruneck

  Brunico-Bruneck is een stadje in het noorden van Italië. Van de 12.000 inwoners spreekt maar 15% Italiaans. Een groot deel van de inwoners van Bruneck spreekt Duits. In Brunico-Bruneck kun je even ontkomen van het skiën. Bruneck is gelegen aan de bekende rivier de Rienz. Je kunt in de omgeving wandelen, fietsen, mountainbiken en bergbeklimmen. En op woensdag is er een gezellige markt die zeker de moeite waard is.

  South Tyrol Museum of Archaeology (Trentino-Alto-Adige)

  South Tyrol Museum of Archaeology
  South Tyrol Museum of Archaeology

  Het South Tyrol Museum of Archaeology is het huis voor de ijsmummie Ötzi. De ijsmummie werd op 19 september 1991 gevonden in de Italiaanse Ötztaler Alpen, vandaar dat de mummie Ötzi is genoemd. Waarschijnlijk is de menselijke mummie een man uit de kopertijd van 5300 jaar geleden. Hij is de oudste mummie die ooit in Europa is gevonden. Verder zijn er in dit museum veel dingen te vinden die in de buurt van Ötzi zijn gevonden. Zo worden onder andere de kleren die Ötzi droeg en het 'gereedschap' wat hij bij zich had tentoongesteld.
  Trentino-Alto-Adige (Trentino-Alto-Adige)

  Trentino-Alto-Adige
  Trentino-Alto-Adige

  Trentino-Alto-Adige is een geweldige plek om te skiën. De meeste skioorden in Trentino-Alto-Adige geven sneeuwgarantie en wanneer er geen sneeuw is, dan is er wel kunstmatige sneeuw. Voor iedereen die een beetje van actie houdt, zijn de ski gebieden van Trentino-Alto-Adige zeker geschikt.
  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

  Vervoer

  De regio lijkt op het eerst gezicht misschien klein, maar dat is het niet. Het is tegen verwachting van velen zelfs redelijk groot, met veel bergen en mooie gebieden. In de bergen zijn veel wandelroutes. Door al deze heuvels en/of bergen is het van belang een auto te hebben die goed kan helling trekken en waarvan de motor niet warm loopt op hoge toeren. In de steden is het gebruiken van een auto wat minder handig, daarom is het gebruik maken van het openbaar vervoer gemakkelijk en zeer toegankelijk. Alles is redelijk duidelijk, ook voor toeristen. Het openbaar vervoer bestaat uit treinen en bussen.

  Geschiedenis

  Door de eeuwen heen werd Trentino-Alto-Adige overheerst door Oostenrijk en Italië. Italië wilde zo graag het Duits uitbannen dat Duitssprekende mensen onder druk werden gezet om terug te verhuizen naar Oostenrijk. Door internationale druk werd er na de Tweede Wereldoorlog een verdrag gesloten tussen Oostenrijk en Italië. In de jaren 60 van de vorige eeuw waren er veel gewelddadige protesten. Dit leiden er toe dat de Duitstalige bevolking in Trentino eindelijk vrij was van extern bestuur en zelf konden beslissen of zij Duitstalig bleven of niet. Maar voor dit alles gebeurde was Italië hier verantwoordelijk voor. Zij hebben het overgedragen aan de provincie omdat anders de internationale druk te hoog zou worden. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds een klein dingetje. Niet iedereen is het er mee eens hoe hier mee om is gegaan. Toch heeft de meerderheid van de bevolking er nu wel vrede mee.

  Heb je interesse in een reis naar Trentino-Alto-Adige? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Trentino-Alto-Adige, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen