Gratis reisvoorstel aanvragen

Haar in de wind in Egmond aan Zee

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Egmond aan Zee (Nederland)
Periode: september 2006
Vervoer: Auto
Accommodatie: Hotel/Zuiderduin

Foto van deze vakantie

Een cadeautje van mijn moeder; een heerlijk 3-daags "Haar in de wind"-arrangement in Egmond aan Zee. Echt een aanrader als je even wilt ontspannen en bijkletsen. En natuurlijk om te winkelen en uit wilt waaien.

Wij zijn de eerste dag eerst doorgereden naar Bergen om hier te winkelen. Nou ja, echt winkelen werd lastig aangezien het hier niet zo heel groot is. Wel de moeite waard om hier rond te struinen. En om de prachtige huizen te bekijken die in Bergen staan! In het begin van de vorige eeuw was Bergen vooral geliefd bij kunstenaars en hun werken kun je o.a. terug zien in het Museum Kranenburgh. Er zijn nog meer interessante musea in Bergen en omgeving zoals het Zeeaquarium, historisch musea Het Sterkenhuis en het Auto Union Museum. Aangezien wij geen zin hebben om cultuur te snuiven dit weekend rijden we naar ons overnachtingshotel. Rond 15.00 uur hebben we ingechecked in hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Nadat we de spullen op onze kamer hebben gelegd zijn we het zwembad ingedoken en hebben we even een kijkje genomen in de sauna. Bij het arrangement was een diner in het hotel inbegrepen. Hier hebben we de eerste dag gebruik van gemaakt. Een geweldig uitgebreid diner met een heerlijk huiswijntje.

De tweede dag hebben we vroeg ontbeten (wat ook overheerlijk en uitgebreid was) en zijn we gaan shoppen in Alkmaar. In deze stad zitten alle grote winkelketens maar ook de kleine boetieks ontbreken niet. Gezellig langs de grachten bevinden zich een aantal terrassen, ook kan je een boottocht maken door de gracht. Op vrijdag is in Alkmaar altijd de bekende kaasmarkt. Aan het eind van de middag zijn we terug gegaan naar het hotel om ons op te frissen voor een strandwandeling met aansluitend een geschikt restaurant vinden voor het diner. Ons oog valt op een klein Mexicaans restaurant en dat blijkt een schot in de roos. We eten hier een heerlijke Mexicaanse maaltijd en hebben alle tijd om lekker bij te kletsen.

De laatste dag hebben we ons heerlijk laten verwennen met een massage en gezichtsbehandeling in het hotel. Er is hier namelijk een beauty- en kuurcentrum aanwezig. Na de massage hebben we nog een aantal uurtjes op het strand gelegen omdat het in het najaarszonnetje zo`n 25°C was deze dag!

Heb je interesse in een reis naar Nederland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Nederland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen