Gratis reisvoorstel aanvragen

Weekje Friesland

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Poppenwier (Nederland)
Periode: augustus 2011
Vervoer: Auto
Accommodatie: Huisje Marsherne

Foto van deze vakantie

Als Bourgondische Brabander een weekje doorbrengen in het 'stugge' noorden is nogal een uitdaging, dacht ik van tevoren. Tijdens de reis erheen begon het dan ook steeds harder te regenen dus ik zag mijn vakantie al in duigen vallen. Maar niet klagen, vriendlief wilde per se in eigen land op vakantie... Na het warme welkom bij Marsherne in Poppenwier werden mijn vooroordelen direct de kop in gedrukt! Vriendelijk ontvangst met zelf gebakken appeltaart en uitleg over leuke dingen die in de omgeving te doen zijn. En dat terwijl wij eigenlijk een paar uur te vroeg aankwamen.

De eerste dag hebben we bij de oosterburen 'Groningen' vertoefd en een bezoek gebracht aan Zeehondencrèche Pieterburen en de tweede dag zijn we in Drenthe naar Kamp Westerbork geweest. Ontzettend interessante bezienswaardigheden maar we zijn uiteraard in Friesland om die provincie te leren kennen. Dus dag drie stond in het teken van 'iets' Fries. Tja, en wat ga je dan doen...

Bootje huren
Natuurlijk een bootje huren. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een boot te huren, van een kano tot een luxe motorjacht. Wij kozen voor een karelsloepje, voor beginners een handige en makkelijke boot. Je hebt er geen vaarbewijs voor nodig en met een volle tank kun je een hele dag varen. We kregen de suggestie om het rondje Grou te doen. Duur van de tocht is zo`n 3,5 uur maar kun je naar eigen wens uitbreiden en onderweg is van alles te beleven zoals het toeristische stadje Grou, verschillende (ophaal)bruggen en een aquaduct. Erg gevarieerd dus, vooral voor vaarleken zoals wij. We hebben ons dan ook goed vermaakt op de boot, ondanks de stromende regen...

Harlingen
Na een dagje relaxen in het huisje kwamen we erachter dat de volgende dag in Harlingen de jaarlijkse visserijdagen begonnen. Ook iets typisch Fries natuurlijk die lekkere verse visjes. We hadden alleen wel verwacht dat we de vissersboten en verse visjes uit het water zagen komen maar het was meer een veredelde braderie met kraampjes. Wel gezellig hoor!

Friese specialiteiten
Naast de boot en verse vis heeft Friesland nog meer typische producten zoals Fryske dúmkes, oranjekoek, Friese droge worst en Beerenburg. Vooral de Fryske dúmkes zijn een heerlijke ontdeking. Het knapperige roomboterkoekje met hele anijszaadjes en amandelstiften hebben wij inmiddels al geïntroduceerd in het zuiden des lands. Oranjekoek dankt zijn naam aan de gekarameliseerde sinaasappelsnippers en is een vierkant soort gebakje vaak met slagroom. Voor de Friese droge worst heeft iedere bakker zijn geheime recept en de smaak is vooral afhankelijk van de kruiden die gebruikt worden. Beerenburg is een op kruiden getrokken Nederlands gedestilleerd drankje o.b.v. jenever. Officieel komt het drankje uit Amsterdam maar het wordt door verschillende bedrijven in Friesland geproduceerd.

Dagje Grou
Tijdens het varen kwamen we door het stadje Grou en hebben we langs de kade wat gedronken. Onze interesse was gewekt en de op één na laatste dag van de vakantie zijn we met de auto terug gegaan naar dit plaatsje. Het is een toeristisch plaatsje waar alles draait om de watersport. In het kleine centrum zijn een aantal leuke restaurants en winkels die van alles verkopen wat met boten te maken heeft. Ook zitten er een aantal kleding- en sieradenwinkels.

Marsherne, Poppenwier
De huisjes van Marsherne zijn klein maar fijn. Alles is aanwezig om de vakantie tot een goed einde te brengen. En vooral het magnifieke uitzicht heeft hieraan meegewerkt.


Uitzicht marsherne, vakantiehuisje Friesland
Uitzicht marsherne, vakantiehuisje Friesland


Sneek
Ook de bekende watersportplaats Sneek ligt dicht bij de accommodatie. Wij zijn hier twee keer geweest en hebben lekker geshopt en gegeten. Er is een leuk plein met cafeetjes en restaurants waar je traditionele streekgerechten kunt proeven maar waar ook de Engelse Pub niet ontbreekt.

Kortom; wij hebben een heerlijke week gehad in Friesland ondanks dat het weer niet altijd mee zat, maar goed daar heeft iedereen last van gehad die afgelopen zomer in Nederland is gebleven.

Heb je interesse in een reis naar Nederland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Nederland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen