Gratis reisvoorstel aanvragen

Weekend aan zee in Bergen

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Bergen (Nederland)
Periode: april 2014
Vervoer: Auto
Accommodatie: 't Witte huisje
Organisatie: Aan Zee

Foto van deze vakantie

In april mocht ik samen met mijn vriend en een aantal andere bloggers de vakantiehuisjes van de reisorganisatie Aan Zee komen uittesten. Tijdens dit weekend zouden we onder andere sportief bezig zijn, het strand bezoeken en de mooie natuur in de omgeving van Bergen en Bergen aan Zee gaan ontdekken. Want ook een weekendje aan zee in eigen land kan ontzettend leuk zijn!

Op vrijdagmiddag begon onze reis vanuit het zuiden van het land naar het Noord-Hollandse Bergen. Na ongeveer twee uur rijden kwamen we aan in Bergen, waar we bij de boerderij van Aan Zee hadden afgesproken. Hier kregen we meer uitleg over de reisorganisatie en de activiteiten die te ondernemen zijn in de omgeving. We kregen de sleutel van ons vakantiehuis en vervolgden onze weg naar 't Witte huisje.

't Witte huisje
Het romantische witte huisje, gelegen aan een rustige straat vol groen, ligt op slechts een paar minuten fietsen van het centrum. We worden zeer vriendelijk ontvangen door de gastrouw en krijgen een korte rondleiding door het huisje.


t Witte Huisje in Bergen
t Witte Huisje in Bergen


Het huisje is klein maar ontzettend gezellig. 't Witte huisje stamt uit 1800 en dit is goed terug te zien in de details. De inrichting doet je teruggaan in de tijd en ook de oude bedstede en het zoldertje zijn nog echt authentiek. Op de benedenverdieping bevindt zich een keukentje, die van alle gemakken is voorzien. In de woonkamer bevindt zich een houtkachel, die je kan aansteken als het in de avond wat kouder wordt. Ook is de kamer ingericht met eettafel, stoelen en een televisie. In het badkamertje zit een douche. Met een trappetje ga je naar de zolder, waar twee eenpersoonsbedden staan. Je slaapt onder het schuine dak met zicht op een klein raampje, ontzettend knus en gezellig.

Interieur t Witte Huisje
Interieur t Witte Huisje


We nemen een lekkere douche en maken ons klaar voor de eerste activiteit. Busker Bergen Fietsplezier heeft eerder die dag al twee fietsen voor bij ons huisje gezet, wat erg handig is in de omgeving van Bergen! Alles is namelijk op de fiets te doen. Binnen een paar minuten zit je met de fiets in het bos en binnen 20 minuten al aan het strand. Ook Alkmaar is maar 4 kilometer fietsen. Vanuit ons huisje is het ongeveer 5 minuten fietsen naar het centrum van Bergen. Een fiets huren bij Busker Bergen Fietsplezier kost 9 euro per fiets per dag, voor een week betaal je 45 euro.

Busker Fietsverhuur Bergen
Busker Fietsverhuur Bergen


Film & Food Bergen
Die avond fietsen we naar de Zwarte Schuur voor Film & Food Bergen. Dit culinaire evenement word dit jaar voor de derde keer gehouden in het filmtheater van Bergen. Je geniet een weekend lang van zowel lekker eten als een goede film. Dit jaar is het thema 'Bistronomie' en worden de gerechten verzorgd door samenwerkende chefs uit Bergen. Samen presenteren zij hun favoriete Bistronomie-gerechten. We krijgen drie heerlijke gerechten voorgeschoteld, aansluiten kijken we de film The Lunchbox. Een erg leuke avond als je gek bent op lekker eten en films.

Mountainbiketocht
De volgende morgen staat voor de sportievelingen een mountainbiketocht op het programma. Er staan bij de fietsverhuur mountainbikes voor ons klaar, waarmee we omgeving van Bergen per mountainbike zijn gaan verkennen. De route van Schoorl is een van de bekendste en mooiste routes voor mountainbikers in Nederland. Omdat wij nog niet zo'n ervaren groep zijn beginnen we aan een alternatieve route, onder begeleiding van Jaap van den Kommer. Het is een erg leuke route, door zowel bos als duinen. Ook voor mensen die nog nooit op de mountainbike hebben gezeten is het zeer goed te doen. We fietsen ongeveer 1,5 uur door de mooie omgeving van Bergen en Bergen aan Zee. Na de route kan er gekozen worden voor de rest van het mountainbikeparcours door Schoorl of je eigen weg gaan. Wij kiezen ervoor onze eigen weg te gaan, om op deze manier nog wat te kunnen zien van het plaatsje Bergen en natuurlijk het strand.

Mountainbiketocht Bergen
Mountainbiketocht Bergen


Fietstocht
Nadat we ons hebben omgekleed in het huisje besluiten we eerst naar het centrum van Bergen te fietsen. Bergen is een erg gezellig en leuk plaatsje voor een weekendje weg. Er zijn veel restaurants en cafés en in Bergen aan Zee zijn natuurlijk ook diverse strandtenten te vinden. We bezoeken het stadje en de markt die daar iedere zaterdag gehouden wordt. Het is een erg gezellige markt rondom de oude Ruinekerk. We eten wat bij een van de kraampjes en kijken rond in de winkeltjes. Daarna vervolgen we onze weg per fiets richting het strand. Het weer is inmiddels opgeklaard en met een strakblauwe lucht en een lekker voorjaarszonnetje fietsten we naar Bergen aan Zee. Het is een fietstocht van ongeveer 20 minuten door de mooie bossen van Bergen. Het laatste stukje fiets je door Bergen aan Zee en uiteindelijk bereik je het strand en de strandtentjes.

Fietstocht Bergen aan Zee
Fietstocht Bergen aan Zee


We drinken er wat en genieten van het zonnetje. Daarna maken we een wandeling over het strand en kunnen we begin april zelfs nog lekker op het strand liggen. Aan het eind van de middag fietsen we weer terug naar Bergen.

Bij het huisje hoort een terras met stoelen en waar je in de middag ook nog eens lekker in het zonnetje zit. Daar maken we dus gelijk gebruik van! Het bier en de wijn hadden we de avond ervoor al koud gezet, waardoor we konden genieten van een lekker drankje en het echte vakantiegevoel.

Duinvermaak
's Avonds gaan we wat eten bij Duinvermaak, een pannenkoekenhuis waar ze ook poffertjes en pizza's serveren. Hier kan je, in vergelijking tot sommige restaurants in Bergen, zeer goedkoop eten. En de pannenkoeken en pizza's zijn ook nog eens erg lekker. We drinken naderhand nog wat in een van de cafés van Bergen. Aan het eind van de avond steken we de kachel in ons huisje aan, na een heerlijke dag aan zee kruipen we tevreden ons bed in.

Slaapkamer t Witte Huis
Slaapkamer t Witte Huis


Laatste dag
De laatste dag is alweer aangebroken, helaas is het mooie weer van de dag ervoor helemaal verdwenen en regent het nu. We maken een lekker ontbijtje in de keuken met oven, zodat we broodjes kunnen afbakken. Na rustig alle spullen te hebben gepakt laten we het huisje weer netjes achter. We bedanken de eigenaresse en rijden weer richting huis na een heerlijk weekend aan zee!

Heb je interesse in een reis naar Nederland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Nederland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen