Schrijf een ervaring over Djoser en maak kans op mooie prijzen!

Ervaringen Djoser

Wil je op vakantie met Djoser? Bekijk dan eerst eens onderstaande organisaties die mogelijk beter aan je wensen voldoen.

9,2
op basis van 188 reviews

1 consumenten award

PANGEA Travel won in 2015 de Reisgraag award
Lees meer
8,5
op basis van 345 reviews

1 consumenten award

FOX, verre reizen van ANWB won in 2018 de Reisgraag award
Lees meer
8,5
op basis van 100 reviews

1 consumenten award

Sawadee Reizen won in 2014 de Reisgraag award
Lees meer

Pagina 1 van 30 met 296 resultaten

op 18 mei 2018 bestemming: Japan, reisperiode: mei 2018

Japan is een geweldig land en deze reis biedt de kans om veel verborgen plekken te verkennen. Spijtig genoeg stopt daar de positieve commentaar over Djoser.
Het vervoer: chaotisch met vaak pas uitleg gegeven op het laatste moment, of onnodige overstappen maken. Vaak reden er rechtstreekse treinen naar de bestemming en toch deden we een overstap, zonder enige uitleg waarom.

Hotels: het eerste hotel on Tokio was ruim, knap, verzorgd en aangenaam. Een perfecte eerste indruk. Spijtig genoeg was elk hotel daarna dat niet. Kleine kamers die vuil waren en vol met stof hingen, schimmel in de badkamer! Helemaal niet waarvoor je betaald.

De groep: als je Japan wilt ervaren en een goed beeld als toerist wil overbrengen, ga dan NIET met djoser. Onze groep was luid en ongelofelijk boers. Meermaals vielen ze de lokale bevolking lastig op alle mogelijke manieren (luidkeels praten/roepen in het openbaar vervoer, mensen die naar hun werk gaan voor de voeten lopen, een moeder met baby in de armen tegen het lijf lopen zonder een enkele vorm van verontschuldiging, Japanners na-apen en in hun gezicht uitlachen, schoolkinderen uit de rij plukken gewoon om te lachen met hun outfit en te zeggen dat ze identieke koffers hebben,...). De groep kan je niet kiezen bij djoser, maar als je naar Japan wilt gaan om het land te ervaren zonder een slechte indruk na te laten, kies dan niet voor Djoser.

En als laatste: reisbegeleiding. Onze gids sprak geen woord Japans en sprak iedere Japanner in het Engels aan, een taal die hier niet ruim gesproken wordt. Als de Japanner dan niet kon antwoorden of haar niet begreep, lachte onze gids ze in het gezicht uit. Op de kogeltrein ben je normaal stil, men vraagt hier zelfs om je gsm op stil te zetten. Dit om zo slapende of werkende mensen niet te storen. Onze gids vond het perfect normaal om recht te staan en luidkeels info over de volgende stad door de wagon te roepen. Als er iemand door moest ging ze met tegenzin opzij.
Ook was het "vrij en vrolijk" motto van Djoser niet toepasselijk. Telkens ik en mijn partner op ons eigen iets gingen doen kregen we een zure blik te verduren. Heel fijn!

Kies alsjeblieft niet voor Djoser. Je gaat geen magische reis tegemoet maar een reis waar je jezelf continu wilt verontschuldigen tegen de lokale bevolking. Met een simpel zakwoordenboek Japans kom je al ver, en mensen zien je liever komen als je wat moeite doet.

 • Algemeen 2
op 18 mei 2018 bestemming: Japan, reisperiode: mei 2018

Kort samengevat: boertige, vervelende mensen samen met een niet-georganiseerde reisbegeleidster in vuile hotels.

Ik en mijn partner begonnen met goede moed aan de reis maar al vlug werden we zwaar teleurgesteld. We kijken al jaren uit om een lange reis door Japan te maken en uiteindelijk kwamen we bij Djoser terecht. Na het boeken hebben we intensieve research gedaan naar de cultuur, taal en sociale etiquette om de trip zo vlot mogelijk te laten verlopen. In Japan is het namelijk de gewoonte om o.a.: te zwijgen op trams, bussen en treinen; niet in de weg lopen op drukke plaatsen en mensen met rust te laten. Japanners zijn op zichzelf en hechten veel waarde aan hun Ďpersonal space.í Dat houdt in dat je niet zomaar een luid gesprek moet beginnen met de persoon naast je op een drukke trein. Er is een tijd en plaats voor zulke gesprekken (bars, restaurant) maar elke goede reisblog en website zegt dat Japan niet het land is waar je Ďgezelligí kan babbelen met iedereen die je tegenkomt. Je laat mensen met rust.

Al deze punten die ik net heb opgenoemd, heeft onze groep het volledig tegenovergestelde gedaan! Mensen omver duwen, in het midden van de weg stoppen en tegen mensen botsen, hysterisch luid roepen en lachen op openbaar vervoer, geen enkele moeite te doen om vijf Japanse basiszinnen te leren en zelfs te eisen dat Japanners Engels praten (ook al spreken er niet zo veel Japanners Engels, laat staan dat ze het verstaan), ...

Deze groep waande zich precies in een zoo of pretpark. Van de banaalste zaken, zoals iemand die in een metrostation een van de deuren repareerde tot een groep schoolkinderen die verzamelden voor de halte van een bus, trokken ze duizend fotoís. Desondanks de duidelijke ergernis van de personen in kwestie bleven ze onbeschaamd verder doen. Bij de shinkansen stonden ze over de veiligheidslijn, waarbij de conducteur ze luid moest toeroepen om achteruit te stappen. Bij elke omroep in stations of treinen aapten ze al lachend de woorden na als belachelijke papegaaien. Een oude vrouw van de groep begon zelfs een klein kindje in een buggy lastig te vallen terwijl de moeder ongemakkelijk probeerde achteruit te stappen.

De hotels waren niet altijd proper, soms zelfs met schimmel in de badkamer en grote stofplukken in de kamer.

Het vervoer was chaotisch en vermoeiend, aangezien iedereen met twee of meerdere koffers moest sleuren tussen verschillende treinen en bussen.

Voor degenen die geÔnteresseerd zijn om deze trip te maken, heb ik 1 advies: plan het allemaal zelf.

Tenzij je het fijn vind om jezelf, de reisorganisatie en je thuisland belachelijk te maken. Want hiermee bevestig je nogmaals het stereotype dat toeristen boertige, vervelende lastpakken zijn. En ik kan het bevestigen want op een gegeven moment hoorde ik een Japans koppel praten over onze groep en hoorde ik ze zeggen dat de groep Ďmendokusaií is.

Google dat woord maar.

 • Algemeen 4
op 13 mei 2018 bestemming: Ecuador / GalŠpagos Eilanden, reisperiode: februari 2018

Djoser is een onbetrouwbare partner gebleken!

 • Algemeen 4
op 10 mei 2018 bestemming: Marokko / Rondreis, reisperiode: april 2018

De reis was een ervaring en bijzonder door de reisbegeleider en de ontmoetingen en de acceptatie van de slechte accomodaties, die Djoser aanbied. Het is een kunst om onder de Djoser omstandigheden te blijven genieten. Er is in elke accomodatie veel mis. Het voelt dan ook of Djoser op alle fronten, de goedkoopste, smerigste, plekken uitzoekt. Wel hebben we een prettige chauffeur en reisleidster gehad, die ons mogelijkheden heeft geboden om aan de problematische situaties van Djoser te ontsnappen.

 • Algemeen 3
Wil je op vakantie met Djoser? Bekijk dan eerst eens onderstaande organisaties die mogelijk beter aan je wensen voldoen.

9,2
op basis van 188 reviews

1 consumenten award

PANGEA Travel won in 2015 de Reisgraag award
Lees meer
8,5
op basis van 345 reviews

1 consumenten award

FOX, verre reizen van ANWB won in 2018 de Reisgraag award
Lees meer
8,5
op basis van 100 reviews

1 consumenten award

Sawadee Reizen won in 2014 de Reisgraag award
Lees meer
op 5 mei 2018 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: april 2018

Omdat er altijd iets te verbeteren moet zijn, geef ik geen 10 maar deze reis was subliem.

 • Algemeen 9
op 3 mei 2018 bestemming: Iran / Rondreis, reisperiode: april 2018

Het land is fantastisch. Mensen en land zelf. Gouden randje door onze gids

 • Algemeen 9
op 2 mei 2018 bestemming: Japan, reisperiode: april 2018

Goede begeleiding en toch vrijheid .

 • Algemeen 10
op 28 april 2018 bestemming: JordaniŽ / Amman, reisperiode: april 2018

Het was een super reis. Geweldig land , om iedere bocht een landschap, veilig rustig en vooral een een super reisbegeleider Maorie. Veel weet en kennis gedrevenheid van Jordanie. Ik zou zeggen hier hem vaak in. Hij bracht ons ons op paden en plekken die in in het programma zaten. Chapeau . Super fijne groep. Leeftijd tussen 24 en 72 jaar. Geweldige mix. Voor allen die deze reis willenalen een aanrader. Els

 • Algemeen 10
op 18 april 2018 bestemming: Cuba / Havana, reisperiode: april 2018

Afwisselende fietsrerius. Met volop mogelijkheden voor eigen invullingen

 • Algemeen 9
op 18 april 2018 bestemming: Portugal / Lagos, reisperiode: april 2018

Mooie en goed georganiseerde wandelreis met een prachtig hotel als uitvalsbasis. Voor 's avonds werden door de reisbegeleider leuke adresjes uitgekozen om in groep of individueel te gaan eten. Kortom, het was een heerlijke vakantieweek waar je als reiziger volop van geniet.

 • Algemeen 9
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Volgende