Ervaringen Djoser

PANGEA Travel
9,3
op basis van 267 reviews

2 consumenten awards

PANGEA Travel won in 2021 de Reisgraag award
Lees meer
FOX, verre reizen van ANWB
8,4
op basis van 377 reviews

2 consumenten awards

FOX, verre reizen van ANWB won in 2021 de Reisgraag award
Lees meer
Sawadee Reizen
8,1
op basis van 122 reviews

1 consumenten award

Sawadee Reizen won in 2014 de Reisgraag award
Lees meer

Pagina 1 van 5 met 418 resultaten

op 3 juni 2020 bestemming: Rusland, reisperiode: september 2019

Vorig jaar een heel boeiende rondreis gemaakt door 3 landen, waarbij vooral Minsk me verbaasde. Prachtige stad. De rondreis was in een uitstekende bus en er was volop vrijheid voor iedereen om Minsk, Vitebsk, Brest, Grodno, Kaliningrad en Gdansk te bekijken. Precies zoals ik het graag had. Bovendien was er onderweg nog gelegenheid om de beruchte Wolfsschanze in Polen te bezoeken. Wil je een andere kant van Europa zien, dan is dit zeker een aanrader. Verbetertips? Graag wat langer in Minsk en Kaliningrad blijven.

  • Algemeen 8
op 20 april 2020 bestemming: , reisperiode: juli 2020

Wij hadden deze reis geboekt, doch moesten om medische redenen annuleren. Als annuleringskosten berekent Djoser de gevraagde voorschotsom oftewel 20% van de totale reissom. Dit vinden wij een onacceptabel hoog percentage, haast lijkend op kegale diefstal!
Hans Biermans, Voorburg

  • Algemeen 1




op 17 april 2020 bestemming: Nieuw-Zeeland / Sambeek, reisperiode: februari 2020

Deze reis was mijn 22ste alweer met Djoser.
Nieuw-Zeeland stond al heel lang op mijn wensenlijst en dit jaar heb ik de knoop doorgehakt en besloten te gaan.
Tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Enige minpuntje zijn de facultatieve excursies die vrij kostbaar zijn.
Er wordt geadviseerd om per week 400 euro te reserveren voor bijkomende kosten als maaltijden, excursies enz.
Wat betreft maaltijden en de goedkopere excursies klopt dat, maar ga je met helikopter de gletsjer op of Lord of the Ringstoers doen ben je al gauw 150-200 euro verder. Houd hier rekening mee!
Verder waren de accommodaties precies zoals ik van Djoser verwachtte. Niet te luxe maar ook zeker niet ondermaats.
Ontbijt kennen ze daar niet dus elke dag in supermarkt je eigen ontbijt kopen. Meestal ook het avondeten want meeste accommodaties hebben kookmogelijkheid en ook is dit veel goedkoper dan iedere dag uit eten.
De groep was top en Laurens als begeleider helemaal goed.
Helaas was dit zijn laatste reis voor Djoser:(
Het landschap is adembenemend en verveeld geen moment.
Voor de wilde dieren hoeft je niet naar NZ en de Kiwi zie je alleen in vogelparken achter glas.
Al met al niks te klagen over Djoser.
Augustus dit jaar ga ik weer met Djoser op reis (Sulawesi/Papoea), indien de omstandigheden dit toe laten.

  • Algemeen 10
op 29 maart 2020 bestemming: Kenia, reisperiode: februari 2020

Landen waren toppie! Echt genoten van de dieren en de natuur. Maar hier had Djoser geen bijdrage aan gehad. De (hotel)faciliteiten waren afschuwelijk! De groep was te groot voor de truck. Vooraf met Djoser contact gehad ivm dieet wensen en reisbehoefte. De reizen door de National Parks (vooral Masai Mara en Serengeti) waren doorreizen. Victoriameer was bijvoorbeeld ook een bestemming, zijn we naar toe gereden (lees 2 dagen). Hebben we 2 overnachtingen gehad maar eigelijk alleen water gezien. Niets van het bijzondere meer of dieren oid. Er werd geen rekening gehouden met de reisbehoefte van de reizigers om rustig dieren te spotten. Voor sommige parken (bijv Serengeti ging er geen spotter mee) Deze klachten zijn zowel tijdens de reis als na de reis met Djoser gecommuniceerd. Echter gaven zij niet thuis, de truck was te klein omdat wij teveel bagage bij hadden schreven zij terug. Dieet wensen PROBEREN!!! ze rekening mee te houden is dus geen GARANTIE. En ik heb het hier overige Vegetarische eetwens, niets bijzonders zou je zeggen. En zo zijn er nog een aantal voorbeelden te noemen... Al met al, voor mij nooit meer met Djoser!!!!

  • Algemeen 1
op 16 maart 2020 bestemming: Kenia, reisperiode: februari 2020

Het was een echte schande om mensen 18 dagen in een veel te kleine open truck een rondreis te laten doen. Deze truck was totaal niet geschikt om er safari's mee te doen . De dieren hoorden ons op honderden meters afkomen . Ondertussen beginnen onze opgelopen verkoudheden en rugklachten langzaam te genezen .Als je daarbij bedenkt dat Djoser even duur is als de concurrentie ! Een klacht indienen bij Djoser heeft weinig zin die geven 3 weken later nog steeds niet thuis .Dit is na Ethiopië de tweede zware tegenvaller met deze reisorganisator , had eigenlijk na de vorige keer beter moeten weten .

  • Algemeen 1
op 10 februari 2020 bestemming: Mexico / Oostende, reisperiode: januari 2020

Nooit meer met Djoser! Hun leuze van individuele vrijheid klopt niet!!! Een groepsreis zoals alle andere!!!
Bij boeking van de reis heb je geen idee hoe lang de afstanden tussen A en B zijn. Ongelofelijk veel op de bus gezeten! zelfs 1 x een volledige dag. Het begon al In Cancun waar we de 1ste nacht toekwamen na een lange vliegreis, moesten we s'morgens al weg. Alleen gelegenheid gehad om eigen uitstapjes te maken als je langer ter plaatse bent! Dus in Merida, alleen in de namiddag vrije keuze en in San Christobal waar we 2 dagen verbleven en de laatste dag waar we verbleven op een bestemming die je moet vergeten. Onderweg stoppen waar we willen???Om samen te eten ja, allemaal individueel afrekenen en dan weer met de bus verder!
Met de commerciële tekst: Uitstappen In de reis inbegrepen, zetten ze je ook op een verkeerd been, want opgelet, daar moet nog voor betaald worden! Dat staat er wel in, doch je leest er over! Ontbijt moest wel in het hotel, want de koffers moesten om 7 uur voor de deur staan om dan te vertrekken om 8 uur naar de volgende 'inbegrepen uitstap'. Uiteraard is het ontbijt ook niet inbegrepen want dat zou de basisprijs verhogen. Doch de rompslomp om met een groep telkens alles individueel af te rekenen, verlaagt het comfort van de reis!
Spreek me niet meer van Djoser, nooit meer

  • Algemeen 2
op 7 februari 2020 bestemming: Thailand, reisperiode: juli 2019

Prachtige reis gemaakt naar Thailand. Compleet programma, van alles gezien. Mooie natuur, veel cultuur: kwam niets tekort. Alles goed geregeld Herinnering voor het leven!

  • Algemeen 9
op 30 januari 2020 bestemming: Colombia, reisperiode: december 2019

De reis Colombia heeft Djoser op zondag laten vertrekken waardoor je niet het goudmuseum (maandag altijd gesloten) kon bezoeken. Dit is een van de belangrijkste must seen in Bogota waarmee Djoser ook promoot. Daarnaast een slecht alternatief i.p.v. Popayan. Reisleider kende het land niet en had de chauffeur hard nodig.

  • Algemeen 5
op 27 januari 2020 bestemming: Cuba, reisperiode: januari 2019

Het was een rondreis met te veel dagen in Viñales, waar het bijna altijd regent volgens de inwoners en waar weinig te beleven was, terwijl Cienfuegos, ondanks een beloofde vrije dag daar, maar een uur werd bezocht. Deels in het donker.
Djoser bood mij, uit coulance :( € 50,-- korting op een volgende reis en een boek. Ik hoef geen boek.. En voorlopig ook geen reis.

  • Algemeen 6
op 14 januari 2020 bestemming: Vietnam / Rondreis, reisperiode: november 2019

Vreselijke hotelkeuzes en geen verantwoordelijkheid van Djoser. In de fietsreis in Vietnam van Djoser hadden we werkelijk verschrikkelijke hotels. Heel jammer dat ik geen foto's kan opladen. In een van de hotels, die al lange tijd niet open was geweest, heb ik ook een bacterie opgelopen waardoor ik hals over kop terug moest naar Nederland voor ziekenhuisopname. In mijn mails (waarin een appel op verantwoordelijkheid en claim op teruggave reissom wordt zelfs geen eens gereageerd. Dat staat ook bekend van Djoser (veel marketing buitenland maar zeer slechte klantgerichtheid als je eenmaal geboekt hebt), maar vind het uitermate teleurstellend. Ik zou zeggen boek je vakantie echt bij een andere organisatie want deze laat je echt in de steek als er iets is.

  • Algemeen 2
op 26 november 2019 bestemming: , reisperiode: november 2019

Djoser schrijft prachtig over de reis India Nepal. Helaas blijkt dat de meeste reisdagen dermate lang zijn dat er weinig tijd overblijft op de plaatsen te verkennen. De hotels zijn zonder ontbijt en in een land met slechte hygiënische omstandigheden wil Djoser een Delhi Belly graag voorkomen. Ontbijten buiten het hotel is dus heel lastig want streetfood wordt afgeraden. De kosten van de reis liggen dus veel hoger dan we dachten. De Djoser excursies zijn zonder de entree gelden en ergens staat dat weL in de Djoser app maar dan moet je heel goed zoeken. De reisleiding was gelukkig prima. Maar een aantal hotels vielen zwaar tegen. Kort om als ik dit alles had geweten had ik deze reis niet bij Djoser geboekt.

  • Algemeen 6
op 13 november 2019 bestemming: Jordanië, reisperiode: oktober 2019

Reis op zich was prachtig. Maar slecht geregeld door Djoser.

*Bij het online invullen van gegevens tot 3 x toe bijv. Thuisblijver info en paspoortnr. moeten invullen. Tot 2 dagen voor vertrek ondanks bellen nog niet in orde.

*Vervolgens ging het mis bij aankomst in Amman. De persoon die ons moest opvangen had 2 groepen tegelijk. 1 Nederlandse en 1 Duitse groep waarvoor hij de VISA moest regelen. Daarnaast stonden op de lijst voor onze groep 2 personen die het landarrangement hadden geboekt. Dus op eigen gelegenheid reizen. Djoser had de lijst niet aangepast. Gevolg. De man heeft de hele luchthaven afgezocht en wij hebben 2uur!! staan wachten.
*Wij boekten deze reis voornamelijk voor de ruime tijd in Petra. Anderhalve dag met 2 overnachtingen.
Op dag 2 van de reis werd al duidelijk dat het hotel in Petra "overboekt" was voor de eerste nacht. Ondanks telefoontjes naar Djoser kon dit niet worden opgelost. De schuld ging naar de "lokale agent". De oplossing....wij sliepen in Kerak, op 2 en een half uur rijden van Petra. Vreselijk smerig hotel. Uiteindelijk is in samenspraak met gids,chauffeur en groep besloten om dan om 4 uur op te staan, 5 uur ontbijt (midden-oosten ontbijt, geen broodje, boter, joghurt of wat dan ook) en dan naar Petra. Daar begin je dan om half tien ipv 7 uur s morgens. Volgende dag wederom door chauffeur en gids flexibel, wat extra tijd zodat we nog even naar binnen konden.
*Wadi Rum. Overnachting in de woestijn. De bus parkeren voor het kamp. Veel lichtvervuiling. Onderkomens waren tenten van 2 x 2, waarin twee houten britsen met matras ( de mijne 30 cm te kort). Daarop lakens en dekens te vies om aan te pakken, lakens waren duidelijk al door meerdere personen gebruikt. Geen handdoek. Uiteindelijk maar buiten geslapen op banken. Volkomen onacceptabel!!!Douchen hebben we maar overgeslagen.
*Het hotel in Aqaba uit de lijst van Djoser staat al maanden in de steigers. Wordt helemaal verbouwd. Wij hadden daar mazzel. Voor het eerst een goed hotel. De rest was beslist ondermaats. Van slechte bedden (met slechts 1 onderlaken..Petra) tot overlopende douches. Altijd kamers aan de achterkant van de hotels, herrie en uitzicht op de vuilnisbelt.
* Tot slot. Overstappen op de terugreis in Amman. Geen begeleiding daar. Slurf was kapot dus uitstappen en in bussen. Maar....geen begeleiding dus wij werden naar de aankomsthal!!! gebracht. Opnieuw alles door de douane, controles, bagage. Op 2 minuten na onze vlucht gemist.

Djoser heeft van ons een uitgebreide klachtenbrief ontvangen. Tot op heden nog geen antwoord. Wij zijn ernstig teleurgesteld in de service die je van een organisatie als Djoser verwachten mag. Het kost tenslotte niet niks!!

  • Algemeen 6
op 8 november 2019 bestemming: , reisperiode: juli 2019

Wij hadden meer verwacht van de reis gezien de prijs. De begeleidster was net als wij op vakantie en wist helemaal niks van het land, maakte ruzie met de chauffeur en kok en bedelde om fooi. Wij hebben hier zelf de invulling aan gegeven. De accomodaties, de tenten en de slaapmatten waren oud en kapot. Er zou een derde persoon meekomen om te helpen en deze was er niet, hij/zij zou zich ziek gemeld hebben voor de reis.
Wij hebben verder een prachtreis gehad met een leuke groep, de prijs die wij ervoor betaald hebben staat niet in verhouding met hetgeen er geleverd wordt, dan kun je het beter zelf regelen met Africa travel,djoser besteed het namelijk ook uit. Klachten worden niet serieus genomen door djoser en ze reageren veel te laat terug.Voor ons nooit meer djoser.

  • Algemeen 2
op 14 oktober 2019 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: augustus 2018

Ik wil mijn minder prettige ervaringen met Djoser delen om andere mensen een teleurstelling te besparen. Ik heb helaas pas achteraf ondervonden dat ik niet de enige ben met minder positieve ervaringen met Djoser.
Wij hebben in April 2018 een 16+ Familiereis Noord-Zuid naar Thailand geboekt. Thailand als bestemming is een geweldig land, de reis van Djoser echter was op zijn minst gezegd niet perfect.
• De 16+ reis was geen 16+ reis ondanks de beschrijving op de website (2018). Toen de Djoser app liet zien dat er jongere kinderen meegingen bleek na klagen dat de uitleg dat er minimaal 1 kind in de familie 16+ moet zijn. Wij mochten kort voor de reis kosteloos annuleren maar ga dat maar eens last minute regelen met een groot gezin. Tijdens de reis bleek dat er een familie was met alleen kinderen jonger dan 16. Aangezien de jongeren veel bij elkaar worden gebracht tijdens de reis verandert dat toch de sfeer en gespreksonderwerpen tijdens de reis voor de kinderen. Schrijnend in deze context is dat we extra geld hebben betaald door de keuze voor een 16+ reis.
• De aanduiding middenklasse hotels is een positieve weergave van de realiteit. 2 hotels waren ronduit slecht. Met name de accommodatie in Koh Samui was gewoon vies met achterstallig onderhoud. Het mooie was dat de reisleider ons daarvan tevoren op de hoogte bracht om onze verwachtingen alvast omlaag te brengen i.v.m. klachten die van de eerdere groepen werden gemeld.
• Onze Nederlandse reisleider was net als wij op sommige bestemmingen voor de eerste keer.
• Wij bestellen een 21-daagse reis waarvan de 21ste dag vervolgens 5 minuten duurt (vertrek vlucht 00:05 op de 21ste dag). De geplande hotelovernachting wordt zonder informatie of compensatie van de planning verwijderd.
• De reis van Chiang Mai naar Koh Samui wordt beschreven als een indirecte vlucht. Wat niet wordt verteld is dat je om 5 uur ’s morgens vertrekt er ook een busreis van totaal 6 uur aan vast zit en een bootreis van 2 uur. Aankomst op Koh Samui is laat in de middag. Dit is uit oogpunt van kostenbesparing. Er is namelijk ook een direct vlucht naar Koh Samui maar die wordt niet aangeboden omdat die duurder is. Deze dag kun je nagenoeg volledig afschrijven.
• Door de aanpassing in de reis en het gebrek van een accommodatie wordt ons voorgesteld om op de laatste dag bij aankomst in Phuket om maar 4 uur in een winkelcentrum rond te gaan lopen.
• Wij hebben geboekt voor 5 personen boven de 17 jaar en volwassen prijzen betaald voor alle familieleden. Vervolgens werd in elk hotel geprobeerd 1 van de familieleden op een (klein) opklapbed of zelfs op een dun matras op de grond te laten slapen. Tijdens het zogenaamde hoogtepunt van onze reis in Kho Phi Phi moest 1 van mijn volwassen kinderen op een kort en dun matrasje, onder een dun wollen dekentje op de grond slapen.
• In het Bayview resort in Kho Phi Phi hebben we niet kunnen douchen omdat er stinkend regenwater uit een open reservoir uit de kraan kwam. We hebben ons met flessen water moeten wassen!! Op onze klacht kregen we te horen dat dat kwam omdat we dicht bij het regenwater reservoir zaten??? Als oplossing mochten we eventueel in een kleine kamer met 4 bedden naast elkaar met zijn 5’en slapen? Bij vertrek stonden de gebruikte flessen water op de rekening van onze kamer.
• In de Bayview resort, volgens de beschrijving met een fantastisch uitzicht op de baai, zaten we achteraf, aan de achterkant van de heuvel zonder enig uitzicht. Bij de receptie werd ons verteld; “daar plaatsen we de Djoser mensen altijd”
• Op mijn klachten achteraf naar Djoser werd afwijzend gereageerd zonder een echte spijtbetuiging of compensatie.

  • Algemeen 5
op 14 oktober 2019 bestemming: China, reisperiode: april 2019

Merendeel hotels zeer slecht (vaak geen warm en vies) en een reisbegeleidster die onaangenaam en onbetrouwbaar bleek

  • Algemeen 4
op 12 oktober 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: september 2019

Prachtige rondreis met afwisselend natuurparken, steden, wijnproeverij, boottochten, baie lekker braai enz... Met dank aan onze reisbegeleider Henning, die alles perfect regelde en met een toffe bende kijken we terug op een onvergetelijke reis.

  • Algemeen 9
op 10 oktober 2019 bestemming: , reisperiode: september 2019

De natuur in Ladakh (Himalaya) is overweldigend, de kloosters zijn indrukwekkend, de mensen erg vriendelijk! De reis liet alle 'topics'zien, ervaren. Prima georganiseerd en uitstekend begeleid!

  • Algemeen 10
op 9 oktober 2019 bestemming: Marokko / rondreis, reisperiode: september 2019

Marokko was voor mij een mooi en interessant Land, een prachtige natuur en heel aardige mensen. We hebben in Erfoud een hotel met zwembad gehad.Vanuit Erfoud maken we de volgende dag een woestijnsafari maken. Met landrovers gaan we de woestijn in. Na aankomst in het kamp maakten we een kamelentocht en konden we genieten van de zonsondergang. De kleur van het zand werd in de loop van de tocht anders, meer als terra.Prachtig, onvergetelijk.Na terugkomst in het kamp kregen we een heerlijk Berberdiner . We sliepen in een bedoeienentent. Een hoogtepunt was ook ons verblijf van 3 dagen in Essaouira, een plaats aan de kust. De wind gaf een heerlijke verkoeling. Al met al was het een zeer geslaagde vakantie !

Marokko waas voor mij een heel mooi en interessant land met een prachtige natuur en heel
l aardige mensen.

  • Algemeen 10
op 9 oktober 2019 bestemming: Libanon / Beirut eo, reisperiode: september 2019

Een 8 daagse reis in Libanon. Het was een hele mooie reis, alles goed geregeld. De reisleider wist heel veel te vertellen. Genoeg afwisseling in programma. Prima reis.

  • Algemeen 9
op 9 oktober 2019 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: september 2019

Fantastische combinatie van natuur/cultuur en ontspanning. Goede indruk van Indonesië en de bezochte eilanden. Daarbij hadden wij mazzel met een zeer goede reisbegeleider, die veel energie stak in het programma. De groep bestond uit een mix van jong en oud en hij zorgde ervoor dat er voor Een mooie wisselwerking tussen jong en oud en zorgde ervoor dat het programma ook aansloot bij ieders behoeften.

  • Algemeen 10
op 5 oktober 2019 bestemming: Peru, reisperiode: september 2019

Alles goed geregeld door Djoser. Je hoeft je als reiziger nergens zorgen over te maken en moet alleen genieten.

  • Algemeen 10
op 3 oktober 2019 bestemming: Egypte / Diverse, reisperiode: september 2019

Alles was perfect georganiseerd en de gids was fenomenaal. Egypte is als land ook echt een aanrader.

  • Algemeen 9
op 2 oktober 2019 bestemming: Peru, reisperiode: september 2019

Uitstekend georganiseerde en begeleide reis met een aaneenschakeling van hoogtepunten die deze reis tot een indrukwekkende ervaring heeft gemaakt

  • Algemeen 9
op 2 oktober 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: september 2019

Perfecte organisatie, top Zuid-Afrikaanse nederlands sprekende gids, toffe hotels, prachtige excursies

  • Algemeen 10
op 25 september 2019 bestemming: Egypte / Rondteis, reisperiode: september 2019

Fantastische veelzijdige reis, waarbij je kennis maakt met de cultuur en overweldigende historie van het land

  • Algemeen 9
op 25 september 2019 bestemming: Indonesië / Indonesie, reisperiode: september 2019

Een hele afwisselende reis waarin we heel veel mooie, nieuwe herinneringen hebben gemaakt, nieuwe ervaringen, nieuwe indrukken en geuren en hele lieve mensen hebben ontmoet. De reis was afwisselend tussen cultuur en natuur. Eigenlijk kan ik niet bedenken wat minder goed of leuk was aan deze reis. Het schema was goed, de reisbegeleiding top, kortom een aanrader!

  • Algemeen 9
op 25 september 2019 bestemming: Japan / Tokyo, reisperiode: september 2019

Fantastische reis, goed georganiseerd, voor herhaling vatbaar

  • Algemeen 10
op 25 september 2019 bestemming: Portugal / Lagos, reisperiode: september 2019

Hotel was top.leuke groep niet te groot 11 personen.weer was lekker.Herman de reisleider was geweldig.Gewoon n top vacantie.

  • Algemeen 10
op 18 september 2019 bestemming: Rusland / Moskou, reisperiode: september 2019

De djoser reizen geeft veel vrijheid iets wat ik als ex-backpacker zeer waardeer. Moskou en Sint Petersburg zijn twee prachtige steden om te bezoeken. De hotels en het vervoer is prima geregeld met Djoser. Vrijheid blijheid is hun leuze en dat is ook zo. Een absolute aanrader

  • Algemeen 9
op 11 september 2019 bestemming: Kazachstan, reisperiode: augustus 2019

Prachtige Djoser-reis gemaakt over een stuk van de oude zijderoute, Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizië en Kazachstan. Schitterende reis door landen waar hier bij ons weinig over bekend is. eerste helft vooral cultuur, tweede helft vooral natuur. Weer een schitterende belevenis! Ook de reisbegeleider verdiend een dikke pluim. Alles prima geregeld!

  • Algemeen 10
op 4 september 2019 bestemming: Indonesië / rondreis, reisperiode: augustus 2019

Geweldige rondreis, heel afwisselende landschappen en een ervaring om nooit te vergeten. Mooie herinneringen gemaakt! :-)

  • Algemeen 8
op 4 september 2019 bestemming: Japan / Rondreis langs oa Tokio, Kyoto en osaka, reisperiode: augustus 2018

De rondreis was goed geregeld en er hoorden ook overnachtingen in kleinere steden, dorpjes bij. We hebben bijzondere dingen meegemaakt zoals een overnachting g in een shubukan met boeddhistische dagopening, en bezoeken aan zee, een Wasabi boerderij en een afgelegen dorp. In de grote steden was veel ruimte voor een eigen invulling en werd er wel i spirerende tips gegeven. De groep was vrij klein en gezellig. De reisbegeleidster was behulpzaam en enthousiast. Topreis!!!

  • Algemeen 10
op 4 september 2019 bestemming: , reisperiode: augustus 2019

Het is een prachtige en indrukwekkende reis geweest. Zeer divers, verzorgd en met deskundige leiding. Zowel de vaste reisleider van Djoser als de reisleiding ter plaatse waren gericht op het bieden van een mooie reiservaring.En met succes!!

  • Algemeen 10
op 3 september 2019 bestemming: Jordanië, reisperiode: juli 2019

Alles goed gereggeld. Prima gids en bus met airco en WiFi. Relaxed en héél veel gezien en geleerd. Mooi land en zeker een aanrader!!! Hele vriendelijke mensen geen enkele zorgen.

  • Algemeen 9
op 3 september 2019 bestemming: Jordanië, reisperiode: april 2019

Dit was een reis met twee gezichten. Het land Jordanië (het cultureel erfgoed, de natuur en de sfeer) zijn absoluut de moeite waard. Ook de Nederlands sprekende gids was van lokale komaf en prima. Maar Djoser als reisorganisatie viel door de mand. Djoser stelt een rechtstreekse reis met Royal Jordanian airlines in het vooruitzicht, maar een week tevoren bleek dat zijn omgezet in een reisschema met overstap, waarbij we pas om 3 uur ‘s nachts in het hotel arriveerden. Terugvlucht zelfde laken een pak. Zeker bij een familiereis verwacht je meer zorgvuldigheid want dat was wel mogelijk geweest; een andere reisorganisatie had die dag wel een directe vlucht geregeld voor een regulier reisgezelschap. Djoser adverteert als enige reisorganisatie ook prominent met een afsluiting van een paar dagen in het 5* Double Tree Hilton in Aquaba. Maar In Aquaba gearriveerd, kwam de mededeling dat we in een ander hotel zaten in de categorie vergane glorie. Toen we Djoser daarover belden, bleek de back office niet op de hoogte; ze verscholen zich achter de lokale reisagent die de hotels ter plekke regelt. Kijk, dan lijkt de conclusie op zijn plaats dat Djoser sinds enige(?) tijd groei door uitgekiende marketing laat prevaleren boven een gezond bedrijf dat goed voor haar klanten zorgt.

  • Algemeen 5
op 29 augustus 2019 bestemming: Brazilië, reisperiode: juli 2019

Voor ons was het een heel aangename reis een beetje cultuur, natuur en avontuur een heerljke mix

  • Algemeen 8
op 29 augustus 2019 bestemming: Rusland, reisperiode: augustus 2019

Een goed georganiseerde reis met een mooie combi van beweging en cultuur.

  • Algemeen 10
op 28 augustus 2019 bestemming: Schotland / Fort William, reisperiode: augustus 2018

Mooie wandelreis in de Schotse Hooglanden, prachtige natuur. Goede georganiseerd, prettige verblijf, goede reisleiding. Kortom een aanrader wandelreis Schotland met Djoser.

  • Algemeen 10
op 28 augustus 2019 bestemming: China, reisperiode: juli 2019

Een bijzonder afwisselende en avontuurlijke reis door prachtige gebieden met een rijke culturele natuurlijke diversiteit!

  • Algemeen 9
op 25 augustus 2019 bestemming: China / Meerdere, reisperiode: augustus 2019

Een fantastische reis van 24 dagen door China met een leuke groep mensen en een superbegeleider. Samen legden we meer dan 6000 km af van Beijing naar Hongkong met trein, hogesnelheidstrein, vliegtuig en ferryboot. Steden, stadsparken, de grote muur, het terracotta leger, natuurpark, kabelbanen, fietstocht door het Karstgebergte maakten het tot een onvergetelijke ervaring.

  • Algemeen 10
op 25 augustus 2019 bestemming: Vietnam / Fiets verplaatsing, reisperiode: juli 2019

Fantastisch om het binnenland Mekong delta en Ankor Wat te bezoeken

  • Algemeen 9
op 25 augustus 2019 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: juli 2018

Prachtige reis maar Djoser maakt zich er “goedkoop” vanaf.

  • Algemeen 6
op 21 augustus 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Diverse, reisperiode: juli 2019

Reis van Kaapstad - Namibië - Botswana - Zimbabwe, hele mooie opbouw van hoogte punten in boven genoemde landen.

  • Algemeen 10
op 21 augustus 2019 bestemming: Ecuador, reisperiode: juli 2019

Indrukwekkende, goed georganiseerde reis met onze reisleider Marc Palmen, die als topper gekwalificeerd kan worden. Had een enorme kennis van het land en stond voor onze reisgroep bijna dag en nacht klaar. Verder een leuke reisgroep bestaande uit jong en oud. Programma van Djoser was prima onder het motto: bijna alles kan, maar niets moet.

  • Algemeen 9
op 15 augustus 2019 bestemming: Kenia / Safari rondreis, reisperiode: juli 2019

We (gezin met 3 kinderen van 23, 21 en 17 jaar) hebben een prachtige, 21-daagse kampeerrondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar gemaakt. Dit met een groep van 20 personen en 3 lokale reisbegeleiders: een chauffeur, een kokkin en een reisleider. Ontzettend veel wild gezien, prachtige natuur en ook veel in contact geweest met de locals. We reisden met een vrachtwagen, waarop een soort bus-compartiment was gebouwd. Veel ruimte voor iedereen, ook voor de bagage. Wel "African massage" op veel wegen, oftewel flink rammelen in de truck, op de soms zeer slechte wegen. Kamperen in de tenten is erg goed bevallen, soms midden in de natuur tussen de wilde beesten ('s nachts je plas dus maar ophouden). De reis geeft absoluut een hele goede indruk van wat de beide landen te bieden hebben. En vanwege de Keniaanse reisleiding, zijn we ook erg veel te weten gekomen over de geschiedenis, de cultuur, de gewoontes, de mensen en de wilde dieren. De afsluiting op eiland Zanzibar was ook perfect en een mooie, relaxte afsluiting van een zeer enerverende reis. Ook onze kinderen waren "in de wolken" en hebben veel nieuwe vrienden gemaakt. Er zijn enkele kleine puntjes die we anders zouden doen op deze reis, en daarover hebben we Djoser ingelicht. Vandaar geen 10 als cijfer voor deze reis, maar een 9 (9,5 konden we niet kiezen...)

  • Algemeen 9
op 14 augustus 2019 bestemming: Cuba / rondreis 3000 km, reisperiode: juli 2019

Interessante, goed verzorgde reis door een mooi, groen land met erg vriendelijke mensen en veel heerlijke muziek. Uitstekende lokale gids die veel informatie biedt over geschiedenis en over recente ontwikkelingen. De paar logies bij particulieren zijn ook een positieve ervaring. De reis had wel een paar dagen langer mogen duren, maar het massale ‘all in’ hotel als slot was wat mij betreft te veel van het goede.

  • Algemeen 8
op 13 augustus 2019 bestemming: Thailand, reisperiode: juli 2018

Leuke reis maar belachelijk hoge bijkomende kosten. Ik weet van iemand die ook bij Djoser werkt dat de reisbegeleider inkomsten ontvangt uit excursies én restaurants. De reisbegeleider bepaalt de prijs van een excursi. Je wordt ook iedere keer met klem geadviseerd naar een bepaald restaurant te gaan omdat hij/zij dan een percentage meekrijgt. Ditkomt natuurlijk doordat dit soort reisleiders onderbetaald worden. Je betaald dus via de excursies en restaurants eigenlijk het salaris van de reisleider. Niet meegaan met excursies is geen optie omdat je vaak in de middle of nowhere zit waar nog geen kop koffie te krijgen is. Al met al dus hele hoge bijkomende kosten. Goed om daar rekening mee te houden als je boekt! Als je dezelfde reis zonder djoser maakt zit je nog niet op de helft vd kosten.

  • Algemeen 6
op 12 augustus 2019 bestemming: Tanzania, reisperiode: juli 2019

De reis is fantastisch, maar dat ligt vooral aan het land en de lokale gids. Djoser voegt echter weinig tot niets toe. Ze veranderen de vlucht op het laatste moment voor een slechtere vlucht en wijzigen hotels in slechtere hotels. Geen persoonlijk contact en reageren niet op klachten

  • Algemeen 4
op 12 augustus 2019 bestemming: Japan, reisperiode: augustus 2019

De ondersteuning vanuit Djoser wanneer er iets mis gaat is ronduit slecht. Niet bereikbaar en ze lossen niks voor je op, zoek het maar lekker zelf uit in een ver land. Heel teleurstellend, de reden om een georganiseerde reis te kiezen is juist om ontzorgd te worden. Als klap op de vuurpijl was er geen fatsoenlijke transfer van laatste (vieze) hotel naar luchthaven geregeld. We moesten maar met openbaar vervoer! Met al die koffers de metro door in Japan, echt kansloos. Nooit meer Djoser voor ons.

  • Algemeen 3
op 11 augustus 2019 bestemming: Rusland / moskou-st petersburg, reisperiode: juli 2019

Reis was zo goed als perfect. 1 minpunt: meer in de bus gezeten dan verwacht.

  • Algemeen 9
op 10 augustus 2019 bestemming: Tanzania, reisperiode: juli 2019

Bij Djoser Wordt op alles bespaard. We zijn op reis gegaan naar Oeganda, Tanzania & Zanzibar. Overal wordt bespaard om de winst te maximaliseren, waardoor de prijskwaliteit heel erg laag is. Aan enig comfort voor de reiziger wordt niet gedacht. Het begint bij de vluchten. Tijdens de vluchten zijn er 2 tussenstops, waardoor de reistijden uiteraard heel lang zijn en je vertrekt in het midden van de nacht of je komt aan in het midden van de nacht. Van uitgerust zijn is geen sprake! Daarna overnachten we 70% van de tijd in tenten die we zelf opzetten. Geen probleem voor ons, mocht er deftige sanitaire voorzieningen zijn. Helaas is ook dit vaak niet het geval. Uiteraard is het makkelijk om te zeggen dat dit normaal is in Afrika, maar er zijn wel degelijk mooie kampeerplaatsen. Alleen betaald Djoser dan meer dan 8 dollar per nacht! Als de locatie uitzonderlijk is zou je het ook nog door de vingers zien. Ook is dit helaas weer niet altijd het geval. Op de website van Djoser staat bv. dat je overnacht in Kibale forest (een park waar 13 soorten primaten zitten inclusief chimpansees). Wat een geweldige ervaring zou het zijn om hier tussen wakker te worden! Uiteraard verblijf je in werkelijkheid op 20 km van Kibale op een campsite die weinig tot geen toegevoegde waarde heeft. Op de oorspronkelijke campsite van Kibale staat blijkbaar al verschillende jaren een lodge wat aantoont dat Djoser op zijn minst gezegd nalatig zijn als ze dit nog steeds vermelden bij het aanbieden van de reis. Ook als we in hotels verblijven zijn dit vaak achtergestelde hotels. De hotels die Djoser weergeeft bij het boeken geven een vertekend beeld. Al bij al was het wel een aangename reis in prachtige landen, maar hebben we veel te veel betaald voor wat we in ruil hebben gekregen van Djoser. De prijskwaliteitsverhouding bij Djoser is bijzonder laag in vergelijking met andere organisaties. De reden is simpel. Djoser werkt met een andere afrikaanse organisatie die uiteraard ook winst moet maken. Als je op reis wil naar (Oost)-Afrika boek dan gewoon rechtstreeks bij een afrikaanse organistie zonder Djoser zoals African travel company waar je zowiezo mee zou reizen, of boek bij een andere nederlandse organisatie die zonder tussenpersonen werkt. Je betaald slechts een fractie van het bedrag en je kan zelf aangename rechtstreekse vluchten boeken.
Djoser, ons zie je niet meer terug.

  • Algemeen 4
op 9 augustus 2019 bestemming: Griekenland / Rondreis, reisperiode: juli 2019

Een mooie reis, die een extra dimensie kreeg door reisleidster Christine. Ze gaf achtergrondinformatie bij de vele bezienswaardigheden; ze reserveerde etentjes op mooie plekken met heerlijk gerechten; ze vertelde over het dagelijkse leven in Griekenland en de recentere geschiedenis. Top!

  • Algemeen 9
op 9 augustus 2019 bestemming: Indonesië / Java, reisperiode: juli 2019

Onder een goede begeleiding een groepsreis over Java en Bali gemaakt. Hotels zijn goed, volgens de standaard van het land en vervoer is gevarieerd (boot-trein-touringcar) en uitstekend verzorgd.
Met een enthousiaste groep medereizigers hebben we onder begeleiding van een Nederlands sprekende reisleider uiteraard de toeristische highlights gezien maar ook met geregelde lokale gidsen de omgeving beter leren kennen. Intensief maar erg mooie ervaring rijker

  • Algemeen 9
op 9 augustus 2019 bestemming: Thailand, reisperiode: juli 2019

Allover een prima reis gehad met veel activiteiten in korte tijd, maar ook voldoende momenten om te relaxen. Wij hadden een hele leuke, flexibele groep en dat is essentieel om te komen tot een geslaagde reis.

Positief: veel gezien in relatief korte tijd, goede accommodatie (prijs/kwaliteit) en prima vervoer.

Minder positive punten zitten vooral in de extra excursies:
- deze zijn stevig aan de prijs in verhouding tot de lokale prijzen (bijv. fietstocht van 4 uur voor €30,- pp, terwijl een fiets voor €1,-- pp te huur is).
- voegen niet altijd veel toe ten opzichte van het standaard pgm. Zo werd een snorkeltocht georganiseerd, terwijl de weersomstandigheden slecht waren en daardoor het zicht max. een meter. Deze excursie had Djoser absoluut moeten cancelen.
- inclusive buffetlunch vaak van matige kwaliteit

  • Algemeen 8
op 8 augustus 2019 bestemming: Indonesië / Java en Bali, reisperiode: juli 2019

Javi en Bali beide eilanden maken onderdeel uit van Indonesië. Ze zijn zo verschillend voor wat betreft geloof en bezienswaardigheden. Maar wat ze gemeen hebben is een bevolking die zo vriendelijk en gastvrij is! Bezoeken aan de Borobodur, Prambanan, kleine dorpjes die verscholen in de rijstvelden liggen. Gefietst, een boottocht naar dolfijnen, prachtige stranden, een kookcursus gehad etc. Kleine reisgezelschap met een enthousiaste reisleidster. Prima geregeld. Een prachtige ervaring!

  • Algemeen 9
op 7 augustus 2019 bestemming: Iran, reisperiode: juli 2019

Het was echt heel goed georganiseerd en het verliep allemaal erg prettig

  • Algemeen 10
op 4 augustus 2019 bestemming: Indonesië / Vanaf Medan, reisperiode: maart 2018

Djoser plaatst alleen positieve reviews op hun website. Wij hadden aanmerkingen op het feit, dat er aktiviteiten worden georganiseerd of aangeraden, die niet door een standaard verzekering worden gedekt, zoals bijv. Wildwatervaren en meerijden achterop een motor zonder helm en motorpak. Ook is deze reis minder geschikt voor ouderen boven 70 en minder validen vanwege steile beklimmingen. Ofschoon een uitstekende reisleider wilde deze hierover niet horen. Een brief aan Djoser met deze opmerking leverde een reaktie op zoals dat met het jammer vond, dat men eea zo had ervaren. De hotels waren prima, evenals de bussen en chauffeurs.

  • Algemeen 8
op 2 augustus 2019 bestemming: Taiwan, reisperiode: april 2019

We hebben een erg leuke reis gehad in Taiwan. Best een unieke bestemming met heerlijk eten! De hotels waren heel goed (eentje was wat minder), de bus was prima en de reisbegeleider en gids waren top! Weer een prima reis met Djoser.

  • Algemeen 9
op 1 augustus 2019 bestemming: , reisperiode: juni 2019

Prijs/kwaliteit verhouding deugt niet.
Reisleidster (!!!) was er net als de gasten voor het eerst en dat merk je😔.
Dit is niet waarom wij een “georganiseerde” reis kiezen.
Jammer maar dit was de eerste en laatste reis met Djoser.
Wij hebben al veel gereisd met o.a. Fox, Kras, NRV, SRC, Stip, maar zoals deze reis nog niet eerder meegemaakt.
Overigens zeer matige hotels.

  • Algemeen 4
op 31 juli 2019 bestemming: Rusland / Moskou, reisperiode: juli 2018

Wim...geweldige reisbegeleider ..rondreis gouden ring en zilveren ring...mijn nieuwschirigheid naar Rusland is meer dan ik verwachtte tegemoetgekomen..prachtig land met zijn rijke cultuur

  • Algemeen 9
op 26 juli 2019 bestemming: Peru, reisperiode: juni 2019

Wij hebben deelgenomen aan de Peru reis van 3 weken en we hebben een mooie reis gehad. De reisbegeleider was geweldig, Susanne heeft de reis perfect begeleid. Peru is een mooi land met als hoogtepunt uiteraard de Machu Picchu. Het programma van 3 weken bood een mooie diversiteit van activiteiten en excursies en het eten in Peru heeft ons nooit teleurgesteld. In Cusco mochten we het Inti Raymi festival meemaken, heel bijzonder!

  • Algemeen 9
op 18 juli 2019 bestemming: Rusland, reisperiode: juli 2019

Het is vrijdag en we vertrekken op maandag en nog hebben we geen vliegtickets/e-tickets ontvangen!!! Dit geeft heel veel spanning en stress.

  • Algemeen 4
op 15 juli 2019 bestemming: , reisperiode: mei 2019

Wij waren de eerste groep die deze reis deden. Dagprogramma klopte niet moest steeds aangepast worden. Sommige hotels hadden te weinig kamers. Belangrijke bezienswaardigheden waar de bus langs kwam werden niet aangedaan.
Extra klooster in Peja ingelast als zoethoudertje. Lijkt wel oorlogsgebied,
roadblocks, militairen met geweer in de aanslag, prikkeldraad. Staat al jaren onder controle van Kfor en dat wordt allemaal niet verteld. Budva bezoeken men krijgt er een uur voor maar eerst moet je 20 minuten heen maar ook terug naar de bus. Na een hoop gedoe mag je een halt uurtje langer in stad in.En zo kan ik nog wel even doorgaan. Na reactie bij Djoser inderdaad de standaard antwoorden over reisbegeleiding, programma,
norm hotels dat weten we we wel als geoefende reizigers maar de werkelijke opmerkingen daar wordt niets meegedaan. Als zoethoudertje geven ze je een bon waar ik geen genoegen mee heb genomen Kortom
Djoser laat je gewoon in je eigen sop gaarkoken. Onze eerste reis was in 1996 en nu worden de reizen alsmaar korter en korter met soms zelfs een strandbestemming van een paar dagen. Bovendien wordt er veel te veel in een reis gepropt waardoor de reizen eigenlijk een paar dagen tekort zijn .Bij deze reis hadden wij het idee en wij niet alleen is dit Bolderman, Effeweg wel nee dit is Djoser. De Djoser van tig jaar geleden bestaat niet meer

  • Algemeen 5
op 10 juli 2019 bestemming: India / Delhi, reisperiode: juli 2019

Let op, let op! Bij Djoser: je kunt NIET aan op hun vliegtijden. 10 dagen voor vertrek veranderen ze de vluchttijden: ineens doe je 9 UUR LANGER over je reis en moet je 4 1/2 uur op je overstap wachten. Ze verschuilen zich achter de regel 'dat tijden onder voorbehoud waren'. Ze maken een dealtje met de luchtvaartmaatschappij en ruilen op het laatst de gereserveerde stoelen in voor een goedkopere vlucht in en jij hebt al betaald. De originele (prima aansluitende ) vlucht die je had (met 1 uur en 20 min overstap), is nog gewoon te boeken bij de vliegtuigmaatschappij. Als je belt zeggen ze eerst dat de vlucht vol was (maar dat is dus niet zo). Daarna krijg je een ander smoesje ("voor de zekerheid geven we u extra overstaptijd, we vinden de aansluiting toch niet goed"). Op hun website met alle volgende reizen naar deze bestemming blijven ze deze aantrekkelijke vluchttijden laten zien. Met de slogan erbij "wist u dat vliegen naar India maar kort vliegen is?"
Ik had daarna ook nog een onvriendelijke, totaal niet meedenkende, vrouw aan de lijn die alleen maar de regels bleef herhalen die ze uit haar hoofd had geleerd. Wij reizen met kinderen en hadden Djoser Family uitgekozen. We zijn nu in totaal 15 uur onderweg om in Delhi te komen met 4 kinderen (excl de 3 uur dat je aanwezig moet zijn op Schiphol). ik vind het echt niet eerlijk en pure misleiding. Wees gewoon eerlijk over de tijden en prijzen, dan kunnen mensen zelf kiezen.

  • Algemeen 1
op 26 juni 2019 bestemming: China / Tibet, reisperiode: mei 2018

In mei hebben wij deze prachtige rondreis door China en Tibet mogen maken, wat is Tibet enorm bijzonder! In 39 dagen zijn wij met Djoser door deze landen gereisd en het is echt nog een reis te noemen! Hotels waren prima, vervoer ook, van nachttrein tot highspeed trein en soms prive bussen! Alles was enorm goed geregeld door de reisbegeleider! De groep was op een paar mensen na ok! Men roept maar van alles, we waren met 16 personen en 15 waren dik tevreden zie ook de reviews op de website van Djoser!

  • Algemeen 10
op 5 juni 2019 bestemming: China / rondreis, reisperiode: mei 2019

In Mei een rondreis China /Tibet geboekt bij Djoser wel bekende reisbureau ,dacht ik , kwam van een koude kermis thuis ,bijna niks klopt bij de reis beschrijving hotels zijn van slechte kwaliteit behalve de laatste, Panda hotel , sommige hebben helemaal geen klanten meer , staan op de list om te slopen omdat ze niet meer voldoen aan de normen van deze tijd ,en dat in China waar de normen veel uittrekbaar zijn dan in ander landen , drie honderden kamers en zeven etages en wij waren de enige logees 17 mensen , geen 17 kamers , alles was versleten en heleboel werkt niet meer naar behorende anderen moet je alle soort capriolen om bij de kamers te komen , 1200meter klimmen berg op , trappen die haast niet te klimmen waren , en als dan in de kamer kwam werkt de meest essentials dingen niet , wc pot los , ligbad kon je niet leeg laten lopen na bad te nemen , warm water was niet aanwezig , beden waren niet schoon , en verwarming werkt niet /goed of het was te warm of het vriest in de kamers , heb zelf mijn thermos - kleding die voor de berg was bestem in de kamer aan moeten trekken , en boven dat alles een reis leider die om alles lacht en niks serieus nam , tenminste twee keer aangeschoten gezien (dronken ) kwam thuis met een viraal infectie in mij longen die 3 a 7 weken gaat duren om te genezing , mijn vraag aan de reisleider om een arts is niet gehonoreerde , hij vond niet belangrijk en zo als hij later zou zegen” ik (reisleider ) luister niet meer naar de mensen na drie weken rondtoeren , “toen ik op een email reageert van de diezelfde reisleider , kreeg drie e-mails van hem een vroeg hij om goed revieuw en twee anderen waar hij om een fooi vroeg, schandalige , kreeg een berisping van Djoser dat ik niet met reisleider niet moet contacteren ,hij wel met mij ? , en sturen ze een boek met brief dat klacht afgehandelde zou zijn naar tevredenheid , wie ze tevredenheid ? niet de mijn . Dat is maar een korte beschrijving van alle helende die ik heb meegemaakt ,en nog maakt , we reden in busjes van vorige eeuw met alle storing mogelijk , zelfs aan de kant van de weg moeten staan omdat er een brand lucht in de hele bus ruiken ,scheen de remmen te zijn half uur stil om die te laten afkoelen ,die bus heb ik nooit meer terug gezien !!!. geen toiletten op de bussen waar soms meer dan 6 uren moeten rijden ,tijd om te stopen was er niet , twee jong dames besloten met goedkeuren van de reisleider een emmer te kopen en daar in te urineren ,niemand meer deed het behalve zij , stank die daar vandaan kwam als het drie uren of meer duurt voor dat deze emmer kon legen ,was niet te beschrijven , alles was er heel strak gepland ,soms gingen om 5/6 uur s’morgens al weg en waren pas aan de volgende hotel na 18,00hsr s’avonds zonder tijd voor ontbijt als jij geluk had kon je rond 14,00hrs wat gaan eten, Dsojer vraagt een hoofdprijs voor een reis die niet eens de helft waarde is en de beloften komen ze niet na telefonisch gesproken volgens hun is alles opgelost revieuw bij Djoser ingevulde en hoor niks meer van hun. Deze reis heb mij meer dan 70000€ gekoste en nog mijn gezondheid ook.
Wat een mooi vakantie had moeten zijn is een nachtmerrie geworden.
Dsojer is niet thuis..

  • Algemeen 1
op 28 mei 2019 bestemming: Uganda, reisperiode: juli 2018

Djoser is veelte duur voor wat je krijgt. En wat je krijgt, komt niet overeen met wat je belooft is in de reisbeschrijving. Nóóit boeken bij deze slechte organisatie. Klachten worden niet serieus genomen, evenmin op gereageerd.
Oplichters! We zijn wel in het gelijk gesteld door geschillencommissie.

  • Algemeen 1
op 8 mei 2019 bestemming: Brazilië, reisperiode: april 2019

Fantastische reis gehad door Brazilië! Het was 3 weken genieten, van het begin tot het eind. De Iguazu watervallen waren erg spectaculair. Je ziet ze vanaf de Braziliaanse kant en vanaf de Argentijnse kant. In de Pantanal kun je mooie dieren spotten, zoals ara's, toekans, capibara's, kaaimannen en de tuiuiu. Verder kun je er leuke excursies ondernemen die inclusief zijn, zoals paardrijden, een boottocht en piranha vissen (zeker een aanrader!). In Paraty is het aan te raden om een schoenertocht te maken, echt het ultieme vakantiegevoel! De reis eindigt in Rio, met fantastische hoogtepunten zoals het Christusbeeld, de Suikerbroodberg en Copacabana! De reisbegeleider was zeer ervaren en heeft alles top geregeld! Was mede een topreis dankzij de fijne groep.

  • Algemeen 10
op 5 mei 2019 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: maart 2019

Prachtige reis met uitstekende begeleiding van Djoser reisleider en plaatselijke reisgids

  • Algemeen 9
op 4 mei 2019 bestemming: India / Oost India en Andamaneilanden, reisperiode: februari 2019

Na meer dan 20 jaar met @Djoser te hebben gereisd, hebben wij het gehad met Djoser.
In februari hebben we met Djoser een reis gemaakt naar Oost India en de Andaman eilanden. We hebben een prima vakantie gehad, maar de verwachtingen die op basis van de beschrijving op de site worden gewekt, zijn deze keer niet waargemaakt en dat voor een reis van ruim € 3.000 per persoon. Volgens Djoser is de reis uitgevoerd zoals beschreven op de website, maar uiteraard kregen we niet voor niets vlak voor vertrek een e-mail waarin de verwachtingen werden getemperd, wat ook tijdens de reis gebeurde door de reisbegeleiding. Blijkbaar is Djoser bang dat deze reis niet wordt geboekt als ze op hun site de bij hen inmiddels reeds bekende, eerlijke informatie geven. Binnen de groep was de mening dat deze reis absoluut niet Djoser waardig is en wij raden deze reis dan ook zeker niet aan.
Dieptepunt was Diglipur. 1,5 dag reizen in een te krappe bus met versleten schokbrekers over erg slechte wegen en vervolgens weer helemaal terug. Je moet er soms wat voor over hebben om mooie dingen te beleven, maar in dit geval voegde deze bestemming weinig toe. Volgens de omschrijving zouden we 3 nachten in een mooi resort verblijven; Djoser verwijst op de site met een link naar TripAdvisor waar leuke huisjes met terras worden getoond. Wij werden echter in kamers zonder ramen en zonder balkon of terras gedumpt; een soort cellencomplex. De op de site getoonde huisjes konden ter plekke wel worden geboekt, echter tegen bijbetaling van € 120 per stuk. Dat hebben we maar gedaan, zodat we tenminste ergens fatsoenlijk buiten konden zitten in plaats van alleen op een harde, rechte stoel bij het restaurant of in de kamer. Meer was er namelijk niet op het “mooie resort” en ook de omgeving stelde weinig voor. We hebben ons ongenoegen over de accommodatie direct gemeld bij de reisbegeleiding en aangeven ons beklag bij Djoser te zullen doen. Nu verschuilt Djoser zich achter de ANVR voorwaarden; we hadden tijdens de reis een officiële klacht moeten indienen. Het bevreemdt ons dat we daar niet op zijn gewezen door de reisbegeleiding; blijkbaar was ons ongenoegen uitten en aangeven dat we ons beklag zouden gaan doen in formele zin niet voldoende.
Overigens stond op het moment van boeken op de site van Djoser dat enkele hotels over een zwembad zouden beschikken, maar geen enkel hotel had een zwembad; ook het “mooie resort” niet. Dat laatste heeft Djoser inmiddels wél aangepast op de site. Ze waren er eerder nog nooit op gewezen, kregen we als reactie. maar we mogen toch verwachten dat Djoser weet welke reis ze aanbieden!? Onderweg hebben we regelmatig erg veel lol gehad als we met verbazing de wervende teksten op de site memoreerden; geschreven door tekstschrijvers die blijkbaar geen flauw idee hebben van de situatie ter plaatse. We hebben suggesties gedaan ter verbetering, maar die zullen waarschijnlijk niet worden overgenomen, schat ik in.
Djoser compenseert ons met een korting van € 75 op een volgende reis, maar die cheque kan retour naar Leiden. Aangezien wij ons totaal niet serieus genomen voelen gaan wij die volgende reis namelijk niet meer maken; althans niet met Djoser, ondanks dat we over eerdere reizen in het algemeen erg tevreden waren en Djoser zelfs enthousiast promootten. We weten dus hoe het kan en zou moeten zijn. Djoser blijft in reacties recht praten wat krom is en refereert zelfs aan een standaard tekst, waarin ons ondanks 20 jaar reiservaring met Djoser nog eens wordt uitgelegd wat reizen naar een niet westerse bestemming inhoudt. Wij vinden dat juist de charme van reizen naar Azië, Afrika of andere niet westerse bestemmingen. Niet voor niks hebben we al zoveel reizen met Djoser gemaakt, maar hun slogan “weg met Djoser” vullen wij voortaan in als “WEG met Djoser”.

  • Algemeen 7
op 2 mei 2019 bestemming: Japan, reisperiode: maart 2019

Een fantastische rondreis die ik mijn ouders cadeau heb gedaan voor hun 50-jarig bruiloft, met 2 70-plussers is het een mooie en vermoeiende reis. Zoals bij iedere Djoser reis waren we vrij om onze dagen te vullen naar eigen keuze, wij waren in ieder geval blij met onze gids die ons de kans heeft gegeven om alle high-lights van Japan te bezichtigen. Na 3 weken waren we moe, maar voldaan. Dat wat we wilde zien van Japan, hebben we gezien. Dat wat we wilde doen, hebben we ook gedaan.

  • Algemeen 9
op 2 mei 2019 bestemming: Verenigde Arabische Emiraten / Abu Dhabi, reisperiode: april 2019

De Abu Dhabi reis met het accent op het Louvre voldeed aan alle verwachtingen. Zowel het museum als de stad werd een zeer boeiende ervaring. Djoser had voor prima gidsen gezorgd waardoor het korte verblijf ( 3 dagen , zou 1 dag langer kunnen maar dat hoeft niet. Is persoonlijk ) een heerlijke en gezellige belevenis is geworden. Ook nog genoeg tijd voor de eigen invulling waarbij Djoser waardevolle tips gaf .
Voor herhaling vatbaar.

  • Algemeen 9
op 2 mei 2019 bestemming: Japan / Tokyo, reisperiode: maart 2018

Een mooie reis in een prachtig land. De begeleiding was prima al liet de reisbegeleider soms doorschemeren dat hij geen echte fan van Japan was. De 15 dagen reis gaat in sneltreinvaart door alle highlights heen. Soms kregen we maar een kwartier om even een bezienswaardigheid te zien, dat ging me wat te snel daarom ging ik vaak mijn eigen weg. Daar was ook alle ruimte voor. Bereid je goed voor en bepaal van tevoren wat je echt wilt zien dan haal je het meeste uit deze reis.

  • Algemeen 7
op 16 april 2019 bestemming: Ethiopië, reisperiode: februari 2019

Geweldige reis door een zeer bijzonder land. Zuiden in 4wheeldrives, noorden per bus. Wel lange reisdagen die met name in zuiden er stoffig kunnen zijn in de droge periode. De verschillende stammen in het zuiden zijn zeer de moeite waard. Maar ook het noorden met de rotskerken in Lalibela is zeer de moeite waard. Hotels zijn basic met vaak minimaal water uit de douche en regelmatig geen electra. Dus opladers mee! Bijna alleen reisdagen vanwege de enorme afstanden. Maar het landschap, cultuur en de verschillende volken maken alles goed. Letterlijk hoogtepunt is wandelen op de Balemountain hoogvlakte, 4200 meter. Langzaam lopen ivm de zuurstof en een trui/jas is geen overbodige luxe als je tegen zonsondergang op zoek gaat naar de Ethiopische Wolf. En wandelen in het Simiengebergte is het toppunt met honderden Geladabavianen waar je letterlijk naast kunt gaan zitten. Waanzinnige vergezichten. De hele reis zit je tussen 800 en 2500 meter hoogte gemiddeld dus het wordt nooit extreem heet. De lage luchtvochtigheid zorgt dat het prettig aanvoelt. Blijf wel veel drinken! Tenslotte: reisbegeleider Paul is een topper. Er zijn er maar weinig zoals hij.

  • Algemeen 9
op 8 april 2019 bestemming: India, reisperiode: maart 2019

Met deze reis kom je in een heel mooi deel van India, Darjeeling en Sikkim liggen beide prachtig in de Himalaya. Het zou zonde zijn om alleen maar Bhutan te bezoeken en dit over te slaan. En zowel in India als Bhutan kom je zoveel mooie en vriendelijke mensen tegen. En de verzorging door Djoser was wederom heel goed.

  • Algemeen 9
op 8 april 2019 bestemming: Colombia / rondreis, reisperiode: januari 2019

Ik geef nooit een 10, maar dit is wel zo'n mooi land en de reis is zeer afwisselend. En de bevolking is zo vriendelijk en het zijn zulke mooie mensen. Er zitten een paar lange busdagen bij, maar omdat het landschap zo mooi is (en de bus zeer comfortabel), was dit voor mij geen probleem. En de verzorging door Djoser was prima.

  • Algemeen 10
op 5 april 2019 bestemming: Vietnam / MMekong delta, reisperiode: maart 2019

Het was een prachtige avontuurlijke reis van 18 dagen zeer verrrassend en goed georaganiseerd met gids van het land en gids van djoser en bus en fietsen in de vrachtauto .elke dag opnieuw weer mooie ervaringen opgedaan en 5 dagen Cambodjanen de prachtigetempels van Ankorwatt

  • Algemeen 10
op 5 april 2019 bestemming: Nepal / Rondreis, reisperiode: maart 2019

Rondreis Nepal, zeer mooie reis. Uitstekende begeleiding. Mooie balans excursies en vrije tijd. Bij zelfgekozen excursies organiseerde de reisbegeleiding perfect de excursie. Leuke hotels.
Langere reistijden werden onderbroken met mooie stopplekjes, uitzichten en eetplekjes. Het was de tweede reis met Djoser (Kenia 2011) en zeker niet de laatste. Zelf toen de vlucht verlengd werd door het sluiten van het luchtruim Pakistan gaf Djoser nazorg ivm compensaties van de luchtvaartmaatschappij. Bij Djoser voel je de zorg voor de klant. Je vakantiegevoel primeert.

  • Algemeen 9
op 4 april 2019 bestemming: Peru, reisperiode: april 2019

Ik ben zeer teleurgesteld in Djoser en zal nooit meer bij hen ook maar iets boeken. Op de website gaven ze bij mijn reis aan “Vertrek gegarandeerd”. Maar ze annuleerden toch doodleuk de reis. En, dezelfde rondreis, de tweede keer zo laat dat er geen geschikte reis meer boekbaar was. Dan zeggen ze “ja maar er stond een informatieknopje achter met voorwaarden”, maar ik vind dit een pure vorm van klantmisleiding.

  • Algemeen 1
op 8 februari 2019 bestemming: Taiwan / Taipei, reisperiode: december 2018

Al vele reizen met Djoser gemaakt. Afgelopen dec/jan naar Taiwan. Alles prima geregeld, en prima reisbegeleider!

  • Algemeen 9
op 5 februari 2019 bestemming: Madagaskar / Rondreis, reisperiode: december 2018

Op 7 november 2018 voor 31 dagen met hen naar Madagascar geweest, tot 7 december slechter heb ik het met hen nooit gehad ,ze waren altijd al basic maar dit sloeg alles, beroerde hotels waar niets werkte en aftands vervoer en een boottocht waar je met handen en voeten als een aap in moet klauteren. Iedereen ,18 pers waren na 3 dagen ziek, darminfecties waarvan er 7 aan de antibiotica moesten!! En die ramp bleef de rest van de vakantie ook bestaan!! Hopeloze arrogante reisbegeleiding die de reis 8 jaar geleden als gast had gemaakt , dus eigenlijk niets wist. Niets klopte, geen hotel dat die naam verdiende. De flora en fauna deugen wel maar zeker niet spectaculair en beesjes zie je helemaal niet omdat die uit de lucht zijn geschoten en opgegeten!!
De zware dagtochten dien in de nationale parken evt kunnen worden ondernomen, zijn alleen voor zwaar getrainde mensen te doen, ik heb wat afgepeigerden gezien!!!
Klacht ingediend en uiteraard afgewezen , ze gaan nergens op in ,is de afhoudbalie, en houden het bij algemeenheden, nog een keer in de pen geklommen en kreeg hetzelfde antwoord. Ze zijn nu bezig met akties in de abri hokjes en op TV met de slogan het andere reizen, jawel met afzien en slechte accomodaties en vevoer, voor de hoofdprijs.
Ze doen heel veel aan marketing en als je betaald hebt kun je verder stikken.
Bij deze is iedereen gewaarschuwd voor de zeer kwalijke praktijken van deze organisatie en ze zijn veel slechter geworden ,ik kan daarover oordelen omdat ik diverse malen met ze mee ben geweest oa Canada, Australie, Thailand, Argentiene/ chili enz, nu ga ik nooit meer met ze mee! Hopeloze service!

  • Algemeen 1
op 20 januari 2019 bestemming: China, reisperiode: juli 2018

Zeer slechte/vieze accommodatie. Bussen aftands/vies . Goede reisleidster maar oververhit programma en zeker voor kids. lijkt of je ruimte hebt zelf iets te ondernemen maar die is er niet. En daarbij komt dat je zeker niet 1 minuut langer in de gekozen hotels wil verblijven. Gehele reis zeer low budget om kosten zo laag mogelijk te houden. Veel extra bijbetaling.

  • Algemeen 5
op 4 januari 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: augustus 2018

Naar Zuid-Afrika geweest met djoser, mooi land en lokale gids was goed maar het reisschema van djoser klopt niet. Je zit op plekken waar je niks kan doen terwijl er geadverteerd wordt met vrijheid blijheid...
Mooie locatie waar je ineens keuze moet maken met excursies terwijl je alles zou moeten kunnen doen. verplicht om regelmatig een buffet(een keertje is ok maar meerdere keren niet) te eten aangezien er niks anders is.
Klacht indienen heeft geen zin want djoser schuift alles van zich af.
Daarnaast veel bijkomende kosten die niet duidelijk vermeld waren van te voren.

  • Algemeen 5
op 1 januari 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: oktober 2018

Beste toekomstige reizigers van Djoser, Onze ervaring met Djoser is niet best. Rondreis Vietnam is zeer zwaar wat niet vermeld wordt. Veel extra lopen, Bussen zijn niet eigen maar ingehuurd, oude bussen zonder comfort daardoor is de reis zwaar .
Mijn Advies niet met Djoser ! Ook bij klachten zijn ze niet thuis.

  • Algemeen 2
op 29 december 2018 bestemming: , reisperiode: oktober 2018

Zuid Afrika is prachtig!!! Alleen jammer dat een organisatie als Djoser het zo kan verpesten! Reisschema s die niet kloppen ( zodat we gewoon 1.5 dag safari verloren ging ) vele kosten die er ineens bijkomen en die eerst erbij in zouden zitten, vluchten niet goed geregeld ( zodat we niet eens terug konden ) , het ergste is nog dat ze het leven van de reizigers in gevaar brengen en je bewust langs bosbranden sturen.. terwijl dit als rampgebied afgekondigd was... En nog veel meer!!!

En dan niet je fouten erkennen en uiteindelijk niks meer late horen!!

Kortom nooit geen Djoser meer!!!!!

  • Algemeen 1
op 18 december 2018 bestemming: Peru, reisperiode: november 2018

Mooie reis , ik ben bezig met de 7-wereldwonderen en daarvan had er Peru een, n.l. De machupicchu, waarvan we ook een stempel in het paspoort kregen, eerst dacht ik nog het is helemaal geen groen land, de eerste week zagen we alleen maar rotsen en stenen gebergte, maar later op de reis werd het alsmaar groener, we hebben ook nog de condors gezien, en nog vele andere dieren, met leuke boottochten, een geluk was nog dat ik de wedstrijd Peru-Costa Rica gezien heb in Arequipa, dat kwam omdat er een cameraploeg was in hetzelfde hotel als wij, en die zeiden dat s'avonds de wedstrijd was, anders had ik het nooit geweten, dus dat was lukie, jammer dat Peru verloren had, en op het einde van de reis nog de prachtige stad Cusco, met de mooie pleinen en cathedralen, en het plaatselijke drankje pisco is zeer aan te bevelen, nu moet ik nog een van 7-wereldwonderen, en dat is de Taj Mahal in India.

  • Algemeen 9
op 16 december 2018 bestemming: Rusland / Moskou en Sint Petersburg, reisperiode: september 2018

Twee prachtige Steden (Moskou en St. Petersburg) in 1 reis, prachtige combi en tijd genoeg om allebei de Steden goed te ontdekken!

  • Algemeen 10
op 15 december 2018 bestemming: Egypte / Cairo-Aswan, reisperiode: oktober 2018

Elke dag was een nieuw een hoogtepunt! Uitstekend georganiseerde reis, prima hotels en een geweldig mooie en ontspannende Nijl cruise. Uitstekende gids, die ons gehele verblijf gedurende 11 dagen begeleidde. Als Egyptoloog had hij diepgaande kennis over de Egyptische geschiedenis en mythologie, die hij op een uitstekende manier kon overbrengen; bovendien sprak hij goed Nederlands. Veel geleerd, maar ook genoeg kunnen ontspannen.

  • Algemeen 9
op 12 december 2018 bestemming: , reisperiode: november 2018

We hebben een geweldige reis gehad met Djoser naar Patagonië (Argentinië & Chili). Onze enthousiaste reisleidster Brigitte heeft ons goed begeleid. De communicatie was duidelijk en als er toch iets veranderde qua planning dan hoorden we dit op tijd. Het aanbod van excursies was uitgebreid en je had een keuze of je mee deed aan de excursies of niet. Voor elk wat wils dus. De hotels waren netjes en de bussen comfortabel. De plaatselijke gidsen in beide landen spraken uitstekend Engels en hun enthousiasme brachten ze helemaal over op ons. Het was mijn eerste ervaring met Djoser maar ik zou het reizen met Djoser zeker aanbevelen aan anderen.

  • Algemeen 9
op 6 december 2018 bestemming: Tanzania, reisperiode: september 2018

Fantastische rondreis gemaakt door Tanzania & Zanzibar met Djoser! Voor het eerst in Afrika en wat was het bijzonder! Voornamelijk de natuurparken zijn indrukwekkend. Tijdens de gamedrives kom je veel verschillend wild tegen, met als hoogtepunt de Big 5! We sliepen ook 5 nachten in tenten, wat een bijzondere ervaring is. Vooral in de Serengeti, daar slaap je middenin de natuur. 's Nachts hoor je de hyena's en 's avonds kun je bij het kampvuur genieten van de sterrenhemel. De afsluiter op Zanzibar is heerlijk! In Stown Town de specerijentour gedaan, wat erg leuk was. En een bezoek gebracht aan Prison Island, waar tientallen landschildpadden leven. Op Kendwa Beach kun je heerlijk bijkomen van de reis en genieten van de zon op je strandbedje. Onze groep was super en de crew erg behulpzaam! Voor herhaling vatbaar!

  • Algemeen 9
op 6 december 2018 bestemming: Peru, reisperiode: juli 2018

In de zomer van 2018 een prachtige reis door Peru, 14 dagen, gemaakt met Djoser. Enthousiaste en zeer betrokken reisleider, goede accommodaties en in 14 dagen alle hoogtepunten van het land gezien. We hadden een ruime keuze aan activiteiten en excursies. Er was genoeg te doen en te zien. Je kon ook wat rustiger aan te doen of bijvoorbeeld ervoor kiezen een hapje te gaan eten in de avond. De groep was gezellig dus we aten meestal met elkaar. De hotels waar we overnachtten waren schoon. De hotels in de Arequipa, Colca Canyon, en Ollantaytambo waren erg knus en gezellig, gelegen in een prachtige omgeving. De afwisseling tussen het bezoeken van steden en de prachtige natuur was precies goed. Ook in 2019 zal ik zeker weer een reis gaan maken met Djoser!

  • Algemeen 10
op 5 december 2018 bestemming: Suriname, reisperiode: september 2018

Afgelopen sept. de reis Suriname en de Guyana’s gemaakt met Djoser! Wat een geweldige reis. Ter plaatse goed verzorgd door de lokale agent Jane en lokale gidsen! Goed programma, prima bus en ook de hotels zijn goed! Verblijf in het binnenland was fantastisch! Ik ga zeker nog een x terug maar eerst binnenkort naar Cuba!

  • Algemeen 9
op 5 december 2018 bestemming: Japan, reisperiode: oktober 2018

We hebben een fantastische reis door Japan gemaakt met Djoser. Erg goede reisbegeleider die veel wist, maar je alle ruimte gaf om zelf op stap te gaan. De hotels waren goed tot uitstekend, soms wel een kleine kamer, maar dat is ook wel weer begrijpbaar in het overvolle Japan. Slapen in de tempel was bijzonder! Een mooie reis in een bijzonder land. Aanrader wat ons betreft!

  • Algemeen 10
op 3 december 2018 bestemming: Japan / Tokyo, reisperiode: november 2018

22 dags rondreis Japan, alles inbegrepen, niet dus! Ronduit slecht. Reisbegeleider had geen zin, klacht over haar opdracht en salaris, alleen aanwezig via whatsap! Begeleid tot aan de hotel, dan zoek het maar uit. Gids erbij eventjes in Tokyo, verder niet. Had net zo goed zelf dit reis zelf kunnen regelen. Zonder eigen inzet hadden wij niets gezien. Geen ontbijt inbegrepen. Mijn tweede en absoluut de laatste reis met Djoser. Andere reizigers in de groep warren erg ontevreden.

  • Algemeen 1
op 1 december 2018 bestemming: België, reisperiode: november 2018

De reisleidster was heel goed. Jammer van 1 hotel waar we teleurgesteld was en dat was in Turrialba. Het hotel liet zich de wensen over. Het hoofdmaaltijd was eerder een voorgerecht en de dessert ook. Er zijn er die daarna nog taart gaan eten zijn om de honger te stillen. Dit hotel is echt een -punt.
De reis was normaal bedoeld om te beginnen in Monteverde wat ook het best was en te eindigen in Samara om uit te rusten.
Daar was het ook het minst vermoeiend, maar jammer genoeg zijn we daar begonnen. Het was beter daar om de reis te eindigen, daar kon je uitrusten.
De reisleidster was een uitstekende, gezellige dame die over veel dingen wist te vertellen voor iemand die nog nooit in Cost Rica is geweest.

  • Algemeen 8
op 14 november 2018 bestemming: Indonesië, reisperiode: september 2018

Slechte reisleiding Was nog nooit in Indonesië geweest. Soms slechte hotels ook in Bali. In Ubud verbleven we in een hotel tegenover monkey forest waar je niet vrij kon bewegen door alle kwaadaardige apen die op het terrein rondliepen. In Lovina beach logeerde we in een oude hotel Aditya beach. De ratten liepen bij het zwembad. Bedankt hoor voor de keuze van dit hotel, uitgewoond en dat terwijl hotels in Indonesië niet duur zijn. Reisleidster was nooit eerder in Indonesië geweest dus we kregen geen toegevoegde waarde. Djoser is gemiddeld duurder dan andere reisorganisaties maar dat is het zeker niet waard. Heel veel contact met Djoser en zelfs foto’s gestuurd maar alles wordt afgedaan aan het feit dat wij met te hoge verwachtingen op reis waren gegaan. De wereld op z’n kop. Natuurlijk ga je met hoge verwachtingen op reis. Wat wij verwachten waren oprechte excuses en een gepaste compensatie. Maar niets van dat alles. Meeste reizigers in de groep dachten er het zelfde over. Voor hun geen Djoser meer.en dat geldt natuurlijk ook voor ons.

  • Algemeen 5
op 9 november 2018 bestemming: Vietnam / Vietnam, reisperiode: juli 2018

Eerst en vooral wil ik meegeven dat ik onderstaande mail niet enkel in naam van mezelf en mijn gezin verstuur maar in naam van alle reizigers aanwezig op bovenvermelde rondreis in Vietnam (tevens allen in cc). Wat mezelf en mijn gezin betreft, kan ik bevestigen dat we op gebied van Azië niet aan ons proefstuk toe zijn. Eerder deden we een rondreis in Thailand met Travelnauts (zéér tevreden), Sri Lanka & Malediven met Singha Reizen (zéér tevreden), 2 maal Bali & Lombok (zelf georganiseerd), rondreis in Jordanië en dit telkens met onze dochter van nu 10 jaar oud. Al snel werden we verliefd op Azië

Wat een fantastische ervaring had moeten zijn, bleek echter een rondreis te zijn die ons van de ene teleurstelling in de andere meesleurde, zo erg dat het voor iedereen aanvoelt regelrecht bestolen te zijn. Er werd ons een vakantie verkocht die voor niemand van ons voldeed en nog maar in het minste vergelijkbaar is met wat er op jullie website verkondigd wordt. Via mails tijdens de vakantie zelf van Dhr. J. Van Tienhoven en Dhr. F. Tourlamain werden reeds diverse onregelmatigheden aangekaart. Ikzelf en mijn echtgenote richtte ons voornamelijk tijdens de vakantie tot Lotte (reisbegeleider).

Even enkele key facts (welke tevens gestaafd kunnen worden met diverse foto’s):

Ho Chi Minh

Hotel Le Duy, tot op dit punt in de reis was dit het hotel met de meest ongezellige receptie / ontbijtruimte waar wij al ooit geweest waren en erbovenop hadden wij een kamer waar ik in alle eerlijkheid nog niet dood in gevonden zou willen worden…. Vlekken van een of andere (lichamelijke) vloeistof hingen aan de muur naast het bed, schimmel aan plafond in kamer en badkamer, een vasttapijt waar ik niet durfde op blote voeten op te lopen, een vies bedje in de kamer gegooid waar onze dochter in moest slapen… kortom in de verste verte een kamer die niet lijkt op de mooie Djoser foto’s op de site…. Pffff, wat een mooie start van een droomreis zou moeten worden… ☹ Dit even gemeld aan de onervaren reisbegeleider (Lotte) die ervoor zorgde dat we een andere kamer konden betrekken…. Vreemd, deze kamer was ok en had een recent vernieuwde badkamer, bewijs dat zulke kamers wel degelijk in het hotel voorhanden zijn maar blijkbaar niet zijn weggelegd voor Djoser reizigers. Om even terug te komen op de onervarenheid van Lotte, Lotte deed haar best en had niet de meest dankbare taak, nl het puin ruimen van wat Djoser veroorzaakt (ik begrijp nu waarom ervaren gidsen/reisbegeleiders opteren voor andere organisaties)… doch een beetje voorbereiding voor ze was vertrokken, had zeker geen kwaad gekund. Ze wist evenveel van Vietnam als ieder van ons…. Van de in totaal 13 dagen ter plaatse in Vietnam dat bekend staat om z’n prachtige natuur waren dit er al 3 in een grootstad en in een erbarmelijk hotel zonder zwembad… Wat jammer toch… eerste bestemming, eerste teleurstelling…

Mui Ne

Little Paris Resort, na 3 dagen niet te kunnen zwemmen keken de kinderen erg uit naar de kustplaats Mui Ne, ik citeer even jullie site: “de kustplaats Mui Ne staat bekend om het mooie goudgele strand en de rode zandduinen. Je kunt hier heerlijk relaxen aan het strand. Maar je hoeft hier geen moment stil te zitten, want er valt heel veel beleven, je kunt er namelijk surfen, stand up paddelen, kanoën of neem een lesje kitesurfen.”…. Dit mooie goudgele strand bleek eigenlijk een strand te zijn dat VOL lag met plastiek en andere viezigheid uit de zee, ik had nog nooit zulk lelijk, vies en vuil stukje strand gezien.. de kinderen gingen even tot aan hun knieën in het water maar vermits het plastiek constant tegen hun benen aanwreef was dit van zéér korte duur… Even gehoord bij Lotte: “tja in de periode juli en augustus staat de stroming van het water zo dat de stranden vol liggen met plastiek en dat de zee een bruine kleur heeft, daar kunnen we helaas niets aan doen”… TUURLIJK kan je daar wat aan doen, schrap als reisorganisatie deze plek in deze desbetreffende periode.. Goed, het hotel dan maar…. De kamer (slaapgedeelte) was redelijk maar de badkamer erachter, vies, vuil, een lavabo die niet doorspoelt, opnieuw schimmel aan de muur en plafond en een buitendouche waar ik eerlijk gezegd m’n fiets nog niet zou afspuiten… De kinderen konden zich wel uitleven in het zwembad (althans dat dachten we)… de producten in het zwembad (ik vermoed snel, snel om het water terug zwembaar te krijgen) zorgde ervoor dat mijn dochter brandwondjes had ter hoogte van sleutelbeen en in hals en liesstreek (foto’s aanwezig). Ze was niet de enige want de andere kinderen hadden ook wondjes in hals en liesstreek na het zwemmen in dit zwembad…. Was dit hotel nog wel voorzien op gasten? We wilden bij aankomst een pizza’tje bestellen maar er bleek maar 30% van menukaart aanwezig te zijn.. tweede bestemming, tweede teleurstelling…

Hoi An

Lantern Hotel, eindelijk eens wat pech die we niet aan Djoser konden toeschrijven, de vlucht naar Hoi An had ettelijke uren vertraging.. Jammer maar dit hoort nu eenmaal bij reizen.. zeker jammer want Hoi An is een prachtige stad en het hotel was redelijk, bijna de allures van een ‘boetiek’hotel, nou ja onze ‘standards’ lagen misschien al een pak lager dan normaal, gezien de vorige 2 bestemmingen… de fietstocht was leuk maar ik begrijp niet dat je als organisatie het risico neemt reizigers op deze fietsen te laten rijden… op alle vorige reisbestemmingen deed ik met m’n gezin fietstochten en telkens was dit met uitstekend materiaal.. met dit materiaal is het gewoon een kwestie van tijd alvorens er ongevallen zullen gebeuren, dat staat meer dan vast! Samengevat, veel te kort op een bestemming die echt de moeite waard is enkele dagen door te brengen.. derde bestemming, derde teleurstelling…

Hué

Park View Hotel, groot hotel maximum 2 sterren, redelijke kamer maar wat deden we eigenlijk in Hué.. niets te beleven.. zwemmen dan maar in het zwembad dat erg druk en niet al te proper was. Het zwembad werd tevens gebruikt voor de lokale zwemlessen…. Ik maakte even gebruik van de sanitaire voorzieningen aan het zwembad, ik kan zeggen, het publieke toilet dat ik en m’n gezin ooit op een nachttrein in Thailand gebruikte was hier een pareltje tegenover… ik stond ter plaatse te kokhalzen… wat vies… vierde bestemming, vierde teleurstelling…

Hanoi

Flower Hotel, opnieuw op ‘familiereis’ in een grootstad met een hotel zonder zwembad ☹ .. Dit hotel bestond uit basic appartementjes en onze dochter kreeg een bedje in de keuken, wat gezellig voor een meid van 10.. ok, tot daar aan toe maar dan het ontbijt… de eetzaal, ik noem het eerder refter op de 14de verdieping was smerig en vuil en het ontbijt was erbarmelijk…. Schimmel aan de ramen, ramen die in geen jaren gepoetst werden (foto’s aanwezig), wat een schande!! Ik vroeg een Cola Light bij het ontbijt maar jammer genoeg niet voorhanden… ronduit belachelijk. Opnieuw maakte ik mijn ongenoegen over aan Lotte toen we buiten stonden te wachten op de bus die ons naar Halong Bay zou brengen en die een fikse vertraging opliep.. vijde bestemming, vijfde teleurstelling…

Halong Bay

Boot zonder naam (en misschien maar goed ook dat je deze maatschappij niet kan opzoeken), de bus bracht ons naar Halong Bay waar we enkele stijgers passeerden met leuke boten. Wat had je gedacht, deze waren niet voor ons.. helemaal achteraan moesten we in een klein bootje kruipen dat ons naar ons ‘cruiseschip’ bracht nadat we per persoon extra 600.000 Dong dienden te betalen voor toegang tot het gebied, wat vreemd want het is toch open zee en de overnachting zit volgens Djoser mee in het pakket??? Hoe durven jullie dit zelfs een cruise te noemen…. Het gammele schip dat we op moesten, kon in mijn ogen elk moment de Titanic achterna op gebied van zinken maar zeker niet op gebied van luxe. De tweede klasse op de Titanic was 5 ***** vergeleken met dit wrak. Van luxe was hier geen sprake, zelfs van basic comfort was hier geen sprake. Gescheurde verfrissingsdoekjes, kapotte ligstoelen, een prominente dieselgeur, spierwitte verlichting alom… kortom een regelrecht DRAMA… om nog maar te zwijgen over het toilet beneden… je zou er bijna van overboord springen… De prijzen echter op de boot hadden europese allures met meer dan 2€ voor een biertje…. Mijn echtgenote kon dit niet meer aanzien en heeft dan op de boot terecht haar ongenoegen geuit, het was er dan ook gewoon echt beschamend over… vermits het hier zeker niet over een cruiseboot met zwembad ging, meerden we aan, op een overbevolkt strandje (een zakdoek groot) …. Hier konden we even gaan zwemmen/verfrissen. Jammer genoeg vergaten alle gidsen te melden dat er door de stroming kwallen zaten… gevolg dat een van de reizigers (Frederik) zwaar werd geraakt… ‘kwallucinant’ probeerde we nog lachend er wat van te maken en maar goed dat het een volwassene betrof en niet een van onze kinderen… zesde slaapplaats, zesde teleurstelling…

Terug naar Hanoi dan maar

Flower Garden Hotel, na de teleurstelling op de boot kregen we plots een upgrade naar een ‘iets’ beter hotel (wederom zonder zwembad) in Hanoi waar we onze ‘familiereis’ wederom in een grootstad zouden eindigen. Een upgrade naar een 3*** hotel maar toch, alles beter dan het Flower Hotel…. De laatste dagen in deze grootstad werden we echt aan ons lot overgelaten.. een cyclotochtje van een uur bracht ons naar het Mausoleum waar Ho Chi Minh ligt begraven, ach wat jammer, gesloten…. We werden hier gewoon gedropt na een uurtje fietsen langs winkeltjes en bekijk het maar… schande! Laatste slaapplaats, gelukkig ook laatste teleurstelling…

Enkele algemeenheden wens ik ook nog aan te kaarten, er is sprake van optionele excursies? Wat mij betreft is de betekenis van een optionele excursie dat er in het hotel gekozen kan worden al dan niet deel te nemen, dit was echter nooit het geval. Indien je niet mee wilde, kon je in de bus blijven zitten (cfr. Citadel in Hué en andere…).

De bussen waren steeds verouderd en vies. Kauwgom hing aan de handvaten en de stoelen en airco waren veelal stuk. Ik zou in deze bussen geen reizigers durven vervoeren…

Met uitzondering van de eerste gids (Bye of Seven) was het niveau van alle andere gidsen ondermaats. Kan je eigenlijk geen gidsen noemen, onverstaanbaar, lui, onvriendelijk en enkel uit op eigen voordeel. Ze namen ons mee naar de meest ongezellige plekken om te lunchen (zij eten dan gratis) en stoppen onderweg aan belachelijke fabrieken/winkels waar ze hoogstwaarschijnlijk een percentje hebben indien er wat verkocht wordt (jammer genoeg betreft onze groep hoger opgeleide mensen die niet vallen voor dit soort praktijken maar enkel minuut per minuut gefrustreerder werden van dit soort zaken)..

Fooien, 40€ per persoon, dus 680€ aan tipgeld??? De gemiddelde Vietnamees verdient 180€ per maand dus hebben we bijna 4 maandlonen aan fooi uitgedeeld. Nee de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat er 125€ terug verdeeld werd onder de reizigers doch nog steeds 3 dikke maandlonen die verspild werden aan ‘so called’ gidsen van een Vietnamese lage kost tour operator.

Samengevat, dit was een vakantie om snel te vergeten. Geen natuur gezien en voornamelijk in grootsteden verbleven in erbarmelijke hotels zonder faciliteiten waar we aan ons lot werden overgelaten…. De hoogtepunten waren de gezellige restaurantjes die we zelf vonden via Tripadvisor (en weliswaar zelf betaald hebben) en de groep. Een bende fijne mensen/vrienden en kinderen die het uitstekend met elkaar kunnen vinden.

Alvorens verdere stappen te ondernemen (juridisch en via social media), verwachten wij een gepaste compensatie van Djoser uit. Ieder van ons zijn ondernemers/zelfstandigen en mensen met een hoge functie die zich een gans jaar inzetten om hun klanten een maximum aan kwaltiteit te kunnen bieden, dit maakt het eens zo zuur!

  • Algemeen 1
op 5 november 2018 bestemming: Cuba / Holguín, reisperiode: januari 2018

De reis zelf is zeker een 8 waard in haar geheel echter hebben wij een uiterst slechte ervaring gehad in resort Villa don Lino. De klacht daarover wordt door Djoser gebagatelliseerd en dat is echt schandalig. Tot op heden, 5-11-2018 niet fatsoenlijk afgehandeld

  • Algemeen 5
op 3 oktober 2018 bestemming: Japan / meerdere, reisperiode: augustus 2018

Japan zelf was een hele ervaring, maar aan de belofte dat er een reisbegeleider mee zou gaan met veel kennis van het land, wat zo'n reis juist interessant kan maken, is op geen enkele manier voldaan. De reisbegeleider was zelf voor het eerst in het land en wist niets meer te vertellen dan wat iedereen zelf al wist vanuit een eigen goede voorbereiding. Ook de organisatie van uitstapjes verliep chaotisch en communicatie was onduidelijk. Een beloofde gids (er leek toen eindelijk een meerwaarde te zijn vanuit de organisatie) bleek alleen maar een vertaalster voor de buschauffeur. Bovendien: het betrof een reis voor jongeren en ouders, maar het programma was op geen enkele manier gericht op de leeftijdscategorie vanaf 11 jaar. Ook waren de hotels regelmatig onder de maat. Gezinnen werden gesplitst en soms lagen de kinderen zelfs in een ander gebouw (verbonden met een gang en liftenstelsel) dan de ouders! Kortom: er werd maar zeer weinig waargemaakt van wat er werd aangeboden in de brochure en dat voor een stevige prijs. Op een brief met een uiteenzetting van diverse klachten (n.a.v. een oproep tot evaluatie) wordt door Djoser simpelweg niet gereageerd. Ook niet na opnieuw vragen om een reactie. Voor mij geen reizen meer met Djoser.

  • Algemeen 4
op 3 oktober 2018 bestemming: Canada / rondreis, reisperiode: juli 2018

Valse voorlichting door djoser. Accomodaties vallen tegen. @ ronduit slecht. Bij een Ranch sliepen medereizigers op de grond op een matras in een tent die volledig kapot was. Schandalig. Hostel bij Lake Louise was ronduit smerig. De vrije tijd, waar ze mee adverteren is er echt minimaal. Hele dagen in een busje met ik weet niet hoeveel stops voor koffie en oneindig veel bezoek aan supermarkten. Je verwacht bij een hotel reis, en dat wordt zo ook omschreven, dat er ruimte is voor ontbijt en Lunch. Meer dan de helft van de reis ergens een broodje moeten kopen bij een supermarkt. Ontbijt op je bed, in de bus of ergens op de grond. Geldt ook voor de lunch. Als je daar van houdt, dan een prima reis om te boeken. Daarnaast werd beschreven dat de drie laatste dagen in een hotel in het centrum van Vancouver was. Blijkt dat we gewoon in het eerste hotel zitten. Bij het vliegveld. Begreep van de reisleiders dat dat al drie jaar zo is. Betekende een uur op en neer naar Vancouver centrum. dat wil je niet bij een bezoek aan een stad. Kortom: nooit meer Djoser.
Dankzij de reisleiders en de leuke groep was het een leuke reis.

  • Algemeen 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende