Reviews over Djoser

PANGEA Travel
9,3
op basis van 362 reviews

3 consumenten awards

PANGEA Travel won in 2024 de Reisgraag award
Lees meer
FOX, verre reizen van ANWB
8,4
op basis van 377 reviews

2 consumenten awards

FOX, verre reizen van ANWB won in 2021 de Reisgraag award
Lees meer
Sawadee Reizen
8,1
op basis van 124 reviews

1 consumenten award

Sawadee Reizen won in 2014 de Reisgraag award
Lees meer

Pagina 2 van 5 met 450 resultaten

op 5 mei 2019 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: maart 2019

Prachtige reis met uitstekende begeleiding van Djoser reisleider en plaatselijke reisgids

  • Algemeen 9
op 4 mei 2019 bestemming: India / Oost India en Andamaneilanden, reisperiode: februari 2019

Na meer dan 20 jaar met @Djoser te hebben gereisd, hebben wij het gehad met Djoser.
In februari hebben we met Djoser een reis gemaakt naar Oost India en de Andaman eilanden. We hebben een prima vakantie gehad, maar de verwachtingen die op basis van de beschrijving op de site worden gewekt, zijn deze keer niet waargemaakt en dat voor een reis van ruim € 3.000 per persoon. Volgens Djoser is de reis uitgevoerd zoals beschreven op de website, maar uiteraard kregen we niet voor niets vlak voor vertrek een e-mail waarin de verwachtingen werden getemperd, wat ook tijdens de reis gebeurde door de reisbegeleiding. Blijkbaar is Djoser bang dat deze reis niet wordt geboekt als ze op hun site de bij hen inmiddels reeds bekende, eerlijke informatie geven. Binnen de groep was de mening dat deze reis absoluut niet Djoser waardig is en wij raden deze reis dan ook zeker niet aan.
Dieptepunt was Diglipur. 1,5 dag reizen in een te krappe bus met versleten schokbrekers over erg slechte wegen en vervolgens weer helemaal terug. Je moet er soms wat voor over hebben om mooie dingen te beleven, maar in dit geval voegde deze bestemming weinig toe. Volgens de omschrijving zouden we 3 nachten in een mooi resort verblijven; Djoser verwijst op de site met een link naar TripAdvisor waar leuke huisjes met terras worden getoond. Wij werden echter in kamers zonder ramen en zonder balkon of terras gedumpt; een soort cellencomplex. De op de site getoonde huisjes konden ter plekke wel worden geboekt, echter tegen bijbetaling van € 120 per stuk. Dat hebben we maar gedaan, zodat we tenminste ergens fatsoenlijk buiten konden zitten in plaats van alleen op een harde, rechte stoel bij het restaurant of in de kamer. Meer was er namelijk niet op het “mooie resort” en ook de omgeving stelde weinig voor. We hebben ons ongenoegen over de accommodatie direct gemeld bij de reisbegeleiding en aangeven ons beklag bij Djoser te zullen doen. Nu verschuilt Djoser zich achter de ANVR voorwaarden; we hadden tijdens de reis een officiële klacht moeten indienen. Het bevreemdt ons dat we daar niet op zijn gewezen door de reisbegeleiding; blijkbaar was ons ongenoegen uitten en aangeven dat we ons beklag zouden gaan doen in formele zin niet voldoende.
Overigens stond op het moment van boeken op de site van Djoser dat enkele hotels over een zwembad zouden beschikken, maar geen enkel hotel had een zwembad; ook het “mooie resort” niet. Dat laatste heeft Djoser inmiddels wél aangepast op de site. Ze waren er eerder nog nooit op gewezen, kregen we als reactie. maar we mogen toch verwachten dat Djoser weet welke reis ze aanbieden!? Onderweg hebben we regelmatig erg veel lol gehad als we met verbazing de wervende teksten op de site memoreerden; geschreven door tekstschrijvers die blijkbaar geen flauw idee hebben van de situatie ter plaatse. We hebben suggesties gedaan ter verbetering, maar die zullen waarschijnlijk niet worden overgenomen, schat ik in.
Djoser compenseert ons met een korting van € 75 op een volgende reis, maar die cheque kan retour naar Leiden. Aangezien wij ons totaal niet serieus genomen voelen gaan wij die volgende reis namelijk niet meer maken; althans niet met Djoser, ondanks dat we over eerdere reizen in het algemeen erg tevreden waren en Djoser zelfs enthousiast promootten. We weten dus hoe het kan en zou moeten zijn. Djoser blijft in reacties recht praten wat krom is en refereert zelfs aan een standaard tekst, waarin ons ondanks 20 jaar reiservaring met Djoser nog eens wordt uitgelegd wat reizen naar een niet westerse bestemming inhoudt. Wij vinden dat juist de charme van reizen naar Azië, Afrika of andere niet westerse bestemmingen. Niet voor niks hebben we al zoveel reizen met Djoser gemaakt, maar hun slogan “weg met Djoser” vullen wij voortaan in als “WEG met Djoser”.

  • Algemeen 7




op 2 mei 2019 bestemming: Japan, reisperiode: maart 2019

Een fantastische rondreis die ik mijn ouders cadeau heb gedaan voor hun 50-jarig bruiloft, met 2 70-plussers is het een mooie en vermoeiende reis. Zoals bij iedere Djoser reis waren we vrij om onze dagen te vullen naar eigen keuze, wij waren in ieder geval blij met onze gids die ons de kans heeft gegeven om alle high-lights van Japan te bezichtigen. Na 3 weken waren we moe, maar voldaan. Dat wat we wilde zien van Japan, hebben we gezien. Dat wat we wilde doen, hebben we ook gedaan.

  • Algemeen 9
op 2 mei 2019 bestemming: Verenigde Arabische Emiraten / Abu Dhabi, reisperiode: april 2019

De Abu Dhabi reis met het accent op het Louvre voldeed aan alle verwachtingen. Zowel het museum als de stad werd een zeer boeiende ervaring. Djoser had voor prima gidsen gezorgd waardoor het korte verblijf ( 3 dagen , zou 1 dag langer kunnen maar dat hoeft niet. Is persoonlijk ) een heerlijke en gezellige belevenis is geworden. Ook nog genoeg tijd voor de eigen invulling waarbij Djoser waardevolle tips gaf .
Voor herhaling vatbaar.

  • Algemeen 9
op 2 mei 2019 bestemming: Japan / Tokyo, reisperiode: maart 2018

Een mooie reis in een prachtig land. De begeleiding was prima al liet de reisbegeleider soms doorschemeren dat hij geen echte fan van Japan was. De 15 dagen reis gaat in sneltreinvaart door alle highlights heen. Soms kregen we maar een kwartier om even een bezienswaardigheid te zien, dat ging me wat te snel daarom ging ik vaak mijn eigen weg. Daar was ook alle ruimte voor. Bereid je goed voor en bepaal van tevoren wat je echt wilt zien dan haal je het meeste uit deze reis.

  • Algemeen 7
op 16 april 2019 bestemming: Ethiopië, reisperiode: februari 2019

Geweldige reis door een zeer bijzonder land. Zuiden in 4wheeldrives, noorden per bus. Wel lange reisdagen die met name in zuiden er stoffig kunnen zijn in de droge periode. De verschillende stammen in het zuiden zijn zeer de moeite waard. Maar ook het noorden met de rotskerken in Lalibela is zeer de moeite waard. Hotels zijn basic met vaak minimaal water uit de douche en regelmatig geen electra. Dus opladers mee! Bijna alleen reisdagen vanwege de enorme afstanden. Maar het landschap, cultuur en de verschillende volken maken alles goed. Letterlijk hoogtepunt is wandelen op de Balemountain hoogvlakte, 4200 meter. Langzaam lopen ivm de zuurstof en een trui/jas is geen overbodige luxe als je tegen zonsondergang op zoek gaat naar de Ethiopische Wolf. En wandelen in het Simiengebergte is het toppunt met honderden Geladabavianen waar je letterlijk naast kunt gaan zitten. Waanzinnige vergezichten. De hele reis zit je tussen 800 en 2500 meter hoogte gemiddeld dus het wordt nooit extreem heet. De lage luchtvochtigheid zorgt dat het prettig aanvoelt. Blijf wel veel drinken! Tenslotte: reisbegeleider Paul is een topper. Er zijn er maar weinig zoals hij.

  • Algemeen 9
op 8 april 2019 bestemming: India, reisperiode: maart 2019

Met deze reis kom je in een heel mooi deel van India, Darjeeling en Sikkim liggen beide prachtig in de Himalaya. Het zou zonde zijn om alleen maar Bhutan te bezoeken en dit over te slaan. En zowel in India als Bhutan kom je zoveel mooie en vriendelijke mensen tegen. En de verzorging door Djoser was wederom heel goed.

  • Algemeen 9
op 8 april 2019 bestemming: Colombia / rondreis, reisperiode: januari 2019

Ik geef nooit een 10, maar dit is wel zo'n mooi land en de reis is zeer afwisselend. En de bevolking is zo vriendelijk en het zijn zulke mooie mensen. Er zitten een paar lange busdagen bij, maar omdat het landschap zo mooi is (en de bus zeer comfortabel), was dit voor mij geen probleem. En de verzorging door Djoser was prima.

  • Algemeen 10
op 5 april 2019 bestemming: Vietnam / MMekong delta, reisperiode: maart 2019

Het was een prachtige avontuurlijke reis van 18 dagen zeer verrrassend en goed georaganiseerd met gids van het land en gids van djoser en bus en fietsen in de vrachtauto .elke dag opnieuw weer mooie ervaringen opgedaan en 5 dagen Cambodjanen de prachtigetempels van Ankorwatt

  • Algemeen 10
op 5 april 2019 bestemming: Nepal / Rondreis, reisperiode: maart 2019

Rondreis Nepal, zeer mooie reis. Uitstekende begeleiding. Mooie balans excursies en vrije tijd. Bij zelfgekozen excursies organiseerde de reisbegeleiding perfect de excursie. Leuke hotels.
Langere reistijden werden onderbroken met mooie stopplekjes, uitzichten en eetplekjes. Het was de tweede reis met Djoser (Kenia 2011) en zeker niet de laatste. Zelf toen de vlucht verlengd werd door het sluiten van het luchtruim Pakistan gaf Djoser nazorg ivm compensaties van de luchtvaartmaatschappij. Bij Djoser voel je de zorg voor de klant. Je vakantiegevoel primeert.

  • Algemeen 9
op 4 april 2019 bestemming: Peru, reisperiode: april 2019

Ik ben zeer teleurgesteld in Djoser en zal nooit meer bij hen ook maar iets boeken. Op de website gaven ze bij mijn reis aan “Vertrek gegarandeerd”. Maar ze annuleerden toch doodleuk de reis. En, dezelfde rondreis, de tweede keer zo laat dat er geen geschikte reis meer boekbaar was. Dan zeggen ze “ja maar er stond een informatieknopje achter met voorwaarden”, maar ik vind dit een pure vorm van klantmisleiding.

  • Algemeen 1
op 8 februari 2019 bestemming: Taiwan / Taipei, reisperiode: december 2018

Al vele reizen met Djoser gemaakt. Afgelopen dec/jan naar Taiwan. Alles prima geregeld, en prima reisbegeleider!

  • Algemeen 9
op 5 februari 2019 bestemming: Madagaskar / Rondreis, reisperiode: december 2018

Op 7 november 2018 voor 31 dagen met hen naar Madagascar geweest, tot 7 december slechter heb ik het met hen nooit gehad ,ze waren altijd al basic maar dit sloeg alles, beroerde hotels waar niets werkte en aftands vervoer en een boottocht waar je met handen en voeten als een aap in moet klauteren. Iedereen ,18 pers waren na 3 dagen ziek, darminfecties waarvan er 7 aan de antibiotica moesten!! En die ramp bleef de rest van de vakantie ook bestaan!! Hopeloze arrogante reisbegeleiding die de reis 8 jaar geleden als gast had gemaakt , dus eigenlijk niets wist. Niets klopte, geen hotel dat die naam verdiende. De flora en fauna deugen wel maar zeker niet spectaculair en beesjes zie je helemaal niet omdat die uit de lucht zijn geschoten en opgegeten!!
De zware dagtochten dien in de nationale parken evt kunnen worden ondernomen, zijn alleen voor zwaar getrainde mensen te doen, ik heb wat afgepeigerden gezien!!!
Klacht ingediend en uiteraard afgewezen , ze gaan nergens op in ,is de afhoudbalie, en houden het bij algemeenheden, nog een keer in de pen geklommen en kreeg hetzelfde antwoord. Ze zijn nu bezig met akties in de abri hokjes en op TV met de slogan het andere reizen, jawel met afzien en slechte accomodaties en vevoer, voor de hoofdprijs.
Ze doen heel veel aan marketing en als je betaald hebt kun je verder stikken.
Bij deze is iedereen gewaarschuwd voor de zeer kwalijke praktijken van deze organisatie en ze zijn veel slechter geworden ,ik kan daarover oordelen omdat ik diverse malen met ze mee ben geweest oa Canada, Australie, Thailand, Argentiene/ chili enz, nu ga ik nooit meer met ze mee! Hopeloze service!

  • Algemeen 1
op 20 januari 2019 bestemming: China, reisperiode: juli 2018

Zeer slechte/vieze accommodatie. Bussen aftands/vies . Goede reisleidster maar oververhit programma en zeker voor kids. lijkt of je ruimte hebt zelf iets te ondernemen maar die is er niet. En daarbij komt dat je zeker niet 1 minuut langer in de gekozen hotels wil verblijven. Gehele reis zeer low budget om kosten zo laag mogelijk te houden. Veel extra bijbetaling.

  • Algemeen 5
op 4 januari 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: augustus 2018

Naar Zuid-Afrika geweest met djoser, mooi land en lokale gids was goed maar het reisschema van djoser klopt niet. Je zit op plekken waar je niks kan doen terwijl er geadverteerd wordt met vrijheid blijheid...
Mooie locatie waar je ineens keuze moet maken met excursies terwijl je alles zou moeten kunnen doen. verplicht om regelmatig een buffet(een keertje is ok maar meerdere keren niet) te eten aangezien er niks anders is.
Klacht indienen heeft geen zin want djoser schuift alles van zich af.
Daarnaast veel bijkomende kosten die niet duidelijk vermeld waren van te voren.

  • Algemeen 5
op 1 januari 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: oktober 2018

Beste toekomstige reizigers van Djoser, Onze ervaring met Djoser is niet best. Rondreis Vietnam is zeer zwaar wat niet vermeld wordt. Veel extra lopen, Bussen zijn niet eigen maar ingehuurd, oude bussen zonder comfort daardoor is de reis zwaar .
Mijn Advies niet met Djoser ! Ook bij klachten zijn ze niet thuis.

  • Algemeen 2
op 29 december 2018 bestemming: , reisperiode: oktober 2018

Zuid Afrika is prachtig!!! Alleen jammer dat een organisatie als Djoser het zo kan verpesten! Reisschema s die niet kloppen ( zodat we gewoon 1.5 dag safari verloren ging ) vele kosten die er ineens bijkomen en die eerst erbij in zouden zitten, vluchten niet goed geregeld ( zodat we niet eens terug konden ) , het ergste is nog dat ze het leven van de reizigers in gevaar brengen en je bewust langs bosbranden sturen.. terwijl dit als rampgebied afgekondigd was... En nog veel meer!!!

En dan niet je fouten erkennen en uiteindelijk niks meer late horen!!

Kortom nooit geen Djoser meer!!!!!

  • Algemeen 1
op 18 december 2018 bestemming: Peru, reisperiode: november 2018

Mooie reis , ik ben bezig met de 7-wereldwonderen en daarvan had er Peru een, n.l. De machupicchu, waarvan we ook een stempel in het paspoort kregen, eerst dacht ik nog het is helemaal geen groen land, de eerste week zagen we alleen maar rotsen en stenen gebergte, maar later op de reis werd het alsmaar groener, we hebben ook nog de condors gezien, en nog vele andere dieren, met leuke boottochten, een geluk was nog dat ik de wedstrijd Peru-Costa Rica gezien heb in Arequipa, dat kwam omdat er een cameraploeg was in hetzelfde hotel als wij, en die zeiden dat s'avonds de wedstrijd was, anders had ik het nooit geweten, dus dat was lukie, jammer dat Peru verloren had, en op het einde van de reis nog de prachtige stad Cusco, met de mooie pleinen en cathedralen, en het plaatselijke drankje pisco is zeer aan te bevelen, nu moet ik nog een van 7-wereldwonderen, en dat is de Taj Mahal in India.

  • Algemeen 9
op 16 december 2018 bestemming: Rusland / Moskou en Sint Petersburg, reisperiode: september 2018

Twee prachtige Steden (Moskou en St. Petersburg) in 1 reis, prachtige combi en tijd genoeg om allebei de Steden goed te ontdekken!

  • Algemeen 10
op 15 december 2018 bestemming: Egypte / Cairo-Aswan, reisperiode: oktober 2018

Elke dag was een nieuw een hoogtepunt! Uitstekend georganiseerde reis, prima hotels en een geweldig mooie en ontspannende Nijl cruise. Uitstekende gids, die ons gehele verblijf gedurende 11 dagen begeleidde. Als Egyptoloog had hij diepgaande kennis over de Egyptische geschiedenis en mythologie, die hij op een uitstekende manier kon overbrengen; bovendien sprak hij goed Nederlands. Veel geleerd, maar ook genoeg kunnen ontspannen.

  • Algemeen 9
op 12 december 2018 bestemming: , reisperiode: november 2018

We hebben een geweldige reis gehad met Djoser naar Patagonië (Argentinië & Chili). Onze enthousiaste reisleidster Brigitte heeft ons goed begeleid. De communicatie was duidelijk en als er toch iets veranderde qua planning dan hoorden we dit op tijd. Het aanbod van excursies was uitgebreid en je had een keuze of je mee deed aan de excursies of niet. Voor elk wat wils dus. De hotels waren netjes en de bussen comfortabel. De plaatselijke gidsen in beide landen spraken uitstekend Engels en hun enthousiasme brachten ze helemaal over op ons. Het was mijn eerste ervaring met Djoser maar ik zou het reizen met Djoser zeker aanbevelen aan anderen.

  • Algemeen 9
op 6 december 2018 bestemming: Tanzania, reisperiode: september 2018

Fantastische rondreis gemaakt door Tanzania & Zanzibar met Djoser! Voor het eerst in Afrika en wat was het bijzonder! Voornamelijk de natuurparken zijn indrukwekkend. Tijdens de gamedrives kom je veel verschillend wild tegen, met als hoogtepunt de Big 5! We sliepen ook 5 nachten in tenten, wat een bijzondere ervaring is. Vooral in de Serengeti, daar slaap je middenin de natuur. 's Nachts hoor je de hyena's en 's avonds kun je bij het kampvuur genieten van de sterrenhemel. De afsluiter op Zanzibar is heerlijk! In Stown Town de specerijentour gedaan, wat erg leuk was. En een bezoek gebracht aan Prison Island, waar tientallen landschildpadden leven. Op Kendwa Beach kun je heerlijk bijkomen van de reis en genieten van de zon op je strandbedje. Onze groep was super en de crew erg behulpzaam! Voor herhaling vatbaar!

  • Algemeen 9
op 6 december 2018 bestemming: Peru, reisperiode: juli 2018

In de zomer van 2018 een prachtige reis door Peru, 14 dagen, gemaakt met Djoser. Enthousiaste en zeer betrokken reisleider, goede accommodaties en in 14 dagen alle hoogtepunten van het land gezien. We hadden een ruime keuze aan activiteiten en excursies. Er was genoeg te doen en te zien. Je kon ook wat rustiger aan te doen of bijvoorbeeld ervoor kiezen een hapje te gaan eten in de avond. De groep was gezellig dus we aten meestal met elkaar. De hotels waar we overnachtten waren schoon. De hotels in de Arequipa, Colca Canyon, en Ollantaytambo waren erg knus en gezellig, gelegen in een prachtige omgeving. De afwisseling tussen het bezoeken van steden en de prachtige natuur was precies goed. Ook in 2019 zal ik zeker weer een reis gaan maken met Djoser!

  • Algemeen 10
op 5 december 2018 bestemming: Suriname, reisperiode: september 2018

Afgelopen sept. de reis Suriname en de Guyana’s gemaakt met Djoser! Wat een geweldige reis. Ter plaatse goed verzorgd door de lokale agent Jane en lokale gidsen! Goed programma, prima bus en ook de hotels zijn goed! Verblijf in het binnenland was fantastisch! Ik ga zeker nog een x terug maar eerst binnenkort naar Cuba!

  • Algemeen 9
op 5 december 2018 bestemming: Japan, reisperiode: oktober 2018

We hebben een fantastische reis door Japan gemaakt met Djoser. Erg goede reisbegeleider die veel wist, maar je alle ruimte gaf om zelf op stap te gaan. De hotels waren goed tot uitstekend, soms wel een kleine kamer, maar dat is ook wel weer begrijpbaar in het overvolle Japan. Slapen in de tempel was bijzonder! Een mooie reis in een bijzonder land. Aanrader wat ons betreft!

  • Algemeen 10
op 3 december 2018 bestemming: Japan / Tokyo, reisperiode: november 2018

22 dags rondreis Japan, alles inbegrepen, niet dus! Ronduit slecht. Reisbegeleider had geen zin, klacht over haar opdracht en salaris, alleen aanwezig via whatsap! Begeleid tot aan de hotel, dan zoek het maar uit. Gids erbij eventjes in Tokyo, verder niet. Had net zo goed zelf dit reis zelf kunnen regelen. Zonder eigen inzet hadden wij niets gezien. Geen ontbijt inbegrepen. Mijn tweede en absoluut de laatste reis met Djoser. Andere reizigers in de groep warren erg ontevreden.

  • Algemeen 1
op 1 december 2018 bestemming: België, reisperiode: november 2018

De reisleidster was heel goed. Jammer van 1 hotel waar we teleurgesteld was en dat was in Turrialba. Het hotel liet zich de wensen over. Het hoofdmaaltijd was eerder een voorgerecht en de dessert ook. Er zijn er die daarna nog taart gaan eten zijn om de honger te stillen. Dit hotel is echt een -punt.
De reis was normaal bedoeld om te beginnen in Monteverde wat ook het best was en te eindigen in Samara om uit te rusten.
Daar was het ook het minst vermoeiend, maar jammer genoeg zijn we daar begonnen. Het was beter daar om de reis te eindigen, daar kon je uitrusten.
De reisleidster was een uitstekende, gezellige dame die over veel dingen wist te vertellen voor iemand die nog nooit in Cost Rica is geweest.

  • Algemeen 8
op 14 november 2018 bestemming: Indonesië, reisperiode: september 2018

Slechte reisleiding Was nog nooit in Indonesië geweest. Soms slechte hotels ook in Bali. In Ubud verbleven we in een hotel tegenover monkey forest waar je niet vrij kon bewegen door alle kwaadaardige apen die op het terrein rondliepen. In Lovina beach logeerde we in een oude hotel Aditya beach. De ratten liepen bij het zwembad. Bedankt hoor voor de keuze van dit hotel, uitgewoond en dat terwijl hotels in Indonesië niet duur zijn. Reisleidster was nooit eerder in Indonesië geweest dus we kregen geen toegevoegde waarde. Djoser is gemiddeld duurder dan andere reisorganisaties maar dat is het zeker niet waard. Heel veel contact met Djoser en zelfs foto’s gestuurd maar alles wordt afgedaan aan het feit dat wij met te hoge verwachtingen op reis waren gegaan. De wereld op z’n kop. Natuurlijk ga je met hoge verwachtingen op reis. Wat wij verwachten waren oprechte excuses en een gepaste compensatie. Maar niets van dat alles. Meeste reizigers in de groep dachten er het zelfde over. Voor hun geen Djoser meer.en dat geldt natuurlijk ook voor ons.

  • Algemeen 5
op 9 november 2018 bestemming: Vietnam / Vietnam, reisperiode: juli 2018

Eerst en vooral wil ik meegeven dat ik onderstaande mail niet enkel in naam van mezelf en mijn gezin verstuur maar in naam van alle reizigers aanwezig op bovenvermelde rondreis in Vietnam (tevens allen in cc). Wat mezelf en mijn gezin betreft, kan ik bevestigen dat we op gebied van Azië niet aan ons proefstuk toe zijn. Eerder deden we een rondreis in Thailand met Travelnauts (zéér tevreden), Sri Lanka & Malediven met Singha Reizen (zéér tevreden), 2 maal Bali & Lombok (zelf georganiseerd), rondreis in Jordanië en dit telkens met onze dochter van nu 10 jaar oud. Al snel werden we verliefd op Azië

Wat een fantastische ervaring had moeten zijn, bleek echter een rondreis te zijn die ons van de ene teleurstelling in de andere meesleurde, zo erg dat het voor iedereen aanvoelt regelrecht bestolen te zijn. Er werd ons een vakantie verkocht die voor niemand van ons voldeed en nog maar in het minste vergelijkbaar is met wat er op jullie website verkondigd wordt. Via mails tijdens de vakantie zelf van Dhr. J. Van Tienhoven en Dhr. F. Tourlamain werden reeds diverse onregelmatigheden aangekaart. Ikzelf en mijn echtgenote richtte ons voornamelijk tijdens de vakantie tot Lotte (reisbegeleider).

Even enkele key facts (welke tevens gestaafd kunnen worden met diverse foto’s):

Ho Chi Minh

Hotel Le Duy, tot op dit punt in de reis was dit het hotel met de meest ongezellige receptie / ontbijtruimte waar wij al ooit geweest waren en erbovenop hadden wij een kamer waar ik in alle eerlijkheid nog niet dood in gevonden zou willen worden…. Vlekken van een of andere (lichamelijke) vloeistof hingen aan de muur naast het bed, schimmel aan plafond in kamer en badkamer, een vasttapijt waar ik niet durfde op blote voeten op te lopen, een vies bedje in de kamer gegooid waar onze dochter in moest slapen… kortom in de verste verte een kamer die niet lijkt op de mooie Djoser foto’s op de site…. Pffff, wat een mooie start van een droomreis zou moeten worden… ☹ Dit even gemeld aan de onervaren reisbegeleider (Lotte) die ervoor zorgde dat we een andere kamer konden betrekken…. Vreemd, deze kamer was ok en had een recent vernieuwde badkamer, bewijs dat zulke kamers wel degelijk in het hotel voorhanden zijn maar blijkbaar niet zijn weggelegd voor Djoser reizigers. Om even terug te komen op de onervarenheid van Lotte, Lotte deed haar best en had niet de meest dankbare taak, nl het puin ruimen van wat Djoser veroorzaakt (ik begrijp nu waarom ervaren gidsen/reisbegeleiders opteren voor andere organisaties)… doch een beetje voorbereiding voor ze was vertrokken, had zeker geen kwaad gekund. Ze wist evenveel van Vietnam als ieder van ons…. Van de in totaal 13 dagen ter plaatse in Vietnam dat bekend staat om z’n prachtige natuur waren dit er al 3 in een grootstad en in een erbarmelijk hotel zonder zwembad… Wat jammer toch… eerste bestemming, eerste teleurstelling…

Mui Ne

Little Paris Resort, na 3 dagen niet te kunnen zwemmen keken de kinderen erg uit naar de kustplaats Mui Ne, ik citeer even jullie site: “de kustplaats Mui Ne staat bekend om het mooie goudgele strand en de rode zandduinen. Je kunt hier heerlijk relaxen aan het strand. Maar je hoeft hier geen moment stil te zitten, want er valt heel veel beleven, je kunt er namelijk surfen, stand up paddelen, kanoën of neem een lesje kitesurfen.”…. Dit mooie goudgele strand bleek eigenlijk een strand te zijn dat VOL lag met plastiek en andere viezigheid uit de zee, ik had nog nooit zulk lelijk, vies en vuil stukje strand gezien.. de kinderen gingen even tot aan hun knieën in het water maar vermits het plastiek constant tegen hun benen aanwreef was dit van zéér korte duur… Even gehoord bij Lotte: “tja in de periode juli en augustus staat de stroming van het water zo dat de stranden vol liggen met plastiek en dat de zee een bruine kleur heeft, daar kunnen we helaas niets aan doen”… TUURLIJK kan je daar wat aan doen, schrap als reisorganisatie deze plek in deze desbetreffende periode.. Goed, het hotel dan maar…. De kamer (slaapgedeelte) was redelijk maar de badkamer erachter, vies, vuil, een lavabo die niet doorspoelt, opnieuw schimmel aan de muur en plafond en een buitendouche waar ik eerlijk gezegd m’n fiets nog niet zou afspuiten… De kinderen konden zich wel uitleven in het zwembad (althans dat dachten we)… de producten in het zwembad (ik vermoed snel, snel om het water terug zwembaar te krijgen) zorgde ervoor dat mijn dochter brandwondjes had ter hoogte van sleutelbeen en in hals en liesstreek (foto’s aanwezig). Ze was niet de enige want de andere kinderen hadden ook wondjes in hals en liesstreek na het zwemmen in dit zwembad…. Was dit hotel nog wel voorzien op gasten? We wilden bij aankomst een pizza’tje bestellen maar er bleek maar 30% van menukaart aanwezig te zijn.. tweede bestemming, tweede teleurstelling…

Hoi An

Lantern Hotel, eindelijk eens wat pech die we niet aan Djoser konden toeschrijven, de vlucht naar Hoi An had ettelijke uren vertraging.. Jammer maar dit hoort nu eenmaal bij reizen.. zeker jammer want Hoi An is een prachtige stad en het hotel was redelijk, bijna de allures van een ‘boetiek’hotel, nou ja onze ‘standards’ lagen misschien al een pak lager dan normaal, gezien de vorige 2 bestemmingen… de fietstocht was leuk maar ik begrijp niet dat je als organisatie het risico neemt reizigers op deze fietsen te laten rijden… op alle vorige reisbestemmingen deed ik met m’n gezin fietstochten en telkens was dit met uitstekend materiaal.. met dit materiaal is het gewoon een kwestie van tijd alvorens er ongevallen zullen gebeuren, dat staat meer dan vast! Samengevat, veel te kort op een bestemming die echt de moeite waard is enkele dagen door te brengen.. derde bestemming, derde teleurstelling…

Hué

Park View Hotel, groot hotel maximum 2 sterren, redelijke kamer maar wat deden we eigenlijk in Hué.. niets te beleven.. zwemmen dan maar in het zwembad dat erg druk en niet al te proper was. Het zwembad werd tevens gebruikt voor de lokale zwemlessen…. Ik maakte even gebruik van de sanitaire voorzieningen aan het zwembad, ik kan zeggen, het publieke toilet dat ik en m’n gezin ooit op een nachttrein in Thailand gebruikte was hier een pareltje tegenover… ik stond ter plaatse te kokhalzen… wat vies… vierde bestemming, vierde teleurstelling…

Hanoi

Flower Hotel, opnieuw op ‘familiereis’ in een grootstad met een hotel zonder zwembad ☹ .. Dit hotel bestond uit basic appartementjes en onze dochter kreeg een bedje in de keuken, wat gezellig voor een meid van 10.. ok, tot daar aan toe maar dan het ontbijt… de eetzaal, ik noem het eerder refter op de 14de verdieping was smerig en vuil en het ontbijt was erbarmelijk…. Schimmel aan de ramen, ramen die in geen jaren gepoetst werden (foto’s aanwezig), wat een schande!! Ik vroeg een Cola Light bij het ontbijt maar jammer genoeg niet voorhanden… ronduit belachelijk. Opnieuw maakte ik mijn ongenoegen over aan Lotte toen we buiten stonden te wachten op de bus die ons naar Halong Bay zou brengen en die een fikse vertraging opliep.. vijde bestemming, vijfde teleurstelling…

Halong Bay

Boot zonder naam (en misschien maar goed ook dat je deze maatschappij niet kan opzoeken), de bus bracht ons naar Halong Bay waar we enkele stijgers passeerden met leuke boten. Wat had je gedacht, deze waren niet voor ons.. helemaal achteraan moesten we in een klein bootje kruipen dat ons naar ons ‘cruiseschip’ bracht nadat we per persoon extra 600.000 Dong dienden te betalen voor toegang tot het gebied, wat vreemd want het is toch open zee en de overnachting zit volgens Djoser mee in het pakket??? Hoe durven jullie dit zelfs een cruise te noemen…. Het gammele schip dat we op moesten, kon in mijn ogen elk moment de Titanic achterna op gebied van zinken maar zeker niet op gebied van luxe. De tweede klasse op de Titanic was 5 ***** vergeleken met dit wrak. Van luxe was hier geen sprake, zelfs van basic comfort was hier geen sprake. Gescheurde verfrissingsdoekjes, kapotte ligstoelen, een prominente dieselgeur, spierwitte verlichting alom… kortom een regelrecht DRAMA… om nog maar te zwijgen over het toilet beneden… je zou er bijna van overboord springen… De prijzen echter op de boot hadden europese allures met meer dan 2€ voor een biertje…. Mijn echtgenote kon dit niet meer aanzien en heeft dan op de boot terecht haar ongenoegen geuit, het was er dan ook gewoon echt beschamend over… vermits het hier zeker niet over een cruiseboot met zwembad ging, meerden we aan, op een overbevolkt strandje (een zakdoek groot) …. Hier konden we even gaan zwemmen/verfrissen. Jammer genoeg vergaten alle gidsen te melden dat er door de stroming kwallen zaten… gevolg dat een van de reizigers (Frederik) zwaar werd geraakt… ‘kwallucinant’ probeerde we nog lachend er wat van te maken en maar goed dat het een volwassene betrof en niet een van onze kinderen… zesde slaapplaats, zesde teleurstelling…

Terug naar Hanoi dan maar

Flower Garden Hotel, na de teleurstelling op de boot kregen we plots een upgrade naar een ‘iets’ beter hotel (wederom zonder zwembad) in Hanoi waar we onze ‘familiereis’ wederom in een grootstad zouden eindigen. Een upgrade naar een 3*** hotel maar toch, alles beter dan het Flower Hotel…. De laatste dagen in deze grootstad werden we echt aan ons lot overgelaten.. een cyclotochtje van een uur bracht ons naar het Mausoleum waar Ho Chi Minh ligt begraven, ach wat jammer, gesloten…. We werden hier gewoon gedropt na een uurtje fietsen langs winkeltjes en bekijk het maar… schande! Laatste slaapplaats, gelukkig ook laatste teleurstelling…

Enkele algemeenheden wens ik ook nog aan te kaarten, er is sprake van optionele excursies? Wat mij betreft is de betekenis van een optionele excursie dat er in het hotel gekozen kan worden al dan niet deel te nemen, dit was echter nooit het geval. Indien je niet mee wilde, kon je in de bus blijven zitten (cfr. Citadel in Hué en andere…).

De bussen waren steeds verouderd en vies. Kauwgom hing aan de handvaten en de stoelen en airco waren veelal stuk. Ik zou in deze bussen geen reizigers durven vervoeren…

Met uitzondering van de eerste gids (Bye of Seven) was het niveau van alle andere gidsen ondermaats. Kan je eigenlijk geen gidsen noemen, onverstaanbaar, lui, onvriendelijk en enkel uit op eigen voordeel. Ze namen ons mee naar de meest ongezellige plekken om te lunchen (zij eten dan gratis) en stoppen onderweg aan belachelijke fabrieken/winkels waar ze hoogstwaarschijnlijk een percentje hebben indien er wat verkocht wordt (jammer genoeg betreft onze groep hoger opgeleide mensen die niet vallen voor dit soort praktijken maar enkel minuut per minuut gefrustreerder werden van dit soort zaken)..

Fooien, 40€ per persoon, dus 680€ aan tipgeld??? De gemiddelde Vietnamees verdient 180€ per maand dus hebben we bijna 4 maandlonen aan fooi uitgedeeld. Nee de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat er 125€ terug verdeeld werd onder de reizigers doch nog steeds 3 dikke maandlonen die verspild werden aan ‘so called’ gidsen van een Vietnamese lage kost tour operator.

Samengevat, dit was een vakantie om snel te vergeten. Geen natuur gezien en voornamelijk in grootsteden verbleven in erbarmelijke hotels zonder faciliteiten waar we aan ons lot werden overgelaten…. De hoogtepunten waren de gezellige restaurantjes die we zelf vonden via Tripadvisor (en weliswaar zelf betaald hebben) en de groep. Een bende fijne mensen/vrienden en kinderen die het uitstekend met elkaar kunnen vinden.

Alvorens verdere stappen te ondernemen (juridisch en via social media), verwachten wij een gepaste compensatie van Djoser uit. Ieder van ons zijn ondernemers/zelfstandigen en mensen met een hoge functie die zich een gans jaar inzetten om hun klanten een maximum aan kwaltiteit te kunnen bieden, dit maakt het eens zo zuur!

  • Algemeen 1
op 5 november 2018 bestemming: Cuba / Holguín, reisperiode: januari 2018

De reis zelf is zeker een 8 waard in haar geheel echter hebben wij een uiterst slechte ervaring gehad in resort Villa don Lino. De klacht daarover wordt door Djoser gebagatelliseerd en dat is echt schandalig. Tot op heden, 5-11-2018 niet fatsoenlijk afgehandeld

  • Algemeen 5
op 3 oktober 2018 bestemming: Japan / meerdere, reisperiode: augustus 2018

Japan zelf was een hele ervaring, maar aan de belofte dat er een reisbegeleider mee zou gaan met veel kennis van het land, wat zo'n reis juist interessant kan maken, is op geen enkele manier voldaan. De reisbegeleider was zelf voor het eerst in het land en wist niets meer te vertellen dan wat iedereen zelf al wist vanuit een eigen goede voorbereiding. Ook de organisatie van uitstapjes verliep chaotisch en communicatie was onduidelijk. Een beloofde gids (er leek toen eindelijk een meerwaarde te zijn vanuit de organisatie) bleek alleen maar een vertaalster voor de buschauffeur. Bovendien: het betrof een reis voor jongeren en ouders, maar het programma was op geen enkele manier gericht op de leeftijdscategorie vanaf 11 jaar. Ook waren de hotels regelmatig onder de maat. Gezinnen werden gesplitst en soms lagen de kinderen zelfs in een ander gebouw (verbonden met een gang en liftenstelsel) dan de ouders! Kortom: er werd maar zeer weinig waargemaakt van wat er werd aangeboden in de brochure en dat voor een stevige prijs. Op een brief met een uiteenzetting van diverse klachten (n.a.v. een oproep tot evaluatie) wordt door Djoser simpelweg niet gereageerd. Ook niet na opnieuw vragen om een reactie. Voor mij geen reizen meer met Djoser.

  • Algemeen 4
op 3 oktober 2018 bestemming: Canada / rondreis, reisperiode: juli 2018

Valse voorlichting door djoser. Accomodaties vallen tegen. @ ronduit slecht. Bij een Ranch sliepen medereizigers op de grond op een matras in een tent die volledig kapot was. Schandalig. Hostel bij Lake Louise was ronduit smerig. De vrije tijd, waar ze mee adverteren is er echt minimaal. Hele dagen in een busje met ik weet niet hoeveel stops voor koffie en oneindig veel bezoek aan supermarkten. Je verwacht bij een hotel reis, en dat wordt zo ook omschreven, dat er ruimte is voor ontbijt en Lunch. Meer dan de helft van de reis ergens een broodje moeten kopen bij een supermarkt. Ontbijt op je bed, in de bus of ergens op de grond. Geldt ook voor de lunch. Als je daar van houdt, dan een prima reis om te boeken. Daarnaast werd beschreven dat de drie laatste dagen in een hotel in het centrum van Vancouver was. Blijkt dat we gewoon in het eerste hotel zitten. Bij het vliegveld. Begreep van de reisleiders dat dat al drie jaar zo is. Betekende een uur op en neer naar Vancouver centrum. dat wil je niet bij een bezoek aan een stad. Kortom: nooit meer Djoser.
Dankzij de reisleiders en de leuke groep was het een leuke reis.

  • Algemeen 6
op 2 oktober 2018 bestemming: Thailand / thailand, reisperiode: juli 2018

De eigenaar van djoser laat alle reisleiders het zelf uitzoeken en stuurt ze met een fooitje naar huis

  • Algemeen 3
op 15 september 2018 bestemming: China, reisperiode: juli 2018

China is een fantastisch land. Djoser lijkt echter te gaan voor (deels) slechte hotels (onder het mom van...dit is China). Bij hotels die drie persoonskamers hadden werd er toch een bed op een 2p kamer bijgezet en tijdens een nachttrein werden 13p ( met kinderen want het was een familiereis) verdeeld over 8 wagons waardoor gezinnen niet bij elkaar konden liggen. Dit waren de meest fundamentele klachten maar ik kan nog even doorgaan...over overload aan te duurextra touraanbod e.d. Op onze formele klacht komt een nietszeggend antwoord En ontvangen we een waardebon van 50 euro voor Djoser. Nooit meer Djoser. We hadden eerder ervaringen met Koning Aap en die waren super goed!

  • Algemeen 5
op 16 augustus 2018 bestemming: Maleisië / Azie, reisperiode: juli 2018

Alles klopte mooie reis (Thailand - Maleisië - Singapore) leuke groep fijne reisleidster kortom het was geweldig.

  • Algemeen 10
op 15 augustus 2018 bestemming: Ecuador / Rondreis, reisperiode: juli 2018

Dit was een 14 daagse rondreis door Ecuador en dan nog 5 dagen Galapagos. Deze rondreis is dankzij de reisleider Marcus Palmen zo fantastisch geworden. Deze man weet werkelijk alles van de historie, de cultuur en natuur van Ecuador. Marc was reisleider en gids tegelijk. Djoser zegt altijd dat een reisleider geen gids is, maar als Marc niet zoveel informatie had gegeven was deze reis misschien net een voldoende geworden. Als je maar ergens een vraag of opmerking over had...Marc ging ermee aan de slag. Geen twinbedden....Marc zorgde dat we die kregen, zelfs op de Galapagos waar hij geen reisleider was. Ecuador heeft mij verrast met zijn afwisselende landschap. Helaas hebben we geen vulkaankraters kunnen zien, overal waar wij kwamen hing er een dicht wolkendek. De Galapagos is prachtig vanwege de dieren. Het was eigenlijk precies zoals ik mij voorgesteld had. Hier was de reisbegeleiding, locale gidsen, matig. Maar wel het programma helemaal uitgevoerd ondanks een vertraging van het vliegtuig naar Galapagos.

  • Algemeen 9
op 13 augustus 2018 bestemming: Portugal / Azoren, reisperiode: juli 2018

Zeer mooie reis gemaakt met djoser wandel reizen .5 van de 9 eilanden bezocht die alle toch wel verschillen van elkaar .Zeer leuke groep en mooie wandelingen gemaakt.Wat mij altijd aanspreekt als ik met djoser reis dat alles goed geregeld is en niets moet en allaes mag (bijna) ,tot de volgende reis. Groetjes uit België

  • Algemeen 8
op 23 juli 2018 bestemming: Zuid-Afrika / Diversen, reisperiode: juni 2018

Afrika is groot, dus je moet lang reizen om het te ervaren, maar er is onderweg altijd wat te zien of beleven. Wisselend landschap, exotische dieren in hun natuurlijke omgeving en historische dan wel culturele belevenissen.
Het is de moeite waard om deze andere wereld te ontdekken tijdens een goed georganiseerde en goed begeleide rondreis. Djoser Dankjewel.

  • Algemeen 9
op 18 juli 2018 bestemming: Mongolië / Moskou-Ulaanbataar-Peking, reisperiode: mei 2018

Een mooie ervaring is de reis met de Transsiberie Express zeker, maar niet met Djoser. Deze reis kent een rondreis van een week door Mongolië. Voor Djoser is het dan genoeg om met aftandse busjes plankgas door het landschap te scheuren zonder fotostops en met een ongeïnteresserde lokale gids. De Djoser reisleider vond het allemaal wel best zo en was eigenlijk meer met zijn eigen reiservaring bezig. Waardeloos dus.

  • Algemeen 4
op 16 juli 2018 bestemming: 5 landen tocht europa, reisperiode: juni 2017

Onze reisleider was een ervaren man, hij kon bijna alle steken die Djoser in Nederland liet vallen, ter plekke repareren.
Als je single bent moet je oppassen bij Djoser, alleengaanden hebben het slecht tussen de stellen! Vaak krijg je slechtste kamer, zonder zitje of balkon. Best vervelend als je 4 dagen moet blijven en het 30 graden is en het hotel geen verblijf ruimte heeft en anderen lekker op hun balkonnetje zitten, met zijn tweeen.
In mijn geval had men zelfs geen kamer bijgeboekt bij 9 van de 10 hotels waar wij verbleven. Steeds stond ik weer vol spanning af te wachten of er nog een bed voor mij was... Ondanks een paar telefoontjes van de reisleider, nooit een sorry van Djoser ontvangen......wel hun boekwerken met reclame voor hun reizen.....Schijnt normaal te zijn, volgens onze ervaren reisleider....dat Djoser na de betaling van de reis van jouw als reiziger af wil zijn. Sorry of iets anders positief, hoort niet bij hun bedrijfscultuur. LEKKER MAKKELIJK

  • Algemeen 7
op 13 juli 2018 bestemming: Engeland / Lake District, reisperiode: juni 2018

Goede organisatie, prima reisleider, goede accommodatie.
gezellige reisgenoten

  • Algemeen 9
op 5 juli 2018 bestemming: Namibië / Utrecht, reisperiode: april 2018

We hebben met Djoser een fantastische reis gemaakt door Namibië. Sowieso een prachtig land met fantastische landschappen en heel veel dieren. Op prachtige plekjes geslapen, wakker worden in de natuur is een unieke ervaring. Dankzij de goede gids (top kok overigens!) heel veel wild gezien. Geweldig :-) Vragen vooraf werden ook goed beantwoord. Zeker niet onze laatste reis met Djoser.

  • Algemeen 10
op 5 juli 2018 bestemming: Griekenland, reisperiode: september 2017

Mooie reis met veel afwisseling; cultuur, natuur en lekker eten!!! Hotels waren prima en de groep was gezellig! We hebben echt het gevoel dat we het echte Griekenland hebben gezien

  • Algemeen 9
op 30 juni 2018 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: januari 2018

Ik reisde alleen in een groep door Thailand. Op de 2e dag werd ik ernstig ziek en moest opgenomen worden in het ziekenhuis in Bangkok. Door Djoser werd ik afgeleverd in het ziekenhuis, mijn koffer werd afgegeven en ik werd totaal aan mijn lot over gelaten. Ik heb helaas 6 weken (helemaal alleen!) in het ziekenhuis moeten liggen en heb NOOIT meer wat van Djoser gehoord. Geen telefoontje, geen bosje bloemen, geen bezoekje, geen kaartje helemaal NIETS. Zelfs bij terugkomst in Nederland niets meer gehoord...

  • Algemeen 1
op 29 juni 2018 bestemming: Kroatië / Vinjerac, reisperiode: juni 2018

Leuke professioneel begeleide groepswandelvakantie in Kroatie. Mooi Land met ongeloofelijk veel ongerepte Natuur. De reis voldeed 100% aan mijn verwachtingen. Het was al mijn 2e wandelvakantie en mijn 3e groepsreis met Djoser en waarschijnlijk niet de laatste.

  • Algemeen 10
op 14 juni 2018 bestemming: Rusland / Moskou, Irkutzk, Vladiwostock, Hiroschima, Kyōto, Tokio, reisperiode: mei 2018

Na een bezoek van drie dagen aan het positief verrassende Moskou, met de Transsiberie Express via het aziatisch aandoende Irkutzk en het zo serene Baikalmeer, op weg naar Vladiwostock.
Al met al, duizenden kilometers door een eenvoudig niet te bevatte ruimte. Evenveel kilometers door gigantische berkebossen , langs total eenzaam verstrooide dorpjes en van alles en iedereen verlatene omgevingen. Ipv wilde ravijnen en hoge bergen een mediatives kijken, een reis met jezelf, met mensen die je tegenkomt in dit ongelooflijke land en dat alles op een paar quadraat meter.

  • Algemeen 10
op 14 juni 2018 bestemming: Peru, reisperiode: mei 2018

Hotels in het centrum: geluidsoverlast.
Zachtjesaan de hoogte in: om hoogteziekte te vermijden.
De reisbegeleidster had veel kennis van toeristische attracties (vroeg zijn om de drukte te vermijden,...)

  • Algemeen 9
op 10 juni 2018 bestemming: China / Rondreis, reisperiode: mei 2018

Niet vanwege china, de chinezen of de keuze van reisbestemmingen, maar vanwege djoser. Onbetrouwbaar, slechte organisatie en foutieve informatievoorziening, slechte klantenservice, smerige afgelegen hotels. En de schadevergoeding die beloofd was voor warempel toegegeven fouten, die hebben we nog steeds niet gezien. Tip: regel het zelf, of zoek een andere organisatie

  • Algemeen 5
op 6 juni 2018 bestemming: China, reisperiode: april 2018

De reis was super mooi .Heel veel gezien .Wel erg n'erg pittige reis En n' Super Gids en voor zo jongeman zeer sociaal mens echt TOP!

  • Algemeen 9
op 6 juni 2018 bestemming: Rusland / Moskou tokio, reisperiode: mei 2018

M negen goede combi trein boot snelle trein als vervoer goede begeleider goede prijs kwaliteit ver houding

  • Algemeen 9
op 6 juni 2018 bestemming: Armenië / A en G, reisperiode: mei 2018

Prima begeleiding
Prachtig programm

  • Algemeen 9
op 6 juni 2018 bestemming: Japan / Tokyo, reisperiode: mei 2018

Avontuur (Transsiberie Ecpres) en cultuurverkenning (vooral Japan). Goed georganiseerd..

  • Algemeen 8
op 6 juni 2018 bestemming: Oezbekistan, reisperiode: mei 2018

Geweldige reis, geweldige reisbegeleiding en geweldige invulling van de onderlinge reisetappes, namelijk met de trein.

  • Algemeen 10
op 6 juni 2018 bestemming: Japan, reisperiode: mei 2018

Geweldige reis met zeer ervaren reisleider

  • Algemeen 10
op 18 mei 2018 bestemming: Japan, reisperiode: mei 2018

Japan is een geweldig land en deze reis biedt de kans om veel verborgen plekken te verkennen. Spijtig genoeg stopt daar de positieve commentaar over Djoser.
Het vervoer: chaotisch met vaak pas uitleg gegeven op het laatste moment, of onnodige overstappen maken. Vaak reden er rechtstreekse treinen naar de bestemming en toch deden we een overstap, zonder enige uitleg waarom.

Hotels: het eerste hotel on Tokio was ruim, knap, verzorgd en aangenaam. Een perfecte eerste indruk. Spijtig genoeg was elk hotel daarna dat niet. Kleine kamers die vuil waren en vol met stof hingen, schimmel in de badkamer! Helemaal niet waarvoor je betaald.

De groep: als je Japan wilt ervaren en een goed beeld als toerist wil overbrengen, ga dan NIET met djoser. Onze groep was luid en ongelofelijk boers. Meermaals vielen ze de lokale bevolking lastig op alle mogelijke manieren (luidkeels praten/roepen in het openbaar vervoer, mensen die naar hun werk gaan voor de voeten lopen, een moeder met baby in de armen tegen het lijf lopen zonder een enkele vorm van verontschuldiging, Japanners na-apen en in hun gezicht uitlachen, schoolkinderen uit de rij plukken gewoon om te lachen met hun outfit en te zeggen dat ze identieke koffers hebben,...). De groep kan je niet kiezen bij djoser, maar als je naar Japan wilt gaan om het land te ervaren zonder een slechte indruk na te laten, kies dan niet voor Djoser.

En als laatste: reisbegeleiding. Onze gids sprak geen woord Japans en sprak iedere Japanner in het Engels aan, een taal die hier niet ruim gesproken wordt. Als de Japanner dan niet kon antwoorden of haar niet begreep, lachte onze gids ze in het gezicht uit. Op de kogeltrein ben je normaal stil, men vraagt hier zelfs om je gsm op stil te zetten. Dit om zo slapende of werkende mensen niet te storen. Onze gids vond het perfect normaal om recht te staan en luidkeels info over de volgende stad door de wagon te roepen. Als er iemand door moest ging ze met tegenzin opzij.
Ook was het "vrij en vrolijk" motto van Djoser niet toepasselijk. Telkens ik en mijn partner op ons eigen iets gingen doen kregen we een zure blik te verduren. Heel fijn!

Kies alsjeblieft niet voor Djoser. Je gaat geen magische reis tegemoet maar een reis waar je jezelf continu wilt verontschuldigen tegen de lokale bevolking. Met een simpel zakwoordenboek Japans kom je al ver, en mensen zien je liever komen als je wat moeite doet.

  • Algemeen 2
op 18 mei 2018 bestemming: Japan, reisperiode: mei 2018

Kort samengevat: boertige, vervelende mensen samen met een niet-georganiseerde reisbegeleidster in vuile hotels.

Ik en mijn partner begonnen met goede moed aan de reis maar al vlug werden we zwaar teleurgesteld. We kijken al jaren uit om een lange reis door Japan te maken en uiteindelijk kwamen we bij Djoser terecht. Na het boeken hebben we intensieve research gedaan naar de cultuur, taal en sociale etiquette om de trip zo vlot mogelijk te laten verlopen. In Japan is het namelijk de gewoonte om o.a.: te zwijgen op trams, bussen en treinen; niet in de weg lopen op drukke plaatsen en mensen met rust te laten. Japanners zijn op zichzelf en hechten veel waarde aan hun ‘personal space.’ Dat houdt in dat je niet zomaar een luid gesprek moet beginnen met de persoon naast je op een drukke trein. Er is een tijd en plaats voor zulke gesprekken (bars, restaurant) maar elke goede reisblog en website zegt dat Japan niet het land is waar je ‘gezellig’ kan babbelen met iedereen die je tegenkomt. Je laat mensen met rust.

Al deze punten die ik net heb opgenoemd, heeft onze groep het volledig tegenovergestelde gedaan! Mensen omver duwen, in het midden van de weg stoppen en tegen mensen botsen, hysterisch luid roepen en lachen op openbaar vervoer, geen enkele moeite te doen om vijf Japanse basiszinnen te leren en zelfs te eisen dat Japanners Engels praten (ook al spreken er niet zo veel Japanners Engels, laat staan dat ze het verstaan), ...

Deze groep waande zich precies in een zoo of pretpark. Van de banaalste zaken, zoals iemand die in een metrostation een van de deuren repareerde tot een groep schoolkinderen die verzamelden voor de halte van een bus, trokken ze duizend foto’s. Desondanks de duidelijke ergernis van de personen in kwestie bleven ze onbeschaamd verder doen. Bij de shinkansen stonden ze over de veiligheidslijn, waarbij de conducteur ze luid moest toeroepen om achteruit te stappen. Bij elke omroep in stations of treinen aapten ze al lachend de woorden na als belachelijke papegaaien. Een oude vrouw van de groep begon zelfs een klein kindje in een buggy lastig te vallen terwijl de moeder ongemakkelijk probeerde achteruit te stappen.

De hotels waren niet altijd proper, soms zelfs met schimmel in de badkamer en grote stofplukken in de kamer.

Het vervoer was chaotisch en vermoeiend, aangezien iedereen met twee of meerdere koffers moest sleuren tussen verschillende treinen en bussen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om deze trip te maken, heb ik 1 advies: plan het allemaal zelf.

Tenzij je het fijn vind om jezelf, de reisorganisatie en je thuisland belachelijk te maken. Want hiermee bevestig je nogmaals het stereotype dat toeristen boertige, vervelende lastpakken zijn. En ik kan het bevestigen want op een gegeven moment hoorde ik een Japans koppel praten over onze groep en hoorde ik ze zeggen dat de groep ‘mendokusai’ is.

Google dat woord maar.

  • Algemeen 4
op 13 mei 2018 bestemming: Ecuador / Galápagos Eilanden, reisperiode: februari 2018

Djoser is een onbetrouwbare partner gebleken!

  • Algemeen 4
op 10 mei 2018 bestemming: Marokko / Rondreis, reisperiode: april 2018

De reis was een ervaring en bijzonder door de reisbegeleider en de ontmoetingen en de acceptatie van de slechte accomodaties, die Djoser aanbied. Het is een kunst om onder de Djoser omstandigheden te blijven genieten. Er is in elke accomodatie veel mis. Het voelt dan ook of Djoser op alle fronten, de goedkoopste, smerigste, plekken uitzoekt. Wel hebben we een prettige chauffeur en reisleidster gehad, die ons mogelijkheden heeft geboden om aan de problematische situaties van Djoser te ontsnappen.

  • Algemeen 3
op 5 mei 2018 bestemming: Jordanië, reisperiode: april 2018

Omdat er altijd iets te verbeteren moet zijn, geef ik geen 10 maar deze reis was subliem.

  • Algemeen 9
op 3 mei 2018 bestemming: Iran / Rondreis, reisperiode: april 2018

Het land is fantastisch. Mensen en land zelf. Gouden randje door onze gids

  • Algemeen 9
op 2 mei 2018 bestemming: Japan, reisperiode: april 2018

Goede begeleiding en toch vrijheid .

  • Algemeen 10
op 28 april 2018 bestemming: Jordanië / Amman, reisperiode: april 2018

Het was een super reis. Geweldig land , om iedere bocht een landschap, veilig rustig en vooral een een super reisbegeleider Maorie. Veel weet en kennis gedrevenheid van Jordanie. Ik zou zeggen hier hem vaak in. Hij bracht ons ons op paden en plekken die in in het programma zaten. Chapeau . Super fijne groep. Leeftijd tussen 24 en 72 jaar. Geweldige mix. Voor allen die deze reis willenalen een aanrader. Els

  • Algemeen 10
op 18 april 2018 bestemming: Cuba / Havana, reisperiode: april 2018

Afwisselende fietsrerius. Met volop mogelijkheden voor eigen invullingen

  • Algemeen 9
op 18 april 2018 bestemming: Portugal / Lagos, reisperiode: april 2018

Mooie en goed georganiseerde wandelreis met een prachtig hotel als uitvalsbasis. Voor 's avonds werden door de reisbegeleider leuke adresjes uitgekozen om in groep of individueel te gaan eten. Kortom, het was een heerlijke vakantieweek waar je als reiziger volop van geniet.

  • Algemeen 9
op 29 maart 2018 bestemming: Iran, reisperiode: september 2017

Om te beginnen was de reis meer dan prima georganiseerd en verzorgd. Maar...

Een paar maanden later liet ik een SD-kaart met foto's van de reis in een trein liggen. Dankzij de inspanningen en het speurwerk van een andere treinreizigster en een medewerkster van Djoser werd het SD-kaartje weer bij mij thuis bezorgd. Het lijkt wel of de Iraanse gastvrijheid en het Iraanse respect aan mijn SD-kaartje zijn blijven kleven.

  • Algemeen 10
op 29 maart 2018 bestemming: Cuba, reisperiode: maart 2018

Dit was mijn eerste ervaring met een georganiseerde reis en het had in mijn ogen niet beter gekund. Alles was prima geregeld, enthousiaste begeleiding en gids. Het heeft ons aan niets ontbroken en de sfeer was geweldig. Wij hebben kunnen genieten van de reis.

  • Algemeen 10
op 29 maart 2018 bestemming: Tanzania, reisperiode: februari 2018

Vriendelijke mensen,lachende kinderen,dieren teveel om op te noemen,koraalrif,snorkelen,witte stranden,bananenplantages en kamperen tussen de wilde dieren.

  • Algemeen 10
op 22 maart 2018 bestemming: Indonesië / Rondreis, reisperiode: februari 2018

Mooie, uitgebreide rondreis over 4 eilanden met veel highlights (Sumatra Java Bali Lombok) en in een goed reistempo, dus savonds tijd voor relaxen ! Totale reisduur 28 dagen !

  • Algemeen 9
op 14 maart 2018 bestemming: Vietnam / Mortsel, reisperiode: februari 2018

Fantastische reisleider, goede groep en heel veel gezien en beleefd. Prijs/kwaliteit prima in orde.

  • Algemeen 8
op 14 maart 2018 bestemming: Argentinië / diverse plaatsen, reisperiode: februari 2018

Een veelzijdige reis met prachtige natuur die prima was georganiseerd door Djoser

  • Algemeen 9
op 14 maart 2018 bestemming: Australië, reisperiode: februari 2018

Geweldige reis met fantastische begeleiding door twee reisbegeleiders/gidsen. Iets te kort in Australië, waardoor ik een beetje ademloos werd. In Nieuw Zeeland steeds 2 dagen in 1 hotel was al een verademing. Beide landen overigens: GRANDIOOS. Mijn hartenwensen hiermee compleet vervuld.

  • Algemeen 9
op 14 maart 2018 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: februari 2018

Ik heb genoten van de reis. Costa Rica is heel mooi! Qua natuur mijn beste reis tot nu toe. Heel aangename temperatuur in februari...
Vermoeidende reis wel , maar dat is een rondreis altijd. De begeleiding vanuit Djoser vond ik erg goed, ook de plaatselijke chauffeur zette zich in om ons een goede reis te bezorgen. Dit was mijn eerste groepsreis, daar had ik vooraf mijn twijfels over. Maar het is op alle vlakke meegevallen. Zo werden bv. ook alle vragen vooraf snel beantwoord.
Het enige wat me wat tegenviel waren de begeleide wandelingen waar we met bijna de hele groep aan deelnamen. Te grote groep voor 1 gids, plaatselijke gids beheerste ook niet goed genoeg het Engels... De wandelingen met onze begeleidster daarintegen in kleinere groep heb ik heel anders ervaren, meer vrijheid om trager of sneller te stappen...
En de trip met de raftingboot met goeie plaatselijke gids in la fortuna was top! Het meest avontuurlijke als superman boven de bomen zal me voor altijd bijblijven.

  • Algemeen 9
op 14 maart 2018 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: februari 2018

Deze reis was tot in de puntjes verzorgt onvergetelijke ervaring

  • Algemeen 10
op 7 maart 2018 bestemming: India / Schoonhoven, reisperiode: februari 2018

Super mooie reis. Mooie natuur en veel dieren gezien. India zoals het eigenlijk niet bekend is.

  • Algemeen 9
op 4 maart 2018 bestemming: Nieuw-Zeeland / Rondreis, reisperiode: februari 2018

Prachtige reis en goed verzorgd

  • Algemeen 9
op 27 februari 2018 bestemming: Mexico / Rondreis, reisperiode: februari 2018

Je kunt heel kritisch zijn op reis en alles een punt geven maar reizen is een belevenis en geen keuring , je moet je er gelukkig bij voelen en een herinnering voor je geven zodat je erna fijn over kunt vertellen.

  • Algemeen 10
op 15 februari 2018 bestemming: Vietnam / Van Saigon naar Hanoi, reisperiode: januari 2018

Omdat de reis zeer goed georganiseerd was en om het prachtige landschap zoals de eindeloze rijstvelden , de Mekongdelta met drijvende markt, de bergen met kleurrijke minderheden en het karstgebergte van de Halong baai en om de cultuur van oude en nieuwe tempels en verder om de lieve mensen en het heerlijke eten. Aangezien het winter was hadden we wel wat regen in het noorden, maar dat mocht de pret niet deren. Ik vond de reis fantastisch.

  • Algemeen 9
op 28 januari 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: juli 2015

Reisbegeleiders die geen kennis van het land hebben maar heel goed hoe ze commissies weten te pakken met een 10de penning

  • Algemeen 1
op 20 januari 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: januari 2017

Voor 80% van de reis vertoef je in de bus,vroeg opstaan om vervolgens weer de hele dag in de bus te zitten dan even voor 40 minuten even uit de bus om te lunchen om vervolgens weer in de bus te zitten,je hebt dan wel een groot deel van Thailand gezien maar de bezienswaardigheden daar krijg je maar heel weinig tijd voor omdat de reis weer verder moet omdat het programma dan niet gehaald wordt en dan wordt je op het einde van de reis in Changmai voor 4 dagen in een slecht hotel afgezet ver van het centrum,kortom je hebt in Nederland weer dagen nodig om bij tekomen van deze zeer vermoeiende reis,maar je hebt dan wel Thailand gezien maar van een vakantie waar je geestelijk een beetje tot rust komt kan geen sprake zijn of je moet van stressen houden.

  • Algemeen 5
op 18 januari 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: december 2017

Slechte hotels
Ontbijt niet inbegrepen , op booking .com wel
Overal moet nog extra voor betaald worden.
Veel te duur voor wat het is
Na herhaaldelijk mailen nog steeds geen gehoor bij djoser
Slechtste reis ooit. Voel me bedrogen

  • Algemeen 1
op 18 januari 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: december 2017

Goedkope hotelletjes zonder ontbijt.
Heel druk gelegen.
Superlange tijd tussen de vluchten
Veel te duur voor wat je krijgt.er wordt echt overal geld uit gehaald . Alle activiteiten nog extra betalend.

  • Algemeen 3
op 14 januari 2018 bestemming: Cuba / Warmond, reisperiode: december 2017

De fietsreis door Cuba geef ik een 9, omdat de reisleiding zeer kundig, informatief en prettig was, de route en de zwaarte van de "etappes" prima waren. Het cijfer is geen 10, omdat de accommodaties niet altijd voldoende waren.

  • Algemeen 9
op 13 januari 2018 bestemming: Namibië / rondreis, reisperiode: november 2017

Ik heb van begin tot eind volop genoten van de reis. Namibië is een prachtig en overweldigend land. Er wonen niet veel mensen, maar diegene die we gesproken hebben waren erg vriendelijk. Ze spreken naast hun eigen taal ook allemaal engels of duits.
De eerste week hebben we weinig dieren gezien maar het landschap maakte veel goed. In Etosha hebben we veel wilde dieren gezien, neushoorns, olifanten, giraffen en ook leeuwen!
Op dag 3 hebben we een beetje regen gehad en verder alleen maar zon. De kampeerplaatsen waren voldoende tot goed. Als je je bedenkt dat je in de 'middle of nowhere' kampeert dan is het allemaal goed te doen. Bijna altijd was er ook een zwembad aanwezig waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt.
De organisatie was ook prima. Er waren een paar aanpassingen in het programma maar dat werd goed gecommuniceerd. De chauffeur was uitstekend, evenals de kok!
Het was kortom een uitstekende vakantie!

  • Algemeen 9
op 12 januari 2018 bestemming: Cuba, reisperiode: november 2017

Cuba, waar moet ik beginnen. wat een geweldige bestemming, een reis met vele hoogteputen!!! Een twee weekse rondreis met Djoser gedaan. Goede organisatie, we reisden met een zeer comfortabele bus en de hotels waren ook dik in orde! Wij hebben genoten!

  • Algemeen 10
op 10 januari 2018 bestemming: Australië, reisperiode: november 2017

Het is een zeer indrukwekkende reis met vele hoogtepunten geworden. Het reisprogramma zat goed in elkaar en de Australische reisbegeleiding was heel goed.

  • Algemeen 9
op 7 januari 2018 bestemming: Cuba, reisperiode: november 2017

Afgelopen november 2 weken in Cuba geweest met Djoser. Wat is dit een divers land! Van de prachtige kleurrijke gebouwen in Havana en Trinidad tot de schitterende natuur in het westen bij Vinales. De reis werd begeleid door een Nederlandse reisbegeleider en een lokale gids, hij had een echte toegevoegde waarde door ons veel informatie over het land te geven. De hotels waren leuk en sfeervol, overal heerlijke Cubaanse muziek tijdens het eten. Het vervoer is ook prima, we hadden een hele lieve zorgzame chauffeur die ons veilig heeft vervoerd van plaats naar plaats. Ik kijk terug op een prachtige reis en ga zeker nog eens terug naar dit boeiende land!

  • Algemeen 10
op 5 januari 2018 bestemming: Australië / Rondreis, reisperiode: november 2017

Prachtige reis met veel bezienswaardigheden mooie ervaringen en heel goede reisbegeleiding. Voor herhaling vatbaar.

  • Algemeen 9
op 3 januari 2018 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: december 2017

Rondreis van 29 dagen waar er alleen uit de bus gegaan mocht worden bij tankstation of spar supermarkt. Geen enkele fotostop tot halverwege toen er door de groep via tussentijdse evaluatie geklaag was hierover.
Goede reis voor mensen die 29 dagen alleen in een bus willen zitten van punt a naar b. Bovendien houd er rekening mee dat als je met spoed naar huis moet omdat naar later blijkt je vrouw een fikse longontsteking heeft je alles zelf moet regelen en dat djoser ook nadat ik na 6 dagen een mail stuurde dat ik het wat onbeschoft vond dat djoser niet even informeerde of alles goed met mijn vrouw was,nog steeds geen telefoontje heeft gepleegd.deze houding van djoser wist ik wel van 2007 waar ze als enig reisbureau ter wereld hun mensen ondanks dringend advies van buitenlandse zaken,niet naar huis brachten,ik ook toen zelf de tickets moest kopen en pas 3 dagen later ondernam djoser eindelijk actie.
We hadden de hoop dat er inmiddels wat was veranderd maar nee.
Djoser heeft schitterende reizen maar blijkbaar geen interesse als er iets mis gaat,zonde zonde

  • Algemeen 6
op 15 december 2017 bestemming: Argentinië / Rondreis, reisperiode: november 2017

Onvoorstelbaar mooie rondreis onder begeleiding van Sape, een zeer ervaren reisleider die ons ook buiten het programma om de mooiste en interessantste dingen liet zien en aanraadde! Chapeau voor hem!
Buenos Aires met zijn prachtige parken en gebouwen, walvissen gespot in Puerto Madryn, de busreis naar Esquel, dwars door de steppen. Eindeloze vlaktes met hier en daar een eenzame gaucho, gewéldig!
Even wegdutten, wakker worden en dan tegen de Andes met zijn besneeuwde toppen aankijken....adembenemend!! Bariloche aan het mooie meer Nahuel Huapi, ook alweer zo mooi.
Het Fitzroymassief met de beroemde Cerro Torre, de prachtige wandelingen in de omgeving van Calafate en El Chaltén, de Perito Morenogletsjer waar we ademloos hebben staan kijken en luisteren naar het gekraak en gedonder als er weer een enorm brok ijs losscheurde en naar beneden kwam....
Torres del Paine, Ushuaia, Beaglekanaal en dan, voor ons het hoogtepunt van de reis: De IIguazu watervallen! Wat een natuurgeweld, met geen pen te beschrijven zo mooi!!. Twee dagen hebben we daar doorgebracht. Een dag aan de Braziliaanse en een een dag aan de Argentijnse kant. Wat voel je je klein bij zoveel natuurgeweld.

Deze reis kan ik bij iedereen van harte aanbevelen!!

  • Algemeen 9
op 15 december 2017 bestemming: Argentinië, reisperiode: november 2017

Een goed opgebouwde reis, met veel variatie.

  • Algemeen 9
op 10 december 2017 bestemming: Chili / Patagonië, reisperiode: oktober 2017

Djoser stippelde een super interessante rondreis uit door het sublieme Patagonië. We werden tevens heel goed geïnformeerd over de eventuele mogelijke bijkomende excursies. We hadden een prima en warme reisbegeleidster, Eveline, die de groep super hielp bij het, jammer genoeg, uitbreken van een hotelbrand in Torres del Paine, Chili.
Ze had ook heel veel oog voor de groepssfeer.
Zonder meer een topreis die we iedereen aan kunnen raden.

  • Algemeen 9
op 3 december 2017 bestemming: Myanmar, reisperiode: november 2017

Erg mooi programma. Deskundige begeleiding. Erg mooi land met vriendelijke memsen

  • Algemeen 9
op 30 november 2017 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: november 2017

Schitterend land. Zeer veelzijdig: mooie natuur, wildparken, de mogelijkheid om de dieren van nabij te zien, wijngebieden, geschiedenis en ten slotte het levendige Kaapstad. Naast de overweldigende ervaring met Zuid-Afrika heeft Djoser de reis nog meer bijzonder gemaakt door een prima reisleidster (Afrikaanse) die haar eigen ervaringen koppelde aan de verhalen die zij tijdens de reis vertelde. Leuke niet standaard-hotels en accommodaties op bijzondere plekken (w.o. in het Krugerpark zelf). Djoser biedt de mogelijkheid tot eigen initiatief en dat spreekt mij ook erg aan.

  • Algemeen 9
op 29 november 2017 bestemming: Cuba / LOVENDEGEM, reisperiode: november 2017

Zowel DJOSER, als de reisbegeleiding en de plaatselijke gids , voldeden aan al mijn verwachtingen en zelfs meer. Het was een mooie tijd gebouwd op ervaring en kennis van gedreven mensen dat leidde naar hoogstaande klanten tevredenheid.

  • Algemeen 10
op 26 november 2017 bestemming: Thailand / Fietsreis, reisperiode: juli 2017

Ik heb al verschillende (fietsreizen) met Djoser gemaakt. Helaas heeft Djoser bij deze reis een onervaren reisbegeleider uitgekozen. Ze was van goede wil maar van geen enkele toegevoegde waarde. Helaas. Onjuiste informatie, geen benul van de fietsroutes etc etc.

  • Algemeen 3
op 26 november 2017 bestemming: Peru, reisperiode: november 2017

Mooie doordachte rondreis door een geweldig land waarvan je de hoogtepunten goed te zien krijgt en dat zijn er veel (Huacachina, Nazca-lijnen, Colca Canyon, Titicacameer, Macchu Picchu, Heilige Vallei). De eerste week is te rustig en misschien zelfs beetje saai, want het mooiste deel is toch echt in de Andes. Hotels waren goed gekozen qua ligging en klasse. Verblijf bij lokale bevolking op Titicaca meer is heel leuk. Door de geleidelijke opbouw weinig last van hoogte (tot bijna 5000 meter). Organisatie was goed en toen vlucht van Cusco naar Lima werd geannuleerd vanwege slecht weer is dit goed opgevangen. Reisbegeleider was wel ok en deed haar best, stelde bijvoorbeeld elke avond iets voor om te aan eten voor ie dat wilde (altijd prettig als je alleen reist), maar miste wel wat enthousiasme en kennis van het land. Op belangrijke delen, zoals de eerste dagen op hoogte en bij Macchu Picchu was er overigens ook een lokale gids bij de groep. Ik heb zelf (via Djoser) de Lares-trail geboekt en gelopen en dat is echt een aanrader. Prachtige wandeling en het scheelt je anderhalve dag in weer een stad (In Cusco heb je aan een dag wel genoeg). Ik heb alles bij elkaar een geweldige reis gehad in Peru!

  • Algemeen 9
op 20 november 2017 bestemming: Cuba / Rondreis, reisperiode: juni 2017

Het land was heerlijk en wij hebben genoten van het contact met de lokale bevolking, daar wij Spaans spreken. Het land is een aanrader als bestemming. Doe dit gewoon niet met Djoser!
Mijn ervaring is dat deze (slechte) organisatie vooral gericht is op marketing ipv kwaliteitsvolle reizen te organiseren. Hotels waren niet zoals vooraf opgesteld, reisleider wist niet goed wat of hoe en las gewoon uit het draaiboek voor. Liever een andere organisatie de volgende keer.

  • Algemeen 1
op 19 november 2017 bestemming: Japan, reisperiode: oktober 2017

Een fantastische reis met een geweldige reisbegeleider Harry door een zeer fascinerend land.

  • Algemeen 10
op 16 november 2017 bestemming: Argentinië / Benos Aires Salta, Sucre Potosi La Paz Copacabana Puno Cuzco Machu Picchu Lima, reisperiode: oktober 2017

Reis was klimatologisch uitgebalanceerd: van laagvlakte/kust naar hooggebergte, lichaam kon wennen aan hoogteverschil; voldoende balans tussen natuur-cultuur - stadsbezoek;
culinair prima verzorgd, de meeste hotels ook, hoewel groepsreis: toch dagen/dagdelen waarop je met eigen partner ""erop uit kon trekken";
reisbegeleider spaanstalige Nederlandse, die veel extra tips/aandachtspunten/uitjes kon aanreiken

  • Algemeen 8
op 15 november 2017 bestemming: Iran / Rondreis, reisperiode: oktober 2017

Iran is een supermooi land met ontzettend hartelijke bevolking je voelt je er meer dan welkom. Iran is een juweel om te ontdekken.

  • Algemeen 9
  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende