Reviews over Djoser

PANGEA Travel
9,3
op basis van 364 reviews

3 consumenten awards

PANGEA Travel won in 2024 de Reisgraag award
Lees meer
FOX, verre reizen van ANWB
8,4
op basis van 377 reviews

2 consumenten awards

FOX, verre reizen van ANWB won in 2021 de Reisgraag award
Lees meer
Sawadee Reizen
8,1
op basis van 124 reviews

1 consumenten award

Sawadee Reizen won in 2014 de Reisgraag award
Lees meer

Pagina 4 van 5 met 450 resultaten

op 3 november 2016 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: oktober 2016

De reis was prachtig mede door de inspanningen van de reisbegeleider en chauffeur. De vliegreizen hadden beter gekund m.n. de onmogelijkheid om vooraf zelf in te checken. Bovendien waren het geen rechtstreekse vluchten, veel wachttijden door de overstappen. De volgende keer ga ik daar beter op letten.

  • Algemeen 8
op 2 november 2016 bestemming: Kenia / diverse, reisperiode: september 2016

Prachtige natuur, dieren en vogels

  • Algemeen 9




op 2 november 2016 bestemming: Tanzania, reisperiode: september 2016

Geweldige reisleider PRACHT REIS

  • Algemeen 8
op 2 november 2016 bestemming: , reisperiode: september 2016

Van Kaapstad Naar de Victoria watervallen.
Geweldige reis gehad, heel veel gezien, wel staat alles onder druk i.v.m. de te rijden afstanden, leuke groep, geweldige kok tevens reisleidster en geweldige chauffeur ook als persoon.
2 overnachtingen in de Okavanga delta is te veel, tenminste op de plaats waar wij waren en er waren meer groepen en dat is erg jammer midden in de wildernis.
Laatste accommodatie bij Fic Falls was een aanfluiting, tent was beter geweest, vandaar een 6 voor de accommodatie, anders een 8-9. Prijsindicaties voor sommige excursies e.d. moeten aangepast worden op de site van Djoser. Bunjee Jump kost namelijk $160,-

  • Algemeen 9
op 2 november 2016 bestemming: Canada, reisperiode: september 2016

Was goed georganiseerd, reisleider(chauffeur) die er alles voor over had om je een fijne reis te bezorgen.leuke en verzorgde hotels.

  • Algemeen 9
op 13 oktober 2016 bestemming: Thailand / rondreis, reisperiode: juli 2016

De reis was perfect geregeld, we hadden een superleuke groep om samen heel Thailand mee door te trekken. Alle hotels waren netjes en leuk voor de kinderen met zwembaden erbij. Door perfecte planning en top reisleider hebben wij alle highlights van het schitterende land gezien en superveel genoten zonder stress!

  • Algemeen 9
op 12 oktober 2016 bestemming: India / Venlo, reisperiode: september 2016

Positief is de reisroute en de bezienswaardigheden ofschoon een aantal van de zeeer lange busreizen misschien ook wel vliegreizen hadden mogen zijn.

Negatief is de bijdrage van Djoser aan deze reis: Het enige dat Djoser doet in de voorbereiding is het vliegticket boeken en de ressom innen terwijl je pas zeer kort tevoren hoort of de reis ook werkelijk doorgaat. Visumaanvraag, Inentingen, Reisverzekering moet je allemaal volledig zelf doen.
Onderweg is er NIETS in de prijs inbegrepen. Geen ontbijt, lunch, geen avondeten geen excursies. Alleen de overnachtingen en het vervoer. en 2 heel zielige excursies. Zelfs het water in de bus moet je betalen. De reisleider probeert je continue te laten eten in restaurants van zijn keuze. Probeert je in TukTuk's te zetten of op Riksja's te krijgen terwijl de Djoser bus voor de deur staat. Afrekenen met lokaal vervoer doet hij zelf (provisies en commissies zijn dan ook voor hemzelf). Hij werd heel erg kwaad toen we hem er op wezen dat de prijzen die we aan hem n betaalden te hoog waren en dat andere toeristen gewoon de helft betaalden. De fooienpot die is ingesteld is een duistere aangelegenheid. Er moest nog extra fooi aan de buschauffeur worden bijbetaald omdat onze groep te klein was. Het toppunt was dat de reisleider mij met ernstige uitdrogingsverschijnselen in Chitwan NP heeft achtergelaten en met de groep is doorgereisd naar Pokhara. Ik werd dezelfde dag nog in het ziekenhuis opgenomen (moest ik zelf regelen) en moest zelf mijn vervoer naar de eindbestemming regelen. Er is nooit een verontschuldiging gekomen hiervoor. Hij had mij liever in de bus gehad naar Pokhara, maar die had ik waarschijnlijk niet overleefd.
Continu hangen er lokale "vriendjes" om de reisleider heen om commissies op te strijken of om die voor hem te innen.

Georganiseerd reizen is een grote corrupte bende die draait om commissies en provisies.
Een beetje handige reisleider strijkt duizenden euro's op in een paar weken reizen.
Doordat het allemaal met kleine bedragen gaat valt het niet zo op. Maar met een groep van zo'n 20 man moet je al gauw zo'n 150 euro per dag rekenen die in de zak van de reisleider verdwijnen.

  • Algemeen 6
op 25 september 2016 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: augustus 2016

Fantastische gezinsrondreis.

  • Algemeen 9
op 20 september 2016 bestemming: Argentinië, reisperiode: december 2015

December/januari 2015/16
Een heel dure reis in geen enkele verhouding tot de kwaliteit. Bij doortocht door nationale parken moest entreegeld worden betaald, terwijl niet mee gaan geen optie was. Het vervoer was slecht, te kleine slechte bussen. Na het overlijden van een van de groepsgenoten in een gebied dat geen bereik had met de mobile telefoon bleek de reisbegeleider niet te beschikken over een saleliet telefoon, toch het minste dat je mag verwachten in het uiterste puntje van de wereld. Ook eenmaal weer terug bij het hotel bleek de reisbegeleider graag de telefoon van de groepsgenoten te gebruiken omdat bellen naar het buitenland op eigen kosten was.
Na het indienen van mijn op en aanmerkingen wist Djoser mij te vertellen dat ik het ondanks de zeer droevige gebeurtenis de rest van de reis nog naar mijn zin had gehad, apart, niemand heeft iets gevraagd en er is verder niet over gesproken. Behalve een paar mede reizigsters die de zelfde ervaring hadden. Ik was zeer teleurgesteld over de reis, heb dit bij Djoser kenbaar gemaakt en kreeg als compensatie een dvd. Hoe ik er nu over denk, "nooit meer weg met Djoser"

  • Algemeen 3
op 14 september 2016 bestemming: Guatemala / Diverse, reisperiode: augustus 2016

Mooie rondreis Guatemalastad naar San José met karakteristieke plaatsen, gelukkig nog redelijk ongerept. Veel gezien en gedaan.

  • Algemeen 9
op 14 september 2016 bestemming: Indonesië / lille, reisperiode: augustus 2016

Zeer mooie reis met veel variatie

  • Algemeen 8
op 12 september 2016 bestemming: Thailand / Bankok, reisperiode: juli 2015

Djoser reizen is geweldig. Geen eindeloos lange busreizen maar afwisselend vervoer. Reizen met de fiets, taxi's, nachttreinen, binnenlandse vluchten.. Geweldig! Dit zorgt ervoor dat je meer mee maakt van de lokale bevolking, hoe zaken worden geregeld en avonturen zoals de nachttrein mee maakt. Ik heb het gevoel dat djoser mij echt dichterbij de bevolking bracht in plaats van dat ik er als toerist gewoon van een afstand naar keek. Ik sprak met de bevolking, kon vragen stellen aan hen met behulp van de geregelde gids etc. Ook de accommodaties die Djoser regelde waren zeer afwisselend. Dit geeft echt een beeld over het land en de cultuur. De verschillen waren enorm. Op een gegeven moment de keuze of ik een trektocht wilde maken van drie dagen die redelijk zwaar zou zijn, of een alternatief programma. Overal wordt rekening mee gehouden. Voor iedereen zou reizen met Djoser perfect zijn. Bij Fox merkte ik juist dat er avontuur ontbrak. De reizen van Fox vond ik typerend voor ouderen, maar Djoser is voor allerlij mensen geschikt. Avontuurlijk of niet, sociaal of niet, sportief of niet.. Geweldig.

  • Algemeen 10
op 10 september 2016 bestemming: , reisperiode: augustus 2016

Minsk is een prachtige stad in Wit-Rusland aanrader veel mooie aparte gebouwen enorm veel gezien

  • Algemeen 8
op 2 september 2016 bestemming: Kenia, reisperiode: augustus 2016

Mooie reis Kenia, Tanzania en Zanzibar (kamperen), maar komt op veel punten niet overeen met de reisbeschrijving. Veel informatie die Djoser geeft over de locaties van de reis is verouderd. Zo spreekt men over een roze oase van flamingo's terwijl deze al ruim 3 jaar het gebied hebben verlaten. Dit was slechts een van de vele punten die niet klopte. Ook werd er gesproken over activiteiten die konden worden geboekt ter plekken, terwijl deze op locatie niet werden aangeboden.

De reis werd uitgevoerd door een Afrikaanse reisorganisatie met een lokale gids, kok en chauffeur. Daar over niets te klagen. Het eten was meer dan goed en het personeel was vriendelijk. De reisdagen waren met name de laatste dagen voor Zanzibar erg lang.

Wat ik jammer vind aan Djoser is de communicatie. Ik had mijn reis al vroeg geboekt en in die periode hebben nog enkele wijzigingen plaatsgevonden (Vluchtschema, met aanpassing van maatschappij en route, één dag minder strand op Zanzibar omdat dit was omgeboekt naar een extra dag Stonetown) over deze toch grote aanpassingen ben ik echter nooit geïnformeerd. Ik moest nu extra kosten maken tijdens mijn reis om deze toch aan mijn planning te kunnen laten voldoen. Ook miste ik de informatie over kledingadvies en geld. Waar men verwacht dat het voornamelijk warm en droog zou zijn tijdens de reis, bleek dit niet het geval. Veel regen en koude ochtend en avonden hadden toch andere kleding nodig. Daarbij vermeld Djoser ook niet dat (met name de dames) rekening dienen te houden met kledingkeuze i.v.m. religie in de landen. Zo liepen er bij ons in de groep verschillende dames in kleding rond dat door de lokale bevolking niet werd getolereerd. Áls er dan na het boeken een inpaklijst word meegestuurd, moet deze wel compleet zijn, op deze manier hadden wij er niets aan. Mijn ervaring over deze mooie reis (met een klein min punt over de reisbeschrijving) ingestuurd naar Djoser voor de review, echter is deze nooit geplaatst op hun website, wat in mijn ogen vreemd is...

Verder een fantastische reis en onwijs veel gezien aan natuur, het leven daar en wildlife. Kamperen was goed te doen (wel bijna elke dag op en afbreken van de tent) maar wat een ervaring om midden op de Serengeti te zijn terwijl de leeuwen en hyena's rond je tent lopen.

De reis is zeker een aanrader, echter zal ik hem persoonlijk niet meer bij Djosers boeken.

  • Algemeen 7
op 30 augustus 2016 bestemming: Maleisië, reisperiode: augustus 2016

Mooie reis maar maleisie echter zeer slechte hotels. Reisleider geeft toe dat het slechte hotels zijn maar er wordt niets aan gedaan.

  • Algemeen 6
op 29 augustus 2016 bestemming: India / Ladakh, reisperiode: juli 2016

Reis door deel van de Himalaya naar het "Tibet"-gedeelte van India. Prachtige en indrukwekkende omgeving met mooie en zeer vriendelijke mensen

  • Algemeen 9
op 28 augustus 2016 bestemming: Zuid-Afrika / Kaapstad-Johannesburg, reisperiode: juli 2016

Een 9 omdat het een goed georganiseerde reis was ,we hebben veel gezien ,het was een reis met kinderen van 16 jaar en oude ,en dat was prima te doen hele mooi rondreis van 21 dagen

  • Algemeen 9
op 23 augustus 2016 bestemming: Costa Rica, reisperiode: juli 2016

Zeer goede planning: excursies op het beste tijdstip zonder aanschuiven en onder de beste weersomstandigheden. Aangename hotels. Soepel programma dat ruimte laat voor extra ontspanning of activiteiten. Reizen in groep biedt meer combinatiemogelijkheden voor activiteiten. Je bent nooit alleen om een activiteit te doen, ook al hebben je gezinsleden geen zin.

  • Algemeen 9
op 23 augustus 2016 bestemming: Peru / Hele land, reisperiode: augustus 2016

Prachtige indrukwekkende reis. Vooral door de evenwichtige indeling van de reis van Lima, naar Pisco, Huachina, Arequipa, Puno, Titikakameer, en Cusco. Met name de 140% inzet van Djoser-reisleider Elmar Vrij, die ontzettend veel over Peru en de Inca's wist te vertellen, en dag en nacht voor de groep klaarstond maakte deze leerzame reis daarnaast ook tot een vakantie. Alles was goed geregeld en tot in de puntjes verzorgd. Zowel de folklore en geschiedenis van het land leren kennen, maar ook het moderne Peru duidelijk meegemaakt. Prachtig!

  • Algemeen 9
op 23 augustus 2016 bestemming: Portugal / Azoren, reisperiode: juni 2016

Heerlijke reis alles was goed geregeld door de reisleider. Van dag tot dag werd op papier aangeleverd. Wel zo duidelijk en prettig. Die taart op mijn verjaardag mocht er ook zijn!

  • Algemeen 9
op 22 augustus 2016 bestemming: Japan / rondreis, reisperiode: juli 2016

De reis was prima georganiseerd. De reisleiding was top. Het land werd goed bekeken en er was ruim voldoende gelegenheid om er zelf op uit te trekken.

  • Algemeen 9
op 21 augustus 2016 bestemming: Vietnam, reisperiode: juli 2016

Wij zijn net terug uit Vietnam, en we hadden geboekt bij djoser. Alles wat beloofd was is waar gemaakt, zelfs meer dan dat. Alles gied georganiseerd en gelukkig ook tijd om zelf dingen te doen. Hotels prima en onze reisleidster Karin was een 10+

  • Algemeen 10
op 20 augustus 2016 bestemming: Mongolië, reisperiode: juni 2016

Vrijheid blijheid is het devies van Djoser. Maar op een rondreis in busjes over de steppe en door de woestijn ben je bijna steeds gebonden aan elkaar. Dat maakt dit principe een stuk lastiger waar te maken. Maar de Djoser reisleider kon dat.

  • Algemeen 8
op 19 augustus 2016 bestemming: Verenigde Staten / Van New Orleans naar New York, reisperiode: juli 2016

Ik ben van 23 juli t/m 9 augustus gereisd met Djoser van New Orleans naar New York. Een prachtige route en ik was met name geïnteresseerd in het muziekdeel (Nashville, Memphis, Clarksdale etc.). Veel mooie dingen gezien. De reis werd aangeprezen door Djoser als een muziekreis. Een deel van de groep had dat niet zo meegekregen. Er zaten weinig muziekliefhebbers bij.
Zo kon het dus gebeuren dat ik in Nashville in mijn eentje het Johnny Cash museum bezocht. Bij bezoek aan het BB-King museum dwaalden er enkelen doelloos rond in de omgeving tot de rest klaar was.

De groep bestond uit 5 stelletjes en 3 singles. Het motto van Djoser is ‘vrijheid’ en dat betekende dat iedereen kon doen waar ie zin in had. De stelletjes bereidden hun plannen in stilte voor en vlogen allemaal een kant op als we op onze bestemming waren. De singles wilden ook niet altijd in hun eentje ronddwalen en moesten een sprintje trekken bij het uitstappen want de meesten waren dan al vertrokken. De singels keken regelmatig de reisgenoten met verbazing na: ”ik dacht dat ik een groepsreis had geboekt!” De 3 singles hadden toch graag bijvoorbeeld af en toe samen gegeten.

Wanneer iedereen doet waar ie zin in heeft komt er niet echt een groepsproces op gang. Ik denk dat we 2 of 3 keer samen gegeten hebben. Ook het samen lunchen was al snel van de baan. Een aantal mensen wilde liever naar de supermarkt. Ik heb in tweeënhalve week meer supermarkten gezien dan normaal in een heel jaar. Van de begeleider geen kwaad woord, dat was een leuke gast en hij deed ook alleen wat Djoser hem opgedragen had. Uiteindelijk heb ik 5000 euro betaald voor eigenlijk alleen reis en verblijf. Dat doen andere organisaties stukken beter.

Je komt ook enthousiaste reviews over Djoser tegen op internet maar dan is het vaak dat de begeleider zich toch ontpopt als een reisleider. Het is dus een kwestie van geluk hebben en ik betaal liever voor een reis waarvan ik ook weet dat er een bepaalde kwaliteit geleverd wordt. Nu is het nogal prijsschieten. De vrijheid van Djoser houdt m.i. in dat je alleen reis en verblijf krijgt en daarvoor de hoofdprijs betaalt. De eenpersoonstoeslag is schrikbarend hoog. Het vervoer in het veel te kleine autootje was abominabel. Djoser heeft mooie routes maar past niet bij mij. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik onder de maat.

  • Algemeen 6
op 14 augustus 2016 bestemming: Canada, reisperiode: juli 2015

Rondreis door een prachtig land met een paar kleine minpuntjes in de organisatie. Deze reis gaat door het westen van Canada: Vancouver eiland en de Rocky Mountains in de staten Victoria en Alberta. Geweldige natuur, waarbij je wel een beetje geluk nodig hebt met het weer en het wild. We hebben veel wandelingen gemaakt waaronder (zelf geregeld) een aantal prachtige dagwandelingen op de vrije dagen in het programma, walvissen gezien en groepen orka's bij Vancouver Island. Vancouver is een heel leuke stad. Vancouver Island was misschien het mooiste deel van de reis.

De hotels waren goed, maar niet altijd even handig gelegen, met name in Jasper lag het hotel te afgelegen. Dat zal ook wel met de prijzen te maken gehad hebben, want alles was duur. De bijkomende kosten zijn misschien wel het dubbele van de richtbedrag in de informatie van Djoser vooraf. De bus was goed, maar je zit er ook veel in. Er zitten een aantal lange reisdagen bij zonder veel stops (het is een groot land), afgewisseld met vrije dagen. De reis wordt begeleid door een lokale gids/chauffeur met een eigen bus. De gids deed dit voor het eerst en had van de agent niet helemaal goed doorgekregen dat van hem naast het besturen van de bus nog iets meer verwacht werd. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen reisgids bij zich en kan zelf wat regelen. Dat hebben we ook gedaan, maar meestal heeft een reisbegeleider toch een beter overzicht van de mogelijkheden. Het was wel een sympathieke jongen en hij probeerde zijn informatie achterstand goed te maken door 's avonds na de reis nog dingen op te zoeken op zijn mobiele telefoon, maar dat zou niet nodig moeten zijn. Hij wel altijd bereid om ons nog even weg te brengen voor een wandeling of zo iets. Alles bij elkaar toch een heel mooie reis waarin we veel gezien hebben!

  • Algemeen 9
op 14 augustus 2016 bestemming: Taiwan, reisperiode: oktober 2015

Taiwan is vooral verrassend. Dit was een gevarieerde rondreis door een bijna onbekend land. Je komt ook nauwelijks westerse toeristen tegen, maar wel bussen vol Chinese toeristen. Het land heeft maar een echte paar hoogtepunten, maar genoeg afwisseling voor een mooie rondreis. Enkele hoogtepunten zijn de Tarokokloof, de overblijfselen van de VOC, de tempels in Tainan en Sun Moon Lake. Dit was de eerste rondreis van Djoser door het land en misschien daardoor een beetje atypische rondreis want de Taiwanezen zijn gewend aan Chinese toeristen die in een groep achter de lokale gids aanhobbelen terwijl de Nederlandse reizigers van Djoser alle kanten oplopen en zelf dingen ontdekken. (Het duurde twee dagen voor onze lokale gids zijn vlaggetje opgaf waarmee hij liep tijdens het gidsen.) Vooral in het begin was er daardoor iets te weinig vrijheid om dingen te doen, later in Kenting en Tainan heb je ook ruim twee dagen om er zelf op uit te trekken. Het land is een vorm van modern en schoon China, al zijn er ook wel heel veel boeddhistische tempels wat weer een heel eigen sfeer geeft.

De rondreis gaat over het hele eiland. De hotels zijn best luxe. De leukste overnachting is in het Foguanshan klooster waar je binnen de muren van het klooster overnacht en 's ochtends het gebed kan bijwonen. Er is één lange reisdag, verder waren de afstanden redelijk. De reis zou wel wat actiever mogen: hij is best relaxed. De reis werd begeleid door een Nederlandse reisbegeleidster en een redelijk goed Engels sprekende lokale gids. De reisbegeleidster was goed en probeerde steeds nog wat actieve dingen te verzinnen zoals een wandeling bij Kenting en een fietstocht rond het mooie Sun Moon Lake (met een e-bike want de fietsen waren relatief klein en het landschap best heuvelachtig). Van de Taroko kloof had ik meer verwacht: we hadden hier best meer kunnen wandelen en kunnen zien, al zat het weer niet helemaal mee. Toch: een mooie rondreis!

  • Algemeen 9
op 14 augustus 2016 bestemming: Zweden, reisperiode: juni 2016

Met 18 reisgenoten heb ik eind juni begin juli de reis Scandinavië boven de Poolcirkel gedaan. Dit is een geweldige rondreis door prachtige landschappen, 14 dagen zonder dat het nacht wordt. Je begint in het noorden van Finland en reist dan via de Noordkaap langs de kust via Tromso en Andenes naar het zuiden om via Abisko Nationaal Park in Zweden terug te gaan naar Finland. De landschap bij de Noordkaap was geweldig mooi en we hebben de Noordkaap zonder de bijna onvermijdelijke wolken kunnen zien. Tromso is gezellig en bij Andenes hadden we geluk met veel potvissen en papagaaienduikers. Abisko Nationaal park is heel mooi: prachtige wandeling hebben we daar gedaan. Tijdens de reis maak je 4x een mooie overtocht door de fjorden met de ferry. De reis zit goed in elkaar. Er zitten enkele flinke reisdagen bij maar dat is onvermijdelijk. Hotels zijn wel goed gekozen en in de steden heel centraal. De reisbegeleider deed de reis voor het eerst maar wist dat te compenseren door zijn energie en enthousiasme en met initiatieven voor uitjes zoals een bezoek aan een huskyfarm. De reis is niet goedkoop door zowel eten als excursies en met name in Noorwegen: De bijkomende kosten zijn hoger dan de richtlijn van Djoser in de reisinformatie, al hangt het er ook wel vanaf of je bijvoorbeeld bier wilt drinken of niet (in Noorwegen 10 euro/glas). Er waren door omstandigheden twee keer veranderingen in het reisschema , maar dat werd goed opgevangen. In elke geval een mooie reis die laat zien hoe mooi ook Europa kan zijn: een aanrader!

  • Algemeen 9
op 7 augustus 2016 bestemming: Japan, reisperiode: juli 2015

Japan is een prachtig land. Het heeft een rijke culturele geschiedenis en een fascinerend hedendaags leven. Het land is veilig, schoon, goed georganiseerd en haar inwoners zijn uiterst behulpzaam.
Daarom is een reis organiseren in Japan, ook vanuit Nederland, bijzonder gemakkelijk. Uit onze georganiseerde groepsreis bleek echter dat Djoser er toch een potje van heeft weten te maken.

Deze zomer hebben wij deelgenomen aan de twee weekse georganiseerde groepsreis van Djoser onder leiding van een reisleidster. Onze teleurstelling begon in de bus naar ons eerste hotel, waar ze op een ongeïnteresseerd monotoon 30 minuten lang open deuren nog verder open probeerde te praten. Omdat ze nog nooit in de wijk was geweest waar we dit jaar ons hotel hadden, had ze bovendien geen enkel idee wat daar te doen was noch een plan toen ze ons de eerste avond uitnodigde om met de groep te gaan eten. Omdat ze zich op geen enkele manier voor had bereid, heeft mijn zus het restaurant uit moeten zoeken. Om het nog treuriger te maken: ze is die eerste avond mensen vergeten.

Omdat wij merkten dat onze reisleidster niet capabel was, begonnen we minder op te letten als ze op haar onoverzichtelijke manier aan het brabbelen was. Dát merkte ze na enige tijd wel op, en ze sprak ons erop aan. Ze voelde zich persoonlijk aangevallen en dacht ook dat ze ons sinds het vliegveld niet gezien had. Wij hebben haar duidelijk gemaakt dat dat niet het geval was (we hadden nota bene het restaurant uitgezocht). We zeiden haar dat we duidelijkere communicatie, meer enthousiasme en betere voorbereiding verwachtte. Ze is met ons commentaar aan de slag gegaan en heeft zich op bepaalde punten weten te verbeteren. Aan haar gebrek aan enthousiasme was niet veel te doen. Wel kwam ze met wat meer informatie over de plaatsen die we in groepsverband bezochten, hoewel daar vaak fouten in zaten. De communicatie is helaas zo mogelijk verslechterd.

Een nijpend punt in de communicatie waren de verborgen kosten. Djoser rekent 4000 Yen voor een (volkomen overbodig) bagagevervoersysteem, wat de reizigers ter plekke moeten betalen. De reisleidster inde minder dan dat (3200 Yen) en liet ons vervolgens een deel van de reiskosten zelf betalen. Deze reiskosten waren echter veel hoger dan 800 Yen. Ze claimde dat de rest voor fooien was. Aangezien in Japan geen fooien worden geaccepteerd, kan dit mijns inziens alleen een fooi voor zichzelf geweest zijn. Schandalig!

Hoewel ze erg incompetent is en mogelijk ook frauduleus, is een Djoserreis zonder deze vrouw niet veel beter. De reis naar Japan is erg duur, 2745 Euro voor de reis met gedeelde kamer. Van een reisorganisatie verwacht je dat je met dat geld een zo fantastisch mogelijke reis aangeboden krijgt. Niets is minder waar. Pure verkwisting is bijvoorbeeld dat de vliegtickets pas twee weken van te voren zijn gekocht, wanneer ze het duurst zijn! Dit terwijl de reis al maanden volgeboekt was. Daardoor blijft er weinig geld over voor andere zaken, zoals ons laatste hotel liet blijken. Dit was een smoezelig hotel met stinkende gangen en enkel glas voor de ramen, wat bovendien erg decentraal gelegen was. Maar aangezien Djoser, of de reisleidster, je toch voor je eigen reiskosten laat opdraaien is dat blijkbaar niet van belang. Ook moesten we tijdens de reis tweemaal onze koffers afgeven en uit een rugzak leven, en daar voor bijbetalen (zie vorige alinea). Blijkbaar was dit optioneel, maar dat is niet duidelijk aangegeven.

Djoser propageert bovendien “Oog voor de wereld” te hebben, maar daar hebben we weinig van gemerkt. De planning was namelijk niet goed afgesteld. We werden de maandagen aan ons lot overgelaten terwijl dan de musea dicht zijn in Japan, terwijl er de dag erna een excursie was waarbij we alleen tempels, die op maandag wel open zijn, bezochten. Bovendien zijn er een aantal leuke festivals in Japan, maar die moesten we allemaal missen omdat we dan aan het reizen waren. Ook werd een een excursie naar de beroemde vismarkt van Tokio gehouden, maar wist de reisleidster niet dat het een feestdag was en dat de markt daarom dicht was.

Hoewel we in het algemeen zeer ontevreden zijn over onze reis met Djoser, zijn er ook lichtpuntjes geweest. Het verblijf in Koyasan bijvoorbeeld was erg mooi en op het laatste na waren de andere hotels net en schoon. Wij raden u echter ten zeerste af om op reis te gaan met een reisorganisatie met als motto “Vrijheid is blijheid”. In lijn met onze ervaring betekent dat namelijk dat je een luie reisleider krijgt, er kwistig met je geld wordt omgegaan en dat er veel onverwachte extra kosten zijn. Dit alles neemt niet weg dat Japan een prachtig land is en zeker een bezoek waard. Boek je ticket vroeg, investeer in een leuke reisgidsje (max. zo'n 20 euro) en beleef Japan met de Japanners. Dan kan het niet mis gaan, veel plezier!

  • Algemeen 2
op 27 juli 2016 bestemming: Thailand, reisperiode: juli 2016

Een tegenvallende rondreis met Djoser. Vaak hotels gedeeld met andere groepen Nederlanders op rondreis. Blijkbaar goedkoop ingekocht. Laatste drie dagen zouden een top afsluiting moeten zijn op Koh Samed, maar we zaten op een Zandvoort achtig strand terwijl het baaitje ernaas top zou zijn geweest. Blijkbaar gaat het de eigenaar van Djoser meer om geld verdienen dan het laten zien van de mooiste plekjes, anders zitten er niet zoveel tempels in de route.

  • Algemeen 5
op 16 juli 2016 bestemming: Cuba, reisperiode: maart 2016

Wij hebben in maart de 21daagse rondreis gedaan in Cuba, deze was geboekt bij Djoser.

Cuba is een mooi land, met veel armoede en ongerepte natuur.
We hebben veel gezien van Cuba.

De accommodaties waar Djoser je in laat verblijven zijn ronduit triest voor het geld wat je betaald om deze reis te maken.

In de reisbrochure staat per dag een omschrijving en ook de omschrijving van de hotels waar je zou verblijven, helaas klopt dit niet met de werkelijkheid,
Dat we geen accommodatie kunnen verwachten zoals wij in Europa gewend zijn is duidelijk en is dan ook totaal niet de verwachting maar hotels waarvan het zwembad leeg staat of is vervallen, kamers waar je amper je kont kunt keren, waar allen een oude en vieze ventilator staat als airco, kamers met kikkers, ratten en slangen.
Nee daar wordt niet over gesproken in de brochure.

Als je vanwege een terechte klacht een klacht formulier ingevuld mee krijgt van de reisleiding zodat je hier in Nederland de afhandeling kan doen met Djoser, dan lijkt mij en de reisleiding de klacht serieus.

Djoser doet de klacht af met zo is het land, authentiek
Maar bij authentiek verwacht ik nog steeds dat de kamers schoon zijn en ongedierte vrij.
En niet dat je nachts wakker wordt van de ratten die over de vloer lopen of de kikkers die je aanstaren als je naar het toilet gaat,

Vervolgens schrijf je bij terugkomst en klachtenbrief en krijg je een standaard reactie, en een dvd box aan reclame materiaal.
De dvd box is ongeopend retour gegaan en uiteraard gereageerd op de reactie, hierna krijg je alleen maar standaard brieven zonder enig inhoud of excuses.

Wij waren niet uit op geld, maar wel op het woordje sorry en excuses.
Dit hebben wij tot op heden nog niet ontvangen.

Wel kreeg ik vandaag een e-mail van Djoser met de volgende tekst:
Fijn dat u de enquête na afloop van uw reis hebt ingevuld en dat u een mooie reis met Djoser hebt gehad.

Graag bedanken wij u voor de tijd die u heeft genomen om de enquête in te vullen. Deze informatie is voor ons waardevol.

Wellicht heeft u wel eens gehoord van websites als ‘Reisorakel’ en ‘Reisgraag’, waarop reizigers hun ervaringen met reisorganisaties kenbaar kunnen maken. We zouden het waarderen als u uw enthousiasme over de reis ook daar wilt delen. Het kost maar een paar minuten. Klik hier voor Reisorakel of hier voor Reisgraag

Wederom een teken dat Djoser niet persoonlijk is na de ontvangen klachten zou Djoser beter moeten weten. Er wordt dus gewoon een standaard mail gestuurd naar iedereen lekker professioneel.

Ik wil Djoser bedanken want nu kan ik op nog 2 website mijn ontevreden uiten over hun organisatie.

Wij zullen nooit meer een reis boeken bij Djoser omdat ze simpel weg alleen maar persoonlijk zijn als je geboekt hebt, hebben ze je geld binnen dan is alle persoonlijke aandacht weg!

  • Algemeen 3
op 28 juni 2016 bestemming: Indonesië, reisperiode: juli 2015

We hebben slechte ervaringen met Djoser. Een standaardreis kopen gaat goed maar als je iets extra's wil, bijvoorbeeld een verlenging, dan geven ze niet thuis. Ondeskundige en onvriendelijke medewerkers. ' kan niet' lijkt hun standaard reactie op eenvoudige vragen.

  • Algemeen 2
op 26 mei 2016 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: april 2014

Prachtige reisorganisatie met oog voor dierenwelzijn. Avontuurlijk groepsreis waarin je veel ziet en zelf ook mee kan denken.

  • Algemeen 8
op 21 mei 2016 bestemming: Portugal / Madeira, reisperiode: april 2016

Hele fijne reis, goed georganiseerd, prima leiding

  • Algemeen 9
op 20 mei 2016 bestemming: Taiwan / Rondreis, reisperiode: april 2016

Samen met mijn zoon Daan, heb ik het prachtige eiland Taiwan bezocht. Een rondreis van 15 dagen, waarbij individuele vrijheid, het gemak van het reizen met een groep en zeer deskundige begeleiding enkele trefwoorden zijn die Djoser kenmerken. Taiwan als reisbestemming is een geweldige ervaring. Modern versus oude tradities, veilig en schoon en een geweldige natuurpracht..... Taiwan heeft het allemaal. Een echte aanrader voor zowel jong als oud.

  • Algemeen 9
op 25 april 2016 bestemming: Cuba / rondreis, reisperiode: maart 2016

Zeer slechte prijs/kwaliteitsverhouding. Djoser is kampioen in uitmelken van zijn klanten en afschuiven van enige verantwoordelijkheid. klachten worden niet gelezen en beantwoord met standaard "sorry-mailtjes".... de reisorganisatie is koning !!!

  • Algemeen 6
op 22 april 2016 bestemming: Japan, reisperiode: maart 2016

Onze verwachtingen werden volledig ingelost!! dit was werkelijk onze droomreis!! Een zeeeer goede reisbegeleiding! door dit prachtige land Japan, waar oude cultuur en het moderne leven hand aan hand gaan, uniek een aanrader voor iedereen!!

  • Algemeen 9
op 8 april 2016 bestemming: Vietnam / Rondreis, reisperiode: maart 2016

Eindelijk mochten we dan naar Vietnam. Je leest er over maar je wacht toch gespannen af. De reis is ons geheel erg goed bevallen er goed georganiseerd. We hadden een gezellige reisleidster en een vrolijke vietnamese gids die de gehele reis met ons mee ging en van alles vertelde.onze indrukken waren overtroffen van al dat we zagen en vooral het verkeer met al die brommertjes en het getoeter. We zijn van het zuiden naar het noorden gegaan met de bus, nachttrein en een binnenlandse vlucht. Alles was perfect geregeld.
Wij hebben er erg van genoten en bevelen het zekers aan. Djoser bedankt.

  • Algemeen 9
op 6 april 2016 bestemming: Suriname, reisperiode: oktober 2015

Slecht voorbereide reis met onaangepast programma, bv. schildpadden gaan bekijken in het seizoen dat ze er niet zijn; visuminformatie vooraf bleek onjuist (bij vertrek uit Schiphol); klachtenopvolging trekt op niks.

  • Algemeen 3
op 22 maart 2016 bestemming: Brazilië / Rio de Janeiro, reisperiode: februari 2016

Prachtige en avontuurlijke reis in prachtige delen van het zuiden van Brazilie

  • Algemeen 9
op 16 maart 2016 bestemming: Myanmar / rondreis, reisperiode: januari 2016

Mooie afwisselende reis met een prima reisbegeleider. Veel vrijheid en ook veel groepsgebeuren. Mooi land met prachtige mensen

  • Algemeen 10
op 4 maart 2016 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: februari 2016

Super reis! Fantastische reisbegeleider Peter en heel goede buschauffeur Tim hebben er voor gezorgd dat we kennis gemaakt hebben met alle aspecten van Zuid Afrika. Unieke ervaring!

  • Algemeen 9
op 25 februari 2016 bestemming: Nieuw-Zeeland, reisperiode: januari 2016

Het was een fantastische reis. Natuurlijk wat het land betreft, maar ook de organisatie was prima inorde. Goede reisbegeleider en de organisatie was top. Fijn om 2 nachten in een hotel te verblijven met prima mogelijkheden en
goede bedden. Bovendien waren de reisdagen heel plezierig met mooie en voldoende stops. Een TOP reis inalle opzichten.

  • Algemeen 9
op 23 februari 2016 bestemming: Uganda, reisperiode: januari 2016

Net terug van een zalige rondreis en de herinneringen zullen ons nog lang bijblijven. We maakten ons eerste kampeerreis en is zeker voor herhaling vatbaar. Enkel de sanitaire voorzieningen mochten iets beter zijn, gelukkig was het warm weer zodat we de koude douches al snel vergaten. Maar wie zou niet kiezen om te kamperen tussen de natuur en zijn bijhorende bewoners? Een nijlpaard aan je tent dat moet je toch eens meemaken vind ik. Heel mooi programma en ook ruimte genoeg om zelf te ontdekken. Iedereen ging natuurlijk voor de gorilla's en de dag dat we deze hebben ontmoet, vanop paar meters afstand tot zelfs vlak voor je voeten, kon deze reis al niet meer stuk. De natuur is natuurlijk onvoorspelbaar maar we kregen het geluk enorm veel dieren te zien waarvoor ze ons meer dan tijd gaven ook er ten volle van te genieten. Zo gaf de gids ons zelfs extra tijd, hetgeen niet was voorzien, om toch onze laatste zoektocht naar de Shoebill te gunnen. Met resultaat !! Chapeau ook voor onze chefkok en de lekkere maaltijden hij wist te bereiden met de beperkte middelen die hij had, ikzelf ben veggie en heb heel lekker gegeten. De chimpasee wandeling, een toch vrij duur extraatje ter plaatse, was iets minder professioneel georganiseerd en nogal chaotisch maar we kregen toch t geluk deze dieren van nabij te bekijken.
Onze reis was AF en dit was mijn eerste ervaring met Djoser en zeker voor herhaling vatbaar. No worries, no stress, hakuna matata.

  • Algemeen 9
op 22 februari 2016 bestemming: Ecuador / Galápagos Eilanden, reisperiode: december 2015

Genoten van een prachtige reis met veel afwisseling: vriendelijke bevolking, mooie steden, een overweldigende natuur, vulkanen met een hoogte van bijna 5000m, en een verblijf van enkele dagen in de jungle van de Amazonas. Op het einde als toetje de Galapagos eilanden met zijn unieke flora en fauna.

  • Algemeen 10
op 13 februari 2016 bestemming: Marokko / Bougmez vallei, reisperiode: mei 2015

Wandelreis in het Atlasgebergte. Fantastische gidsen, verblijf bij een Berberfamilie. Heerlijk eten goede sfeer, prachtige wandelingen. Geweldige verhalen en cultureel historische en natuur kennis op een ontspannen manier en informatief overgebracht.

  • Algemeen 9
op 6 januari 2016 bestemming: China / Tibet, reisperiode: september 2014

Medenamens de zeer enthousiaste reisleider een onvergetelijke reis. Tibet was indrukwekkend en heeft mijn leven in denken en doen in positieve zin veranderd.

  • Algemeen 9
op 6 januari 2016 bestemming: Marokko / rondreis, reisperiode: juli 2015

Ik heb afgelopen zomer een 20-daagse rondreis gemaakt met Djoser door Marokko. Ik heb een schitterende vakantie gehad, want het is een schitterend land met heel vriendelijke mensen, maar met 1 groot min punt en dat was de reisleider. Oh nee, reisbegeleider moet ik zeggen! Wat een aanfluiting was dat! Deze man was nog nooit in Marokko geweest, had geen idee van afstanden en waar we naar toe gingen. Ook was het laatste hotel verschrikkelijk, donkere kamers,zeer gehorig, vochtige kamers en handddoeken, muffe kamers en kriebelige bedden. Durfde zelfs niet op het matje te gaan staan wat voor het bed lag. De volgende ochtend deed de ' reisbegeleider' net of zijn neus bloedde en ging aan de andere kant van de eetkamer zitten toen wij het er over hadden. Wij zijn toen met 6 mensen naar een ander hotel gegaan, want we moesten hier nog 2 nachten blijven. Dit hebben we uiteraard zelf betaald.
Deze ' reisbegeleider' vond het zelfs nodig de keuken van een restaurant in te stappen om ons eten, wat al op de borden lag, af te bestellen, omdat we " anders te laat bij de bus zouden komen. Ik heb deze man ook geen fooi gegeven aan het eind van de reis. Het heeft mij een nare smaak gegeven over Djoser en bedenk mij nog wel eens om met hen nog een keer op reis te gaan. Ze hebben een leuke reis naar Griekenland voor deze zomer, maar ik boek hem niet. (Twijfel trouwens tussen Griekenkand dit jaar of Zuid-Afrika.) Maar in ieder geval ga ik voorlopig niet met Djoser mee. Ik heb dit aan een mede werker van Djoser verteld op een reisbeurs en hij zou dit meenemen.

  • Algemeen 7
op 17 december 2015 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: september 2015

Een prachtige organisatie die oog heeft voor het land en je ook leert om te gaan met verschillende situaties. Erg mooie en leerzame reis met een goed reisbegeleider

  • Algemeen 10
op 28 november 2015 bestemming: Iran / vlieg-dus rondreis, reisperiode: april 2015

Het is een goedverzorgde reis. Je wordt ergens heengebracht, er volgt een excursie en daarna genoeg vrije tijd om zelf iets te ondernemen. Kleine groepen en een meer dan uitstekende reisleider. Heel heel prettig!

  • Algemeen 9
op 22 november 2015 bestemming: Argentinië / Buenos Aires, reisperiode: oktober 2015

Prachtige, indrukwekkende groepsreis door het ruige Patagonië. Leuke actieve groep (zestigers) met een enthousiaste, vrolijke en betrokken reisbegeleider. Alles klopte, zoals het vervoer, incl. gidsen, en de hotels. Veel informatie en vrijheid om aan de genoemde excursies deel te nemen. De bijkomende kosten mbt de entreegelden waren niet gering. Het verblijf in El Chalten had, ivm de mooie wandelingen, een dag langer mogen duren . Voor Buenos Aires 1 dag minder uittrekken. De 2e week van de reis was overweldigend met de besneeuwde bergtoppen, gletsjers, watervallen en meren. De Iguzu watervallen, als optionele aanvulling op de reis, waren prachtig. Alle weersomstandigheden meegemaakt, zoals warmte in het noorden en sneeuw in het zuiden en vooral veel wind. Hierdoor kon de walvissen boottocht niet doorgaan en moesten we op het Beagle kanaal halverwege terugkeren. Wij kijken terug op een geweldige, goed georganiserde Djoser groepsreis met ook veel informatie vooraf.

  • Algemeen 9
op 7 november 2015 bestemming: Ecuador / Galápagos Eilanden, reisperiode: september 2015

Hoewel het gedeelte Ecuador prima was haalt de ervaring op Galapagos het cijfer drastisch naar beneden. Zoals vaker beweert/belooft Djoser veel, maar komt dit niet na. Bezoek aan dorpen zoals in het programma opgenomen bij boeking worden zonder melding vooraf eruit gehaald. Zo wordt ook in de reisbeschrijving vermeld dat voor een volle groep op de Galapagos 2 boten zullen worden ingezet. Dat zou in ons geval (een volle groep van 20) dus 10 pax/boot zijn, echter, wij zaten inclusief bootcrew met 23 pax opeengestapeld op 1 boot. Geen pretje, zeker als je je ook bedenkt dat de helft hiervan zeeziek was. De lokale gidsen op de eilanden waren ver onder de maat; op geen enkele wijze geïnteresseerd in de groep, konden deze niet bijeen houden, voerden alleen de hun opgelegde noodzakelijke taak uit en waren na gedane arbeid direct weer verdwenen. Conversatie tussen de gidsen onderling beperkte zich slechts over de vraag hoeveel "propina" (fooi) er deze keer binnen te harken viel. Handig om te weten als je doet alsof je geen Spaans spreekt en verstaat. Dat voor deze heren per dag zo'n $ 150 neergeteld is, is blijkbaar niet voldoende en geeft een vieze smaak in de mond. Grote misser van Djoser in dit geval en daarnaast ben ik van mening dat Djoser zich schuldig maakt aan misleiding van de klant.

  • Algemeen 4
op 30 oktober 2015 bestemming: Israël / Rondreis, reisperiode: oktober 2015

Fantastische reis waarbij religie, cultuur, natuur en hedendaags leven in een wat mij betreft goede balans aan de orde kwamen. Mede door de uitstekende reisleiding

  • Algemeen 9
op 17 oktober 2015 bestemming: Kenia, reisperiode: september 2015

Prachtige safaris in Kenia en Tanzania gedaan gedurende twee weken. Heel veel wild gezien (incl. de Big Five!) Door het verblijf in (prima!) tenten wordt het gevoel van in de natuur zijn extra intens beleefd. De laatste week wandelen op de Kilimanjaro brengt je van het regenwoud tot aan de gletsjers op de top op 5895m. Heel erg bijzonder!! De wandeling was (m.u.v. de 1e drie uur op dag van de toppoging) niet bijzonder zwaar. De maaltijden tijdens de safari's waren erg goed. Tijdens de wandeling nogal eenzijdig. Zowel de lokale gidsen tijdens de safari's als tijdens de wandeling waren prima. Reisbeschrijving op de site van Djoser had beter gekund.

  • Algemeen 8
op 16 oktober 2015 bestemming: Cuba, reisperiode: juli 2015

Djoser heeft in het hoogseizoen blijkbaar te weinig ervaren begeleiders. En ook de gids van de lokale agent had geen ervaring wegens een tekort aan personeel. Gevolg; grote spanningen tussen die 2 onderling waardoor er van alles fout ging. Sfeer was verpest. Maar Djoser schuift alle klachten heel makkelijk van zich af en komt met een belachelijk compensatievoorstel. Djoser had deze reis nooit mogen laten doorgaan, maar het commerciele belang zal wel belangrijker voor ze zijn geweest. U bent gewaarschuwd.

  • Algemeen 3
op 15 oktober 2015 bestemming: Griekenland / Rondreis, reisperiode: september 2015

Werkelijk een prachtreis. Fantastische reisgids. Zowel cultuur als natuur en niet te vergeten het eten, het was in een woord geweldig.

  • Algemeen 9
op 14 oktober 2015 bestemming: Polen / Polen, Slowakije, Hongarije, roemenië en Moldavië, reisperiode: september 2015

Kleurrijk, Afwisselend, Zeer veel cultuur, gezellig maar vooral mooie landen met afwisselende landschappen.

  • Algemeen 8
op 14 oktober 2015 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: september 2015

Geweldige reis met veel variatie, genoten met alle zintuigen, het is een belevenis om deze landen te ontdekken qua, natuur, dieren, geuren, eten en ontmoetingen. Afrika op zijn mooist!

  • Algemeen 10
op 1 oktober 2015 bestemming: Madagaskar / rondreis, reisperiode: juli 2015

Gevarieerd, mooie fauna (maki's en kameleons) en walvissen, mooie landschappen, geweldige treinreis, goede accommodaties en verder zit alles tegen.

  • Algemeen 8
op 1 oktober 2015 bestemming: Hongarije / Boedapest, reisperiode: mei 2015

Met een kleine groep rondreizen, route en onderdak geregeld en dagindeling vrij, heerlijk

  • Algemeen 8
op 1 oktober 2015 bestemming: Namibië / etoshapark, reisperiode: juli 2015

Wat een fantastische groepsreis; een lokale kok mee tijdens de hele reis, het desolate van de woestijn, de wilde dieren op steenworp afstand, een jungletocht in kano's, de natuurwandelingen met een gids en dat alles subliem georganiseerd. Geweldig !!

  • Algemeen 9
op 1 oktober 2015 bestemming: Vietnam / Saigon, reisperiode: december 2014

Geweldige rondreis,veel vrijheid

  • Algemeen 9
op 28 september 2015 bestemming: China / Rondreis, reisperiode: mei 2012

Alles naar wens èn meer. 's Morgens, 's middags en 's avonds een programma. De beste zitplaatsen. Goede begeleiding. Interessant informatie. Én een fantastische bestemming!

  • Algemeen 9
op 12 september 2015 bestemming: Griekenland / Athene, reisperiode:

Programma zat perfect in elkaar tijdens deze reis van Djoser, geen grote groep, genoeg vrije tijd fantastische reisleidster en prima hotels in Griekenland en Turkije.

  • Algemeen 10
op 10 september 2015 bestemming: Portugal / diverse, reisperiode: juli 2015

A= actief, alles, alert, anders, Z= zon, zee, zout, zoekend, O= onverwachts, ontspannen, R=ruig, ruimte, reisbegeleider, E=eten, enerverend, enthousiast, N=nieuwe land, nice! Azoren is 1 en bestaat uit unieke eilanden. Deze reis zit in mijn hart! Ik ga terug naar mijn favoriete eilanden!

  • Algemeen 10
op 8 september 2015 bestemming: Ecuador / Quito, reisperiode: juli 2015

Fantastische reis, mooie reisroute met veel wisselende natuur, goed beeld van de cultuur en een mooie afwisseling tussen actief, reizen en bezoeken van bezienswaardigheden.
De Galapagoseilanden zijn een aanrader om aan de reis toe te voegen.

De reisleidster wilde ons echt het beste laten doen, laten zien en laten beleven. Op de Galapagoseilanden nemen 2 gidsen van het Nationale Park het gidsen en de reis over van de Nederlandse Reisleidster. Dit is even wennen, maar ze doen het prima.

  • Algemeen 9
op 7 september 2015 bestemming: Namibië / Rondreis, reisperiode: juli 2015

Fantastische kampeersafari gemaakt door namibie en botswana. Alles was perfect geregeld. Zeer professionel crew. Topreis!

  • Algemeen 9
op 6 september 2015 bestemming: Zweden / Diverse, reisperiode: juli 2015

Fantastische vakantie. Goede organisatie. Duidelijk een organisatie met veel ervaring.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 5 september 2015 bestemming: Cuba / rondreis, reisperiode: augustus 2015

Op de fiets, in het zwembad & aan tafel: steevast lekker bezig!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 9
op 4 september 2015 bestemming: IJsland / Reykjavík, reisperiode: augustus 2015

Een prachtige, avontuurlijke wandelreis in een schitterend, bijzonder land

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 8
op 2 september 2015 bestemming: Iran / Tehran, reisperiode: juli 2015

Geweldige reis in bijzonder land. Iran heeft van alles, van natuur tot cultuur. En vooral een enorm vriendelijke bevolking die graag een gesprek met je aanknoopt en of je welkom heet in het land. De reis is gebalanceerd al zou er misschien iets meer ruimte voor natuur kunnen zijn. Er zijn ook redelijk wat lange reisdagen maar dat is gegeven de spreiding van bezienswaardigheden amper te voorkomen. Maar dat zijn dan echt details, de reis is goed georganiseerd en in algemene zin gewoon een enorme aanrader. Begeleiding zowel vanuit Djoser als met een lokale gids, en zeker die laatste verdiende een groot compliment. Een van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 7
op 28 augustus 2015 bestemming: Sri Lanka / Rondreis, reisperiode: juli 2015

21 dagen rondreis Sri Lanka, een mooie reis met veel variatie. De goede begeleiding zorgde ervoor dat je nog meer van het land en haar gewoontes te weten komt. Een echte aanrader!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 28 augustus 2015 bestemming: Brazilië / Rondreis, reisperiode: juli 2014

Prachtige rondreis met heel veel hoogtepunten zoals de watervallen van Iguacu, natuur in Bonito en Pantanal, prachtige Portugese stadjes, mooie eilanden en stranden en tot slot de bruisende stad Rio de Janeiro

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 9
op 18 juli 2015 bestemming: Zuid-Afrika / Kaapstad, reisperiode: februari 2014

Absolute hoofdprijs betaald. djoser steekt die in de pocket. Besteedt de betaalde reissom zeker niet aan de uitvoering van de reis. Is maar een woord voor: ARMZALIG

  • Algemeen 1
  • Accommodatie 3
  • Vervoer 3
  • Reisbegeleiding 1
  • Excursies 3
  • Prijs / kwaliteit 1
op 1 juni 2015 bestemming: Engeland / Llandudno, reisperiode: mei 2015

Djoser verkoopt deze reis als twee schoentjes (d.w.z.wandeltochten van gemiddeld 6 uur in heuvelachtig gebied volgens de eigen definitie) en met een goed hotel. Het hotel was matig (op zijn best) en de wandelingen (op eentje na) veel te kort en eerder een (1) schoentje. De ene goede wandeling was Mount Snowdon; zeker 2 voetjes en goed te doen. Dat Mount is overigens gewoon een flinke heuvel (780 meter stijgen over goede paden met af en toe wat flinke stappen omhoog) maar door de definitie mag je het een berg noemen.
Gelukkig hadden we een uitstekende reisleider die het (slecht voorbereide) programma waar mogelijk aanpast. Het heeft niet gebracht wat wij mochten verwachten.

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 3
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 4
  • Prijs / kwaliteit 4
op 22 mei 2015 bestemming: Zuid-Afrika / Johannesburg, reisperiode:

Djoser is goed... in het annuleren van reizen kort voor vertrek.
Alles netjes op voorhand betaald en dan een paar weken op voorhand een droge mail: uw reis is geannuleerd. Daar sta je dan. En dan verwijzen ze naar de kleine lettertjes in hun overeenkomsten dat reizen altijd kunnen worden geannuleerd...

  • Algemeen 1
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 1
  • Reisbegeleiding 1
  • Excursies 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 14 mei 2015 bestemming: Nepal / Chitwan, reisperiode: april 2015

Onze reis moest helaas afgebroken worden i.v.m. de aardbeving in Nepal .De begeleiding van onze reisbegeleider en Djoser was enorm in deze dagen. Nomaals onze dank hiervoor

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 21 april 2015 bestemming: Vietnam / Hanoi, reisperiode: juli 2014

De reizen bij djoser zijn ok, maar de logies zijn dikwijls erbarmelijk en van zodanig lage kwaliteit dat je beter af ben in een simpele tent.
Reisbegeleiding is ook van lage kwaliteit. Bij onze tweede reis met djoser was dit echt een ramp. Er werd nauwelijks info gegeven en de persoon in kwestie kon het niet en was enkel mee als reistoerist ipv. begeleiding.
Reizen kunnen ook ingekort worden aangezien je soms enkele dagen op hetzelfde plaatsje rondhangt wat al gauw begint te vervelen omdat je het wel gezien hebt. Nee, voor ons absoluut geen djoser meer! Er zijn véél betere organisaties die qua prijs ook de kwaliteit aanbieden.
Een tip aan toekomstige reizigers: zoek goed uit, er zijn genoeg vissen in de zee (andere en betere reisorganisaties).

Grt
Tom

  • Algemeen 2
  • Prijs / kwaliteit 2
op 5 april 2015 bestemming: Zuid-Afrika / Kaapstad, reisperiode: september 2014

Nette schone hotels, behalve eerste hotel in Kaapstad was wat minder. Zeer goede reisbegeleiding en buschauffeurs, nette schone bussen. Uitstekend goed eten (vegetarisch)

Vliegen met KLM; dat was minder, slechte service op luchthaven, eten niet lekker aan boord, ik ben geen fan van KLM.

Ik kies zo weer voor Djoser! Echt een aanrader.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 6 februari 2015 bestemming: China / rondreis, reisperiode: oktober 2014

Onvoorstelbaar slechte hotels zelfs geen ster waard. Voor alles moest extra betaald worden zelf de uitstappen te voet. vb in Peking zei men daar kunnen jullie de bus nemen en trek verder jullie plan. NOOIT zal ik Djoser aanbevelen !!!!

  • Algemeen 1
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 4
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 2 november 2014 bestemming: Ethiopië / Div rondreis, reisperiode: september 2014

Geweldig mooi land mooie cultuur met mooie mensen die met weinig heel gelukkig zijn. goede mix in rondreis, nature, cultuur, goede chauffeurs en gids!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 27 oktober 2014 bestemming: Marokko / Land, reisperiode: augustus 2014

Een topvakantie gehad met de Djoser, Rondreis 20 dagen door Marokko. Een echte aanrader voor iedereen die Marokko wilt ontdekken.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 26 oktober 2014 bestemming: Sri Lanka / rondreis, reisperiode: oktober 2014

Mooie reis naar Sri Lanka met Djoser, met als afsluiting drie dagen relaxen in een resort op de Maldiven. Veel variatie in een mix van natuur en cultuur en inspanning en ontspanning. Fietsen en wandelen langs mooie tempels, met de trein door prachtige landschappen met thee plantages, leuke wandeling in het hoogland, mooie stranden en een afsluiting op de Maldiven waar blijkt dat combinaties van wit strand en heldere lichtblauwe zee toch echt niet alleen in brochures voorkomen. Goede reisleider en uitstekende lokale gids zorgden samen voor heel goed geregelde en verzorgde reis. Alleen verblijf in Colombo was wat minder door slechte locatie van het hotel en stortregens.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 26 oktober 2014 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: juli 2014

Een droomreis met mijn gezin, geboekt bij DJoser. Wat een mooi land en wat een lieve mensen.
We komen terug !!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 20 oktober 2014 bestemming: Thailand / rondreis, reisperiode: juni 2012

Een heel erg leuke, leerzame en afwisselende reis. Helaas waren sommige accommodaties wat minder (oud) en was het leuker geweest als we wat met het lokale vervoer waren gegaan.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 7
  • Prijs / kwaliteit 7
op 11 oktober 2014 bestemming: Marokko / diverse, reisperiode: april 2014

Een rondreis door Marokko met bezoek aan diverse steden. Overal genoeg tijd om rond te kijken, veel uitleg en goede begeleiding van Djoser.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 7 oktober 2014 bestemming: Indonesië / Rondreis, reisperiode: april 2014

Geweldige reisleidster van Djoser. Deed verschrikkelijk haar best voor 10 groepsleden.
Alleen veel rijden in de bus van Java naar Bali, maar beter dan binnenlandse vlucht. Je zag heel veel van het land.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 6 oktober 2014 bestemming: India / prov.ladack en himalaja, reisperiode: juli 2014

Djoser heeft goede kennis van het land en reis, zorgzaam bij calamiteiten ook het vinden van de juiste adressen en altijd een goed humeur

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 7
op 2 oktober 2014 bestemming: Kenia / rondreis, reisperiode: juli 2010

Prima reisorganisatie is Djoser.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 7
op 12 juni 2014 bestemming: Nepal / divers, reisperiode: april 2014

Veel individuele vrijheid om je eigen programma vast te stellen bij Djoser.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 9 juni 2014 bestemming: Armenië, reisperiode: mei 2014

Djoser reizen zijn gewoon goed, ook zijn laatste reis naar Armenië.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 7
op 8 juni 2014 bestemming: Sri Lanka / rondreis, reisperiode: juli 2013

Mooie complete rondreis van Djoser. Goed georganiseerd en meestal bijzondere locaties.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 8
op 4 juni 2014 bestemming: Egypte / Caïro, reisperiode: juli 2013

Djoser is een prima optie voor wie in groepsverband wil reizen.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 22 mei 2014 bestemming: India / rondreis, reisperiode: november 2013

Prachtige rondreis door India en Nepal gemaakt met Djoser. Heel veel gezien van beide landen en culturen. De hotels waren over het algemeen goed, alleen het hotel in Delhi vond ik minder. Airco maakte zoveel geluid dat ik niet kon slapen en wanneer je deze uitzette kon ik van de warmte (45 graden) niet slapen. De overige hotels waren prima. De bus had een airco die werkte op een brok ijs. De chauffeur weigerde eerst om deze aan te zetten, wanneer we niet extra geld betaalde. Gelukkig heeft de reisbegeleider dit goed opgelost. Wegen waren soms erg slecht, waardoor wij vaak gebroken door het vele hobbelen op de volgende locatie aankwamen. De reisbegeleider gaf goede tips waar we naar toe konden gaan of lekker konden eten.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 16 maart 2014 bestemming: Spanje / Andalusie, reisperiode: mei 2013

Mooie reis door zuiden van Spanje met bekende steden als Sevilla, Granada en Cordoba en geweldige hoogtepunten als Alhambra en Mezquita. Beginpunt Ronda is iets minder bekend, maar drie dagen hier met excursie naar El Torcal waren heel leuk. Eindpunt Nerja was een beetje een afknapper, te toeristisch en niet veel te beleven behalve lelijk strand. Het is een groepsreis maar deze reis ben je heel veel zelf op stap. Leuke hotels, behalve in Sevilla dat lag te ver buiten centrum. Reisleider van Djoser was goed en liet goed de sfeer van Andalusie zien o.a. door heel leuke typische restaurantjes en uitstapjes.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 13 maart 2014 bestemming: Thailand / Rondreis, reisperiode: januari 2014

Mijn complimenten gaan uit naar de reisleider Jochem, hij heeft echt zijn best gedaan aan alle kanten. Maar over de reisorganisatie Djoser kan ik alleen maar negatief schrijven, hotels zijn ver onder de maat, excursie,s moet je half zelf betalen en half bij de reis som inbegrepen, nergens is ontbijt/lunch/diner bij inbegrepen. Diner kan ik me nog voorstellen, je hebt dan s,avonds ook vollop de kans om heerlijk een restaurant naar keuze uit te zoeken. Dit zou je dan bij de lunch ook mogen verwachten vindt ik, maar helaas de restaurants waar geluncht werd lagen vaak zo afgelegen en als enigste dat je geen keuze had. En ontbijt was elke dag gebakken ei met toast en worstjes. Ik heb een brief geschreven naar Djoser om mijn bevindingen met hun te delen, heb hier ook keurig netjes een antwoord op terug gekregen. Alleen werd er voor namelijk in de verdediging gesprongen ipv. een antwoord gegeven. Bij het ontbijt werd gezegd dat er altijd bij de hotels een supermarktje in de buurt zat waar je eventueel een ontbijt kan gaan halen. Bij de slechte hotels werd gezegd dat je van te voren je hotels kon checken op diversen beoordelingen site, alleen jammer dat je pas kort van te voren de definitieve hotels krijgt te horen. Ik snap dat de standaarden in Azie anders zijn, ben er tenslotte al vaker geweest. Maar dat de hotels zo belabberd zijn had ik niet verwacht. De reis is behoorlijk aan de prijs en staat niet in verhouding met wat je ervoor krijgt. Ik heb vorig jaar een reis met Fox tours gemaakt de prijs was na genoeg hetzelfde maar de kwaliteit velen malen hoger. Voor mij geen djoser meer sorry.

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 2
  • Prijs / kwaliteit 2
op 21 januari 2014 bestemming: Ecuador / Quito, reisperiode: november 2013

Afgelopen winter met Djoser naar Ecuador geweest. Een erg leuke reis. We hebben veel gezien! De oude stad van Quito, overnachten in de jungle en wandelen op de Cotapaxi...Het land heeft genoeg te bieden. Fijn dat we ook de tijd hadden om zelf op pad te gaan. Volgend jaar weer met Djoser!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 18 januari 2014 bestemming: Ecuador / Quito, reisperiode: november 2013

Ik ben afgelopen november met Djoser naar Ecuador geweest. In 1 woord "geweldig" wat een ervaring. Fantastisch land, lieve mensen, leuke excursie echt een belevenis. Djoser regelde het vervoer en accomodaties en diverse excursies, we hebben niet stil gezeten en we hebben alles gezien wat we graag wilde zien. De organisatie alles was goed verzorgt en onze gids en chauffeur maakte er een compleet pakket van. Ik kijk terug op een fantastische reis en de volgende reis is alweer geboekt bij Djoser.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 20 december 2013 bestemming: Oezbekistan / Plaats, reisperiode: september 2013

Prachtige reis van Djoser in de sporen van Marco Polo, met name de steden Khiva, Buchara en Samarkan zijn vanwege hun architectuur schiterend. Qua bezienswaardigheden meer dan top. Verbazingwekkend is de open houding van de bevolking. Er viel eigenlijk maar een ding tegen: de beperkte keuken.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 6 november 2013 bestemming: Ecuador / Galápagos Eilanden, reisperiode: mei 2013

Niet de beloofde route gevaren waardoor we verschillende eilanden niet hebben kunnen bezoeken en dus ook diverse dieren niet hebben kunnen zien. wel vaak naar hetzelfde eiland. Ook een zeer slechte boot met zeer onvriendelijk personeel, thee en cola niet meer te krijgen op de 2e dag, zeuren om schone handdoeken en toiletpapier, ook niet de beloofde airco, dus bloedheet in je hut. Na 4 dagen weer een andere boot, alles weer inpakken dus en ook weer uitpakken. Jammer want 8 dagen zijn zo om. Zo'n reis kost bijna € 2000,00 pp dus mag je ook wat verwachten. Als je je klacht neerlegt bij Djoser, krijg je te horen dat het programma nooit echt vaststaat en er altijd van afgeweken kan worden. Zo durf je niets meer te boeken. Voor ons dus nooit geen reis met Djoser meer...

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 4
  • Vervoer 4
  • Reisbegeleiding 4
  • Excursies 4
  • Prijs / kwaliteit 4
op 30 september 2013 bestemming: Thailand / rondreis, reisperiode: juli 2013

Positief: goed georganiseerd, goede hotels, begeleiging was enthousiast, gezellig en zeer professioneel.
Negatief: sommige activiteiten van Djoser waren vrij prijzig. ( stond niet in verhouding met hetgeen dat je ervoor kreeg).

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
  • Vorige
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende