Een trouwe klant aan het woord

Nellie met haar man op Bali
Nellie met haar man op Bali
Als trouwe klant van Het Schone Streven is Nellie al 16 keer op reis geweest met deze Aziëspecialist. Getrouwd met Boy uit Indonesië is hun voorliefde voor Azië, en dan voornamelijk Indonesië, niet heel verwonderlijk. Het klantvriendelijke personeel, de ervaring van de organisatie en de goede Nederlandstalige gidsen worden genoemd als reden om voor Het Schone Streven te kiezen. Wij interviewden Nellie over haar ervaringen met deze reisorganisatie.

1. Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Nellie, ik ben getrouwd met Boy. Hij is geboren in Indonesië, opgegroeid in Jakarta. In 1958 is hij op 9-jarige leeftijd met het schip Captain Cook naar Nederland gevaren. Daarom hebben wij veel interesse in Indonesië.

2. Je bent al een aantal keer met Het Schone Streven op reis geweest, waarom deze reisorganisatie?

In 1996 hadden we het plan om naar Indonesië te reizen. We hadden hier en daar geïnformeerd en via mijn schoonouders kwamen we bij Het Schone Streven terecht. Het Schone Streven is gespecialiseerd in Azië, vooral Indonesië. Het personeel is zeer klantvriendelijk, behulpzaam en correct. Ook als je op reis bent is het eenvoudig om met hen in contact te komen als dat nodig is. Bij een verzorgde rondreis is er altijd een goede gids aanwezig die Nederlands spreekt. Het Schone Streven heeft al 25 jaar ervaring in reizen. Wij bevelen Het Schone Streven zeer aan. Ze houden kantoor in Leeuwarden, staan elk jaar op de vakantiebeurs en geven door het land videopresentaties.

De groene velden in Indonesië
De groene velden in Indonesië

3. Hoe vaak ben je al op reis geweest met Het Schone Streven en waarheen?

We zijn al 16 keer naar Indonesië geweest met Het Schone Streven. In 1996 maakte wij onze eerste rondreis Sumatra-Java-Bali. We hebben toen ook Jakarta bezocht waar mijn man heeft gewoond. We zijn in de straat geweest, het huis staat er niet meer, maar de school en de tandarts nog wel. Op de hoek van de straat stond zelfs nog een houten kraampje waar gado-gado werd verkocht, net zoals toen. Ook toko De Zon, heet nu Matahari, en de markt waren er nog.

In 1999 werd de rondreis Java-Sulawesi-Bali-Lombok gemaakt, in 2001 bezochten wij Java, Bali en Lombok. De jaren die daarop volgden waren steeds strandvakanties naar Bali en Lombok. We verbleven dan in één hotel en van daaruit maakten we dagtrips over deze eilanden. Ondertussen hebben we een vaste chauffeur/reisleider die ons alle mooie plekjes laat zien. We verbleven vaak in hotel Dhyana Pura Seminyak, maar dat hotel is afgebroken. Sindsdien overnachten we in hotel Puri Saron in Seminyak. Ook op Lombok kennen we mensen die met ons op pad gaan over het eiland of met een bootje naar de Gili's. Op Lombok hebben we een keer overnacht in Senggigi in Hotel Puri Saron en Graha Beach hotel. Daarna steeds in Holiday Resort Lombok in Mangsit/Senggigi.

Bidden op Bali
Bidden op Bali

4. Met welke persoon maak je de meeste reizen?

Ik maak de reizen altijd met mijn man.

5. Wat is de mooiste bestemming die je met Het Schone Streven hebt bezocht?

Alle eilanden die we hebben bezocht zijn bijzonder, maar Bali en Lombok hebben onze voorkeur.

6. Wat staat er nog op jouw wensenlijstje qua bestemming?

We zouden graag een keer naar Hawaii willen reizen, maar dan zouden we eerst een loterij moeten winnen...

7. Is er al een volgende reis geboekt? Zo ja, waarheen?

Neen, voor dit jaar hebben we nog niet geboekt.

8. Heb je nog tips voor Het Schone Streven?

We hebben zeer goed contact met Het Schone Streven, ga zo door!

Een van de stranden op Lombok
Een van de stranden op Lombok