Schrijf een ervaring over Rosetta Reizen en maak kans op mooie prijzen!

Ervaringen Rosetta Reizen

Namastť Reizen
9,4
op basis van 17 reviews
Lees meer
AsiaDirect
9,3
op basis van 79 reviews
Lees meer
PANGEA Travel
9,3
op basis van 265 reviews

1 consumenten award

PANGEA Travel won in 2015 de Reisgraag award
Lees meer

Pagina 1 van 2 met 111 resultaten

op 4 februari 2020 bestemming: EthiopiŽ / rondreis, reisperiode: januari 2020

Ik heb van begin tot het eind van deze reis genoten. Het landschap van EthiopiŽ is prachtig. Verrassende wandelingen naar de watervallen van de Nijl, het Simiengebergte. Het Timkatfestival een groot feest van dansende en zingende mensen, de priesters in hun kleurige gewaden met kruisen en parasols / een belevenis. En alles liep als een trein dankzij de perfecte organisatie en begeleiding van de reisleider Marleen Polderman. Een aanrader!

  • Algemeen 9
op 27 november 2019 bestemming: Libanon / privereis, reisperiode: november 2019

Buiten het feit dat Libanon een heel bijzondere bestemming is om te bezoeken (denk aan hoge bergen, groene valleien ,cederbossen, grotten, romeinse opgravingen, kerken, moskeeen, paleizen, kastelen, souks, uitzichtspunten, heerlijke keuken) is de rondreis die Rosetta Reizen in haar programma heeft een zeer goede mix van de stad Beirut (5 nachten) en natuur ( 2 nachten bij de ceders).
Wij hebben de vlucht los geboekt met Transavia, waardoor de reis exact 8 dagen was. En we hebben gekozen voor een privechauffeur ipv zelf te rijden en dat was een zeer goede keuze.
De hotels zijn erg goed en comfortable, het programma is uitgebalanceerd en er is genoeg vrije tijd om zelf te besteden. Ook de locale agent is erg behulpzaam en zeer oplossingsgericht en klantvriendelijk mocht er zich een problem voordoen.
Libanon is nu een land in revolutie, maar met gezond verstand en een goede voorbereiding is het inderdaad de parel van het Midden-Oosten!

  • Algemeen 9




op 2 november 2019 bestemming: Iran, reisperiode: oktober 2019

Het cijfer 9 geef ik voor Rosetta reizen, welverdiend! Wat was het fantastisch , heb genoten van een prachtige reis door Iran. Alles was tot in de puntjes verzorgd, zowel het reizen in een comfortabele touringcar als ook de binnenvlucht van Teheran naar Shiraz in het zuiden. De mooie highligts kunnen zien waarbij er ook tijd overbleef om echt de mensen van het land te spreken. De Perzen zijn bijzonder gastvrij en zeer vriendelijke , toegankelijke mensen. Iran is een echte aanrader!
De hotels waren goed tot uitstekend en wat hebben we geboft met 2 geweldige reisleiders , een jongeman/ gids uit Teheran en onze Nederlandse reisleider Theo die zeer gepassioneerd is en ons heel veel wist te vertellen en waar we ook verbleven , ze toverden moeiteloos de leukste restaurants uit hun hoed. De communicatie met Rosetta was van het begin tot het eind heel plezierig , heel persoonlijk, zelfs het regelen van de visum werd voor je gedaan zo zorgeloos! En wat het ook zo prettig maakt, het reizen in een kleine groep (17 totaal) maakt het extra exclusief. Het was ook nog eens een heel leuke groep, boffen dus.
Ik kan iedereen van harte Rosetta aanbevelen !

  • Algemeen 9
op 12 juli 2019 bestemming: Iran, reisperiode: juni 2019

Mooi land.Zeer gastvrij. Spontane contacten met mensen. Reis was goed georganiseerd.

  • Algemeen 9
op 17 mei 2019 bestemming: Iran / Noorden, reisperiode: april 2019

Rosetta organiseert haar reizen goed. Dit is de 2e keer dat ik met Rosetta naar Iran ben gereisd. De vorige keer naar het zuiden met rondreis 'Iran klassiek ', deze keer een rondreis door het Noorden. De reisebegeleiders vanuit Nederland zijn kundig en prettig in de omgang. Hetzelfde geldt voor de (verplichte) Iraanse gidsen. Iran is een fantastisch land, zeker de moeite waard! Ik kan het iedereen aanraden. Ik ga zeker nog weer terug! En dat zal dan vast weer met Rosetta zijn:-).

  • Algemeen 9
op 10 mei 2019 bestemming: Iran / rondreis, reisperiode: april 2019

In alle opzichten GENOTEN ! onze ogen maakten over uren van al het moois wat we zagen . Dankzij de goede zorgen van Rosetta ( onze Iraanse Gids , Nederlandse Reisleidster en kundige Chauffeur) kunnen we terug kijken op een PRACHTIGE (sprookjes) rondreis in een land vol lieve,geÔnteresseerde mensen .Het eten was zalig ! We voelden ons heel veilig en zeer Welkom. Deze reis is een echte aanrader , niet luisteren naar "slechte" raad van familie of buren ,maar je hart volgen en thuis komen met een "rugzak " vol mooie herinneringen en momenten . Wij gaan de volgende keer
( Insallah ) zeer waarschijnlijk weer met Rosetta (een ander land bereizen) De wereld is nl veel TE mooi en TE interessant om thuis te blijven .

  • Algemeen 10
op 29 april 2019 bestemming: Iran / klassieke steden, reisperiode: april 2019

Iran een land met vele hoogtepunten. Historie, cultuur, natuur en natuurlijk godsdiensten en politiek. Met Rosetta twee weken de klassieke steden bezocht. Dankzij de uitstekende reisgidsen, Koen en Hourieh veel gezien en geleerd. Het vervoer was ook prima geregeld. De hotels waren soms wat minder, maar ik denk niet dat je dat Rosetta kunt aanrekenen. Een schitterende reis. Een intrigerend land waar ik natuurlijk maar een klein deel van zag. Ik ga zeker nog eens naar Iran en dan zeker weer met Rosetta.

  • Algemeen 10
op 17 april 2019 bestemming: Iran, reisperiode: april 2018

Ik heb de 15 daagse klassieke reis naar Iran gemaakt en echt alles klopte. Het programma was top: we hebben zoveel gezien. Ook werd in geval dat iets niet bezocht kon worden er goede en leuke vervanging gevonden. Aan alles werd door onze gidsen
Koen en Hourieh aandacht besteed. Goede uitleg, niet alleen info over wat we bezochten maar ook over het alledaagse leven. Leuke en verrassende testaurants, picknicks onderweg: elke keer werden we weer verrast! Iran zelf is prachtig maar de echte verrassing zijn de hartelijke lieve mensen die zoveel veerkracht tonen in moeilijke omstandigheden en grenzen opzoeken binnen wat voor hen mogelijk is. En dan had ik ook nog het geluk zulke leuke medereizigers te hebben die er elke dag ook weer zoín zin in hadden. Kortom: een onvergetelijke reis! Dikke complimenten voor Rosetta!

  • Algemeen 10
op 4 februari 2019 bestemming: EthiopiŽ / Timkat, reisperiode: januari 2019

Deze groepsreis, in een krappe bus, was zeer vermoeiend. De groep (17) was te groot volgens de reisbegeleider. Van het voorziene programma werd meermaals afgeweken. Sommige lokale gidsen deden maar wat. We kregen een beperkt beeld van Noord-EthiopiŽ. Informatie was oppervlakkig. Dit kon veel beter.

  • Algemeen 6
op 3 februari 2019 bestemming: Egypte, reisperiode: december 2018

Wij hebben een mooie (individuele) rondreis gemaakt, maar helaas klopte het een en ander ter plekke niet. Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen, maar het was toch vervelend. Ook was de informatie vooraf uiterst summier, en kregen we ter plaatse geen vouchers of nadere informatie. Dit had veel beter gekund.

  • Algemeen 6
op 13 januari 2019 bestemming: EthiopiŽ / Noorden, reisperiode: december 2018

Een rondreis door een prachtig, veelzijdig landschap. Mooie kerkjes, levendige markten, vriendelijke mensen en een aangename 20-25 graden.

  • Algemeen 9
op 8 januari 2019 bestemming: Marokko, reisperiode: december 2018

Geweldige, uitgebalanceerde route, prettig tempo, plezierige hotels (vooral in Marrakech en Rabat) en uitstekende reisbegeleiding (Theo van de Laar).

  • Algemeen 10
op 23 november 2018 bestemming: Egypte / Cairo, Luxor, Aswan, reisperiode: november 2018

Rosetta Reizen heeft onze individuele rondreis uitstekend georganiseerd. Wij (mijn dochter en ik) wilden op heel korte termijn naar Egypte en men wist dat direct voor ons te regelen. In alle steden waren reisleiders, gidsen en chauffeurs aanwezig die ons begeleidden van en naar de vliegvelden, de hotels en de excursies. Alles klopte en liep gesmeerd. Het vervoer was met autos's busje en binnenlandse vluchten was in orde.
De gidsen waren zeer vriendelijk en goed opgeleid (archeologen) en spraken goed Engels en wisten veel bijzondere informatie over de sites te vertellen.
De hotels waren voortreffelijk en op loopafstand van de stadscentra.
Volgende keer zou ik zeker weer Rosetta Reizen inschakelen voor Egypte!

  • Algemeen 9
op 3 juni 2018 bestemming: Iran / Teheran, reisperiode: april 2018

Goed gedoseerde, georganiseerde reis, goede begeleiding, zeer goede plaatselijke gids...wat Rosetta beloofde in de beschrijving klopte allemaal.

  • Algemeen 9
op 29 mei 2018 bestemming: Iran, reisperiode: april 2018

Wil je naast al het moois van Iran zien, ook meer van het land te weten komen, reis dan met Rosetta.

  • Algemeen 9
op 28 mei 2018 bestemming: Iran / Rondreis, reisperiode: april 2018

Prachtig land, zeer vriendelijke mensen. Groepsreis met 14 . Reisleider, gids en chauffeurs zeer betrokken en hulpvaardig. De binnenlandse vlucht was zeker een pluspunt in dit grote land. Nette hotels die voldeden voor een rondreis.

  • Algemeen 9
op 27 mei 2018 bestemming: Iran / Rondreis, reisperiode: mei 2018

Na de klassieke rondreis hebben wij met fantastische reisleiders een onvergetelijke rondreis door Noord Iran gemaakt.
Alles klopte van begin tot eind:chapeau!

  • Algemeen 9
op 27 mei 2018 bestemming: EthiopiŽ / rondreis individueel, reisperiode: april 2018

Rosetta heeft ons een prachtige, fascinerende reis geboden in EthiopiŽ. We hebben ons prettig en veilig gevoeld, terwijl we ook vrijheid hadden en veel zelf hebben kunnen ontdekken. We hebben vanalles geleerd, bijzondere dingen gezien en volop genoten!

  • Algemeen 9
op 11 mei 2018 bestemming: Iran / Van Teheran naar Shiraz, reisperiode: april 2018

Rosetta reageert snel op vragen en maakt waar wat ze beloven. Vooraf gegeven informatie en planning klopte perfect met onze reis.
Ondanks de politieke spanningen op hoog niveau merk je daar niets van. De bevolking is uiterst gastvrij en dat maakte dit bezoek aan Iran tot een leerzame en onvergetelijke reis.

  • Algemeen 9
op 9 mei 2018 bestemming: Iran / 6Steden, reisperiode: april 2018

Uitstekend georganiseerd. Veel moois gezien. 2 professionele gidsen. Een prettige touringbus met 2 hele goede chauffeurs. Goede hotels. Extra: prettig reisgezelschap.

  • Algemeen 9
op 3 mei 2018 bestemming: Iran / Teheran, shiraz, Yazd, Esfahan, reisperiode: april 2018

Het was indrukwekkend om dit land te ervaren met zijn mooie cultuur en lieve, nieuwsgierige inwoners. De reisbegeleiding was geweldig, eten en hotels goed

  • Algemeen 9
op 27 april 2018 bestemming: Iran / Rondreis, reisperiode: april 2018

Zowel accommodatie als vervoer waren goed. De beide gidsen (Nederlands en Iraans) deden hun werk fantastisch. Daardoor veel gezien en altijd een goede sfeer.

  • Algemeen 9
op 29 januari 2018 bestemming: Iran / Rondreis Teheran-Shiraz-Kerman-Yazd-Kashan-Teheran, reisperiode: december 2017

Mooi, zeer afwisselend programma. Doordat alle praktische zaken op een prettige manier voor je worden geregeld (vervoer, hotels, entreegelden) kun je je aandacht volledig richten op de hoogtepunten waar je voor komt. Deze formule staat borg voor een overweldigende reiservaring! Ik had het gevoel dat ik in een compleet andere wereld werd ondergedompeld en heb me geen moment verveeld.

  • Algemeen 9
op 22 januari 2018 bestemming: Iran, reisperiode: december 2017

Een goed georganiseerde reis met een prima reisbegeleidster en een zorgzame Iraanse gids met zeer veel kennis van zijn mooie land. Het is ook prettig in een klein reisgezelschap te reizen.

  • Algemeen 9
op 8 december 2017 bestemming: Iran / diverse plaatsen, reisperiode: oktober 2017

Een goed georganiseerde reis met veel culturele bagage naar een niet alledaagse bestemming. Een prachtig land met buitengewoon aardige en gastvrije mensen.

  • Algemeen 9
op 26 november 2017 bestemming: Egypte / rondreis, reisperiode: oktober 2017

Wil je in 14 dagen van AlexandriŽ tot Abu Simbel alle hoogtepunten van klassiek Egypte doen, dan is de rondreis van Rosetta ideaal. Uitstekende hotels, prima gidsen ter plaatste en een prettige kleine groep. Wat wil je nog meer!

  • Algemeen 9
op 23 oktober 2017 bestemming: Iran, reisperiode: september 2017

Iran is een schitterend land met een vriendelijke en gastvrije bevolking. De reis was goed georganiseerd door Rosetta waardoor wij volop konden genieten van al het moois.

  • Algemeen 10
op 18 oktober 2017 bestemming: Iran / Utrecht, reisperiode: april 2017

Reis was goed georganiseerd, leuke hotels, afwisselend van sfeer en kwaliteit. Wanneer de kamers iets minder waren, was de sfeer ( bijvoorbeeld mooie binnentuin) wel heel bepalend. Goede NL reisleiding en ook de Iraanse gids was erg leuk, open minded en geÔnteresseerd. Voldoende mogelijkheid voor vrije tijd als je dat wilde, maar er werden ook veel gezamenlijke uitstappen georganiseerd. De mensen in Iran zijn ontzettend aardig en hartelijk.

  • Algemeen 9
op 8 oktober 2017 bestemming: ArmeniŽ / Yerevan, reisperiode: oktober 2017

Mooi land tachtiger kerkjes
Geweldige reisleider dieiederen pleased met kennis van zaken

  • Algemeen 9
op 21 september 2017 bestemming: Iran / veel plaatsen, reisperiode: mei 2017

Ik vond het een geweldige inspirerende reis, met geweldige dagen vol bijzonderheden. Een land vol vriendelijke mensen en prachtige cultuur. Al lang niet meer zo van een reis genoten als van deze reis. Rosette kent het land door en door en dat merk je aan hun geweldige programma.

  • Algemeen 9
op 30 augustus 2017 bestemming: GeorgiŽ / Rondreis, reisperiode: juli 2017

Goede organisatie, bekwame gids, vriendelijke chauffeur, uitstekende budgethotels met altijd airco en eigen badkamer

  • Algemeen 8
op 27 juli 2017 bestemming: Iran / Iran-Noord, reisperiode: mei 2017

Goede tot zeer goede hotels en prima bus. Uitstekende Nederlandse reisbegeleiding + lokale gids. Mooie route met veel natuur. Contact vooraf aan de reis was goed.

  • Algemeen 10
op 4 juli 2017 bestemming: Iran / Benningbroek, reisperiode: mei 2017

Prachtige reis met voldoende vrijheid waar het mogelijk was

  • Algemeen 9
op 3 juli 2017 bestemming: Iran / Rondreis klassiek Iran, reisperiode: mei 2017

Het was een prima reis! Een goede balans tussen georganiseerde groepsactiviteit en zelf iets ondernemen. Heel veel gezien in korte tijd! Deskundige & enthousiaste begeleiding. Een aanrader dus!

  • Algemeen 9
op 18 juni 2017 bestemming: Iran, reisperiode: mei 2017

Prima verzorgde reis, kleine groep, uitstekende gids , goede accomodaties. In ťťn woord: fantastisch!Echte aanrader. Land van de sprookjes van duizend en ťťn nacht....

  • Algemeen 8
op 17 juni 2017 bestemming: Marokko, reisperiode: april 2017

Marokko een eye opener. Fascinerend land , authentiek, schitterende Koningssteden, intigrerend landschap. Otnwikkeld, maar ook armoe. Uiterst vriendelijke mensen.
Zeer goed verzorgde reis met goede hotels en uitstekende deskundige reisleiding. Aanrader!

  • Algemeen 9
op 16 juni 2017 bestemming: Iran / rondreis, reisperiode: april 2017

Na deze Iranreis voel ik mij een rijker mens! Heel veel aspecten van de zeer oude geschiedenis tot aan de huidige tijd werden duidelijk via het bezoek aan de prachtigste steden uit diverse periodes en de bijbehorende verhalen van de Iraanse gids.
Kortom: prachtige bouwwerken; parken en tuinen; natuur (woestijn); aardige mensen. Echt een aanrader. Prettig bovendien dat er een binnenlandse vlucht in zat.

  • Algemeen 9
op 12 juni 2017 bestemming: Oezbekistan, reisperiode: mei 2017

Oezbekistan heeft prachtige steden met een zeer interessante geschiedenis. De reis was goed opgebouwd. Onze Oezbeekse gids wist heel veel en heeft zich ook laten zien als een uitstekend reisleider. We hebben ons volkomen veilig gevoeld en de bevolking als heel open ,gastvrij en vriendelijk ervaren.

  • Algemeen 9
op 4 juni 2017 bestemming: Iran / Teheran, reisperiode: april 2017

We voelden ons meer dan welkom in Iran. De mensen waren erg vriendelijk en verrast, dat we de moeite hadden genomen om hun land te bezoeken.
Wij hebben genoten van het land met de prachtige moskeeŽn, de bedrijvige bazaars, de koele en waterrijke tuinen en de bijzondere steden Yazd, Shiraz en Isfahan. De overblijfselen van vroege beschavingen zoals o.a. in Persepolis hebben eveneens grote indruk op ons gemaakt. En de gesprekken met de Iraanse vrouwen en kinderen blijven nog lang in ons hoofd en in ons hart!

  • Algemeen 9
op 17 mei 2017 bestemming: Iran, reisperiode: april 2017

Een geweldige goede en uitgebalanceerde reis,goede hotels, goed vervoer door het gehele land en uitstekende gidsen zowel onze Iraanse gids als de begeleidster van Rosetta reizen

  • Algemeen 9
op 13 mei 2017 bestemming: Egypte, reisperiode: april 2017

De reis was werkelijk fantastisch! Ondanks negatieve berichtgeving over het land hebben wij ons nergens onveilig gevoeld. De hoeveelheid toeristen is daardoor beperkt, en de grotere groepen Chinezen vormen de meerderheid. Wij zijn begonnen in Cairo, en bezochten de pyramides, het museum, en de bazar. Daarna zijn we naar Luxor gevlogen en hebben de tempel en de Valley of the Kings bezocht. Prachtig! Daarvandaan hebben we een cruise op de Nijl gemaakt. Stroomopwaarts naar Aswan, met onder weg stops in Edfu en Kom Ombo. De hutten en de voorzieningen aan boord waren grandioos, met name het personeel was zeer vriendelijk. Onze boot had circa 30% bezetting. In Aswan hebben we een tocht naar Abu Simbel, de dam en de tempel gemaakt. Het Movenpick (nieuwe gedeelte) heeft fantastische kamers.
Rosetta reizen had dit voor ons georganiseerd voor een zeer acceptabele prijs. We vertrokken met summiere informatie, maar de lokale begeleiding ( die soms al 25 jaar met hen samenwerkt) overtrof al onze verwachtingen. Van het moment dat we landden tot het moment dat we vertrokken deden ze alles binnen hun mogelijkheden om het ons naar de zin te maken en de gidsen waren zeer ter zake deskundig.
Wat een mooi land, en de organisatie was prima! Puntje van aandacht: soms is er geen gids (Edfu, Kon Ombo) en kan je prima zelf op pad - alleen was ons dit vooraf niet duidelijk.
Het land, de mensen, de geschiedenis, de Nijl.... Een absolute aanrader!

  • Algemeen 10
op 29 april 2017 bestemming: Iran / rondreis, reisperiode: april 2017

Bijzonder goede reisleiding.
Prachtig land en zeer gastvrije bevolking. Steeds klonk het: welcome to Iran. We voelden ons zeer veilig.

  • Algemeen 9
op 27 april 2017 bestemming: Egypte / rondreis, reisperiode: april 2017

Alles was tot in de puntjes geregeld, mooie hotels, toffe gidsen. Prima kwaliteit voor lage prijs

  • Algemeen 9
op 8 maart 2017 bestemming: Egypte / CaÔro, reisperiode: februari 2017

Interessant, goed geregeld , overweldigende schoonheid. prettige gidsen

  • Algemeen 8
op 7 maart 2017 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: februari 2016

Jordanie is een prachtig land, dat je heel goed kunt ontdekken met de rondreis van Rosetta reizen van 8 dagen. Het programma is goed samengesteld, voldoende tijd bij alle hoogtepunten. Onze prive chauffeur vertelde veel en gaf ons tips. Omdat wij de enigen waren die voor de vertrekdatum boekten, deden wij de afgesproken reis met een prive chauffeur. Dit was goed met ons overlegd van te voren. We hebben erg genoten.

  • Algemeen 8
op 6 maart 2017 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: februari 2017

Teleurstellend door moeizame communicatie in de aanloop en tegen einde van de reis, de hoeveelheid gemaakte fouten in de reisplanning en documenten en de laconieke houding hoe hier naar de klant mee om werd gegaan: In de aanloop onvoldoende proactive houding de klant te informeren over de stand of de reis doorging en in welke vorm. Moest daar zelf meerdere keren achteraan bellen tot 2 weken voor geplande vertrekdatum. De reactie leek dan zelfs verongelijkt. Als er dan een afspraak was om binnen een bepaalde tijd duidelijkheid te krijgen over een verandering in vlucht of reisschema, kan dat onverhoopt niet lukken. Als klant kun je daar begrip voor hebben als dat dan wordt gemeld. Maar, dat werd niet gedaan. Dus moest ik maar weer bellen. Op opgemerkte verschillen in bedragen tussen de eerste en definitieve bedragen, een fout overgenomen geboortedatum en een fout telefoonnummer in de documenten, werd niet gereageerd. En dan krijg uiteindelijk een morsig envelopje toegestuurd met het hoognodige over de reis erin. Geen aandacht werd besteed aan een leuke "personal touch", waarmee de huidige concurrerende modernere reisbureaus zich profileren. Ik was dit niet meer gewend. Het voelt als desinteresse. Maar het opvallendste was dat ik door inmiddels opgebouwde wantrouwen de hotels in het bijgevoegde reis schema ging checken. Hieruit bleek dat dit niet mijn reis kon zijn. Het bleek bij navraag een reis te zijn naar Egypte! Een foutje kan, maar wel lastig als je onderweg niet weet wat de juiste hotels zijn. Ik kreeg een nieuwe lijst toegestuurd die achteraf ook niet bleek te kloppen. Want wat de laatste dag van de reis zou zijn was ons en de plaatselijke agent ineens onduidelijk. De plaatselijke agent had een ander reisschema van Rosetta gekregen dan die wij hadden. Zij gingen uit van een reis van 9 dagen ipv 8, dus een terugvlucht van een dag later en een extra hotelnacht op de plaats waar ik toen was. In mijn beleving was het dan ook een vreemde vraag van Rosetta waar ik op dat moment was, dat zouden ze immers volgens hun schema moeten weten. Toen ik ze wees op de verschillen van de schema's werd vervolgens kortaf per e-mail gereageerd "wat wilt u nu". Het leek mij best logisch dat ik het schema wilde volgen zoals ik dat met Rosetta vast had gelegd. Geen fijne ervaring voor ons en de mensen thuis omdat we echt op de door ons afgesproken dag terug moesten ivm andere verplichtingen. Aan het einde van een een aantal korte e-mails over en weer zonder veel uiting van inleving, kwam er dan toch een excuus voor het ongemak. Plaatselijk waren we in goede handen bij de chauffeur van de organisatie. Kortom, Rosetta maakte veel fouten, communiceerde matig, lauw zonder inleving, waardoor ik helaas niet erg veel vertrouwen had en positief kan zijn over de organisatie.

Reactie van Rosetta Reizen
De review komt overeen met de evaluatie die meneer Arntz naar ons stuurde, daar stonden echter ook positieve dingen in, jammer dat die hier niet te lezen zijn. Inderdaad was het geen vlekkeloze reis, maar dat had m.n. te maken dat de route tot kort voor vertrek 3 gewijzigd moest worden. Ook wij vonden het vervelend dat er een fout was gemaakt, maar gelukkig was deze binnen 10 minuten opgelost. Dit in overleg met meneer en conform zijn wens, maar we begrijpen goed dat het voor hem heel vervelend is geweest.

  • Algemeen 3
op 22 februari 2017 bestemming: Marokko / rondreis, reisperiode: januari 2017

De rondreis Marokko is een aanrader. Er wordt gereisd in een kleine groep met eigen vaste bus en chauffeur. Verblijf is in sfeervolle hotels. Het diner is in uitgelezen restaurants. De begeleiding door enthousiaste en deskundige reisleider Theo van de Laar is buitengewoon.

  • Algemeen 8
op 7 februari 2017 bestemming: Iran / vele plaatsen, reisperiode: november 2016

De reis naar Iran was voor mij erg bijzonder. Een land waar ik al heel lang een fascinatie voor heb en waar ik graag mee wilde weten. Met een groepsreis durfde ik het aan, en dat is goed bevallen ondanks dat ik de jongste deelnemer was. De informatie van onze reisleider was heel fijn, en door de groepsreis was alles goed geregeld. De plekken die je bezoekt zijn heel verschillend. Af en toe had ik wel wat meer vrije tijd gewild, maar na een paar dagen merkte ik dat ik dit zelf kon aangeven en dan af en toe wat excursies in mijn eentje kon ondernemen. Al met al een prachtige reis, waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Een herinnering om te blijven koesteren, en een land dat ik zeker vaker ga bezoeken.

  • Algemeen 8
op 1 februari 2017 bestemming: Marokko, reisperiode: januari 2017

Uitstekende hotels en een fantastische begeleiding dooronze gids Theo

  • Algemeen 8
op 26 januari 2017 bestemming: Turkije / Izmir, reisperiode: april 2017

Na 4 weken wachten op een antwoord, mailen ze terug dat ze ons te veel maatwerk vinden (terwijl we alleen naar Izmir, Ankara en cappadocie willen), dat ze het toch niet doen. grotere woorden dan daden lijkt me.

Reactie van Rosetta Reizen
Direct nadat het voor ons duidelijk werd wat meneer Haaijk wilde, hebben wij hem binnen 24 uur laten weten dat wij dit niet konden leveren. Deze review van mevrouw Oosterloo, waarmee wij geen enkele keer contact hadden gehad, verbaast ons.

  • Algemeen 2
op 24 januari 2017 bestemming: Marokko, reisperiode: januari 2017

Rosetta Reizen heeft een prachtige route uitgestippeld door dit overweldigende land. Het is een zeer afwisselende reis die voert langs groene velden, besneeuwde vlaktes, ruige berglandschappen met witte kammen, zandwoestijnen en palmwouden. We bezochten steden en dorpen, opgravingen, medina's en kasba's, moskeeen en koranschooltjes en kwamen bij mensen thuis. De reis voerde ons van de moderne tijd naar de middeleeuwen en weer terug. Hotels en restaurants waren prima. En dit allemaal onder de bezielende leiding van onze vriendelijke, voortvarende en deskundige gids Theo van de Laar. Een aanrader, deze reis!

  • Algemeen 9
op 12 januari 2017 bestemming: Iran / Teheran, reisperiode: april 2016

Prachtige, afwisselende reis. Leuke, bereisde groepsgenoten getroffen. Ervaren reisleidster.
Boeiende steden bezocht, genoeg eigen ruimte om op verkenning te gaan.
Kan deze reis echt aanbevelen in het bijzonder, prachtige en nog wat onontdekte Iran. Een van mijn mooiste reizen die ik heb gemaakt.

  • Algemeen 9
op 10 januari 2017 bestemming: Marokko, reisperiode: januari 2017

Reis was fantastisch georganiseerd. Prima reisleider en vertrouwd chauffeur! Leuke kleine groep(12).

  • Algemeen 9
op 21 december 2016 bestemming: Iran, reisperiode: september 2016

De rondreis door iran was een indrukwekkende ervaring. Gastvrije en trotse bevolking en een indrukwekkend cultureel erfgoed. Helaas was de communicatie met Rosettareizen erg slecht: mn na het indienen van een klacht over de communicatie (!) en het niet nakomen van afspraken. Geen woord van medeleven over de situatie en als er al reactie kwam was die qua toonzetting identiek aan de toon zoals in de reacties op kritische geluiden op reisgraag: defensief en badinerend en uiteindelijk totale stilte! . Zeer spijtig dat rosetta reizen NIET is aangesloten bij de ANVR. Dan had de klacht professioneel kunnen worden afgehandeld.

Reactie van Rosetta Reizen
Het is juist wat mevrouw Maryanne SchlŲsser schrijft. Na 6 van haar uitgebreide mails gedetailleerd beantwoord te hebben, met daarbij steeds het verzoek om bij de feiten te blijven, volgde er een uitvoerige 7e mail. Opnieuw lukte het niet om het bij feiten te houden. De handdoek is toen door ons in de ring geworpen.

  • Algemeen 4
op 8 december 2016 bestemming: Iran / rondreis, reisperiode: oktober 2016

De reis was cultuur gericht georganiseerd en dat bepaalde ook de samenstelling van de groep, die goed voorbereid en ingelezen deelnam. De organisatie was uitermate goed opgezet, goede lokale gids en uitmuntende Nederlandse reisleider, die bijzonder goed thuis was in de politieke,en culturele geschiedenis van Iran. De efficientie van de oragnisatie maakte dat we minstens 3 keer zoveel konden gaan zien als dat we het zelf met eigen vervoer hadden moeten regelen. Naast de verplichte highlights die er nu eenmaal bij horen, waren de minder bekende hoogtepunten uit de Iraanse historie een verademing om te zien. Het was een intensieve trip, maar overweldigend qua inhoud.

  • Algemeen 9
op 28 november 2016 bestemming: Iran / rondreis, reisperiode: november 2016

Het was een enerverende, boeiende en overweldigende reis. Iran heeft mijn stoutste dromen overtrokken, de schoonheid van het land, de geschiedenis, haar cultuur, de architectuur en bovenal de ontzettende aardige mensen. Iran is een land wat mij sinds lange tijd intrigeert, ook het paradoxale. Eefje Blankenvoort heeft het zo mooi beschreven in haar boek: eigenlijk kan hier alles stiekem. Ik heb mijn hart verloren aan dit prachtige, fascinerende land en haar mensen.

  • Algemeen 9
op 14 november 2016 bestemming: Iran / 2016, reisperiode: oktober 2016

Een zeer mooie reis onder begeleiding van een fantastische gids, een fijne reisleidster en uitstekende chauffeurs. Zeer veel gezien in een aangenaam tempo. Aangeleverde informatie was uitstekend (daardoor o.a. ook zeer snel klaar op de ambassade). Hotels waren bijna allemaal prima. (en die ene mindere wordt eruit gehaald, is mij verteld). Fijn om ook een deel met een binnenlandse vlucht te doen en om rechtstreeks te vliegen op Teheran. Dit scheelt veel tijd. Deze reis is een aanradertje!

  • Algemeen 9
op 16 augustus 2016 bestemming: Iran / Rondreis 15 dagen, reisperiode: mei 2016

Ik vond het een hele mooie leerzame reis. Heb veel geleerd en gezien van dit prachtige land. De mensen waren erg vriendelijk en behulpzaam.

  • Algemeen 9
op 13 augustus 2016 bestemming: GeorgiŽ / Rondreis 15 dagen, reisperiode: juli 2016

Over de reis ben ik zeer tevreden. Het was verrassend met speciale elementen. Ik heb genoten.

Succes verder met je organisatie.

  • Algemeen 9
op 27 mei 2016 bestemming: Oezbekistan / Rondreis, reisperiode: mei 2016

We hadden een hele fijne reisleider. Ze wist heel veel en was erg behulpzaam. Hotels waren goed, Bukhara was het beste. Ook het vervoer was prima en we hadden ook nog eens een leuke groep. Ik vond de reis goed georganiseerd; alles verliep vlekkeloos. En ik heb gezien wat ik wilde zien. Wat mij betreft dus een 9.

  • Algemeen 9
op 14 mei 2016 bestemming: Oezbekistan / Groepsrondreis, reisperiode: april 2016

Complimenten over de keuze van de hotels, ieder hotel heeft ergens zijn eigen charme. Ook zeer tevreden over de hoe deze reis door Oezbekistan is begeleid.

  • Algemeen 9
op 9 mei 2016 bestemming: Iran / individuele rondreis, 11 dagen, reisperiode: april 2016

Wat een geweldig land, vriendelijke mensen, sprookjesachtig mooie plekken, het leven daar is voor ons heel betaalbaar, en het is ongelofelijk makkelijk en ongecompliceerd rondreizen. Geen 'gehassle' op straat, geen gedoe, de mensen zijn echt overal aardig en beleefd. Individueel rondreizen met Rosetta beviel heel goed, zo bepaal je je eigen tempo en met een goeie reisgids in de hand hoef je ook niet de hele dag in een groeps-excursie mee te lopen, als je daar - zoals ik - niet zo'n fan van bent. Goeie hotels ook. Een aanrader, ook voor minder ervaren wereldreizigers!

  • Algemeen 9
op 26 april 2016 bestemming: Iran / Rondreis 15 dagen, reisperiode: april 2016

Er was een goede balans in het soort activiteiten zoals: bezoek moskeeŽn, paleizen, tuinen, karavanserai, opgravingen, grote stad/bergdorpje.

  • Algemeen 9
op 19 april 2016 bestemming: Iran / Groepsrondreis, reisperiode: april 2016

Prima reis, met heerlijk veel ruimte in een comfortabele bus. Wat ons betreft is dit een dikke negen (de tien is voorbehouden aan OLH, zo is ons vroeger geleerd).

  • Algemeen 9
op 16 april 2016 bestemming: Iran / Klassieke rondreis, reisperiode: december 2015

Wij hebben zoveel moois gezien en ervaren op deze reis, en de reisleidster was zeer professioneel en behulpzaam en altijd daar met een luisterend oor en oplossing!

  • Algemeen 10
op 13 april 2016 bestemming: Marokko / Rondreis, reisperiode: maart 2015

We hebben een zeer mooie reis gehad door een prachtig land met een heel deskundige reisleidster.

  • Algemeen 9
op 12 april 2016 bestemming: , reisperiode: maart 2016

Ik had een zeer goede reis. Sudan verdient zeker positieve publiciteit!

  • Algemeen 9
op 11 april 2016 bestemming: Marokko / Rondreis, reisperiode: maart 2016

Goed georganiseerde rondreis met deskundige gids en goed vervoer en prima hotels.

  • Algemeen 9
op 22 februari 2016 bestemming: Marokko / verschillende plaatsen, reisperiode: oktober 2015

Prima bus met chauffeur. Mooie hotels maar "Perle du Dades" lag erg afgelegen en ver van de Dades kloof, het hotel was fantastisch. Fijne en goede reisleidster (Francoise). Een prachtvrouw.

  • Algemeen 9
op 9 februari 2016 bestemming: EthiopiŽ / Rondreis, reisperiode: januari 2016

Slechtse reis ooit gemaakt. Hotels niet geboekt. Bus te klein.

Na 4 mails geen reaktie op mijn klachten. Eindelijk op de 5e mail antwoord. Volgens hen kreeg ik geen reactie omdat ik in de verkeerde volgorde had gewerkt, eerst klagen en daarna wachten op een reactie. Als ik niets te klagen zou hebben zou ik ook niet op een reactie wachten. De grootste klacht is dat ons een binnenlandse vlucht van 50 min, was beloofd, in plaats daarvan kregen we een busreis in een te kleine bus voor 22 personen van 1e dag 10 uur rijtijd en de 2e dag 12 uur rijtijd. Een excuus voor dit ongemak zou op zn plaats zijn maar zelfs dt niet. Voor ons was dit de eerste en vooral laatste keer met Rosetta Reizen de eigenaar is werkelijk zťťr klant onvriendelijk.

Reactie Rosetta Reizen 23/2/2016
EthiopiŽ is een land waar het toerisme in de kinderschoenen staat. Dus niet voor alle reizigers een makkelijk land om te reizen. Maar gelukkig staan er veel mooie dingen tegenover, zoals architectuur, natuur en bevolking (als je daar voor open staat).

  • Algemeen 4
op 6 januari 2016 bestemming: Iran / Shiraz, Isfahan, Teheran, reisperiode: augustus 2015

Ik geef deze reis een 8,5. Het was een erg mooie reis. Er is niet echt iets dat Rosetta kan doen om er een 10 van te maken. Dat heeft meer te maken met kleine ongemakken, zoals het dragen van bedekkende kleding in de 40 graden. Rosetta had de zaken goed voor elkaar. Het vervoer was goed geregeld. Hotels waren ok. We hadden uitstekende gidsen. Ze spraken goed Engels, hadden veel kennis en waren altijd op tijd. Het was een bijzondere trip. Erg de moeite waard!

  • Algemeen 8
op 22 november 2015 bestemming: EthiopiŽ / (Noord), reisperiode: oktober 2015

Het was een uitstekende reis.

  • Algemeen 9
op 8 november 2015 bestemming: GeorgiŽ, reisperiode: mei 2015

Mooie reis, goede reisbegeleiding, hotels, en vervoer

  • Algemeen 9
op 6 november 2015 bestemming: GeorgiŽ / rondreis, reisperiode: oktober 2015

Prima georganiseerde rondreis van Rosetta Reizen door een heel bijzonder land met veel mooie natuur en cultuur. Reisroute was zeer interessant en goed gekozen, hotels waren goed, zelfs vrij luxe, vervoer was prima, en qua begeleiding was deze reis een verademing. De Georgische gids wist enorm veel en wist het ook nog heel boeiend te vertellen. Eerste ervaring met deze organisatie, maar absoluut een aanrader.

  • Algemeen 9
op 27 oktober 2015 bestemming: , reisperiode: oktober 2015

ArmeniŽ stond al een tijd op mijn lijst. Het oudste christelijke land ter wereld, een land dat al meer 3000 jaar bestaat. Veel oude historie, Romeinen, Persen, Ottomanen en ook een Russische periode. En sinds de val van de Sovjet-Unie een onafhankelijke democratie. ArmeniŽrs die sinds millennia een eigen identiteit hebben, een eigen schrift, een eigen cultuur, een eigen taal. Trotse mensen, vlijtige mensen, aardige mensen. Opgeruimd en op tijd.
Een land dat vooruit wil en vooruit gaat, maar ook nog kenmerken heeft uit de recente Sovjet-tijd.

De reis met Rosetta heeft mij in Yerevan, de hoofdstad, een modern ArmeniŽ laten zien, met een 'touch' naar haar historie. Een uitermate goedsprekende Engelstalige gids leidde ons een week door haar land. Moderne en schone hotels, goed eten, lekkere rode wijn. Een gevarieerd landschap. Uiteraard veel oude kerkjes en kloosters, maar ook mooie landschappen en veel historie. Het monument van de Armeense Genocide in Yerevan heeft diepe indruk gemaakt.
Maak kennis met ArmeniŽ en de ArmeniŽrs, heel aanbevelenswaardig.

  • Algemeen 8
op 27 oktober 2015 bestemming: , reisperiode: september 2015

De reis in Niger zat goed in elkaar en alles verliep naar verwachting. Een zeer goede lokale reisbegeleider/gids

  • Algemeen 8
op 18 oktober 2015 bestemming: Iran, reisperiode: september 2015

Met Rosetta-reizen door Iran = in de aap gelogeerd.

De kwaliteit van de reisbegeleider maakt of breekt een reis. Onze Iraanse gids maakte er een zooitje van: hij was niet op de luchthaven van Teheran om ons te ontvangen, hij bleek niet berekend op zijn taak (oud, moe, humeurig, een gebrekkige knie), hij bleek een ander reisschema te hanteren dan dat wat ons door Rosetta was beloofd. Het negatieve toppunt vormde het moment dat onze groep na vier dagen telefonisch kontakt opnam met Rosetta Reizen in Nederland en dat Rosettaís reactie was: ďJullie moeten je maar zien te reddenĒ. Al met al hebben wij als groep minder gezien dan in de Rosetta-brochure in het vooruitzicht was gesteld; verder hebben de ergernissen vanwege de reisleider de groep veel energie gekost.

Geert Sanders en Ellen Geers

Reactie van Rosetta Reizen op 26/10/2015
Deze persoon had een verkeerde keuze gemaakt. Aanvankelijk kon de gids niets goed doen, geleidelijk sloeg dit over op ons als organisatie. Met de feiten wordt het niet zo nauw genomen. Reisgenoten hebben hem meerdere malen verteld dat er juist wťl actie is ondernomen. Op een reactie van ons wordt gereageerd met ĎAch laat maarí. Dat de (inval) gids niet optimaal was, wordt hier beaamd, echter de gids Ďeen oude maní te noemen terwijl ze zelf 10 jaar ouder zijn, vinden wij ongepast.

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 1
  • Excursies 6
  • Prijs / kwaliteit 5
op 5 augustus 2015 bestemming: Iran / Rondreis, reisperiode: mei 2015

Iran is een fantastisch land, via Rosetta een individuele reis geboekt waar zowel vooraf (verkeerde binnenlandse ticktes) als tijdens veel mis was. 2 hotels waren zeker geen beloofde 3 sterren, chauffeur heel vriendelijk spreekt 2 woorden Engels en de organisatie die deze individuele reis begeleidde in Iran was slecht. Ons inziens is Rosetta niet in staat om een op maat gemaakte reis uit te voeren.

Reactie Rosetta Reizen 22/10/2015
Mevrouw Polm en partner meenden naar een Arabisch land te gaan, zoals de twee vriendinnen regelmatig doen. Iran is wel islamitisch, maar niet Arabisch. Geen zwembaden, geen drankjes, geen clubs. Met dat in het achterhoofd viel de (boven gemiddelde) accommodatie tegen. Wat we ook probeerden, we konden daar niets aan veranderen. Teleurgesteld vlogen beide dames terug naar... Dubai.

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 5
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 1
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 5
op 15 juli 2015 bestemming: Turkije / Oost-Turkije, reisperiode: mei 2015

In mei hebben wij met Rosetta een reis gemaakt door Oost Turkije.We hebben in 16 dagen vele kilometers (4000?) met een klein leuk groepje gereisd door Oost Turkije in een comfortabel nieuw Mercedesbusje met een vriendelijke en ervaren chauffeur. De hotels waren redelijk tot goed, maar altijd schoon en op een goede lokatie midden in de stad. Bijzonder was het boetiek-otel in Mardin. Onze gids Irfan was de beste gids die wij ooit hadden. Hij sprak goed engels, hij wist heel veel van de geschiedenis, van alle oude culturen en van het land. Hij kon er heel systematisch doch enthousiast over vertellen. Daarnaast organiseerde hij extra zaken, zoals het koffiedrinken op zeer bijzondere lokaties. en soms extra excursies. Ook de restaurants onderweg waren steeds schoon en eten was goed. Het was een mooie reis met prachtige natuur, vriendelijke mensen en heel veel bezienswaardigheden.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 14 juli 2015 bestemming: Marokko / Rondreis koningssteden en het zuiden, reisperiode: maart 2015

Onze reis met Rosetta Reizen was prima georganiseerd en beviel ons boven verwachting goed (het was de eerste groepsreis ever) Dat was voor een groot deel te danken aan onze fantastische reisleidster FranÁoise Haeck, die zo veel van het land, de bevolking en de cultuur wist en met haar energie en verhalen en prima organisatie deze reis tot een toppertje wist te maken.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 9 juni 2015 bestemming: EthiopiŽ / Addis Abeba, reisperiode: mei 2015

Een fantastische ervaring die me nog lang zal begeleiden. Je waant je terug in de middeleeuwen.Een mooie natuur waarin iedereen voortdurend onderweg is met al zijn dieren. Vooral door persoonlijke contacten van de reisleidster kregen we de mogelijkheid in een familie de koffieceremonie mee te maken.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 25 april 2015 bestemming: Iran / Teheran, reisperiode: april 2015

Samen met een vriend heb ik in april een individuele rondreis door Iran gemaakt. Dit concept is ons erg goed bevallen omdat wij het tempo en de te bezoeken locaties zelf konden bepalen na overleg met de chauffeur. We hadden van de ene naar de andere stad telkens een andere chauffeur, die meestal vanaf 8.00uur s ochtend in de hotellobby klaarstond. Zeker in de grote steden Teheran en Shiraz is het onontbeerlijk om een eigen auto ter beschikking te hebben. Persepolis ligt op ca. 40km van de stad en in Yazd liggen de zonnetempels van de Zoroastristen een eind buiten de stad. Een ideaal concept dus voor individuele reizigers.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 23 april 2015 bestemming: Marokko / Marrakech, reisperiode: maart 2015

De reis biedt een goede afwisseling tussen verblijf in de koningssteden en de natuur, zoals de bergen en de woestijn. De hotels waren van een goed niveau. Er was uiteraard wel wat verschil, maar het gemiddelde was hoog. Het laatste hotel in Marrakesh was wel de topper! Een zeer afwisselende reis met goede begeleiding. Wij hadden het geluk dat de groep (die nooit groot is) nu totaal maar 12 personen was. Dat geeft meer flexibiliteit en route.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 22 april 2015 bestemming: GeorgiŽ / Tbilisi, reisperiode: juli 2014

Mooie reis van Rosetta Reizen naar GeorgiŽ en ArmeniŽ, veel kerken en kloosters, mooie afwisseling cultuur en natuur. Lekker eten, vriendelijke, gastvrije bevolking.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 13 april 2015 bestemming: Marokko / rondreis, reisperiode: maart 2015

Een prachtige rondreis als eerste kennismaking met Marokko. Van koningssteden tot woestijn, van Arabische cultuur tot Berberse gastvrijheid, van zand tot sneeuw, deze reis was net zo veelzijdig als het land zelf. Hotels waren prima, een aantal prachtig door inrichting en/of ligging. Met een leuke, kleine groep mensen, allemaal flexibel van geest, en met een geweldige reisleidster die met haar kennis, ervaring, enthousiasme en tomeloze energie de reis een enorme meerwaarde gaf. Twee weken met een vol programma, maar ook genoeg vrijheid om wel of niet mee te doen met excursies of gewoon zelf op ontdekkingstocht te gaan. Kortom, een aanrader voor wie kennis wil maken met Marokko.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 15 februari 2015 bestemming: JordaniŽ / Amman, reisperiode: januari 2015

Prima rondreis door Jordanie van in totaal 7 dagen. Wij hebben ons erg vermaakt, ondanks de sneeuw (!) in Amman. 1 dag in Petra is misschien wel kort, om alles te kunnen zien zouden dat er ook 2 mogen zijn. Jaresh was ook erg mooi, de woestijn bij Wadi Rum is onvergetelijk en Aqaba is een prima plek om aan het eind een paar dagen te chillen. Mooi programma, dank hiervoor!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 7
op 23 januari 2015 bestemming: Marokko / rondreis, reisperiode: december 2014

Een fantastische reis. Een mooie afwisseling van cultuur en natuur. Met een hele goede, ervaren en leuke gids. Je leert veel facetten van Marokko kennen, het dagelijks leven, de geschiedenis. De accommodaties waren goed, het reistempo ook. Op alle fronten een aanrader!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 12 november 2014 bestemming: GeorgiŽ / GeorgiŽ, reisperiode: juli 2014

In juli heb ik de rondreis ArmeniŽ-GeorgiŽ gedaan en heb daar geweldig van genoten. Pracht reis en alles klopte. Goede vluchten, fijne hotels, uitstekende gidsen en leuke groep. Zelfs de temperatuur werkte mee. Rosetta bedankt, jullie krijgen een 10. Ga binnenkort weer boeken

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 10
  • Prijs / kwaliteit 10
op 12 november 2014 bestemming: Oezbekistan / Tasjkent, reisperiode: oktober 2014

Onze reis naar Oezbekistan was prachtig georganiseerd en een echt succes. We hadden diverse specifieke verzoeken waar allemaal volledig aan werd voldaan door Rosetta Reizen. De gidsen waren geweldig en de keuze voor de hotels, vooral aan het begin en het einde van de trip, waren perfect.

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 7 november 2014 bestemming: JordaniŽ / Rondreis, reisperiode: oktober 2014

Een zeer goed georganiseerde rondreis in een kleine groep en een zeer goede plaatselijke gids die heel veel wist te vertellen, humor heeft en de groep kon " maken". Leuke reisgenoten die ook graag in een kleine groep wilden reizen. Met Rosetta reizen geweest.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 5 november 2014 bestemming: EthiopiŽ / Lalibela en Simien mountains, reisperiode: oktober 2014

Rosetta reizen heeft voor ons in zeer korte tijd een mooie individuele reis op maat kunnen organiseren in EthiopiŽ. Alles was prima geregeld; hotel en lodge, binnenlandse vluchten en transfers. De bestemmingen die wel hebben bezocht zijn een aanrader; bezoek aan diverse kerken in en rond Lalibela en indrukwekkende natuur in Simien mountains. EthiopiŽ heeft veel te bieden aan cultuur, natuur en bijzonder vriendelijke en behulpzame mensen.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 4 november 2014 bestemming: EthiopiŽ / rondreis, reisperiode: oktober 2014

Een prachtige rondreis door Rosetta reizen met auto en prive chauffeur door het noord-westen van Ethiopie. Een zeer mooie gebied met een vriendelijke, vooral orthodox-christelijke, bevolking.
Voor iedereen die tijdens zijn vakantie in aanraking wil komen met een bijzondere cultuur en ook van natuur houdt. Zittend in de auto word je 1100 km door een afwisselend landschap gereden,je komt werkelijk ogen te kort.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 4 november 2014 bestemming: AlbaniŽ / Rondreis, reisperiode: oktober 2014

Rosetta reizen had een rondreis geregeld onder leiding van de jonge,professionele Jorik ,die van het land hield.Hij kende de leukste hotelletjes
en het rijke,historische verleden.We zagen de half door de natuur weer ingenomen Griekse en Romeinse vindplaatsen,de kleine byzantijnse kerkjes
uit de middeleeuwen en de oude Ottomaanse stadjes en paleizen.
De bevolking was hartelijk,langs de weg liepen ezeltjes,op het land werden kalkoenen gehoed en Jorik was de ideale,Albanees sprekende reisgids.
Prachtreis.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 10
  • Prijs / kwaliteit 9
op 3 november 2014 bestemming: JordaniŽ / Rondreis, reisperiode: oktober 2014

Het was mijn eerste reis met Rosettareizen en zeker niet de laatste. De organisatie was erg goed geregeld en de reis was ontzettend gevarieerd. De prijs was erg aantrekkelijk, vooral omdat er een binnenlandse vlucht bij zat die ik bij andere reisorganisaties niet heb kunnen ontdekken. De reisleider was erg ervaren, zorgzaam en grappig. Mede dankzij Achmed (Achie) was het een topweek. Het was leuk dat er in 1 week zoveel verschillende excursies waren gepland. De overnachting in de woestijn en de zon op zien gaan op een kameel, dobberen in de Dode Zee en Petra waren mooie hoogtepunten. Ik vond het prettig dat de groep niet te groot was, 10 man. We hebben het samen erg gezellig gehad. Ik ben diep aan het nadenken over een minpuntje maar dat is er gewoonweg niet. Leuk, dat een voor mij onbekende organisatie zo goed bevallen is. Complimenten, Rosetta, en graag tot de volgende keer.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 10
op 1 november 2014 bestemming: Iran / Rondreis, reisperiode: april 2014

In april door Iran gereisd met Rosetta Reizen.
Perfect georganiseerde vakantie door een prachtig land met schitterende architectuur en cultuur, een indrukwekkende geschiedenis en ongelofelijk vriendelijke, open mensen.
Theo, onze reisbegeleider, wist overal achtergrond bij te geven, kende de leuke restaurantjes (het eten is ook geweldig) en was heel plezierig in de omgang.
Ook onze Iraanse gids Jimmy was een man met een groot gevoel voor humor en een ongelofelijke hoop informatie. Dankzij hen beide is dit een onvergetelijke reis geworden, zeker een herhaling waard. Iran is echt het land van 1001 nachten.
Een absolute aanrader (en zeker met Rosetta Reizen)!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 31 oktober 2014 bestemming: Marokko / FŤs, reisperiode: mei 2014

Mijn naam is : Alice Spee en ik zit hier bij Nel Schoonheim en haar dochter Mart van Gameren na te genieten van onze reizen naar Marokko met Rosetta Reizen.
Ik ben met Nel eind mei gegaan en Mart begin oktober.
We zijn er nog steeds vol van, zo hebben we genoten. Dat wil ik toch graag kenbaar maken.
We hebben al vaker een reis samen gemaakt en deze was weer " af "

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 31 oktober 2014 bestemming: Marokko / Marrakech, reisperiode: oktober 2014

Ik ben momenteel bij mijn moeder. Samen hebben we deze reis van 10 dagen gemaakt naar Marokko met Rosetta Reizen.Voor mij was het de eerste keer dat ik een individuele reis maakte. Dat is mij uitermate goed bevallen, zelf je tijd indelen en altijd een auto met chauffeur tot je beschikking.
Marokko is echt een geweldig land, om verliefd op te worden !
De Riads zijn super, kleinschalig en veel rechtstreeks contact met manager, wat in een hotel veel onpersoonlijker is.
Mijn naam : Mart van Gameren.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 19 september 2014 bestemming: Oezbekistan / Rondreis, reisperiode: april 2014

Na een aantal irritante veranderingen ( verandering vliegtijden, vliegmaatschappij, programma, problemen met aanvraag visum) alleen maar positieve ervaringen van Rosetta Reizen: groepsgrootte, balans begeleiding/ persoonlijke vrijheid , accomodaties , vervoer enz....

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 7
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 31 juli 2014 bestemming: AlbaniŽ / Rondreis, reisperiode: juli 2014

AlbaniŽ was een verrassing; een land in opbouw met gastvrije mensen. Een mooie natuur en indrukwekkende historische sites. Voor de liefhebbers mooie stranden.
Doordat het land kleiner is dan Nederland zijn alle interessante plaatsen eenvoudig te bereiken. Heerlijk relaxt door het land reizen met voldoende tijd om alles te bekijken.
De reis was fantastisch georganiseerd door Rosetta met een leuke hotels of soms family stay. Van harte aanbevolen.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 28 juli 2014 bestemming: AlbaniŽ / rondreis, reisperiode: juli 2014

Geen negatieve ervaringen over Rosetta , alleen maar positieve. Goed persoonlijk contact. Gids was Nederlander, maar sprak voortreffelijk Albanees, hetgeen erg makkelijk is. Wist hele leuke eettenten en kon veel over AlbaniŽ vertellen. Jammer, dat er nog zo weinig mensen dit bijzondere mooie en interessante land hebben ontdekt. Prijs kwaliteitverhouding is meer dan geweldig. Alleen maar lof over dit land vol beloften.

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 10
  • 1
  • 2
  • Volgende