Interview Unico Travel

Interview met Barbara de Groot
Interview met Barbara de Groot van Unico Travel

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde

Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?
Mijn naam is Barbara de Groot en ben eigenaresse van Unico Travel. Voor de oprichting van Unico Travel heb ik gewerkt als reisbegeleidster in Costa Rica, Nicaragua en Panama. Voor deze baan heb ik Nederland verlaten en ben ik op het schiereiland Osa in Costa Rica gaan wonen. Ik woonde in het plaatsje Puerto Jimenez, een dorp dat de toegangspoort is van het ongerepte nationaal park Corcovado. Deze omgeving heeft werkelijk mijn hart gestolen en daarom wil ik vol passie en enthousiasme dit mooie gebied met iedereen delen. In Puerto Jimenez had ik een lokaal reisbureau Osa Travel voor Nederlandse toeristen. Door mijn tijd in Costa Rica, mijn ervaring als reisbegeleidster te Nicaragua, Panama en Costa Rica en mijn jaarlijks bezoek aan de diverse aangeboden vakantiebestemmingen kan ik uitstekend adviseren en droomvakanties realiseren/samenstellen.

Ik vind het leuk om te vernemen van mensen die terugkomen van hun reis dat ze hebben genoten van een onvergetelijke reis dankzij Unico Travel. Ook vind ik het leuk om steeds weer nieuwe plekken/accommodaties te kunnen ontdekken en natuurlijk te reizen naar de bestemmingen te Midden-Amerika. Vorig jaar ben ik naar Panama, Belize en Costa Rica geweest. Dit jaar zal er gereisd worden naar Nicaragua, Costa Rica en Mexico.

Vragen over de organisatie

Hoe is het bedrijf ontstaan?

Vanaf het moment dat ik weer in Nederland ben gaan wonen, kreeg ik veel aanvragen van mensen om een reis samen te stellen dat ik een eigen reisorganisatie ben begonnen: 'Unico Travel'. Daarnaast wilde ik graag mijn ervaringen aan andere delen en mensen naar unieke plekken brengen waar ik zelf destijds al ben geweest.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
Ieder mens is uniek. Als één ding duidelijk wordt tijdens het reizen rond de wereld, is dat ieder mens zijn eigen wensen, ideeën, dromen en behoeften heeft. Unico Travel sluit hierop aan met onvergetelijke vakanties geheel ingericht volgens uw eigen wensen en behoeften. Hieruit is de naam Unico Travel ontstaan. Een combinatie van de Spaanse en Engelse taal. Unico betekent namelijk in het Spaans ‘uniek’ en Travel betekent in het Engels ‘reizen’.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
De missie:
Het aanbieden van zorgvuldig samengestelde reizen, die volledig afgestemd zijn op de wensen en behoeften van de klant.

De visie:
De visie van het bedrijf luidt als volgt 'making travel experiences special'.

Het doel van Unico Travel is om elke reiziger een unieke reiservaring te bezorgen. De wensen worden vertaald naar een onvergetelijke vakantie waaraan klanten nog jaren met plezier aan zullen terugdenken.

De missie en visie worden bewerkstelligd door het leveren van op maat gemaakte reizen met behulp van kennis, brede praktijkervaring en de focus op duurzaamheid. De kennis wordt verkregen door het continue bezoeken van de bestemmingen en beurzen.

Wie is de doelgroep?
Avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar exclusiviteit en vertrouwen op de deskundigheid van Unico Travel om hun droomreis te kunnen realiseren. Deze reiziger is bereid om iets meer uit te geven doordat de reis anders is. Tijdens de reis ontdekken potentiële vakantiegangers vele unieke en bijzondere plekken waardoor zelf samenstellen niet mogelijk is.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
Door uitstekende kennis van de gebieden en de persoonlijke lokale contacten. Unico Travel werkt vrijwel niet met lokale agentschappen maar rechtstreeks met de eigenaren van de accommodaties, lokale gidsen en taxi chauffeurs. Unico Travel vindt het belangrijk om juist niet de standaard highlights aan te bieden maar ook andere bijzondere gebieden.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
Costa Rica is het land waar de meeste vraag naar is. Het aanbod van de landen: Panama, Nicaragua, El Salvador, Mexico en Belize gaat Unico Travel het komende jaar meer onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld in de provincie Oaxaca in Mexico woont mijn zusje en weten we juist hele bijzondere plekken en activiteiten te organiseren!

Kun je trends of verschuivingen noemen m.b.t. bestemmingen?
Een trend is dat mensen steeds meer op zoek zijn naar het exclusieve en steeds iets anders willen. Toch hangt hierbij alles grotendeels af van het type reiziger. Er zijn bijvoorbeeld twee stellen die via Unico Travel eerst door Nicaragua, Costa Rica en Panama hebben gereisd en afgelopen februari gekozen hebben voor El Salvador, Nicaragua en Honduras. Twee totaal verschillende rondreizen! Mensen vinden vaak het persoonlijke contact heel belangrijk en uiteraard goede gidsen.

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
Persoonlijke aandacht, inlevingsvermogen in de klant, de kennis en de goede, lokale contacten.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
De reisorganisatie die een onvergetelijke unieke reis weet te organiseren door kennis en ervaring!

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds? Waarom wel/niet? Ja, bij de SGR en Calamiteitenfonds. Dit geeft mensen een goed gevoel van vertrouwen. Als er onverwachts een calamiteit plaatsvindt dan kan Unico Travel terugvallen op een dekking van de organisatie van het Calamiteitenfonds.

Heb je nog iets toe te voegen?
Kijkt u eens rond op de website en laat u inspireren door de voorbeeldreizen, de reiservaringen van reizigers die u voor waren en de blogs. Indien u persoonlijk contact op wilt nemen dan kunt u altijd een email sturen, bellen of skypen! U bent altijd welkom om op afspraak op ons kantoor langs te komen.