Abruzzo

Het park van Rocca Calascio, Abruzzo, ItaliŽ
Het park van Rocca Calascio, Abruzzo, ItaliŽ

Abruzzo is een regio in Zuid-Italië, gelegen ter hoogte van Rome. De regio ligt tussen het gebergte van de Apennijnen en de Adriatische zee. De regio staat vooral bekend om de prachtige natuur, je vindt hier namelijk in totaal vier natuurparken, waarvan één park een regionaal natuurpark is en de andere drie nationale parken zijn. In deze park leven naast de bruine beer ook wilde zwijnen, gemzen, stekelvarkens, Appennijnse wolven, arenden en gieren. Daarnaast liggen er ook verschillende grote meren in Abruzzo, waaronder het meer van Barrea, het meer van Bomba en het meer van Campotosto. De grootste stad van de regio is Pescara. Deze stad vormt het economische hart van Abruzzo, maar heeft voor de toerist weinig te bieden. Andere grote steden in het gebied zijn L'Aquila, Teramo, Lanciano en Sulmona. De 'Trabocchi', traditionele vissershutjes, zijn zeer uniek in de Italiaanse regio. Sommige van deze vissershutjes zijn opgesteld voor bezoekers of omgebouwd tot een restaurant. 

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Abruzzo
Plaatsen in de buurt van Abruzzo:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Abruzzo

L'Aquila (Abruzzo)

L'Aquila
L'Aquila

De hoofdstad van Abruzzo is L'Aquila, wat letterlijk 'de adelaar' betekent. Niet voor niets is de adelaar daarom ook het wapen van deze bruisende stad. L'Aquila is in het verleden veel getroffen door rampen. De laatste ramp, een aardbeving van 6,3 op de Schaal van Richter, trof de stad zelfs nog in 2009. Hierdoor hebben diverse bouwwerken al meerdere malen een renovatie moeten ondergaan, zoals de Dom. Het oude stadscentrum van L'Aquile is zeker een bezoek waard, deze is namelijk mooi bewaard gebleven.

Nationaal Park Abruzzo (Abruzzo)

Nationaal Park Abruzzo
Nationaal Park Abruzzo

In Abruzzo vind je het gelijknamige Nationale Park Abruzzo. Het park bestaat sinds 1932 en is toen gelijk bij wet vast gelegd. Bijzonder aan dit Nationale Park is dat er maar liefst 22 steden in liggen. In bijna elk van deze steden vind je informatiepunten. Daarnaast kun je in het park verschillende uitgebreide rondleidingen nemen. Deze gaan langs de vele mooie natuurlijke paden. Nationaal Park Abruzzo heeft een grote trots, namelijk de 'slof van onze dame'. Dit is een in het wild groeiende Italiaanse orchidee, welke de grootste ter wereld is. Daarnaast staat het park ook bekend om de vele bruine beren die er leven. Er leven namelijk ruim tachtig bruine beren in het park.

Pescara (Abruzzo)

Pescara
Pescara

Wanneer je het over het economisch hart van Abruzzo hebt, heb je het over Pescara. Pescara heeft, anders als veel andere steden, geen historisch centrum. De stad is zeer modern. De strandboulevard en de jachthaven van Pescara is zeker een bezoekje waard. De jachthaven van Pescare is erg groot. Je kunt je hier vergapen aan tal van prachtige boten en schepen die er het hele jaar door liggen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

Vervoer

Vanuit Nederland zijn er geen directe vluchten naar Abruzzo. Wel vertrekken er vanuit Brussel vluchten richting de luchthaven van Pescara. Abruzzo kun je het beste verkennen met de auto. Het voordeel daarvan is dat je de route zelf thuis uit kunt stippelen. Zo kun je langs alle mooie plaatsjes toeren en tegelijkertijd de mooie natuur bekijken. Vanaf Utrecht is het een ruime 1.600 km rijden naar Pescara. De regio is daarnaast ook uitermate geschikt om te verkennen per fiets of te voet. In de heuvels en in de bergen vind je verschillende fiets- en wandelroutes.

Geschiedenis

De eerste sporen van bewoners zijn afkomstig uit de Steentijd. In deze periode werden de bergen van Abruzzo bewoond door holbewoners. De rijke historie van Abruzzo is vooral terug te vinden in de vele middeleeuwse stadjes van de regio. Het plaatsje Scanno, gelegen in de provincie l'Alquila, heeft zelfs een prijs gekregen voor mooiste middeleeuwse stad van Italië. In deze plaats zijn er nog steeds veel vrouwen in de traditionele klederdracht te zien. Ook de kastelen van Abruzzo laten goed zien dat de streek een belangrijke plek was tijdens de Middeleeuwen. 

Heb je interesse in een reis naar Abruzzo? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Abruzzo, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen