Molise

Termoli, stadje Molise, ItaliŽ
Termoli, stadje Molise, ItaliŽ

Molise is een vrij onbekende regio in het zuiden van Italië. Het is de op een na kleinste regio van het land. De regio bestaat maar uit twee provincies. De provincies zijn Campobasso en Isernia. Campobasso is tevens de hoofdstad van Molise. Met zo'n 315.000 inwoners, is deze regio een van de dunst bevolkte gebieden van Italië. De regio is een heuvelachtige streek met verschillende middeleeuwse dorpjes, landbouwvlakten en een 38 kilometer lange kust. Ook vind je in deze regio de rivieren de Trigno en de Biferno. Molise is nog niet echt een toeristische regio, terwijl er prachtige witte zandstranden te vinden zijn en er vele mogelijkheden zijn om mooie wandelroutes te maken.

Landkaart Molise
Plaatsen in de buurt van Molise (ItaliŽ) :
 • Abruzzo (88 km)
 • Napels (90 km)
 • Campania (101 km)
 • Lazio (147 km)
 • Rome (168 km)
 • Basilicata (183 km)
 • Puglia (199 km)
 • Bari (206 km)
 • UmbriŽ (218 km)
 • Perugia (239 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Molise

  Capracotta (Molise)

  Capracotta
  Capracotta
  Kaart met locatie Capracotta

  De gemeente Capracotta is een leuk plek van Molise om te bezoeken. De gemeente telt niet heel veel inwoners, maar maakt dat deze maakt bezienswaardigheid niet minder leuk. Dit geeft Capracotta juist een idyllisch gevoel. Het is een erg gezellige gemeente die een aantal leuke lokale winkeltjes heeft, welke zeker de moeite waard zijn. Op het centrale dorpsplein van Capracotta is altijd wel iets te beleven. In de winter leent het zich uitstekend voor een wintersportvakantie.

  Saepium (Molise)

  Saepium is een oud Romeins fort en ligt ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad Campobasso. Dit oude Romeinse fort heeft vier poorten. In Saepium zijn de resten van een amfitheater te vinden. Ook zijn er resten van cellen voor gevangenen, cellen voor dieren, gladiatorenkamers, winkels, baden en een tempel te vinden. Het is erg interessant om Seapinum te bezoeken. Het is niet echt bekend bij toeristen, daardoor is het lekker rustig.

  Sepino (Molise)

  Sepino
  Sepino
  Kaart met locatie Sepino

  Sepino ligt niet heel ver van Saepinum. Sepino is een zeer geschikte bestemming voor mensen die van de mooie natuur houden. Het heeft een kleurrijke flora en fauna. Je vindt er veel verschillende wandel- en fietsroutes die je door deze mooie natuur leiden. Sepino is voor een lange tijd overheerst door de Romeinen. Hierdoor zijn er nog veel Romeinse ruïnes te vinden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde luchthaven bij de regio Molise is Napels Airport. Op deze luchthaven is het mogelijk om ter plekke een auto te huren. Er bevinden zich namelijk verschillende autoverhuurders. Je kunt er ook voor kiezen om van te voren online een huurauto te reserveren. Dit is vaak goedkoper omdat je de aanbiedingen in de gaten kunt houden, en je bent er zeker van dat er een auto beschikbaar is.

  In Molise kun je het beste met een auto reizen. De mooiste plaatjes om te bezoeken liggen namelijk zo'n 40 kilometer van elkaar verwijderd. Met de auto kun je deze plaatsjes gemakkelijker bereiken dan met het openbaar vervoer.

  Geschiedenis

  Vanaf de 3e eeuw v.Chr. werd Molise bewoon door de Samnieten. Na de val van het Romeinse Rijk, werd Molise vernietigd door de Goten en veroverd door de Longobarden. De regio werd verdeeld in zes delen over verschillende volkeren.

  In 1045 namen de Nomandiërs het gehele rijk over, maar aan het einde van de 12e eeuw, viel de regio weer uit elkaar in verschillende kleine deeltjes.

  In 1538 werd Molise samengevoegd met een ander rijk. In 1806 werden de grenzen langzaamaan heringedeeld en in 1811 had Molise ongeveer dezelfde grote als dat de regio nu heeft. Er bleven iedere keer steden en regio's bijkomen en er vielen weer steden en regio's af. Daardoor zie je nu in de kleine regio nog steeds onder andere verschillende dialecten. In 1963 werd de regio Molise losgekoppeld en werd de regio zoals hij op de dag van vandaag is.  

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Molise