Marche

Middeleeuws dorp Moresco, De Marche
Middeleeuws dorp Moresco, De Marche

De Marche (Le Marche / De Marken) is een regio in het midden van Italië. De hoofdstad is Ancona en de regio staat op de veertiende plek als het gaat om grote van de regio. In het noorden grenst De Marche aan Emilia-Romagna en San Marino, in het westen aan Toscane en Umbrië en in het zuidoosten aan Abruzzo en Latium. De regio bestaat uit vijf provincies, namelijk Ancona, Ascoli Piceno, Fermo, Macerata en Pesaro e Urbino. In de regio De Marche vindt vooral veel agritoerisme plaats. Dit houdt in dat toeristen verblijven op een boerderij in de regio.

Chantal 'Ik help de klanten van onze reisbureau bij het samenstellen van een rondreis in Puglia. Ik heb de verschillende rondreizen op onze website gemaakt en kan je goed helpen bij het samenstellen van een onvergetelijke reis!', Chantal - reisexpert Puglia gratis reisvoorstel >>

Landkaart Marche
Plaatsen in de buurt van Marche (ItaliŽ) :
 • VenetiŽ (27 km)
 • Veneto (40 km)
 • Verona (78 km)
 • Bardolino (100 km)
 • Peschiera (101 km)
 • Trento (102 km)
 • Bologna (110 km)
 • Trentino-Alto-Adige (119 km)
 • Friuli-Venezia-Giulia (120 km)
 • Emilia-Romagna (132 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Marche

  Acqualagna (Marche)

  Acqualagna
  Acqualagna
  Kaart met locatie Acqualagna

  Acqualagna is een klein, maar mooi dorpje. Het dorpje is zeker iets wat je niet wilt missen tijdens de vakantie in Italië. Als je naar een van de Truffelhoofdsteden wilt, moet je hier zijn. Opvallend is dat dit kleine dorpje met maar 4.400 inwoners ruim dertig restaurants heeft. Acqualagna is perfect om een terrasje te pakken en te genieten van alles om je heen.

  Ancona (Marche)

  Ancona
  Ancona
  Kaart met locatie Ancona

  Ancona is niet een van de mooiste steden in de regio De Marche. Toch is deze stad wel interessant en zijn er veel dingen te zien en doen. Wat zeker een bezoekje waard is, is het 15e-eeuwse historisch paleis Loggia dei Mercanti en de Arco di Traiano aan de haven. Wat ook niet overgeslagen mag worden als je in Ancona bent, zijn de schilderijen van Lorrenzo Lotto.

  Furlo Kloof (Marche)

  Furlo Kloof
  Furlo Kloof
  Kaart met locatie Furlo Kloof

  In De Marche vind je de Furlo Kloof. De Furlo Kloof is een prachtige kloof en is een bezoek meer dan waard. Door deze mooie kloof stroomt de Candigliano. Verder zijn er in de omgeving rond de Furlo Kloof meer dan genoeg mountainbike- en wandelroutes die je kunt maken. Als je het hoogste punt van de kloof hebt bereikt kun je genieten van een adembenemend mooi uitzicht.

  Pesaro (Marche)

  Pesaro
  Pesaro
  Kaart met locatie Pesaro

  Pesaro is een stad in De Marche en beschikt over een prachtige kustlijn en een zeer kindvriendelijk strand. Terwijl je ligt te genieten van de zon, kunnen de kinderen zich prima vermaken in de speeltuin. Persaro heeft ook een interessant centrum met leuke winkeltjes. Als je in Persaro bent vergeet dan niet om naar de markt te gaan, deze wordt iedere dinsdag gehouden. Omdat Persaro de geboorteplaats is van de bekende componist Gioacchino Rossini, wordt Persaro ieder jaar in augustus omgetoverd tot een openluchttheater.

  Urbino (Marche)

  Urbino
  Urbino
  Kaart met locatie Urbino

  Urbino is een erg interessante stad, waar veel historische monumenten te vinden zijn. Het centrum van Urbino staat daarom ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Palazzo Ducale is een van de belangrijkste historische monumenten die je er vindt. Daarnaast heeft de stad een van de oudste universiteiten van heel Italië. In Urbino hangt een interessante sfeer, want je hebt er de bruisende jonge studenten en de echte oude Italiaanse mannetjes.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

  Vervoer

  De Marche is, net zoals andere steden in Italië, goed bereikbaar met de auto. Daarnaast worden er verschillende georganiseerde busreizen aangeboden. Tijdens deze busreizen kom je langs de mooiste plaatsjes van de regio. Je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig De Marche bereiken. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Ancona en Bologna. Je kunt voor de reis of op de luchthavens een auto huren om zo de regio te ontdekken. Het is verstandiger om van te voren een auto te huren. Dit is namelijk vaak goedkoper en de auto's zijn vaak beter.

  In de regio zelf kun je gemakkelijk reizen met het openbaar vervoer. De grotere steden kun je bereiken met de trein die je met verschillende routes langs de grote steden kan brengen. De trein is erg betrouwbaar en een stuk goedkoper dan in Nederland. De kleine dorpjes zijn bereikbaar met bussen van privébusbedrijven.  

  Geschiedenis

  Toen de Romeinen aankwamen in dit gebied woonde er een volk dat ze Picenie noemden. De Romeinse keizer Augustus wilde de naam behouden en noemde het gebied Picenum. Veel eeuwen later, rond het jaar 1000, ontstond de naam De Marche. Deze naam is afgeleid van het Germaanse woord marken. Marken betekent: markering en grens. Een regio op de grens dus. In de negentiende eeuw werd er een spoorlijn aangelegd, waardoor het voor de buitenwereld een stuk makkelijker werd om de regio te bereiken. Eerst was dat namelijk alleen mogelijk via smalle bergweggetjes.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Marche