Auto huren op Gran Canaria

Gran Canaria
Gran Canaria

De Canarische Eilanden zijn een prima bestemming om met de auto te verkennen. Gran Canaria is een van de drukst bezochte eilanden. Hier geniet je niet alleen van een heerlijke zonvakantie, maar ook van de prachtige omgeving. Wie de schoonheid van het eiland wilt ontdekken, doet er goed aan een auto te huren zodat je alle highlights van de bestemming in je eigen tempo kunt bezoeken. Maar waar moet je nou op letten bij het huren van een auto? En waar moet je aan denken als je de weg op gaat op Gran Canaria? Wij hebben het in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Spanje? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Aguas de Ibiza * * * * *
Ibiza / Santa Eulalia del Rio
9,7 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Spanje
Gran Tacande Wellness & Relax (v/h Dream Gran Taca * * * * *
Tenerife / Costa Adeje
9,5 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Spanje
Kamezi Boutique (v/h Heredad Kamezi) * * * *
Lanzarote / Playa Blanca
9,5 in reviews

Bekijk alle reizen naar Spanje
Adrian Roca Nivaria * * * * *
Tenerife / Playa ParaŪso
9,1 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Spanje
Hotel 1898 * * * *
CataloniŽ / Barcelona
9,1 in reviews

Bekijk alle reizen naar Spanje
The Westin Valencia * * * * *
Costa de Valencia / Valencia
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Spanje

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Autohuur op Gran Canaria

Wil je een rondreis maken met een huurauto? Het is mogelijk om een Fly & Drive boeken, waarbij de auto voor je klaar staat op het vliegveld. Eveneens inbegrepen zijn een gedetailleerde routebeschrijving en overnachtingen in hotels. Bovendien is het mogelijk om een pakketreis of rondreis op maat samen te laten stellen en hierbij een huurauto te reserveren. Je kunt de auto ter plekke reserveren bij het vliegveld, bij verhuurstations in de grote steden en dorpen of bij je hotel. Natuurlijk kunnen wij je als reisbureau ook helpen om dit voorafgaand aan de reis te regelen. Wij werken hiervoor samen met een betrouwbare partij zoals Sunny Cars. Vaak is het mogelijk om op de ene plek een auto te huren en de auto ergens anders in het land weer in te leveren. Daar kunnen wel zogenaamde one way kosten aan verbonden zijn.

Gran Canaria
Gran Canaria

Belangrijk bij autohuur

Iedereen die in het bezit is van een geldig rijbewijs (minstens 1 jaar in bezit), paspoort/ID-kaart en een creditcard kan een auto huren. Bij de creditcard is het belangrijk dat deze op de naam van de hoofdbestuurder staat. Geen creditcard? Via onze partner kunnen wij het Geen Waarborg-pakket aanbieden waarbij onze partner garant staat voor de borg, informeer hiervoor bij ons naar de mogelijkheden. De minimumleeftijd voor het huren van een auto op Gran Canaria is 21 jaar. Soms kan de leeftijdsgrens verlaagd of verhoogd worden door middel van een toeslag: iedereen die jonger is dan 21 jaar of ouder dan 65 jaar, dient dit voorafgaand aan het reserveren door te geven.

Met de auto op weg in Gran Canaria
Met de auto op weg in Gran Canaria

Wegen op Gran Canaria

De wegen op Gran Canaria zijn in prima staat en de lokale inwoners rijden behoorlijk voorzichtig. Op Gran Canaria wordt aan de rechterkant van de weg gereden en in een huurauto zit het stuur aan de linkerkant, net zoals je gewend bent. Het wegennetwerk van Gran Canaria is het meest uitgebreid van alle Canarische Eilanden en bestaat uit binnenwegen en vier snelwegen, waarvan de GC-1 en de GC-2 het langste en belangrijkste zijn. De 77 kilometer lange GC-1 vormt een noord-zuidroute langs de oost- en zuidkust van het eiland en loopt van Las Palmas de Gran Canaria tot aan Mogán. De GC-2 is 32 kilometer lang en loopt van oost naar west langs de noordkust van het eiland. 

Met de auto op weg in de bergen

Blijf zoveel mogelijk op de verharde wegen want op de onverharde wegen ben je over het algemeen niet verzekerd en draai je zelf op voor alle kosten veroorzaakt door pech of schade. Het kan een uitdaging zijn om in de bergen te rijden vanwege slingerende wegen en smalle bochten. Deze vereisen opperste concentratie, dus neem voldoende de tijd voor je reis. Wie van plan is om veel de bergen in te trekken, doet er goed aan om een auto met een sterke motor, zoals een 4x4, te huren. Mocht je snel last hebben van wagenziekte, dan is het aan te raden om voor de zekerheid reispilletjes mee te nemen. 

Een van de wegen op Gran Canaria
Een van de wegen op Gran Canaria

Verkeersregels op Gran Canaria

Op Gran Canaria wordt het bedienen van een navigatiesysteem en het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden als ernstige overtreding gezien, zelfs wanneer de auto stil staat in bijvoorbeeld de file of voor het stoplicht. De maximumsnelheid op de snelwegen is 120 kilometer per uur. Binnen de bebouwde is dat 50 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven. De maximale snelheden staan netjes aangegeven op borden langs de weg of zijn aangeduid op de weg. Parkeren op witte en gele strepen is verboden, blauwe strepen geven een beperkt parkeergebied aan waar je alleen mag parkeren wanneer je een kaartje uit de automaat gekocht hebt.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Spanje.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen