Mooiste plekken op Ibiza

Es Vedrá, Ibiza
Es Vedrá, Ibiza

Ibiza is een geliefde en mooie vakantiebestemming. Het eiland heeft alle ingrediënten voor een geweldige vakantie: zon, strand en een bruisend uitgaansleven. Behalve een aantal prachtige stranden heeft Ibiza verschillende mooie plekken die je zeker bezocht moet hebben.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Zonsondergang bij San Antonio

Een van de mooiste plekken om de zonsondergang te bekijken op Ibiza is San Antonio. San Antonio is een toeristenplaats die in het westen van Ibiza ligt. 's Avonds kleurt de lucht bij de baai hier in prachtige mystieke kleuren terwijl de zon ondergaat. Hierdoor is de baai van San Antonio een van de mooiste plekken op Ibiza om de zonsondergang te bekijken. Langs de baai liggen enkele gezellige cafés waar je kunt zitten om de zonsondergang te bekijken, waarvan Café del Mar het bekendste is. 

Zonsondergang bij San Antonio
Zonsondergang bij San Antonio

Dalt Vila, oude binnenstad van Eivissa

Bij veel toeristen staat Ibiza bekend als feest- en zonbestemming met weinig cultuur. Eivissa bewijst echter het tegendeel. In de hoofdstad van Ibiza, Ibiza-stad of Eivissa, vind je het oude centrum van het eiland. Het bovenste deel van het oude centrum, dat Dalt Vila wordt genoemd, staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst. Dalt Vila heeft vijf poorten, via welke je het bovenste deel kunt betreden en wordt omgeven door oude stadsmuren. Binnenin deze muren kun je verdwalen in de mystieke straten langs de kenmerkende witte huisjes en oude bezienswaardigheden bekijken, waaronder de kathedraal Santa Maria d’Eivissa. In Dalt Vila bevinden zich ook kleine winkeltjes, verschillende musea en eetgelegenheden. Daarnaast heb je vanuit verschillende punten in Dalt Vila een prachtig uitzicht.

Dalt Vila in Ibiza
Dalt Vila in Ibiza
Vraag gratis een offerte aan

Cala d'Hort

Voor een vakantie naar Ibiza mag een overzicht van alle mooiste stranden van Ibiza natuurlijk niet ontbreken. Cala d'Hort is een klein strand, maar zeker de moeite waard door het uitzicht op het tegenovergelegen eiland Es Vedra. De helderblauwe zee, het fijne zanstrand met hier en daar een rots en de helderblauwe zee maken dit strand tot een plaatje! Wil je meer mooie stranden op Ibiza? Eerder maakten wij al een overzicht van de mooiste stranden, met o.a. Cala Conta en Cala Bassa.

Cala d'Hort
Cala d'Hort

Es Vedrá

Ten oosten van de kust van Ibiza ligt het kleine rotseiland Es Vedrá. Vanuit Ibiza gaan er bootexcursies naar deze beroemde plek. Er worden verschillende legendes verteld over Es Vedrá die gaan over Egyptenaren, sirenen en de verzonken stad Atlantis. Het eiland is eigenlijk een grote rots, die wordt omgeven door helder water. Durfals kunnen de rots van het eiland eventueel beklimmen voor een prachtig uitzicht. Samen met de andere rotseilanden Es Vedranrell en Els Illots de Ponent maakt Es Vedrá deel uit van een beschermd natuurgebied. Op en rondom de drie rotseilanden leven namelijk enkele zeldzame plant- en diersoorten.

Es Vedrá
Es Vedrá

Sant Carles de Peralta

Als je op Ibiza op vakantie bent, is het een leuke ervaring om een hippiemarkt te bezoeken. Sant Carles de Peralta is een rustig dorpje, dat bekend is doordat hippies zich er vestigden in de jaren '50 en '60. Het dorp staat bekend om de witte rustgevende mooie architectuur, de kerk in het hart van de stad en Bar Anita. Iedere zaterdag van de zomermaanden vindt de Las Dalias hippiemarkt plaats.

Hippies op de hippiemarkt
Hippies op de hippiemarkt

Cova de Can Marçà

In het noorden van Ibiza vind je meer natuur en rust dan op de rest van het eiland. Hier ligt ook de Cova de Can Marçà, een van de meest bijzondere natuurverschijnselen van Ibiza. In deze mooie grot vind je stalactieten, stalagmieten en versteende watervallen. Waarschijnlijk is de grot meer dan 100.000 jaar geleden gevormd en daarmee is het een van de oudste grotten van Ibiza.

Cova de Can Marçà
Cova de Can Marçà


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen