Kamperen in Spanje

Kamperen in Spanje
Kamperen in Spanje

Spanje wordt tot de top van de toeristische bestemmingen gerekend. Het land heeft een gevarieerd aanbod van accommodaties, waaronder vele campings. Er is dan ook genoeg keus; van traditionele campings tot kampeerboerderijen en naturistencampings. Op een camping kun je terecht met een tent, camper of caravan, maar vaak kun je ook een accommodatie huren, zoals een chalet, stacaravan of bungalow.

Spanje heeft 17 Spaanse autonome regio's waarin je kunt zoeken naar een geschikte camping, namelijk Aragon, de Canarische eilanden, Andalusië, Balearen, Asturië, Cantabrië, Castilië-Leon, Extremadura, Catalonië, Castilië-La Mancha, La Rioja, Madrid, Galicië, Navarra, Murcia, Valencia en Baskenland.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De campings

Campings in Spanje zijn er in alle soorten en maten. Voor iedereen is er wel een geschikte camping. De meeste zijn alleen in het hoogseizoen open, van eind april tot eind september. Natuurlijk zijn er een aantal uitzonderingen en zijn er campings die het hele jaar geopend zijn voor mensen die hier een tijdje willen overwinteren.

Kamperen op de boerderij
Het concept kampeerboerderij is gericht op vakantiegangers die liefhebber zijn van natuur en het platteland. Je hebt veel ruimte en krijgt een persoonlijk onthaal. In Spanje heb je verschillende kampeerboerderijen, bijvoorbeeld “Playa de Tauran” in de regio Asturië en “La Lomilla” in Granada.

Veiligheid

Over het algemeen zijn campings in het zonnige Spanje erg veilig. De meeste campings zijn dan ook beveiligd. Wel is het natuurlijk altijd noodzakelijk om op je eigendommen te letten, voornamelijk geld, papieren en de auto. Vraag gratis een offerte aan

Wegen van Spanje

Spanje heeft verschillende wegen. Ten eerste heb je de autopistas, dit zijn de snelste wegen waar tol voor wordt gevraagd. Deze wegen zijn van erg goede kwaliteit en worden dan ook zeer goed onderhouden. Verder heb je de autovias, hiervoor hoeft geen tolheffing betaald te worden, en de carretera nacional, dit is een landelijk netwerk van hoofdwegen. Ten slotte zijn er ook nog echte binnenlandse weggetjes die meer achteraf gelegen zijn. Deze zijn vaak minder goed onderhouden.

Weer

Zomermaanden in Spanje zijn vaak droog en warm tot zeer warm. In de wintermaanden kan het door de aanwezigheid van berggebieden en het ontbreken van de invloed van de Middellandse Zee in het binnenland en noordwesten van het land erg winters zijn. Het land heeft drie verschillende klimaatgebieden; een landklimaat in het centrale binnenland, een mediterraan klimaat op de eilanden en in de kustgebieden in het zuiden en oosten en een zeeklimaat in het noordwesten.

Talen

De officiële taal die van Spanje is het Spaans, oftewel Castiliaans. In bepaalde regio's wordt ook Valenciaans, Catalaans, Baskisch of Mallorquin gesproken.

Toerisme

Op toeristisch gebied komt Spanje niets te kort. Na Frankrijk is Spanje het land waar de meeste buitenlandse toeristen in een jaar komen. Spanje neemt zeven procent van het wereldwijde internationale toerisme voor zijn rekening. Trekpleisters voor toeristen zijn de Costa Brava, Catalonië en Barcelona, Madrid, de Costa Dorada, Andalusië en Sevilla, Salou, Rosas, Benidorm, Cambrils, Almeria, Estartit, Tarragona en ga zo maar door.

Siësta

In de middag houdt Spanje een siësta, voornamelijk in de zomer. Dit duurt officieel van 14.00 tot 17.00 uur, maar kan per plaats verschillen. Veel winkels zijn rond deze tijd gesloten, op dit moment van de dag wordt gegeten en eventueel gerust of geslapen. Werk- en schooltijden zijn dan ook anders, deze zijn namelijk van 10.00 tot 14.00 uur en van 16.00 of 17.00 tot 20.00 of 21.00. In het centrum van grote steden zijn winkels vaak wel geopend tijdens de siësta.

Verhuur accommodaties

Wil je kamperen maar heb je zelf geen materiaal en tent? Dan bieden wij op alle bekende campings in Spanje huurobjecten aan. Je kunt denken aan een bungalowtent, een glamping tent of een stacaravan van eenvoudig tot zeer luxe. Vraag je offerte aan !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen