Mooiste plekken van Spanje

Alhambra in Granada
Alhambra in Granada

Ieder jaar weer gaan er ontelbare vakantiegangers naar Spanje. De Spanjaarden zijn ontzettend trots op hun land en dat is niet zonder reden. Het weer is er lekker, de steden hebben een enorm rijke cultuur en de natuur is er prachtig. Er zijn ontzettend veel mooie plekken te vinden in Spanje, zowel in het vasteland als op de eilanden. Welke de allermooiste plekken van Spanje zijn lees je hier!

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

De spectaculaire rotskloof La Garganta - El Chorro, Andalusië

Deze bijzondere kloof ligt in het achterland bij de stad Malaga bij een klein dorpje El Chorro. De officiele naam van de kloof is de Desfiladero de Los Gaitanes maar is bij het grote publiek inmiddels bekend als Garganta del Chorro met het wandelpad " De Caminito del Rey" wat koninklijke wandeling betekend. De wanden van de kloof zijn maar liefst 400 meter hoog en door de jaren heen waren de houten wandelpaden dusdanig verouderd en slecht dat er veel slachtoffers vielen onder de mensen die toch een poging waagden om het pad te lopen of te beklimmen. De kloof is daarom jarenlang dichtgeweest. Inmiddels is het pad sinds 2015 weer open voor publiek en zijn er stevige paden aangelegd met als hoogtepunt een stalen hangbrug met een open rooster boven de kloof. Je kunt de wandeling nu veilig maken en zelfs voor kinderen toegankelijk. De wandeltocht moet wel vooraf geboekt worden via de website van Caminito del Rey. 

Sevilla

Sevilla is een van de steden waar de invloed van de Moren het sterkst aanwezig is, met name in de bijzondere architectuur. Sevilla heeft meerdere plekken die zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, zoals het Real Alcazar, de Giralda kathedraal en het Archivo de Indias. Naast deze indrukwekkende plekken telt de stad ontelbare sfeervolle straatjes en parken. Een van de parken is het Parque Maria Louise waar het Plaza de España te vinden is. Kortom, bijna te veel om op te noemen. Lees hier alles over de Top 5 van tapas barretjes in deze leuke stad!  Sevilla mag zeker niet ontbreken tussen de mooiste plekken van Spanje.
Klik HIER voor ons aanbod in heerlijk Sevilla !

Plaza de España, Sevilla
Plaza de España, Sevilla
Vraag gratis een offerte aan

Las Médulas, El Bierzo, Castilla y León

Het landschap van las Médulas in Castilla y León lijkt wel buitenaards. De bergen, rotsformaties en de aarde zijn roodgekleurd en liggen in een bosrijk gebied. Dit contrast tussen het rood en het groen zorgt voor een magische uitstraling. Las Médulas is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de weinige plaatsen die dateren uit de Romeinse Tijd. Vanaf de Mirador van Orellán heb je een prachtig uitzicht over las Médulas.

Las Médulas, Castilla y León
Las Médulas, Castilla y León

Ciudad de las artes y las ciencias, (De stad der kunsten) in Valencia

Ciudad de las artes y las ciencias is een van de modernste plekken van Spanje. Voordat dit kunst- en kenniscentrum werd gebouwd behoorde Valencia al tot een van de mooiste steden van Spanje. De Ciudad de las artes y las ciencias is gebouwd in de opgedroogde bedding van de rivier die recht door Valencia heen loopt. Het wordt een stad genoemd, omdat het centrum bestaat uit meerdere gebouwen die ieder in een eigen architectonische stijl zijn gebouwd. Elk bouwwerk heeft een eigen functie. Zo is er een operagebouw, planetarium, botanische tuin, wetenschapsmuseum, oceanografisch park en een evenementenhal. Lees alles over een citytrip Valencia.  En klik HIER voor ons accommodatie aanbod in deze geweldige stad aan zee!

Ciudad de las artes y las ciencias, Valencia
Ciudad de las artes y las ciencias, Valencia

Monteagudo, Murcia

Het kasteel van Monteagudo ligt bovenop een berg in de buurt van Murcia. Bovenop het oude kasteel staat een enorm Jezusbeeld dat doet denken aan het iconische beeld van Rio de Janeiro. De ligging van het kasteel was zeer strategisch, omdat dit het enige hoogtepunt was in de hele groene omgeving. Vanaf de Monteagudo heb je uitzicht over de noordelijke vallei en Murcia. Hoewel je als bezoeker niet meer zo hoog de berg op kunt voor een bezoek aan het kasteel en het beeld kun je wel naar het uitkijkpunt lopen. En dat is zeker al de moeite waard.

Jezusbeeld op de Monteagudo berg
Jezusbeeld op de Monteagudo berg

Alhambra, Granada

We blijven nog even in het zuiden van Spanje, in Andalusië want de volgende van de mooiste plekken van Spanje is het Alhambra in Granada. Het Alhambra is een Moors paleis met grote zalen, tuinen en baden die allemaal even mooi versierd zijn. De Mozaïeken en andere versieringen maken het paleis tot een van de drukst bezochte plaatsen van Spanje. Het Alhambra is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Om ervoor te zorgen dat iedereen in voldoende rust de schoonheid van het Alhambra kan bewonderen stelde UNESCO een maximum bezoekersaantal per dag in. Het is dan ook noodzakelijk om van te voren je kaarten te bestellen om teleurstelling te voorkomen. Met name de paleiszalen uit de Moorse periode Nesrides zijn voor velen een hoogtepunt van een bezoek aan het Alhambra, maar de tuinen van Generalife en de baden zijn minstens net zo mooi. Grenada ligt in de beroemde driehoek: Granada, Sevilla en Codoba, je leest in dit artikel alles over deze bijzondere Moorse steden. Het Alhambra ligt op hoogte van de badplaats Nerja in de Sierra Nevada en is goed te combineren met een zonnige citytrip naar Malaga. 

Versiering Alhambra
Versiering Alhambra

Bárdenas Reales, Navarra

Een van de meest bijzondere landschappen vind je in het natuurpark Las Bárdenas Reales in de regio Navarra. De grillige weersomstandigheden hebben in de loop der tijd het landschap omgetoverd in een versteende woestijn met vreemde rotsformaties. Je waant je echt in een andere wereld als je naar Las Bárdenas Reales gaat. Het meest iconische punt van het natuurpark is de Castildetierra. Andere rotsen in Las Bárdenas Reales, zoals la Pisquerra en la Bárdena Blanca, zijn ook foto waardige plekken. Dit unieke natuurpark behoort zonder meer tot de mooiste plekken van Spanje.

Castildetierra in Bardenas, Navarra
Castildetierra in Bardenas, Navarra

La Sagrada Família, Barcelona

Barcelona is de stad van Gaudi. De wereldberoemde kunstenaar heeft het grootste deel van zijn werken in Barcelona verwerkt, waarvan de Sagrada Familia het absolute hoogtepunt is. De kathedraal is de enige ter wereld die in deze bijzondere stijl wordt gebouwd. De bouw van de Sagrada Familia begon al in 1882, maar door het onvoorstelbare aantal details en enorme budget dat hiervoor nodig is heeft de kunstenaar de kathedraal nooit in volle glorie mogen aanschouwen. De werkzaamheden aan de Sagrada Familia zijn nog steeds gaande, hoewel het grootste deel al opengesteld is voor bezoekers. De bijzondere vormen van de pilaren en het felgekleurde glas-in-lood werk doen de kathedraal in een bijzonder licht baden. Een ander absoluut hoogtepunt van Gaudi zijn de parken en tuinen van Parc Guell ingelegd met duizenden mozaiek steentjes. Hotel aanbod in Barcelona vindt je HIER. 

La Sagrada Familia, Barcelona
La Sagrada Familia, Barcelona

El Teide, Tenerife

Tenerife is een van de Canarische eilanden die bij Spanje horen. Op dit eiland ligt de hoogste berg van Spanje, El Teide. Het natuurgebied rond de berg vormt het Teide Nationaal Park, dat voornamelijk bestaat uit een bijzonder maanlandschap. Het uitzicht vanaf 'el pico', de top van de berg, is adembenemend. De berg is ook vanaf de omliggende eilanden goed te zien, wat de nodige mooie plaatjes oplevert. De Teide is niet het enige wat je op Tenerife kunt bewonderen. Lees hier de top 5 van mooiste uitstapjes !

Vulkaanlandschap Pico del Teide, Tenerife
Vulkaanlandschap Pico del Teide, Tenerife

Playa de los Genoveses, Almería

Een van de belangrijkste redenen om op vakantie te gaan naar Spanje is voor veel mensen omdat het land prachtige stranden heeft. Er zijn een aantal stranden die er bovenuit springen, zoals de Cala de Sa Calobra op Mallorca, de Playa de las Catedrales in Galicië en de Cala Saona op Formentera. Ze kennen stuk voor stuk hun eigen schoonheid, maar er kan er maar één de mooiste zijn. En dat vinden wij het Playa de los Genoveses in Almería. Het vulkaanlandschap rond de baai heeft het strand afgezonderd. Daarom is dit strand nog ongerept en puur, zonder vakantiehuizen en massatoerisme. Vanaf de vulkanische rots Morrón heb je een geweldig uitzicht over de hele baai en het heldere water. Almeria is een van de weinige rustige streken in Spanje waar je nog echte kleine Spaanse dorpjes treft met de lekkerste verse vis op de kaart. Hiervoor moet je vooral wegblijven bij de grotere oorden als Roquetas, maar juist kiezen voor kleine dorpjes. Klik hier voor onze accommodaties in Almeria. 

Playa de los Genoveses, Almería
Playa de los Genoveses, Almería

Puente Nuevo in Ronda, Andalusië :

Bij de stad Ronda ligt de beroemde Puente Nuevo die over het dal van de rivier twee kloven met elkaar verbindt. Het is een prachtige historische brug met ruige rotsen aan beide kanten waar de berug tussen is gebouwd in klassieke boogvormen. Het verbindt de markt en de oude stad met elkaar en is maar liefst 98 meter hoog. Ronda heeft daarnaast nog gezellige restaurantjes en mooie straatjes dus zeker een bezoek waard. 

Het Guggenheim museum in Bilbao, Noord Spanje: 

of dit gebouw het mooiste is van deze rij is een kwestie van smaak. Maar bijzonder is het zeker. Het Guggenheim is een opvallende verschijning en kostte maar liefst 100 miljoen dollar om te bouwen. Je kunt er moderne kunst en architectuur zien. Een aantal grote kunstobjecten zoals de hond van kunstenaar Jeff Koons en de grote metalen spin staan buiten en dus is een rondje om een gebouw al een gratis expositie. Wil je zelf een citytrip naar Bilbao maken? Klik dan HIER voor ons hotelaanbod. Tip: Bilbao combineert prima met de culinaire stad San Sebastian en een korte roadtrip langs de kust en de Pico de Europa! Vraag je gratis offerte bij ons aan. 

 

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen