Mooiste plekken Spanje

Aigua Blanques
Aigua Blanques

Ieder jaar weer gaan er ontelbare vakantiegangers naar Spanje. De Spanjaarden zijn ontzettend trots op hun land en dat is niet zonder reden. Het weer is er lekker, de steden hebben een enorm rijke cultuur en de natuur is er prachtig. Er zijn ontzettend veel mooie plekken te vinden in Spanje, zowel in het vasteland als op de eilanden. Welke de allermooiste plekken van Spanje zijn lees je hier!

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Sevilla

Sevilla is een van de steden waar de invloed van de Moren het sterkst aanwezig is, met name in de bijzondere architectuur. Sevilla heeft meerdere plekken die zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, zoals het Real Alcazar, de Giralda kathedraal en het Archivo de Indias. Naast deze indrukwekkende plekken telt de stad ontelbare sfeervolle straatjes en parken. Een van de parken is het Parque Maria Louise waar het Plaza de España te vinden is. Kortom, bijna te veel om op te noemen. Daarom mag Sevilla zeker niet ontbreken tussen de mooiste plekken van Spanje.

Plaza de España, Sevilla
Plaza de España, Sevilla

Las Médulas, El Bierzo, Castilla y León

Het landschap van las Médulas in Castilla y León lijkt wel buitenaards. De bergen, rotsformaties en de aarde zijn roodgekleurd en liggen in een bosrijk gebied. Dit contrast tussen het rood en het groen zorgt voor een magische uitstraling. Las Médulas is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de weinige plaatsen die dateren uit de Romeinse Tijd. Vanaf de Mirador van Orellán heb je een prachtig uitzicht over las Médulas.

Las Médulas, Castilla y León
Las Médulas, Castilla y León

Ciudad de las artes y las ciencias, Valencia

Ciudad de las artes y las ciencias is een van de modernste plekken van Spanje. Voordat dit kunst- en kenniscentrum werd gebouwd behoorde Valencia al tot een van de mooiste steden van Spanje. De Ciudad de las artes y las ciencias is gebouwd in de opgedroogde bedding van de rivier die recht door Valencia heen loopt. Het wordt een stad genoemd, omdat het centrum bestaat uit meerdere gebouwen die ieder in een eigen architectonische stijl zijn gebouwd. Elk bouwwerk heeft een eigen functie. Zo is er een operagebouw, planetarium, botanische tuin, wetenschapsmuseum, oceanografisch park en een evenementenhal.

Ciudad de las artes y las ciencias, Valencia
Ciudad de las artes y las ciencias, Valencia

Monteagudo, Murcia

Het kasteel van Monteagudo ligt bovenop een berg in de buurt van Murcia. Bovenop het oude kasteel staat een enorm Jezusbeeld dat doet denken aan het iconische beeld van Rio de Janeiro. De ligging van het kasteel was zeer strategisch, omdat dit het enige hoogtepunt was in de hele groene omgeving. Vanaf de Monteagudo heb je uitzicht over de noordelijke vallei en Murcia. Hoewel je als bezoeker niet meer zo hoog de berg op kunt voor een bezoek aan het kasteel en het beeld kun je wel naar het uitkijkpunt lopen. En dat is zeker al de moeite waard.

Jezusbeeld op de Monteagudo berg
Jezusbeeld op de Monteagudo berg

Alhambra, Granada

We blijven nog even in het zuiden van Spanje, want de volgende van de mooiste plekken van Spanje is het Alhambra in Granada. Het Alhambra is een Moors paleis met grote zalen, tuinen en baden die allemaal even mooi versierd zijn. De Mozaïeken en andere versieringen maken het paleis tot een van de drukst bezochte plaatsen van Spanje. Het Alhambra is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Om ervoor te zorgen dat iedereen in voldoende rust de schoonheid van het Alhambra kan bewonderen stelde UNESCO een maximum bezoekersaantal per dag in. Met name de paleiszalen zijn voor velen een hoogtepunt van een bezoek aan het Alhambra, maar de tuinen en de baden zijn minstens net zo mooi. 

Versiering Alhambra
Versiering Alhambra

Bárdenas Reales, Navarra

Een van de meest bijzondere landschappen vind je in het natuurpark Las Bárdenas Reales in de regio Navarra. De grillige weersomstandigheden hebben in de loop der tijd het landschap omgetoverd in een versteende woestijn met vreemde rotsformaties. Je waant je echt in een andere wereld als je naar Las Bárdenas Reales gaat. Het meest iconische punt van het natuurpark is de Castildetierra. Andere rotsen in Las Bárdenas Reales, zoals la Pisquerra en la Bárdena Blanca, zijn ook foto waardige plekken. Dit unieke natuurpark behoort zonder meer tot de mooiste plekken van Spanje.

Castildetierra in Bardenas, Navarra
Castildetierra in Bardenas, Navarra

La Sagrada Família, Barcelona

Barcelona is de stad van Gaudi. De wereldberoemde kunstenaar heeft het grootste deel van zijn werken in Barcelona verwerkt, waarvan de Sagrada Familia het absolute hoogtepunt is. De kathedraal is de enige ter wereld die in deze bijzondere stijl wordt gebouwd. De bouw van de Sagrada Familia begon al in 1882, maar door het onvoorstelbare aantal details en enorme budget dat hiervoor nodig is heeft de kunstenaar de kathedraal nooit in volle glorie mogen aanschouwen. De werkzaamheden aan de Sagrada Familia zijn nog steeds gaande, hoewel het grootste deel al opengesteld is voor bezoekers. De bijzondere vormen van de pilaren en het felgekleurde glas-in-lood werk doen de kathedraal in een bijzonder licht baden.

La Sagrada Familia, Barcelona
La Sagrada Familia, Barcelona

El Teide, Tenerife

Tenerife is een van de Canarische eilanden die bij Spanje horen. Op dit eiland ligt de hoogste berg van Spanje, El Teide. Het natuurgebied rond de berg vormt het Teide Nationaal Park, dat voornamelijk bestaat uit een bijzonder maanlandschap. Het uitzicht vanaf 'el pico', de top van de berg, is adembenemend. De berg is ook vanaf de omliggende eilanden goed te zien, wat de nodige mooie plaatjes oplevert.

Vulkaanlandschap Pico del Teide, Tenerife
Vulkaanlandschap Pico del Teide, Tenerife

Playa de los Genoveses, Almería

Een van de belangrijkste redenen om op vakantie te gaan naar Spanje is voor veel mensen omdat het land prachtige stranden heeft. Er zijn een aantal stranden die er bovenuit springen, zoals de Cala de Sa Calobra op Mallorca, de Playa de las Catedrales in Galicië en de Cala Saona op Formentera. Ze kennen stuk voor stuk hun eigen schoonheid, maar er kan er maar één de mooiste zijn. En dat vinden wij het Playa de los Genoveses in Almería. Het vulkaanlandschap rond de baai heeft het strand afgezonderd. Daarom is dit strand nog ongerept en puur, zonder vakantiehuizen en massatoerisme. Vanaf de vulkanische rots Morrón heb je een geweldig uitzicht over de hele baai en het heldere water.

Playa de los Genoveses, Almería
Playa de los Genoveses, Almería

Heeft u interesse in een reis naar Spanje? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen