Madrid, machtige hoofdstad

Koninklijk Paleis in Madrid
Koninklijk Paleis in Madrid

Midden in Spanje, op de hoogvlakte, ligt de hoofdstad en grootste stad van het land, Madrid. Dankzij het veelzijdige karakter is Madrid een populaire vakantiebestemming. De stad is rijk aan kunst en cultuur in de vorm van architectonische hoogstandjes en de aanwezigheid van vele musea. Een absolute 'must-see' is de Basilica de San Francisco el Grande, één van de grootste kerken van Madrid. In deze 18e eeuwse kerk vind je een uitgebreide collectie schilderwerken en sculpturen, verdeeld over maar liefst zeven kapellen. Voor meer schilderkunst kun je terecht in het nationaal museum,

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

het Museo del Prado. 6.000 kunstwerken, vrijwel allemaal topstukken, van onder andere onze eigen Rubens en Rembrandt nodigen uit tot een langdurig bezoek.

Eten en drinken

Om te bekomen van deze overweldigende kunstcollectie zit je in Madrid op de juiste plaats! De Spaanse hoofdstad kent vele, hoe kan het ook anders, tapasbars en andere eet- en drinkgelegenheden. Ook het uitgaansleven is zeer divers. Talloze discotheken zijn tot in de late uurtjes geopend om zowel de plaatselijke bevolking als de vele toeristen een plaats op de dansvloer te bieden. Maak het echter niet te laat! Al vroeg in de ochtend openen de vele winkels van Madrid haar deuren en dit wil je echt niet missen...

Shoppen

Shoppen in Madrid is namelijk zo'n beleving dat er zelfs een speciale shopping tour in het leven is geroepen. Onder begeleiding van een ware mode-expert bezoek je in een minibus de belangrijkste winkelgebieden, waaronder het populaire Salamanca. Als je liever zelf op pad gaat zijn de vele marktjes die de hoofdstad kent erg leuk. Bezoek bijvoorbeeld El Rasto, de beroemdste vlooienmarkt van de stad, om de authentieke Madrileense sfeer te proeven!

Vraag gratis een offerte aan

Sportief Madrid

Om je verblijf een sportieve twist te geven, bezoek je één van de grootste voetbalclubs ter wereld, Real Madrid. Een tour door het reusachtige Santiago Bernabéu stadion, een bezoek aan het club museum en het eventuele bijwonen van een voetbalwedstrijd maken je levenslang supporter, in ieder geval van Madrid!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen