Reisadvies: Is Spanje een veilig vakantieland?

Costa del Sol
Costa del Sol

Spanje is een populair en veilig vakantieland. Het land kent geen bijzondere veiligheidsrisico's en krijgt een positief reisadvies. Toch zijn er altijd een aantal zaken waar je als toerist rekening mee moet houden op vakantie. Lees hier alles over het huidige reisadvies en de veiligheid in Spanje. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Spanje

Nu Nederland in lockdown is, krijgen ook de Canarische Eilanden weer een oranje reisadvies. Het is niet noodzakelijk dat huidige bezoekers direct terugkeren en bij terugkomst in Nederland geldt er ook geen thuisquarantaine. Voor het vasteland van Spanje en de Balearen geldt er wel een thuisquarantaine van 10 dagen. Voor heel Spanje geldt er nu een oranje reisadvies. De Nederlandse overheid adviseert zeer dringend niet naar het buitenland te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is.
Huidig reisadvies Spanje

Onveilige gebieden in Spanje

Er zijn geen onveilige gebieden in Spanje.

Veiligheid in Spanje

Spanje is een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Ook de steden Madrid en Barcelona zijn veilig. Er zijn wel een aantal zaken waar je als toerist rekening mee moet houden. Zowel Madrid en Barcelona als de costa's zijn er populair. Hier komen veel mensen samen waardoor er ook verschillende vormen van criminaliteit voorkomt. Denk aan zakkenrollen en berovingen. Met name het openbaar vervoer in de grote steden staat bekend om de criminaliteit. Doordat Madrid, Barcelona en de costa's de meeste toeristen trekken, is de kans op een terroristische aanslag hier het grootst. Na de aanslagen in 2017 op Barcelona en Cambrils heeft Spanje de anti-terreurmaatregelen aangescherpt. Veel voorkomend in Spanje zijn de criminelen op de weg. Ze gebruiken verschillende trucjes om automobilisten te laten stoppen en ze daarna te beroven. Soms doen ze zich zelfs voor als agent. Wees hier alert op en stop niet zomaar langs de weg. Ook als er iets mankeert aan de auto is het belangrijk om eerst een veilige plek op te zoeken om te stoppen.

Uitzicht vanuit Park Güell in Barcelona
Uitzicht vanuit Park Güell in Barcelona

Houd hier ook rekening mee

  • Om het land in te reizen is een geldige identiteitskaart of een geldig paspoort verplicht. Er wordt vanuit de ambassade ook aangeraden om een kopie te maken en deze mee te nemen op reis.
  • In lange droge periodes is het mogelijk dat er in het land bosbranden ontstaan. De branden kunnen veel schade aanrichten en bij een snelle verspreiding bestaat de kans dat er geëvacueerd moet worden.
  • De Canarische eilanden liggen in een aardbevingsgevoelig gebied. Het gaat voornamelijk om kleine aardbevingen zonder schade.
  • Door de hevige regenval vinden er de laatste jaren steeds vaker overstromingen plaats die ervoor zorgen dat het verkeer plat komt te liggen en de infrastructuur schade oploopt.
  • Spanje is een katholiek land. Veel mensen kunnen het daarom niet waarderen als je in het openbaar vloekt of je respectloos gedraagt in een kerk.
  • Er heerst al jarenlang een ontevredenheid onder de bevolking over de economische situatie in Spanje. Eens in de zoveel tijd wordt er een vreedzame demonstratie georganiseerd in veel steden van hete land. De wegen zijn hierdoor tijdelijk afgesloten.
  • Neem geen drugs mee naar Spanje. Het is strafbaar om drugs te bezitten en te gebruiken.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in dit land kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Spanje heeft een enorm groot aanbod aan accommodaties. Van sfeervolle campings tot luxe all inclusive hotels. En van kindvriendelijke hotels tot accommodaties voor adults only. Door het ruime aanbod kan het soms lastig zijn een keuze te maken. Daarom hebben wij verschillende artikelen geschreven met de leukste accommodaties per eiland. Bekijk in dit artikel bijvoorbeeld de meest populaire hotels op Ibiza voor gezinnen of luxe hotels op Gran Canaria.

Kinderzwembad Invisa Figueral Resort
Kinderzwembad Invisa Figueral Resort


Interesse in een reis naar Spanje? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,2

Gerelateerde artikelen