Reisadvies: Is Spanje een veilig vakantieland?

Reisadvies Spanje
Reisadvies Spanje

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Spanje is een heerlijk vakantieland en dan ook zeer populair onder de Nederlandse toeristen. Voordat je op vakantie gaat, is het goed om het reisadvies te bekijken. In dit artikel lees je alles over het reisadvies voor Spanje.

Spanje is een populair en veilig vakantieland. Het land kent geen bijzondere veiligheidsrisico's en krijgt een positief reisadvies. Toch zijn er altijd een aantal zaken waar je als toerist rekening mee moet houden op vakantie. Het is belangrijk goed geïnformeerd op vakantie te gaan, zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Onze reisexpert geeft op basis van eigen ervaring en de informatie vanuit de overheid meer informatie over het reisadvies voor Spanje.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies Spanje

Het reisadvies voor Spanje is groen, zowel voor het vaste land als de Balearen en de Canarische eilanden. Het is veilig om naar Spanje te reizen en het land kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. De veiligheidssituatie is vergelijkbaar met Nederland.
Reisadvies Spanje

Onveilige gebieden in Spanje

Er zijn geen onveilige gebieden in Spanje. Er zijn alleen een aantal natuuromstandigheden waar je als toerist rekening mee moet houden. Zo kunnen er in Spanje bosbranden voorkomen, vooral in de zomermaanden. Deze branden kunnen veel schade aanrichten. Het is belangrijk de berichten in de media goed in de gaten te houden en je vooraf goed te laten informeren over de situatie. Naast bosbranden vinden er de laatste jaren steeds vaker overstromingen plaats door hevige regenval. Hierdoor kan de infrastructuur in het land beschadigd raken. Soms dienen bepaalde gebieden zelfs geëvacueerd te worden. Ook hierbij is het belangrijk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de lokale media te volgen. Tot slot liggen de Canarische eilanden in een aardbevingsgevoelig gebied en kunnen daar kleine aardbevingen voorkomen. Echter zijn deze vaak zonder schade.

Las Teresitas op Tenerife
Las Teresitas op Tenerife
Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Spanje

Spanje is een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Ook de steden Madrid en Barcelona zijn veilig. Zowel Madrid en Barcelona als de costa's zijn erg populair. Hier komen veel mensen samen waardoor er ook verschillende vormen van criminaliteit voorkomt. Denk aan zakkenrollen en berovingen. Met name het openbaar vervoer in de grote steden staat bekend om de criminaliteit. Veel voorkomend in Spanje zijn de criminelen op de weg. Ze gebruiken verschillende trucjes om automobilisten te laten stoppen en ze daarna te beroven. Soms doen ze zich zelfs voor als agent. Wees hier alert op en stop niet zomaar langs de weg. Ook als er iets mankeert aan de auto is het belangrijk om eerst een veilige plek op te zoeken om te stoppen. Doordat Madrid, Barcelona en de costa's de meeste toeristen trekken, is de kans op een terroristische aanslag hier het grootst. Na de aanslagen in 2017 op Barcelona en Cambrils heeft Spanje de anti-terreurmaatregelen aangescherpt. 

Uitzicht vanuit Park Güell in Barcelona
Uitzicht vanuit Park Güell in Barcelona

Houd hier ook rekening mee:

  • Om het land in te reizen is een geldige identiteitskaart of een geldig paspoort verplicht. Er wordt vanuit de ambassade ook aangeraden om een kopie te maken en deze mee te nemen op reis.
  • Spanje is een katholiek land. Veel mensen kunnen het daarom niet waarderen als je in het openbaar vloekt of je respectloos gedraagt in een kerk.
  • Er heerst al jarenlang een ontevredenheid onder de bevolking over de economische situatie in Spanje. Eens in de zoveel tijd wordt er een vreedzame demonstratie georganiseerd in veel steden van hete land. De wegen zijn hierdoor tijdelijk afgesloten.
  • Neem geen drugs mee naar Spanje. Het is strafbaar om drugs te bezitten en te gebruiken.

Link

Voor het actuele reisadvies voor Spanje kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen